gerçekten geliyor olsanız bir dakka boş durmazdım heralde )Aaa biz bahane kabul etmiyoruz tum kk kizlari toplanip sana oturmaya gelecez kna gore temiz mis olsun evin
Mutfak buyuk olcude haloldu sayilir copleride atarsan bir kismini gece.
Diger kisminida sabah ise giderken at.
Evi sil supur ohh mis gibi kokular yayilsin
teşekkürler çeviri için :)Evet hastasiniz.
Adı istifçilik bunun. Compulsive hoarding kadar cool Bir tercume değil ama idare edin artık.
Hekime gidin.. bir yakinizdan da ev düzeni için yardım isteyin.
Bende de aşırı titizlik başladı başlayacak. Iki zit kutubuz sizle
Ne tatlisiniz yaa :)) kadinlar kulubu kadinlarinin ictenligi işteBukadar yazi yazmaya üsenmedinde temizlige mi üseniyorsun bacim ya?? Almanyadasin herhalde hangi sehir desin vallah icimden sana yardim etmek geldi ben geleyim de evini temizleyim. Bu pislikde yasanmaz ki.
merak ettiğin için teşekkürler. tam aksine, evim dışında çok temiz ve bakımlı bir insanım. dışarda gören, arkadaşlarım dahi evin nasıl bi halde olduğunu bilmezler, ihtimal vermezler.Sadece meraktan soruyorum. Kokmuyomusun peki? Arada sirada yikiyomussun kiyafetlerini?
Iyi ama kisisel bakiminda temiz olan birisi evinin pisliginden nasil rahatsiz olmaz?merak ettiğin için teşekkürler. tam aksine, evim dışında çok temiz ve bakımlı bir insanım. dışarda gören, arkadaşlarım dahi evin nasıl bi halde olduğunu bilmezler, ihtimal vermezler.
Olmaz olmaz.Iyi ama kisisel bakiminda temiz olan birisi evinin pisliginden nasil rahatsiz olmaz?
önce çöplerden başlayacak olmam bile üzülmeme yetti.ama bu sıralamayı dikkate alacağım, mutfağım çok küçük, bulaşıkları yıkadıktan sonra kurumasını için bırakabileceğim alan konusunda sıkıntı yaşıyorum, bu konuda ne önerebilirsiniz?
teşekkürler
Yalniz kac kisi arkadasin evini tenzilemek icin can atiyoruzYurt dişindaymişsin. Turkiye de olsaydin sana yardima gelmek isterdim inanbak bulaşik biriktirme. Yemekmi yedin çikani yika. Çamaşirlari derle topla renklerine gore ayir. Beyazlar, renkliler, koyu renkliler olarak. Guzelce yika kurut katla. Dolabina as. Yerleri supurgeyle guzelce supur. Çamaşirsulu suyla guzelce sil. Camlarida aç oksijen girsin.
Çok tatlı bir anlatımm :)Nasıl başlayacağımı bilemedim bende yazmaya :))
Önce şu 10 poşet çöpten başla .
At onları evden . Kimse içinde ne olduğunu bilmiyor. Belki eski eşyalar ... kullanmadığın kıyafetleri atıyorsun depil mi ? :)
Hadi o 10 poşeti at .
Çöp bırakma etrafta . Sadece yiyip içtiğini poşete atacaksın. .. yapabilirsin .
Cam pencere ne varsa aç .
Evi iyice havalandır .
Bugünlük bu kadar .
Elde ne var , çöpsüz ve havalanmış bir ev . Hmmm kulağa hoş geliyor .
Yalnız yaşıyormuşsun , pek gelen gideninde yokmuş.
Yarın ilk fırsatta mutfağa gir .
Ne var ne yok at. Sana iki tencere / bi tava ( iki çeşitten fazla yemeği aynı gün yapacağını düşğnmüyorum ) 5 çatal kaşık tabak bardak yeter :)
Yani mutfağındaki bütün fazla , yedek kap kacağı postala .
Yapmazsın ama ola ki yine koyverdin , tezgahta 5 tabak iki tencere 3-5 kaşık olacak .
İstesende daha fazla yığamazsın ... çünkü malzeme yok . At at at. ..
Aynı işlemi evde ne kadar fazlalık varsa yap.
Unutma ... önce çöpler ... sonra bütün fazlalıklar .
Bunları yok etmeden temizliğe başlama .
Şimdi .... bunları iki günde hallettin diyelim ( bak tembelim dedin diye yormuyorum seni yoksa bu gece bitirtirim :)
Evet bu işler bitince elimizde boş ve pis bir ev olması lazım .
Yatak odasında yatak dolap perdeler ve halı.... salonda koltuk tv sehpa vs halı perde...
Incık cıncık yok .
Şimdi yine aç bi tüm camları .... indir tüm perdeleri.
Evin kiri ile yüzleşme vakti .
Korkutmasın gözünü . Güneş vursun iyice . Gör .
Perdeleri yıka. O odanınki yıkanırken camını sil. Öyle üstün körü sil . Parlatma . Benimkileride şuan b.k götürüyor.
Hemen süpürge çalıştır . Tüm tozları çek .
Sirkeli bi su hazırla . Birazda yüzey temizliyici. Sil ne görürsen sil odada .
Halını çıkar havalansın bu arada ( süpürüp çıkar)
As perdeleri ...çık o odadan . kapat kapısını.
O gün başka iş yapma . O odayada girme.
Git içerdeki pis odada otur . Ara ara aç kapısını bi bak temiz odaya. Hoşuna gitti değil mi ?
Yarın diğer odadan devam .
Böyle böyle devam et . Devam ederken aman diyeyim yine çöp birikmesin .
Sen bunları yap hele .
Sonra koruma programına geçeriz .
Yaparsın sen eminim.
Bıktın çünkü.
Arkadaşların olsun ... sevgilin ya da . Oturup yemek yapın film izleyin istiyorsun.
Ama o eve olmaz tabi .
Hadi bekliyorum haberini.
Özelden sorarım bak gün gün :))
Cok sacma yahu. Evi b*k goturuyo rahatsiz olmuyosun. Ama kapilari peceteyle aciyosun. Temizlikle ilgili degilde pskolojinde sikinti olmasin?Olmaz olmaz.
Unvdeyken ben oyleydim asla odami yatagimi toplamazdim kac defa muduriyetten uyari almistim.
Ama kimsenin otydugu yere oturmazdim pis olmustur diye.kapilari peceteyle acardim.kisisel temziligime cok dikkat ederdim ama odam copluk gibiydi:)
Unv son sinifa kadar oyleydimCok sacma yahu. Evi b*k goturuyo rahatsiz olmuyosun. Ama kapilari peceteyle aciyosun. Temizlikle ilgili degilde pskolojinde sikinti olmasin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?