Ev temizlemeyi becerememek

Suan bebeginiz olmadigi icin haftada bir genel temizlik yaparsaniz yeterli.haftasonj butun evi dip kose supurun sonra viledayla guzelce heryeri silin suyuna ahsap temizleyici falan koyabilirsiniz.butun pencereleri acip havalandirin temizlige baslamadan.evdeki butun esyalari highgenic diye silikonlu bi urun var a101 de satiliyor.onunla mobilya masa yatak odasi dolaplarinin tozunu alin.dolaplarinizin icini de silin.evdeki butun lavabo ve tuvaletleri camasir suyu(domestos) ile temizleyin.diger banyonuzu da supurge makinesiyle temizleyin killar falan kalmasin diye.orayida silin yikamaya gerek yok cok kirli degilse.evinizde balkonlar varsa balkonlari yikayin.sonra mutfaga gecin tezgah ustunu bosaltip camasir suyuyla bekletin.o sirada mutfak dolaplarinin disini camasir suyuyla silin guzelce.firin aspirator ve set ustunu highgenic firin temizleyicisiyle temizleyin baska bi urunde olabilir yag coz olmasi lazim.tezgah ustunu yikayip temizleyin.buzdolabinin icini de temzileyin.sonrada keyif kahvesi yapin iki gunde bir isten gelince yemekten sonra evi supurun evim cok buyuk olmasina ragmen 20 dk falan suruyor.bide lavabolara camasir suyu dokun.yemekten sonra bulasiklari hemen yerlestirin ve tezgah firin ustunu mutlaka temzileyin.cok buyuk isler gibi gorunsede aslinda alisinca cabuk bitiyor

tek kullanımlık daha mantıklı geldi evet. Teşekkür ederim.

Klozeti cifledikten sonra nasıl duruluyosunuz? Bide bu klozetin heryerini cifleme işini kaç günde bir yapıyosunuz ?
duşakabin için kullandığınız fırça nasıl bişey acaba:)
Rossmann'şn mendillerine de bakıcam teşekkür ederim

Teşekkür ederim:)

tek kullanımlık bezleri satın mı alıyosunuz? Yerleri nası ovaladığınızı hala anlayamadım viledayla mı?
Duşakabin için dediğiniz şeyi yapıcam ama kurulamam gerekmiyor demi?

teşekkür ederim:)cumartesi ne yemekleri yapıyosunuz da bi hafta idare ediyo bozulmuyo mu? Biraz anlatabilir misiniz:)

Teşekkür ederim, ayda bir gelen kadın hangi işlerinizi yapıyor acaba?

teşekkür ederim:)

aynen süngeri uzun süre kullanmak iğrenç geliyor bana da, teşekkür ederim

:))) valla yeni gelin olmak zor haha

lütfen yazabilir misiniz kendi rutininizi çok merak ettim:) ev hanımı mısınız?

Aynen bende haftaiçine yaymayı düşünüyorum, teşekkürler:)

Teşekkür ederim önerileriniz için:)

5 dakkada banyo nasıl silinir lütfen bana anlatır mısınız :d ben yarım saatte çıkamıyorum da işin içinden. Banyo temzileme spreyi dediğiniz hangi markanın ürünü?

Eşim olmasa evi b.k götürmüştü zaten sağolsun büyük işleri hep ona kitliyorum zaten her yerin tozunu alıyor süpürüyor balkonları yıkıyor yerleri siliyor :) banyo ve tuvalet temizlemeyi öğrenmek istiyorum bende sadece diğerleri kolay da. Yemekleri de eşim yapıyor şu an için yemek de bilmiyorum hiç malesef. Direk benim başıma kalmadı yani temizlik hatta eşim benden daha çok yoruluyor o yüzden öğrenmek istiyorum bi an önce.

Tornadı dediğiniz ne acaba duymadım hiç?
Klorak nedir onu da bilmiyorum:)

İlerde kadın almayı düşünüyorum bende teşekkür ederim.

Duştan önce banyoyu nası yıkıyosunuz sadece duşakabini mi biraz detaylı anlatabilir misiniz? Önerileriniz için teşekkür ederim:)

Kuvet en iyi camasir deterjaniyla temizleniyor .Her seye eldiven şart.
Tuvaletlere klorak dokup sabah durularım arada

Teşekkür ederim

Duşakabinin camlarını mı çamasır suyu ve cifle ovalıyoyusunuz? ikisi aynı anda nası oluyo tam anlayamadım, bide duşakabinin dış tarafını nası duruluyosunuz su dökemiyorum ben hemen yanında çamaşır makinesi var
Yemek yapmasam bile ocağı aspiratörü silmeli miyim mesela? Aspiratör de hergün toz alınması gereken bişey mi of çok cahilim sorularım saçma gelebilir kusura bakmayın :)

