ev temizliği! alışık olmadığınıza emin olduğum bir konu.

Ben o programı izleyip izleyip temizlik yapıyodum

O kadar birikmiş çöp varken evde böcek var mi merak ettim. Eğer evi böcek ya da kurt satarsa başın ciddi belaya girer. Sadece bu bile çöpleri atıp temizlemek için yeterli sebep. Ayrıca bocekten ölümüne korkarım. Var mi böcek?

Bu çok güzel bi paylaşım olmuş, hikikomori'yi ilk defa duydum, elinize sağlık.

Konu sahibi; sorunun farkındasınız ve dile getirmeye cesaret ettiniz. Bence bu atılacak en önemli adımdı, yani bunu dillendirmek; sonrası daha kolay olacaktır. Bunun arkasını getirebileceğinize eminim :) ben de eskiden sizin gibiydim, erteleyebildiğim kadar erteliyordum temizlik olayını, kedim gelene kadar. ev sahibiniz evcil hayvan pis oluyor demiş ve istememiş ama ben kedim geldiğinden beri temizlik olayına daha duyarlıyım. 2 güne bir mutlaka süpürge açıyorum, süpürge açmışken bi de vileda atayım bari diyorum eğer zamanım varsa yerleri de silmiş oluyorum. kumunu değiştirirken lavaboyu cifleyip banyoyu yıkıyorum. Bi şekilde ertelememeyi öğretti bana kedi. Çünkü 2 günde bir süpürge açmazsam her taraf tüy oluyor ve sonra daha zor temizleniyor. Kumunu temizlemezsem hem kedi pis kuma kakasını yapmıyor, hem koku yapıyor, hem de sonra temizlemek daha zor oluyor. Evet kedi pis kuma kakasını yapmıyor ve kumunu pis bıraktığım zamanlarda beni cezalandırmAk için halıya yada salonun ortasına kakasını yapıyordu :) böyle böyle ertelememeyi öğrendim. Kedi bile benden temiz diye evimi temiz tutabilmeyi öğrendim. Kedim beni eğitti yani :) bence hayvan sevginiz ve imkanınız varsa evinize bi evcil arkadaş düşünebilirsiniz.

o copleri atinca icim rahatlayacak inan birde aklima takildi ne kadar suredir boylesin.. daha once nasildin hep var miydi bu problem....

Bence gözün korkmasın bi yardımcı al yanına sana uzak olan bi semtten kimsenin tanıyamıycağı eğer çekiniyosan yani ondan sonrada bi düzene sok kendini biriktirme şartla belli bi günde çamaşır makinanı çalıştır mesela kuralların olsun ve bide bulaşık makinesi al üç günde bir ancak dolar tek başınasın ayda bir dip köşe için bi bayan tutarsın olmazmı

İlk başta o çöpleri kim ne der diye düşünmeden atacaksın. Onları attıktan sonra üstünden koca bir yük kalkacak çünkü temizliğe ister istemez baslamis olacaksın daha sonra da evi bir güzel süpürgeyle al koltukların üstünü sehpaları tüm gördüğün yerleri süpürgeyle çek malum tozdan geçilmiyordur Sonrasında evi sil ve toplamaya basla yalnız hemen basla yoksa depresyona devam ne yazıkki canım

Oleyyyyy beklenen an copler yola cikti
Donunce yaz bize islem basariyla tamamlandimi

Ohh coplerde gidiyor. Su banyo vc yi de bi yikarsan ben bile rahatlicam. :) gerisi ne ki zaten bi supur bi sil.

o copleri atinca icim rahatlayacak inan birde aklima takildi ne kadar suredir boylesin.. daha once nasildin hep var miydi bu problem....

iki poşet çöpü attım. hala inanamıyorum. onları atarken girişte bi karton vardı onu da atayım bari dedim. kimse yoktu etrafta. attım lan. oley. oha.

konteynır dolu, gerisini yarın atabilirim...

iki poşet çöpü attım. hala inanamıyorum. onları atarken girişte bi karton vardı onu da atayım bari dedim. kimse yoktu etrafta. attım lan. oley. oha.

:) tebrikler :) simdi bi de banyoya mi girsen?

ben de eskiden böyle değildim, çok aşırı titiz de değildim, evim bu kadar kirlenmezdi. yardımcı olacak kişiler vardı, bir de kızım vardı, 23 aylık. kedileri çok seviyorum, çok isterim, ama böyle bir ortama alamam.

Evi havalandır bu sürede oooh valla ben de rahatladm hemen çalışma masamı toparlıycam

Sorun yok insan psikolojisi bazen çok iş yaparsın bazen yapmazsın sadece sen degilsindir kendini bu şekilde üzme takıntı yapma. Önce çok sevdiğin biz müzik aç. Ev kıyafeti olarak çok rahat kıyafet giy. Sonrasında dagınık olan kıyafetlerini kirlidir sanırım hemen banyoya at ne kadar kıyafetin varsa sonra bunların renklerini seç beyazlar renkliler siyahlar gibi makineye at yıkansın. Evin içinde halı varsa süpür bunları bi odaya at. Koltuklarınıda çek güzelce süpürgene. Sonra detarjanlı suyunu yap çamaşır sulu vilada varsa senin için rahat. Müzik eşliğinde dansla evi sil sonra mutfaga geç. Bulaşık makinesine doldur kirlileri. Yine çamaşır sulu detarjan yap kendine oh mis gibi sil tezgahını. Buzdolabındada çürüyenleri doldur poşete sen niye çöpten çekiniyorsun evinde fazlalıkları atıyorsun kime ne. En son evdeki tozları camsil ile güzelce sil. Kuruyunca yerler halıları ser kendine kahve yap mis gibi otur

Öğrencilik yıllarımda bu kadar olmasa da benzeri bir yaşamım vardı

Önce çöpleri at.

Daha sonra mutfağa gir,dolapları sil,toz al.
Bulaşıklarını yıka ve temizlediğin dolaba bardaklar,tencereler,tabaklar diye yerleştir.
Ocağını sil iyice.

Daha sonra banyo lavabo ve klozeti iyice ov,toz al.

Daha sonra kıyafetlerini renkli ve beyazlar diye ayır sırayla makineye at.
Çamaşırlar makinedeyken doğru salona git ve koltuğu sil,toz al.

Evi baştan aşağı süpür,yerleri yüzey temizleyici ile güzelce sil.

Camları silmek istersen biraz su doldur,bir iki damla sirke ve bulaşık deterjanı damlat.
Gayet güzel çıkarıyor.

İlk gün çöpleri at ve mutfağı hallet.
İkinci gün banyoyu hallet,çamaşırları yıka,etrafı sil süpür.
Üçüncü gün odanı sil,dolaptaki eşyalarını dök güzelce katla koy.
Dördüncü gün ütü yap.
Beşinci gün cam sil.

Kendini yormadan günlere böl ilk etapta.

Daha sonradan her gün çöplerini atmayı alışkanlık edin.
Her gün tabak çanağını mutlaka yıka.Bulaşık biriktirme.

2-3günde bir normal süpürürsün şöyle bir evi.(5-10dakika)
Haftada bir de toz alırsın,havalandırırsın.

Oleyyyy gel alninda opecegim
Basardin coplerin bir kismi gitti.bu arada o coller ne zman dir var sanirim tek yasiyorsun cok cop olmaz diye dusunuyorum.
Uykun yoksa banyoya gir cif ve camasir suyuyla fosur fosur yika durula miss gibi koksun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…