- 25 Haziran 2016
- 7.407
- 13.100
- 248
Temizligin haftaligi ayligi buyugu kucugu olmaz bence. Temizlik temizliktir iste, kendinizi zorlamayin ne kadar yapabiliyorsaniz.
Ben klozet temizledigim bezleri tek kullanimlik olarak ayarliyorum. Eski penyelerden kesip eldivenle kullanip atiyorum. Saklanmaz ki onlar igrenc olur. Normal lavabo ve banyo dusakabini sildigim sungerler ve bezler durur sadece onlara da lavabo altinda bir yer ayarladim,kuruyunca oraya koyuyorum
Ben domestos çok nadir kulllanırım. Rossmanın sirkeli temizleyicisi var veya direk temizlik sirkesi de kullanılabilir.
Tuvalet için şu migrosun veya carrefourun ucuz bulaşık süngerlerinden alıp makasla 3'e falan bölüyorum. Eldiven takıp onunla cifliyorum sonra eldivenle süngeri çöpe atıyorum. Klozetin içine girmiyor fırçalar, tam temizlemiyor. Banyo lavabosu için minik bir fırçam var 2-3 günde bir fırçalıyorum.
Duşakabini ben genelde duştan çıkmadan arap sabunuyla veya sirkeyle fırçalayarak temizliyorum. Arap sabununu pompalı şişeye koydum, fırçanın üzerine sıkıp gezdiriyorum işte :) Duşta temizlemek istemezsem camlı kısmı Glintle temizliyorum, camsil gibi sıkıp biraz bekleyip bezle silince tertemiz oluyor. Teknesini ise rossmandaki sirkeli temizleyiciyle.
Rossmanın pratik mendilleri var, bataryalar bazen su lekesi oluyor biri gelecekse ve zamanım yoksa lavaboyu da bataryayı da bunlarla siliveriyorum tertemiz görünüyor.
Halılar 1-2 sene tüylü olacak maalesef, arada yıkamaya gönderiyorum ben hiç halı silmem.
Klozeti 3gunde bir bingonun yeni cikan camasir suyu ile yikarim. Kucuk tuvalette camasir suyu dokup bekletiyorum sonra fircalayip su dokuyorum. Bu da 3 gunde bir. Zaten ev yaz ayi camlar acik derken her gun tozzlaniyor. Toz alma rutinim yok aklima geldikce ama ona da iki gunde bir de.evi toplu tutmaya calisiyorum. Haftada iki de supurge vileda.
Domestosu fısfıslı kutunun içine koyup sulandırıyorum . Daha sonra her yerıne sıkıyorum . Ve wc için tek kullanımlık bezlerım var eldivenı giyip iç dış güzelce ovalıyorum . Yerleri de başka bir bezle yıne domestos fıslatıp ovalıyorum . Sonra bizim banyoda çamaşaır mak. falan olmadııg için yerle bol su dökerek duruluyorum . Duşakabını silerken ucuz süngerler alıyorum . Süngere sıkıyorum ve ovalıyorum . Daha sonra su döküyorum . Zaten su akıp gidiyor . Leke kalmıyor.
Mutfak lavobosunda süngerle yapıyprum . Bekletmıyorum . Silip direk duruluyorum .Hafta için yorgunluk üstüne temızlık yapmaktansa cumartesımı temızlığe ayırmayı yeğlerım
vala bende çalışanım öyle aman aman bir temizlik yaptığımız yok şimdi yeni bir alışkanlığımız oldu cuma aksamı temizlik yapıyoruz harıl harıl sil süpür çamaşır suyu yıka perdelerimi sigara içen yok sene 1 kere yıkarım camlarda 3-4 ayda bir bazen balkon camını ayda bir mutfakla beraber, cumartesi yemek yapıyorum 3 4 çeşit bi kaç gün götürsün cumartesi öğlenden sonra ve pazar bize kalıyor haftalık temizliyorum bende günlük temizliğim yok
Canım ben her gün yatmadan banyo ve wcyi lavaboyu ciflerim onun süngeri ayrı bir kapta banyoda dolapta durur klozete çamaşır suyu doker yatarım
Bulaşıklar makineye konunca Ocak silinir ve tezgah temizlenir lavabo ciflenir
Evi çarşamba günü işten gelince hemen bir kat supururum öyle ayrıntıya girmeden o gün yemegimi bir gün öncesinden halletmiş olurum.