Cocuk yoksa haftada bir genel temizlik yeter :) ki calısıyosunuz gün icinde evi pisletecek kimse yok
Yardımcı almaya durumun varsa tavsiye ederim halıdan dolap iclerine vs herşeyi hallediyorlar :)

Şu an durumumuz yok maalesef ama ilerde düşünüyorum yoksa çok zor. Çocuk yok iki kişiyiz ama gene de batıyor gibi geliyor bana ya:)

Bide tabiki herşeyin ayrı bir bezi ve temizlik malzemesi oluyor
Bezlerde özellikle yer bezi cam bezi toz bezi almanı ve sarı bezlerden uzak durmanı tavsiye ederim :)

Peki bu bezleri mesela yıkadıktan sonra nasıl ayırt ediyosunuz bunu mutfakta kullanmıştım bunu tuvalette kullanmıştım falan diye

Bende temizlik yapmaya çok üşenirdim, sıkılırdım. Youtube de Ebru Yücel var onun temizlik videolarını izleyerek gaza geliyorum bütün evi pırıl pırıl yapıyorum

Bende yeni evli sayılırım 9 ay oldu ve çalışıyorum
benimde temizlk günüm cumartesidir..
cumartesi balkonlar wc banyo klozet hryer yıkanır.
yerleri silerim toz alırım dış kapımın önünü ve kendi katımın merdivenini silerim
çamaşır yıkamaya her hafta çarşamba perşembeden başlarım 3 makine siyah renkli ve beyaz olarak kuruturum ya cuma gecesi yada cumartesi ütülerim fix.
banyo temizlik malzemelerini banyo dolabınnda saklarım mutfak için olanları mutfalta.
ben klozette fırça duşakabin ve lavobada sünger kullanıyorum yerleride bol suyla köpürtüp yıkar kurular passpaslarını sererim.
en büyük problemim duşakabindeki su lekeleriydi ama bu forumda birinden okumuştum çamaşır yumuşatıcıyla sil die artık öyle yapıyorum pırıl pırıl oluyor.
büyük süpürgemi sadece cumartesi açarım.
camları tülleride 2 -3 ayda bir. zaten silsemde ertesi gün kaderime yağmr yağıyor :)
hafta içide mutfak tezgahı masaların üstü ocak vs silerim haliyle.
ama dolaplara fln bişi sıçrarsa yada buzdolabına bişi dökülürse o an silerim.
herakşamda ertesi günün yemeğini yaparım
ama bu tempo beni çok yoruyor artık herhaftasonu temizlik haftaiçi işe git yemek yap çay koy vs
kendime hiç zaman ayıramadığımı farkediyorum artık
evi tertemiz olup , bide üstüne çocuk bakıp , bide çalışıp , bide kendine bakan eşiyle ilgilenen hanım varsa elinden öperim :)

bu arada kızlare bende domestosculardanım her hafta 1 şişe bitiriyorum

Hepsini farklı renk alıyorum
Yer ve cam zaten daha değişik bir kumas kendilerini belli ediyorlar tiplerinden
Marketten yer bezi yazan cam bezi yazan diyerek alabilirsin
Mutfagın toz bezleri mutfakta durur daha kücük yapılı onlar ve direk işi bitince mutfakta kalorifere koyar yardımcı sonrada cekmeceye koyuyoruz
Salon ve tuvaletin bezleri aynı formatta ancak birbirinden farklıdır renkleri onlarıda banyo dolabında muhafaza ediyoruz

Ahh ne kadar tatlis bir konu
Iki kücük cocugum var, hergün temizlik yapiyorum( zorunda kaliyorum) ve hic temizlenmemis gibi günüme devam ediyorum.
Bilmiyorum baska cocuklu arkadaslar ne yapar nasil eder ama benim evde sürekli yerlere birsey dökülür, damlar..
Ayy cocuktan öncesi ve sonrasi diye temizlik ikiye ayrilir benim icin.
Ve cocuktan öncesi cok tatlis bir temizlik.
Bebek bezini acikken tutup firlatmalar mi dersin, tuvalet egitiminde halilara isemek mi dersin.
Kahvaltida, yemeklerde ne var ne yok zaten yerdeler..
Ellerine sürekli yemeleri icin meyve olsun kek olsun ne varsa veriyorum. Dökülüyor.
O ara kendi karnimi doyuruyorum.
Mutfak esyalari yatak odasinda, oyuncaklar banyoda, balkonda salonda her yerdedir.
Esyalar ayaklanip gezinirler efenim.
Perdelerimde dondurma lekeleri var, evdeki halilarin yikanmasi lazim.
Silinmesi gereken kapilar var.
Ay neyse yaa, siz temizsiniz halledersiniz, cocuktan sonra savasmaya hazir olun

Estağfirullah..
Camlara cif sürmem tabi ki. Duşakabinin tabanını kastettim. Cam kısımları banyo temizleyici sprey sıkıp duru bezle siliyorum. Ki bu da her kullanımda olmaz.
Temizimdir ama asla abartmam.
Duşu neden kendime eziyete döndüreyim ki? Haftalık temizlikte yaparım ben.

