EV

Eşim 5000 alıyor, ben çalışmıyorum daha doğrusu iş bulamıyorum.,ev kendimizin ona rağmen zor geçiniyoruz. Siz nasıl yapıyorsunuz para da biriktirmişsiniz helal olsun. Ev alma konusuna yorum yapamıycam, piyasalar ne olacak belli degil bi süre daha beklemede kalın derim ben.

Bi 5bin değil asgari ücretten fazla deyince bana gene az geldi. Bence krediye kira parasina 500 ekleyip verilmeli. Yoksa gezemezler rahatça hele bir de cocuk olacaksa imkansız
Eger öyleyse dedigin gibi canim tam bi rakam vermedigi icin tahminlerde bulunuyoruz.ama bnce her halukarda 370 suanki kriz piyasasi için çok geldi gözüme

Bi 5bin değil asgari ücretten fazla deyince bana gene az geldi. Bence krediye kira parasina 500 ekleyip verilmeli. Yoksa gezemezler rahatça hele bir de cocuk olacaksa imkansız
İmkansız olmasa da zor olur borç sıkıntı. Sanırım daha uygun bir ev bulmak lazım. Çünkü kirada her geçen yıl artıcak ve elde var sıfır.

Banada şuan en mantıklısı daha uygun bir satılık ev bulmak gibi geliyor.
Öyle yapın 250lik bakın. Bir de çalışın. Sadece cocuk bile cok masraflı olur. Bir de merak ettim eviniz çok mu güzel yeni yapılı mı ? O fiyata öyle evler olur çünkü. Bir de cocuk düşünüyorsanız ona göre evlere bakın. Muhitlere özellikle siteli evlere.

Birikimimiz evlendiğimizde altın vs sağa sola saçmadık kenarıda duruyor çok şükür. Hep ev vs için düşündük.

Evet iş olsa bende istiyorum. Sıfırdı girdiğimiz ev büyük.

Kenarda 70-75 bin var diyorsunuz, 300 bin krediye kalıyor. Onun geri ödemesi de aylık 3 binden aşağı olmaz. Ev sahibi düşse düşse 350 bine düşer ki o da çok küçük bir ihtimal. 380 ama size 370 deme sebebi de emlakçıya ayırdığı miktardır büyük ihtimalle.

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama gelirinizi 4 bin civarı diye düşünürsek en fazla 150 bin kredi çekeceğiniz bir ev bulmanız daha iyi diye düşünüyorum.

Evet iş olsa bende istiyorum. Sıfırdı girdiğimiz ev büyük.
Anladım. Büyük sehirde ve güzel bir muhitteyseniz fiyat normal. Umarım iş bulursunuz. Merkeze biraz daha uzak evler daha uygun fiyatlı oluyor aklinizda bulunsun. Bir de emlakcisiz direk sahibiyle anlasmak size 20bin kazandirir en az.

Teşekkürler yorum için banada zaten zor gibi geldi bu iş. Daha uyguna bakacağım artık. Hayırlısı olsun inşallah. Gerçekten zor bir durum.

Aynen öyle.. Umarım güzel bir güncelleme yaparım bu konuya. Of Of hayırlısı.

Aynen öyle.. Umarım güzel bir güncelleme yaparım bu konuya. Of Of hayırlısı.
Bence gecici olarak gene kiraya geçin. Yani herkes ev sahibi olmak zorunda değil. Mutluysanız,huzurluysanız ev alma meselesi sizi üzmesin. Kendinize güveniniz tam olursa alirsiniz evi. Şart değil.

Teşekkürler yorum için banada zaten zor gibi geldi bu iş. Daha uyguna bakacağım artık. Hayırlısı olsun inşallah. Gerçekten zor bir durum.

Bir de siz işe girseniz bile çocuk düşündüğünüz için çalışmayacağınız bir süre olacak muhtemelen onu da düşünerek cevap vermiştim.
İnşallah gönlünüze göre olur her şey.