Perşembe günü çamaşır yıkar cuma veya cumartesi gecesi uyumadan ütüyü yapar yatarım
Eşim balkonu yıkar çopleri çıkarır çamaşır asar
Ayda bir kadın alıyorum ben haftasonuda temizliğin 15. Günü dip bucak evi siler supururum toz alırım onun disinda görünen yerleri silerim
Genel temizlik için yerlere Ersağ genel temizlik ürününü mutfak dolablari ve mutfak için Ersağ yağ sökücü kullanıyorum birde çamaşır suyu ve cif
Evet çamaşır suyu ben begendım kokusuz en azından ellere zarar vermiyor ben süngerle yıkıyorum lavaboyu bingo her zaman değil genelde beyaz sirkeyi biraz ısıtıp içine bulaşık deterjanı katıyorum fısfısa katıp sıkıyorum süngerle ovalayıp duruluyorum en son sadece bataryayı kuruluyorum yada rossmanda banyo sprey var Onu da begendım tavsiye ederım
şu tek kullanımlık temizlik ıslak mendillerinden var bende, acil durumda onunla yapıp atıyorum.
diğer zamanlarda daha doğal ürünler kullanmaya çalışıyorum.
klozet için mecburen domestos kullansam da, daha çok sirke karbonat, arapsabunu tercih ediyorum. kokusuz hayat :)
aynen en ucuz süngerlerden alıp atıyorum. zaten süngerin kalitelisini alıp uzun süre kullanmak çok saçma, çünkü artık hijyenik olmuyor.
Kıyamam size yaa, evinizi temizleyemeyişinize hem şaşırdım hem üzüldüm.
Ben tam bir düzen-temizlik insanıyım,
kendi rutinimi yazıp çıtayı çok yukarı çekmeyeyim şimdi...
YouTube'da ev temizliği ile ilgili bir sürü video var, izleyebilirsiniz.
Sorunuza cevaben;
Örneğin haftaiçi bir akşam sadece ec banyoyu yıkayın diğer akşam evi süpürün ve silin ama geç saat olmasın komşular rahatsız olabilirler mutfagı da her kullandığınızda ocağı mutlaka silin eliniz sürekli üstünde olsun buzdolabına örneğin bir şey damladı hemen silin yere bir şey mi düştü hemen ıslak mendille alın çamaşırlarınızı biriktirmeyin çıkanı atın kısa programa sonra asın parça parça da ütülersiniz.. Çalışıp da her haftasonunun temizlikle geçmesi çok sinir bozucu olur haftaiçine yayarsanız zorlanmazsınız bence.
Klozeti domestosla yikiyordum ben, gecen ay bingonun mavi camasirsuyunu aldim, cok begendim. O zamandan beri onu kullaniyorum. Ben klozete degdirdigim seyi bir daha kullanamam. O yuzden kagit havluya dokup her parcasinda yeni bi kagithavluyla camasir suyuna buluyorum. Banyoya girince ilk onu yapiyorum ki beklesin biraz. Lavabonun icini camasir suyuyla ve sungerle temizliyorum. Dusakabini de ya kirecsokuculu deterjanla ya da sirke-kayatuzu karisimiyla siliyorum. Icini yine camasir suyu ile yikiyorum. Banyonun zeminini de camasir suyuyla yikiyorum en son cikmadan klozeti iyice durulayip yerleri cekcekle cekiyorum.
Alaturka tuvalette 2 farkli fircam var. Birini normal zemini kopurtmek icin kullaniyorum. Digeri tuvalet tasi icin. Onlari da camasir suyu ile yikiyorum.
Her gun boyle tuvalet banyo temizleyemem ama ben tuvalet fircalarinin dibine camasir suyu koyuyorum. Her firca kullaniminda nispeten temizlenmis oluyor.
Ev supurmeyi silmeyi falan pek sevmem. Haftada 1 ancak supururum. Mutfak daha sık kirlendiginden onu 2 kez supururum. Pek misafirim gelmez. Ben de kafaya takamam valla
Merhaba
Ben ev hanimiyim (şimdilik :))
2 kücük çocuğum var. Işim bitmiyor anlayacaginiz ama sizin anladigim kadari ile cocugunuz yok ve akşama kadar evde de kimse olmuyor.
Aslinda bakarsaniz temizlik acisindan arti puan:)
Ben sizin yerinizde olsam, ya sabah yada aksam banyoyu silerim ve maksimum 5 dk buna ayiririm.
Markette paket halinde satilan el bezlerini banyo lavabosu, dolap yuzeyleri, kuvet dus ve fayanslar icin kullaniyorum.Bunun icin banyo temizleme spreyi bana yetiyor.
Ve direk kirlilere atip 60-90derecede beyazlarla yikiyorum.