Öyle su tutarak yıkamayı ancak genel büyük temizlikte yaparım. Ama sen makine var diyorsun. Sen anca spreyden sonra silebilirsin.

Aspiratör yemek pişmesi ile orantılı silinmeli bence. Toz almak maksatlı değil yani. Filtreye yapışan yağlar için..
Hadi her seferinde silme 3-4 pişirmede sil mesela..

Cam kapı halı koltuk siliyor mutfak dolabı siliniyor genel temizlik iki kadın geliyor bana canım

Aspiratör çabuk yağlanır onu hergun silmeni öneririm

Gider var evet. Teşekkür ederim peki bu anlattıklarınızı kaç günde bir yapıyorsunuz?

Yeni halı tüyleri için tencere kapaklarını kullanıyorlar, epey çıkarıyormuş. Kapağı halıya kapatıp sağa sola şekilde sürtüyorlar.

Tencere kapağı hiç duymamıştım akşam hemen denicem teşekkür ederim.

O halilari yikamaya ver 2 sene daha çıkar tüyleri yeni ya, yaz geldimi topla yikamaciya ver.Temizlige kadın tut hayat kısa kendini yormaya değmez bence canım

Aynen yıkamaya vericem en kısa zamanda ya yoksa baş edilmicek her yerde tüy uçuşuyor. Kadınlar çok pahalı ya iyice uçurmuşlar fiyatları biraz düzelsin durumumuz oturtalım bişeyleri en azından ayda bir kez almayı düşünüyorum inşallah.

Yukardaki mesajlarımda yazmıştım aslında, eşim benden daha çok yoruluyor:) Yemek bilmediğim için hergün yemeği o hazırlıyor, evin tozunu alıyor sonra süpürüp siliyor, balkon yıkamaları falanda onda. Bende yardım etmek için bi an önce öğrenmek istiyorum o yüzden kafa patlatıyorum. Haklısınız tabii ki ortaklaşa olması lazım umarım böyle devam eder:)

bozdolabi poseti kullaniyorum ben kullan at tarzi temizlik icin. klozeti falan onla camasir suylayip atiyorum

cif ve posetle caydanlik.siliyorlar ya..ordan aklima geldi. buzdolabi posetini topac yapip sunger gibi kullaniyorum..sonra atıyorum.

Buzdolabı poşeti çok mantıklı ya hiç aklıma gelmemişti sağolun:)

Highgenice bakıcam hemen diğer önerileriniz için de çok teşekkür ederim:)

Bende temizlik yapmaya çok üşenirdim, sıkılırdım. Youtube de Ebru Yücel var onun temizlik videolarını izleyerek gaza geliyorum bütün evi pırıl pırıl yapıyorum

Bakayım hemen:)

Cumartesi pazara temizlik kalsın istemiyorum ben ya nefret ediyorum:)

Çamasır yumuşatıcıyla nasıl siliyosunuz duşakabini sonra suyla mı duruluyosunuz? Ben su dökemiyorum ya çamaşır makinesi olduğu için

Teşekkür ederim

bim bezleri guzel. ben pembeleri mutfaga sari olanları toz almaya mavi olanları yer silmeye ayiriyorum. bi kez renkler komple karismisti. daha dogrusu toz almaliklari da yer silmeye ayirdim renk farki kalmamisti ortada. yeni aldiklarima kurdela taktim mutfak icin ayirdim.onlari..diğerleri yer bezi oldu. toz icin de bu ara cok eski penyem.cikti..bir suru ayirdim. her seferinde kirlilerle yikiyorum onlari. toz alirken de bol bol kullaniyorum uzun uzun elimde yikamaya ugrasmiyorim..benim.oyle asiri pratik bilgileirm.yok olanları soyledim

Tuvaleti tuvalet temizleyici dokup, fircayla fircaliyorum. Yarim saat bekletip sifonu cekiyorum.
Duş kabinini poşete cif döküp cifliyorum. Yıkıyorum. Sonra duşu temizlemek icin aldiğim kucuk fircaylada duşu temizliyorum.
Banyo lavabosunu bulaşık süngeriyle ve yine cifle temizliyorum.

Mutfak lavabosu, yerler vs icin sirke veya sivi arap sabunu kullaniyorum sungerle siliyorum. Guclu kimyasal kullanmam evde ozellikle mutfakta. Evde kedim oldugu icin banyo tuvalet haric genelde ev temizligi bizde karbonat, sirke, arap sabunu olur.

Yerleri de arap sabunuyla siliyorum. Basligi degistirelen yer silme sopalarina ne deniyorduysa onunla.