2 sene önce ev aldık evi alan sıkışmış 330 dan indirim üstüne indirim yaptırdı annem 270 e dublex aldık..evimiz büyük
105 bin peşinat verdik 176 bin kredi çektik (o ay arabamızın kredisi bitti ev kredisine girdik)
Eşim çocuk istiyordu ve kiradayken çocuk yaparsam zorlanacağımı söylemiştim çünkü evde kalamıyordum anneme gidip geliyordum
Ev aldık ve 1 ay sonra hamile kaldım bence çocuk işinide düşünün ev işinide..çünkü aynı hesaba gelicek her ay başkasına vereceğiniz parayı kendi evinize ödeyeceksiniz ilk 2 sene biraz zorlanabilirsiniz daha sonra hiç zorlanmayacaksınız

Benimde mantığım bu şekilde 1500 kira yerine az sıkıp kendimizi 2000 verelim diyorum ama birikim az işte. Ev küçük bakalım ama eşyalarımızı da ilk evimize göre aldık böyle birşeyde var hadi bazı şeyleri satsak. Çünkü ya kiraya gideceğimiz 1500 ya da daha üstü ya da ev işine kalkışacağız bakındım en uygun 290 280 ama zor 300 milyar diyelim. Çok kafam karışık açıkçası başladım ağlamaya vardır bir hayır diyorum ama öderiz nasılsa deyip atlamak istemiyorum borca.

Bence gecici olarak gene kiraya geçin. Yani herkes ev sahibi olmak zorunda değil. Mutluysanız,huzurluysanız ev alma meselesi sizi üzmesin. Kendinize güveniniz tam olursa alirsiniz evi. Şart değil.
Şöyle diyeyim biz doğup büyüdüğümüz yerden 2 saat uzaklıkta oturuyoruz doğal olarak özlüyoruz ama orada kiralar aşırı yüksek bizi zorlar zaten o yüzden ilk oturduğumuz ev uygun diye taşınmıştık buraya. Eşimde buradan ya ev alalım ya da memlekete gidip kirada oturalım bari kendi çevremiz diyor burada kirada bir daha oturmak istemiyor.

ben iki şey sormak istedim biri konu dışı:

.yiyip içip gezmeli hayatınızın tek kaynağı eşinizin maaşı mı acaba? ben benzer bir maaşla çok düz bir hayat yaşıyorum yine de sanki para eriyip yok oluyor da, sadece merakımdan sordum. iki kişi olsak bunu da yapamazdım.

.2 bin lira olunca taksitler, faizi çok pahalıya gelmez mi? ayda 2 bin için kaç ay taksit gerekiyor? bu süreçte bir yerde yılmaz mısınız? sanki biraz daha fazla peşinatla girseniz daha iyi olmazz mı?

Yani bunu siz bileceksiniz. Elinize kalem kağıt alın ve planlama yapın.İnternetten bakın ve maaşı aylara bölün.Mesela faizleri katmadan 200 binlik ödeme yapacaksiniz diyelim bunu 60 aya bölünce 3 küsur bin oluyor. Ve bu maliyet cok fazla.120 aya bölerseniz 1.5 bin güzel ama 10 yıl (namus borcu gibi ) kredi borcu ödemeyi gözünüz alıyor mu ? 60 aylık krediyi cektiniz ya ekstra masrafiniz çıkarsa ? Bir de çalıdmadıysanız su ana kadar çalışmak zor gelir 5 yıl çalışmayı göze alıyor musunuz ? İsten çıkarılırsanız ne olacak ?Ya kazara cocuk sahibi olursanız cocuk sahini olmak demek tüm harcamalarin üzerine 1000 daha koymak demektir.Memleket mi avantajli yoksa orası mı? Doğduğun yer değil doyduğun yer demişler. Ama siz iş bulmadan bence şu an icin söz konusu olmasın.

Evet eşimin maaşı. Bende evlenmeden kenarda duran kendi paralarımla çok şey kattım evime. Valla inanın ne taksit ne faiz şuan sadece sıkıntımdan ağlıyorum belki yorumlarla teselli olurum diye. Dediğim gibi kiralar fırlamış biz ucuza oturuyorduk çıkarsak 1500 1600 çıkarcaz gözden ev almak güzel olsada korkutuyor gözümü bilmiyorum işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…