Wc icine gerekli olan jel döküp biraz bekletirken o bahsettigim spray'i wc sıkıp tuvalet kagidi ile temizliyor,wc icine atiyorum. ardindan wc fircasi ile fircaliyorum.
Aksam yatmadan da haftada 2x seri bir sekilde toz alip süpurup yatabilirsiniz(burada aksam en gec 21-22kadar supurge sesine izin var)
Mutfagi hergün duzenli tutarsaniz birikmez.
Ben ekstra günlere ayirirdim temizligimi ve altindan 2 cocukla kalkamazdim.
Kirlendimi tezgah, hemen silinir. Bunun icin pril yetiyir. Veya frosch markasinin bi sprayi var, onunla silip arkasindan tezgaha gıda koyarsaniz zehirlemiyor(yag sökucü).
Camasir suyu olaylarina türkiyede sanki cok giriliyor:/ bos bi spray kutusuna su ile karisik katip mutfag tezgahini, lavaboyu ve wc siliyorum (2-3günde bir duruma gore).
Bence bu kadari yeterli. Yavas yavas sizde de yerine oturur:)
Eşiniz bu temizliğin neresinde? Ev için para kazanmak ikinizin ortak sorumluluğu iken temizlik neden evlenir evlenmez direk sizin başınıza kaldı?
Ne olur baştan kabul etmeyin bunları. Sonra çekilmiyor ve kavga gürültü sonu boşanmaya kadar gidiyor.
Halilari yikattir .Yoksa cok kötu oluyor .Dustan once banyo ve vc yikarim .
Büyuk temizlik yapmana gerek yok odaları sırayla farkli gunler de halledebilirsin.
Balkonları esine kitle .
Kitleyebildigini ona kitle o supursun sen sil .Tornado al 3 yedek ucu olsun .Balkon odalar filan ayrı olur .
Her aksam mutfak dolaplarinin tutulan yerlerini bezle geciver .
Klorakla pek haşır neşir olma cok zararli .Ayda bir belki .
Lavobolara bi tarafi sert yesil sari sunger kullaniyorum .
Bimin microfiberleri her yer icin .Mutfakta ikiye böldum kuçuk kücük .cok sık değistiriyorum .Balkonda kuruyor camaşir yikanana kadar
çamaşır olunca makinede yikanıyo .
Ayda bir bari kadin gelsin dolap halı duvar dusakabin siler sana yuk olmaz .
Aslında önemli olan temizlik yapmak değil temiz tutmaktır herzaman aynı düzende yaparsanizda çok zorlanmazsınız mesela aldığınızı işiniz bittikten sonra yerine bırakın böylelikle dağınıklık olmamış ve temizliğin daha kolay olduğunu göreceksiniz ben her sabah tuvalete biraz klorak döküp fırçalarim ve lavoboyuda cifle ve süngerle yıkarım bu benim rutinim 10 dakikamı almaz banyoyuda her duşa gittiğimde ilk önce yıkarım eğer kirlenmişse çıkarken paspas yapıp duşakabini siler çıkarım haftada bir evin heryerini elektirikliye veririm köse bucak silerim pencererde keza aynı sonra iki günde bir yine silgi yaparım günlük elimin altında gırgır vardır bişey döküldüğünde hemen onla süpürürüm mobilyalarıda iki günde bir toz alırım mutfağın lavabosunuda her bulaşıkta yıkarım arada klorak dökerim tezgahina her bulaşıktan sonra silerim böyle anlatınca gözünde büyüyebilir ama rutine binince zor olmadığını sende göreceksin halılara gelince yeni olduğu ićin öyle benimde öyleydi ne yazıkki yıkanana kadar gitmeyecek o tüylenmeler
Kuvet en iyi camasir deterjaniyla temizleniyor .Her seye eldiven şart.
Tuvaletlere klorak dokup sabah durularım arada
Bugünün konusu temizlikmiş meğer :)
Ben de çalışan biriyim. Size rutini yazayım en iyisi..
Haftasonu 1 gün süpürüp silerim. Öyle her yer kaldırmalı itmeli çekmeli olmaz. Zaten koltuklarım yüksek altı rahatça temizleniyor.
Banyoda da önce klozete çamaşır suyu dökerim. Öyle komple sifon tarafına kadar değil.
Duşakabini çamaşır suyu ve cif ile ovar durularım. Duvarları büyük temizlikte temizlerim.
Klozetin sifon kısmını ve klozet kapağını çamaşır sulu bez ile silerim. En son klozetin içini fırçayla ovup sifonu çekerim.
Ardından lavaboyu ovarım. Aynayı silip bitiririm.
Yerleri de yer sildiğim suyu dökmeden önce siler dökerim. Her seferinde foşur foşur banyo yıkamam yani..
