EV

yosunyesilii222

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2019
628
353
23
31
İyi geceler merhaba kızlar. 1 haftadır başımı ağrıtan bir konu var geçen hafta ev sahibimiz beni aradı ve evi satmaya karar verdiğini söyledi. 2,5 3 yıldır oturuyorduk. Fiyat sordum 380 milyar ama size 370 olur dedi. evimiz 3+ 1 amerikan mutfak. Baştan sıcak baktık ama sonradan fiyat beni korkuttu biraz açıkçası ben şuan çalışmıyorum alırsak evi mutlaka bir işe girerim. (Bulamazsam ya da çıkarsam aniden?) Eşimin maaşı asgeri ücretten fazla ama bi 5000 tl değil. (Şuan gayet iyi geçiniyoruz çok şükür) Bankalarda konut kredisi vs sorucaz ama... E kiraya çıksak 1 yıl içinde artıyor fiyatlar aynı işe denk geliyor. Bir yanım çok korkuyor borca girmekten geç kiraya her ay ver kafan rahat olsun diyor ileride çocuk vs olunca sıkışırsak ne yapacağız? Süpriz olmadıkça 2 yıl içinde istiyordum. Gelen çocuk bereketiyle gelir evet ama tam anlamıyla maddi imkan olmadan da zor olur isteğimize göre hareket edemeyiz sonuçta ya da tam tersi daha da borçlanabiliriz. Bankaları intden araştırdığım kadarıyla 10 yıl ödeme vs diyor. Ev sahibimizi bir çaya alıp güzelce konusalım dedik 370 desede 330 350 ye indirebilirz belki dedik. Ev sahibimiz yaşlı sakin bir amca belki gençlerin durumunu anlar dedik. Siz olsaydınız ne yapardınız ? Mesela 1500 kira vermek yerine 2 milyar yada üstünü verip kendi evinimizi alırdınız ? Ki bu fiyata 2 bin tl üstü ödenir anca. Allaha çok şükür bu şekilde kirada rahattık geziyorduk tozuyorduk alışverişimizi ihtiyaçlarımızı alıyorduk şimdi ya gönlümüzce birşeyler yapamazsak diye korkuyorum. Sizin fikirlerinizi almak istedim. Herşey için ya şöyle böyle olursa dedim ilerisini bilemeyiz ama direkte atlamak istemedim açıkçası. Bu arada kenarda birikimimiz var ama ev için çok değil 70 75 milyar civarı.

Oo çok fazla ya büyükșehirde mi oturuyorsunuz? Fiyatlar o civarda mı başka yerlerde de?

Kredi paketi açıklandı 1 yıl ödemesiz %0,74 oranla. Ama baya taksit ödenir sizin eve. Bence biraz daha birikim yapın en azından 150 bin falan olsun ki kredi az çekin.

Yani şu anki şartların altına düşmeyin bence. Çocukta olursa sıkıntı gerçekten. Bizde biraz bizi zorlayacak bi eve niyetlendik geri iskan falan sıkıntı çıktı caydık. Şimdi diyorum iyi oldu bi yönden daha uygununu buluruz şu anki hayat şartlarının altına düşmeyiz. Diğer türlü baya sıkacaktık kendimizi.

Çocuk bereketiyle gelmez, bu fikri lütfen aklınızdan çıkarın.

300 bin kredi çekseniz 10 yılda 3800-3900 ödemesi olur aylık.
250-260 bin çekerseniz de 3400-3500 gibi bir ödemesi olur.
Özel sektörde. mi eşiniz? İş garantisi var mı?
Görüştüğüm bir bankacı (ev için) sonbaharı bekle demişti bana, ekonomi açısından, ki biz karı koca çalışıyoruz.

Kiralık ev bakındık ama fiyatlar uçuyor. Biz evimize baya uygun girdik bizede süpriz oldu satış işi. Hayırlısı olsun hakkımızda ya da en kötü daha düşük fiyata satılık ev bakacağız. Hayırlısı olsun hakkımızda.

Kiraya ne kadar ödediğiniza bağlı 2 bin üzeri ödüyorsanız ev alınabilir. Yoksa şu an gereksiz olur bence

Kirada oturan biri icin ev alip kredi ödemek herdaim avantaj ama tek maaş ve bu fiyat gözümü korkuttu. Krediniz eb fazla 2500 tl civarı olmali

Ama yok işte olsa bende kiraya geçicem ki geçersemde 1500ten başlayacak. Sanırım daha uygun fiyatlı satılık bir ev bakmak gerek.

Birikimsiz ev alınmaz.70 yetmez 100 küsur lazım. Yoksa cok zorlanirsiniz ayrıca o fiyat çok. Daha yeni bizimkiler Çankaya da Kızılay'a 10 dakikalık kombili ankestireli 2+1 ayri mutfaklı geniş ara kat eve 250 verdiler.
Esinizin maasinin 3-3.5 oldugunu tahmin ediyorum tek maaş 70bini nasıl biriktirdiniz helal olsun valla. Bence siz de bir ise girin cocuğu da 1 yil erteleyin. 100 e tamamlayinca ev alırsınız. Ve siz de calissaniz diyelim eve 5-5.5 arasi girecekse 250lik evlere bakın. 10 yıl borç ödemeyin

Kirada oturan biri icin ev alip kredi ödemek herdaim avantaj ama tek maaş ve bu fiyat gözümü korkuttu. Krediniz eb fazla 2500 tl civarı olmali
Benimde öyle ama şuan çok karışık durumlar biz uyguna girmiştik şuan bu fiyatta kiralık ev yok yani. 1500 tl kiraya vereceğimize ev mi alsak dedik.

Banada şuan en mantıklısı daha uygun bir satılık ev bulmak gibi geliyor.

Ay gecinemezler ki esinin maasi 3-3.5 arasi kadın çalışmıyor çalışsa asgariden calışacak is bulabilecek mi mechul ne yiyip ne icecekler. Her duruma hazirlikli olunup tek maasa göre ev düşünülmeli

Ay gecinemezler ki esinin maasi 3-3.5 arasi kadın çalışmıyor çalışsa asgariden calışacak is bulabilecek mi mechul ne yiyip ne icecekler. Her duruma hazirlikli olunup tek maasa göre ev düşünülmeli
Yok canim ya 5000 e yakin gibi bisi dedi 4. 4 5 var bn ona gore dedim 3binle zaten olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…