• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev temizligi, bir türlü düzen koyamadim

hadibeyaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2016
4.690
12.980
208
Merhaba hanimlar,

yardiminiza ihtiyacim var.

Neredeyse 9 senedir evimdeyim ve ben daha hala bir türlü düzenimi koyamadim. Evim hep daginik, bir sistemim yok. Dolaplar, camasirlar, dip köse derken yani her yer her yerde. Ne yapsam bir düzene koyamadim. Evim cok büyük degil, ama cok dolabim var, ve hepside tikis tikis dolu. Aslinda ilk olarak fazlaliklardan kurtulmam lazim biliyorum ama nerden nasil sekilde baslayim bilemiyorum, cünkü günlük temizligimi bile yetistiremiyorum.

Tüm gün calisiyorum, birde cocugum var.

Ne yapmalim, nasil ve nerden baslamaliyim. Fikirleriniz icin simdiden tesekkürler

ben de koyamadım. benim pek eşyam yok daha yeni evliyim ama ev çok büyük. çok çabuk kirleniyor. tek başıma temizliği halledemiyorum tek günde. arada kadın çağırıyorum. kadın çağırmayı düzene oturtsam herşey kolaylaşacak belki de. sen kadın çağırıyor musun?

Kullanmadıklarınızı bir hurc veya valize koyup dolapların içine koyabilirsiniz.

Merhaba hanimlar,

Neredeyse 9 senedir evimdeyim ve ben daha hala bir türlü düzenimi koyamadim. Evim hep daginik, bir sistemim yok. Dolaplar, camasirlar, dip köse derken yani her yer her yerde. Ne yapsam bir düzene koyamadim. Evim cok büyük degil, ama cok dolabim var, ve hepside tikis tikis dolu. Aslinda ilk olarak fazlaliklardan kurtulmam lazim biliyorum ama nerden nasil sekilde baslayim bilemiyorum, cünkü günlük temizligimi bile yetistiremiyorum.

Ne yapmalim, nasil ve nerden baslamaliyim. Fikirleriniz icin simdiden tesekkürler

Bu biraz kolaylastirabilir isini. Ben tablosuz yapıyordum buna yakin sekilde, bunu hazir gordum isime geldi :)

Erteledigin her is buyur. En onemlisi bu galiba :)

Dolap iclerine su dantel sepetlerden almalisin. Ise yariyor.

Bunun gibi mesela;

https://www.instagram.com/p/BEs8YTquOEr/

En azindan kismi dagilmalar olur dolabın geneli toplu kalir.

Instagramda bu konuda cok fazla fikir var. Isinize yarar umuyorum ;)

Eklentiler

• Screenshot_2016-06-17-22-05-53-1.webp
    Screenshot_2016-06-17-22-05-53-1.webp
    32,3 KB · Görüntüleme: 1.629
Son düzenleme:
Merhaba hanimlar,

Bence bir akşam çocuğunuz uyuduktan sonra bir kaç saatinizi dolaplarınızdaki kullanmadığınız kıyafetlerinizi ve de eşyalarınızı temizlemekle evinizi düzenlemeye başlayabilirsiniz. Biraz zor olabilir ve zamanınızı alabilir ama başka bir seçenek yok gibi görünüyor. Ne kadar rahatladığınızı ve hafiflediğinizi farkedeceksiniz. Dolaplarınızda yer açıldığında zaten dağınıklıkları da toparlamaya başlarsınız. Gerisi de zaten rutin ev işleri. Ama evinizin dağılmamasını ve düzenli olmasını istiyorsanız eğer dağılan yeri sonraya bırakmadan anında hemen toplamak en iyisidir... Naçizane tavsiyelerim...

Cocugum 4 yasinda

Dolaplarin icide agzina kadar dolu malesef. O yüzden koyacak yerde kalmadi. Kilerim var iki tane, birde catida ufak bi odam, ama her yerim dolu. Yani gercekden her yer dolu.

O kutucuklardan bende de var. Ama daha bi türlü nerden baslicami bilemedigim icin hic kullanmadim da :/

Bence bir akşam çocuğunuz uyuduktan sonra bir kaç saatinizi dolaplarınızdaki kullanmadığınız kıyafetlerinizi ve de eşyalarınızı temizlemekle evinizi düzenlemeye başlayabilirsiniz. Biraz zor olabilir ve zamanınızı alabilir ama başka bir seçenek yok gibi görünüyor. Ne kadar rahatladığınızı ve hafiflediğinizi farkedeceksiniz. Dolaplarınızda yer açıldığında zaten dağınıklıkları da toparlamaya başlarsınız. Gerisi de zaten rutin ev işleri. Ama evinizin dağılmamasını ve düzenli olmasını istiyorsanız eğer dağılan yeri sonraya bırakmadan anında hemen toplamak en iyisidir... Naçizane tavsiyelerim...

