- 10 Aralık 2017
- 2.316
- 5.351
Uht değil dimi günlük sütü?Bem pastörize sütü kaynatmadan içiyorum canım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Uht değil dimi günlük sütü?Bem pastörize sütü kaynatmadan içiyorum canım
Aynen işte sadece yarışma bölümünden geldi.Bildirim gidince netleşecek:)Bana bu bölümde takilanlardan geldi oy... onlarin sayesinde bi tık öndeyim
4 oy dışardan geldi sanırım
Ben yinede bi taşım kaynataym bebeğime vercem içim rahat etmedi. Ne içireceğimi şaşırdım kimisi açık süt iyi diyor kimisi pastörize.
Pastorize paket sut ise kaynatmana gerek yok.. imkanin varsada inek sutu degil keci sutu icirGünlük pastörize sütten bahsediyorum canım. Yoğurt yapmak için bende haftalık alıp kaynatıyorum da bu pastörize olunca bazıları kaynatıyor bazıları hiç kaynatmadan içiyor kafam karıştı napsam diye :)
Acaba cam şişedekilerden mi bahsediyorBebek ne kadarlık canım
Pastörize sütler kaynatılmış ve soğutulmuş süt değil midir?
Tekrar kaynatılmaz...
Pastorizeyse cig degildirkiBence kaynatılmalıSonuçta çiğ süt
Ay yok canım ineğimiz ne gezerCanım ben 3 çocuk büyüttüm.O zaman doktorlar kesinlikle açık süt kullanmayın mutlaka pastörize içirin diyordu:)
Şimdi pastörize vermeyin açık süt kullanın diyenler varBenimkiler alıştı içmek için pastörize kullanıyoruz.Diğerini içmiyorlar:)
Geçen yıl oğlumun okuluna sağlıklı beslenme için diyetisyenler geldi.Onlara sorduk.6-7 tane diyetisyen ve sağlıklı beslenme uzmanı diyeyim.Onlar pastörize sütü önerdi.Belki vitamin değeri diğerine göre çok minik azalır ama daha sağlıklı dediler.Diğeri hastalık yapabilir vs...
Tabi kendi ineğimiz varsa durum değişir:)
Acaba cam şişedekilerden mi bahsediyor
Evet günlük şişe sütlerden bahsediyor:)Acaba cam şişedekilerden mi bahsediyor
Bilmem tam anlamadım
O sutleri ben hiç kaynatmadım...
İyide, onlarda pastör edilmiş değil mi?Evet günlük şişe sütlerden bahsediyor:)
İşte hepsi başka söylüyor.Tabi ki bir sürü mikrop ve bakteri olabilirmiş:)Allah kolaylık versin:)Ay yok canım ineğimiz ne gezer
Açık süt buluyoruz sırf daha iyi diyen doktorlar yüzünden , ama bi yandan da Allah korusun brucelladan korkuyorum bugün günlük pastörize aldm bakalım bi taşım kaynatıp onu içircem .
Aynen işte sadece yarışma bölümünden geldi.Bildirim gidince netleşecek:)
Bebeğim 15 aylık canım daha yeni başladık inek sütü içirmeye.Bilmem tam anlamadım
O sutleri ben hiç kaynatmadım...
Hiç kullanmadım bilmiyorum:)Günlük olunca çiğ diye düşündüm ama bir yöntemle ısıtılıp hızlıca soğutuluyormuş:)Pastorizeyse cig degildirki
Günlük pastörizeler daha az ısıl işlem görüyor canm UHT kadar yüksek ısılarda pastörize olmuyormuş.İyide, onlarda pastör edilmiş değil mi?
O zaman uzun uzun kaynatma canım, bir taşım kaynat 3-5 dk kadarGünlük pastörizeler daha az ısıl işlem görüyor canm UHT kadar yüksek ısılarda pastörize olmuyormuş.
Aynen canm içim rahat etmediO zaman uzun uzun kaynatma canım, bir taşım kaynat 3-5 dk kadar
Bebeğim 15 aylık canım daha yeni başladık inek sütü içirmeye.
Yavaş yavaş artırıcam. Günlük cam şişelerdeki pastörize sütler , UHT sütler kadar fazla ısıl işleme maruz kalmadığı için 4 5 günlük bi tüketim süreleri var. Uht sütler çok fazla ısıl işleme maruz kaldığı için içinde zaten ne faydalı bişey kalıyor ne zararlı demişti bi doktor. Kafamda deli sorular