Buzluğa koyacağının hamurunu farklı yapman lazım yaptın mı?Haşlamalık yaptım ama hepsini buzluğa attım. Deneyeceğim
Bir daha gitme diye söyledimSende beni sattiysan boncuum: ( batsin bu dunya:))
Nasıl yapacaktım ki, buzluğa atılacağın hamurunu bilmiyorum. Sordum da, söyleyen olmadıBuzluğa koyacağının hamurunu farklı yapman lazım yaptın mı?
Soğan rendeledim, bulguru ısladım. İrmiği, yumurtayı, ununu, salçasını, baharatını, tuzunu ekleyip 40 dk yoğurdumBuzluğa koyacağının hamurunu farklı yapman lazım yaptın mı?
Canım unu biraz daha fazla olmalı:)Nasıl yapacaktım ki, buzluğa atılacağın hamurunu bilmiyorum. Sordum da, söyleyen olmadı
İşte dene canım 1 tane pişir olmadı buharda pişirirsin:)Soğan rendeledim, bulguru ısladım. İrmiği, yumurtayı, ununu, salçasını, baharatını, tuzunu ekleyip 40 dk yoğurdum
Dikkatli geziyom boncuum:))Bir daha gitme diye söyledimNe işin var derin sularda
Aman bizi sensiz koymaDikkatli geziyom boncuum:))
Canım unu biraz daha fazla olmalı:)
Şimdi biz haşlama içli köfteyi yöresel bir bulgurla yapıyoruz:)
Adı yarma bazı yörelerde çiğsimit deniyor.Kaynatılmamış bulgur ile unlu bir şekilde çekiliyor:)
Mesela içli köfte veya başka bulgur köftesi yapınca yarı yarıya koyarız.Ama buzluğa koyacaksak :)4 bardak çiğ simit,1 bardak kısırlık bulgur koyar ıslatır yoğururuz.
Şimdi sen o bulguru kullanmadın:)Ama onun yerine unu artırman gerekiyordu:)
Şimdi onları buharda pişireceksin canım:)Yada buzlu şekilde kaynar suya 1 tane at eğer dağılmazsa diğerlerinide atarsın :)Ama dağıldı buharda pişir canım:)
Tamam canım, sağolasın bilgilendirdiğin içinİşte dene canım 1 tane pişir olmadı buharda pişirirsin:)
Bunun yerine irmik koydum ya kuzumBak çiğ simit canım:)
Eki Görüntüle 2198625
Yok yok insallah burdayim:)Aman bizi sensiz koyma
Baksana aktara falan gidince çiğ simit diye veya anlat kaynatılmamış bulgurdan unlu bulgur diye çok rahat yaparsın:)Onu fazla yoğurmuyorsun bile:)Tamam canım, sağolasın bilgilendirdiğin için
İşte dolap ölçüsü bir tık fazla oluyor:)Bunun yerine irmik koydum ya kuzum
Tamamdır, aklıma yazdımBaksana aktara falan gidince çiğ simit diye veya anlat kaynatılmamış bulgurdan unlu bulgur diye çok rahat yaparsın:)Onu fazla yoğurmuyorsun bile:)
Şimdi daha iyi anladımİşte dolap ölçüsü bir tık fazla oluyor:)
O zaman haşlayayım da, kayınvalidemlerle yiyelimİşte dolap ölçüsü bir tık fazla oluyor:)
YandıkBana bildirilen 6-7 tarif daha var:)
@_Bayankus_ yapmayacağını söyledi:)
@H E gebemiz belki yapamaz:)Hem de senin istediğin tarifi yapacaktıAma hangi tarif söyleme
@alimiyon oğlunu sünnet ettirmez yapamam dedi:)
@FallenAngel bu hafta sonu yapacağım dedi:)
@Sarayca
@yasom7272
Birde un kurabiyesi yapacak arkadaşımız var:)