Mutfakta da her bulaşıkta ocak ve etrafını, aspiratör, kettle vs. silerim ki çok gözüme batmasın.
Buzdolabı içi ve makine kapaklarını da 2 haftada 1 falan silerim.
Aslında aklıma esince yaparım net bir zamanı yoktur.
Yemekten hemen sonra mutfağı toplarım. Birikince zor oluyor.
Büyük temizliği ise bazen temizlikçi çağırırım. Mutfak kabusum çünkü. O da ayda 1 felan olur.
Cocuk yoksa haftada bir genel temizlik yeter :) ki calısıyosunuz gün icinde evi pisletecek kimse yok
Yardımcı almaya durumun varsa tavsiye ederim halıdan dolap iclerine vs herşeyi hallediyorlar :)
Bide tabiki herşeyin ayrı bir bezi ve temizlik malzemesi oluyor
Bezlerde özellikle yer bezi cam bezi toz bezi almanı ve sarı bezlerden uzak durmanı tavsiye ederim :)
Duşakabinin camlarını mı çamasır suyu ve cifle ovalıyoyusunuz? ikisi aynı anda nası oluyo tam anlayamadım, bide duşakabinin dış tarafını nası duruluyosunuz su dökemiyorum ben hemen yanında çamaşır makinesi var
Yemek yapmasam bile ocağı aspiratörü silmeli miyim mesela? Aspiratör de hergün toz alınması gereken bişey miof çok cahilim sorularım saçma gelebilir kusura bakmayın :)
Cam kapı halı koltuk siliyor mutfak dolabı siliniyor genel temizlik iki kadın geliyor bana canımtek kullanımlık daha mantıklı geldi evet. Teşekkür ederim.
Klozeti cifledikten sonra nasıl duruluyosunuz? Bide bu klozetin heryerini cifleme işini kaç günde bir yapıyosunuz ?
duşakabin için kullandığınız fırça nasıl bişey acaba:)
Rossmann'şn mendillerine de bakıcam teşekkür ederim
Teşekkür ederim:)
tek kullanımlık bezleri satın mı alıyosunuz? Yerleri nası ovaladığınızı hala anlayamadımviledayla mı?
Duşakabin için dediğiniz şeyi yapıcam ama kurulamam gerekmiyor demi?
teşekkür ederim:)cumartesi ne yemekleri yapıyosunuz da bi hafta idare ediyo bozulmuyo mu? Biraz anlatabilir misiniz:)
Teşekkür ederim, ayda bir gelen kadın hangi işlerinizi yapıyor acaba?
teşekkür ederim:)
aynen süngeri uzun süre kullanmak iğrenç geliyor bana da, teşekkür ederim
:))) valla yeni gelin olmak zor haha
lütfen yazabilir misiniz kendi rutininizi çok merak ettim:) ev hanımı mısınız?
Aynen bende haftaiçine yaymayı düşünüyorum, teşekkürler:)
Teşekkür ederim önerileriniz için:)
5 dakkada banyo nasıl silinir lütfen bana anlatır mısınız :d ben yarım saatte çıkamıyorum da işin içinden. Banyo temzileme spreyi dediğiniz hangi markanın ürünü?
Eşim olmasa evi b.k götürmüştü zatensağolsun büyük işleri hep ona kitliyorum zaten her yerin tozunu alıyor süpürüyor balkonları yıkıyor yerleri siliyor :) banyo ve tuvalet temizlemeyi öğrenmek istiyorum bende sadece diğerleri kolay da. Yemekleri de eşim yapıyor şu an için yemek de bilmiyorum hiç malesef. Direk benim başıma kalmadı yani temizlik hatta eşim benden daha çok yoruluyor o yüzden öğrenmek istiyorum bi an önce.
Tornadı dediğiniz ne acaba duymadım hiç?
Klorak nedir onu da bilmiyorum:)
İlerde kadın almayı düşünüyorum bende teşekkür ederim.
