Bisküvi - Kurabiye Tarifi Ev Yapımı Pratik Kurabiye Tarifleri

En başarılı bulduğunuz Kurabiye Tarifi hangisidir?

• Ankete Katılan
    988
  • Anket Kapalı .
Hic bile 60 buyuk sayi cicim de ben bunu esine nasil anlatcam...
Ayrica muhasebeci matematikci degildirrr :işsiz:
Ben küçük sayı 4 fazla diye okumuşum :işsiz:
Öncelikle fazla olan sayıyı çıkarmasını, sonra büyük sayı 2 kat fazla olduğuna göre kaça bölmesi gerektiğini sor.
Daha sonra 2 katı bulması için ne yapması gerektiğini sor ve fazla olan sayı ile toplamasını iste :deli:

Hic bile 60 buyuk sayi cicim de ben bunu esine nasil anlatcam...
Ayrica muhasebeci matematikci degildirrr :işsiz:

İki katı dediğine göre orada 3 kat var demek oluyor:)
88-4=84 Önce fazlayı ters işlemle çıkarıyoruz.Onu biliyordur..
84:3 =28 Çıkan sayıyı üçe bölüyoruz.Katlardan birini öğreniriz.
28*2=56 eder .
56+4 =60 olur böyle büyük sayıyı buluruz.
4. sınıf zor nasıl anlatılır bilemedim:)

Ben küçük sayı 4 fazla diye okumuşum :işsiz:
Öncelikle fazla olan sayıyı çıkarmasını, sonra büyük sayı 2 kat fazla olduğuna göre kaça bölmesi gerektiğini sor.
Daha sonra 2 katı bulması için ne yapması gerektiğini sor ve fazla olan sayı ile toplamasını iste :deli:
Iste o fazla sayiyi nasil bulacak.. hadi biz sıklardan gittik ama oyle ogretemem tabi ki:deli: babasi da biliyor da cocuga anlatmasi gucc..:kızgın: neyse ogretmeni ogretir umarim:işsiz:

İki katı dediğine göre orada 3 kat var demek oluyor:)
88-4=84 Önce fazlayı ters işlemle çıkarıyoruz.Onu biliyordur..
84:3 =28 Çıkan sayıyı üçe bölüyoruz.Katlardan birini öğreniriz.
28*2=56 eder .
56+4 =60 olur böyle büyük sayıyı buluruz.
4. sınıf zor nasıl anlatılır bilemedim:)
Supersin bu daha iyi anlatilabilir nevoss.. :KK50:yaa evett zor ama bekledigimden iyi bakalim insallah duzgunce atar temeli.:KK58:

Eyvahhh çok fena olmuş:skandal:Neyse gelmiş geçmiş:KK19:
Ay evet ya birde internetten bir ürün aldım onunla başım dertte . Ütüme kireç kartuşu aldım ürün geldi taktım ama uyarı gitmedi. Ya aldığımız üründe bir sorun var bilmiyorum ütüyü servise bıraktık yarın haber verecekler

Ay evet ya birde internetten bir ürün aldım onunla başım dertte . Ütüme kireç kartuşu aldım ürün geldi taktım ama uyarı gitmedi. Ya aldığımız üründe bir sorun var bilmiyorum ütüyü servise bıraktık yarın haber verecekler
Bazen aksilikler üst üste geliyor canım:skandal:

Iste o fazla sayiyi nasil bulacak.. hadi biz sıklardan gittik ama oyle ogretemem tabi ki:deli: babasi da biliyor da cocuga anlatmasi gucc..:kızgın: neyse ogretmeni ogretir umarim:işsiz:
Şıklara gerek yok ki, fazla olan sayı çıkınca katları bulmasını öğreteceksiniz.
2 kat fazla olduğuna göre, küçük sayı 1 kat oluyor. Demekki 3 kat var diye anlatabilirsiniz.
Ya da bir apartmandan yola çıkarak anlatın diyeceğim ama, şimdi hangi yollardan çözüme gidiliyor bilmiyorum.
Bizim zamanımızda ne kolaydı matematik işlemleri ya, basit yoldan kavrıyorduk :olamaz:

X