Evet bende öyle düsündüm, bu aksam bitirmem gerekcen camasirlarim var, onlari hallettikden sonra elbise dolabina giriscem herhalde. Kullanmadiklarimi aticam mecburen baska carem yok. Yoksa hic bitmicek evin icindeki esyalar :/

Evet bende öyle düsündüm, bu aksam bitirmem gerekcen camasirlarim var, onlari hallettikden sonra elbise dolabina giriscem herhalde. Kullanmadiklarimi aticam mecburen baska carem yok. Yoksa hic bitmicek evin icindeki esyalar :/
Aynen öyle yapın yoksa fazlalıklarınızdan kurtulamazsınız.

ben de tam tersi aşırı düzen hastasıyım. eşya atmaktan garip bir zevk duyarım.
Annemin evinde bende de yoktu böyle bi huy, evin ici her zaman temiz olurdu, her yer dip köse parlardi. Ama kendi evimde o düzeni devam ettiremedim, daginikligi gördükce cildiracak gibi oluyorum resmen

Ama her yer dolap ve her yer dolu ise çok gereksiz eşya vardır

Hatta belki de kullanılacak şeyleri bile görmediğiniz için kullanamazsınız ki

Çocuğun eşyalarını vs ayırın verin ihtiyacı olana

Bizim evde 6 yaşındaki oğluma ait kullanılan dışında el çantası kadar hatıra eşya var sadece

Az eşya bol düzen

Cocugum 4 yasinda

Dolaplarin icide agzina kadar dolu malesef. O yüzden koyacak yerde kalmadi. Kilerim var iki tane, birde catida ufak bi odam, ama her yerim dolu. Yani gercekden her yer dolu.

O kutucuklardan bende de var. Ama daha bi türlü nerden baslicami bilemedigim icin hic kullanmadim da :/
Biraz sadeleştirmelisin bence,ruhuna da iyi gelecek.
Dolabınızdaki kıyafetleri ayrıştır.Beğensen de giymiyorsan ver bir ihtiyaç sahibine. Nevresimleri,tekstilleri de aynı şekilde.
Benim ıvır zıvır kağıt,fatura,fiş ne ararsan bulunan dolabım vardı;bir gün sırf o dolaba giriştim herşeyi çöpe tıktım.
Mutfak dolaplarını da aynı şekilde, kullanmadığın kapkacağı ihtiyaç sahiplerine ver;
Çocuğunun oyuncaklarını sadeleştir
Bir şey alırken kaliteli ve öz almaya çalış. Ne bileyim,aynı tarz uygun fiyatlı 10 ayakkabın ya da 10 elbisen varsa, daha az daha kaliteli 2-3 tane olsun. 5 tane kremin varsa kaliteli olanından 1e indir.
Bununla ilgili bir topik vardı aslında,sade yaşam diye aratabilirsin. Ben baya gaza gelmiştim o dönem ve gerçekten evde gereksiz eşyam kalmadı

Anlaşılan sizde atılacak çok şey var. Yoksa bu kadar doluluk olamaz. Kullanmadıklarınızı ihtiyaç sahiplerine vererek başlayın. Dolaplarla başlayın sonra oda oda devam edin. Bir düzen hastası olarak içim içime sığmıyor komşum olsan yanmıştın :)

4 cocuga birisi baksa da beni de sabah size birakip aksam sizden alsalar keşke :)))o eve dalip her yeri temizleyesim geldi birden:)))
Saka bi yana günlük ayirin o isleri
Mesela bu gün dolabi duzenleyin,yarin baza altlari falan

Aman Allah'ım ım birde evinde kilerin var demek çok şanslısın bunu değerlendirmelisin...

Hanimlar, görüyorum ki benim tek carem esyalardan kurtulmak. Hemen basliyorum bu aksam, iyi olanlari ihtiyac sahiplerine kötü olanlarida direkt cöpe basicam. Mutfagimdaki esyalari azalttim, zaten ama hala düzen yok malesef.

Basliyorum bu aksam, eve gidince günlük temizligimi bitirip hemen yatak odasi dolaplarina giriscem :D

Anlaşılan sizde atılacak çok şey var. Yoksa bu kadar doluluk olamaz. Kullanmadıklarınızı ihtiyaç sahiplerine vererek başlayın. Dolaplarla başlayın sonra oda oda devam edin. Bir düzen hastası olarak içim içime sığmıyor komşum olsan yanmıştın :)
Ay keske böyle bi komsum olsa :D Söyle bi kerede yardim edecek biri. Anneme demek istemiyorum cünkü annem kendi düzenine göre yapacak. Cok tertipli cok titiz kadin, ama benim düzenim yine baska :D

ben de tam tersi aşırı düzen hastasıyım. eşya atmaktan garip bir zevk duyarım.
Aynen ben de öyleyim, attıkça hafifliyormuşum gibi geliyor. Geçen sene fazlalıkları ihtiyaç sahiplerine dağıttım ya da attım. Geçen yaz yıllık temizliğim 1 ay sürdü bu yüzden, bu sene 1 hafta :KK73:

Back
X