Haftasonuna iş birakmam o gun gezme gunudur. Calismiyorum ama bu temizlik sadece 1-2 saatimi belki aliyor butun gunumu almiyor.

Ne uğraşıyorsun yahu , evi yak kurtul

Çalışan biriyim akşam 7de evde oluyorum hafta sonuna çok iş bırakmak istemiyorsanız haftanın 1 günü silip süpürebilirsiniz sildiğim su ile de balkonu yıkıyorum oda çıkıyor aradan tekrar 1 kovada temiz su bayağı gidiyorben genelde cumartesi yaparım pazar bize kalır. Bir gün banyoya çamaşır suyu ve wc banyo temizleyici ile giriyorum lavabo elimin altında zaten baktım pis görünüyor hemen çamaşır suyu süngerle ovala bitti gitti. Gün aşırı duş alıyoruz zaten duştan sonra temizliyorum üstten pis kalmıyor banyo duşa kabin için alt kısmına çamaşır suyu cif + kabin camlarına cif banyo wc temizleyici ultra hız yazıyor onu kullanıyorum. Lavabolarda bataryalarındaki kireç lekeleri içinde cif banyo ultra hızı öneririm çok iyi temizliyor.Fırını mutfak tezgahını falan yemeklerden sonra temizliyorum yağ çözücü kullanıyorum bunun için Yağ çözücüm iş yerimden bayağı etkili bir şey ama o olmasaydı Bimin Güldal yağ çözücüsünü kullanırım. Wc iç kısmına çamaşır suyunu dökerim bekletirim sonra fırçayla temizlerim, kenarlarına da yine çamaşır suyu ve cif banyo spreyini sıkarım az bekletirim ayrı olan süngerle temizlerim sonra durularım sifonu da çektim mi mis gibi Halılar yeniyse tüy olması normal bir süre döker öyle geçmiyorsa yıkamaya verebilirsiniz. Çamaşır kısmında da hafta da 1 kere 2 makine çamaşır yıkanır onlar sonraki güne kurur 1 akşam da tv karşısında ütülerimi hallederimVelhasıl insan çalıştı mı hiç bir akşam dinlenemiyor devir daim iş yapıyoruz

Yalnız yine adil bir iş dağılımı yokmuş. Eşiniz sizden çok iş yapıyormuş. Günlük olarak bazı işleri sizin üzerinize almanız lazım. Ama abartmayın, eşit dağılım olsun. Yoksa sonra hep sizin yapmanız gerekir.

et pilav çorba ağırlıklı yapıyorum genelde 3-4 gün gidiyo zaten yediğimiz kadar ısıtıyorum .çabuk bozulmuyor.vala şuana kadar daha zehirlemedk sebze yemeklerını 2-3 gün yiyoruz

İnstagramda temizlik üzerine çok profil var. Benim favorim “temizliksever” ve “çokbiliyoruzbiz” temizliksever çalışan kadın ve rutinlerini paylaşmış eski gönderilerde aylık, haftalık, günlük olarak yazmış. Diğer hesapta daha çok ürünlerle ilgili deneyimler, pratik yollar var. Ama gerçekten pratik. Merak ettiğin konunun başına (instagram arama kısmında) cbb yazıp aratabilirsin. Mesela “cbbduşakabin, cbbhalı, cbbperde” gibi. Sayelerinde temizlik sürem azaldı evde. İncele derim.

Klozet için ben eski atlet ve penye tarzı şeyleri kesip saklıyorum. Klozetin iç kısmı için kullandığım temizlik fırçası var. Dış kısmı için o kestiğim bezlerle silip atıyorum. Marka vermiş herkes, toksik madde içermiyoruz diyen viking kullanıyorum. Wc, banyo, mutfak ve genel temizlik speyleri çok hoşuma gidiyor. Onun dışında arap sabunu ve beyaz sirke genel olarak kullandığım şeyler.

detolünkü var şuan bende.
baya kalın aslında, klozetin içi için değil tabi :) yıkayamayacak durumda olduğum zamanlar için kullanıyorum.

Bingonun çamaşır suyunu beğendiniz mi ? Ben mutfakta kullanmak için aldım ama hiçbir işe yaramıyor sanki bir de çamaşır suyu kokusu yok tamam ama kendi kokusu da ağır küçük çocuğum var diye almıştım yine de pek kullanamadım çamaşıra döktüm leke de çıkarmadı

İyi bari, temizlik derdinin sadece size kalmamasına sevindim. Öğrenince de kendi üstünüze almayın tüm işleri. Aslında en azından 15 günde bir yarım gün de olsa kadın alsanız çok kolaylık olur size.

Temizlikte kullanmak için kendim evde limon sirkesi yapacağım, sizde deneyebilirsiniz. İnternetten sirke yapmak için tarifler var. Çok kolay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…