Duştan önce banyoyu nası yıkıyosunuz sadece duşakabini mi biraz detaylı anlatabilir misiniz? Önerileriniz için teşekkür ederim:)
Teşekkür ederim
Duşakabinin camlarını mı çamasır suyu ve cifle ovalıyoyusunuz? ikisi aynı anda nası oluyo tam anlayamadım, bide duşakabinin dış tarafını nası duruluyosunuz su dökemiyorum ben hemen yanında çamaşır makinesi var
Yemek yapmasam bile ocağı aspiratörü silmeli miyim mesela? Aspiratör de hergün toz alınması gereken bişey miof çok cahilim sorularım saçma gelebilir kusura bakmayın :)
Şu an durumumuz yok maalesef ama ilerde düşünüyorum yoksa çok zor. Çocuk yok iki kişiyiz ama gene de batıyor gibi geliyor bana ya:)
Peki bu bezleri mesela yıkadıktan sonra nasıl ayırt ediyosunuz bunu mutfakta kullanmıştım bunu tuvalette kullanmıştım falan diye
banyonun zemininde gider var mı bilmiyorum. ben klozetin içi hariç tüm dış yüzeylerini oturulan yerlerini alt üst kapaklarının hepsini domestosla ovuyorum. bunu ucuz mutfak süngeriyle yapıyorum çoklu satılan dandiklerden. sonra çöpe atıyorum. içini zaten fırçalıcaksın yine deterjanla. en son duşlukla komple boydan boya yıkıyorum. yerlerde ıslanmış oluyor. sonra yerleri uzun saplı fırçayla ve deterjanla fırçalıyorum. yine su tut. çekçekle. mis.
Yeni halı tüyleri için tencere kapaklarını kullanıyorlar, epey çıkarıyormuş. Kapağı halıya kapatıp sağa sola şekilde sürtüyorlar.
O halilari yikamaya ver 2 sene daha çıkar tüyleri yeni ya, yaz geldimi topla yikamaciya ver.Temizlige kadın tut hayat kısa kendini yormaya değmez bence canım
Eşiniz de siz de çalışıyorsunuz. Siz foşur foşur banyo yıkarken, nasıl daha iyi temizlik yaparım diye kafa patlatırken, eşiniz ne yapıyor? Ya işleri eşit paylaşın ya da yardımcı tutun. Bir de çamaşır suyunu pek kullanmayın, sağlık için çok zararlı.
bozdolabi poseti kullaniyorum ben kullan at tarzi temizlik icin. klozeti falan onla camasir suylayip atiyorum
cif ve posetle caydanlik.siliyorlar ya..ordan aklima geldi. buzdolabi posetini topac yapip sunger gibi kullaniyorum..sonra atıyorum.
Suan bebeginiz olmadigi icin haftada bir genel temizlik yaparsaniz yeterli.haftasonj butun evi dip kose supurun sonra viledayla guzelce heryeri silin suyuna ahsap temizleyici falan koyabilirsiniz.butun pencereleri acip havalandirin temizlige baslamadan.evdeki butun esyalari highgenic diye silikonlu bi urun var a101 de satiliyor.onunla mobilya masa yatak odasi dolaplarinin tozunu alin.dolaplarinizin icini de silin.evdeki butun lavabo ve tuvaletleri camasir suyu(domestos) ile temizleyin.diger banyonuzu da supurge makinesiyle temizleyin killar falan kalmasin diye.orayida silin yikamaya gerek yok cok kirli degilse.evinizde balkonlar varsa balkonlari yikayin.sonra mutfaga gecin tezgah ustunu bosaltip camasir suyuyla bekletin.o sirada mutfak dolaplarinin disini camasir suyuyla silin guzelce.firin aspirator ve set ustunu highgenic firin temizleyicisiyle temizleyin baska bi urunde olabilir yag coz olmasi lazim.tezgah ustunu yikayip temizleyin.buzdolabinin icini de temzileyin.sonrada keyif kahvesi yapiniki gunde bir isten gelince yemekten sonra evi supurun evim cok buyuk olmasina ragmen 20 dk falan suruyor.bide lavabolara camasir suyu dokun.yemekten sonra bulasiklari hemen yerlestirin ve tezgah firin ustunu mutlaka temzileyin.cok buyuk isler gibi gorunsede aslinda alisinca cabuk bitiyor
Bende temizlik yapmaya çok üşenirdim, sıkılırdım. Youtube de Ebru Yücel var onun temizlik videolarını izleyerek gaza geliyorum bütün evi pırıl pırıl yapıyorum
Bende yeni evli sayılırım 9 ay oldu ve çalışıyorum
benimde temizlk günüm cumartesidir..
cumartesi balkonlar wc banyo klozet hryer yıkanır.
yerleri silerim toz alırım dış kapımın önünü ve kendi katımın merdivenini silerim
çamaşır yıkamaya her hafta çarşamba perşembeden başlarım 3 makine siyah renkli ve beyaz olarak kuruturum ya cuma gecesi yada cumartesi ütülerim fix.
banyo temizlik malzemelerini banyo dolabınnda saklarım mutfak için olanları mutfalta.
ben klozette fırça duşakabin ve lavobada sünger kullanıyorum yerleride bol suyla köpürtüp yıkar kurular passpaslarını sererim.
en büyük problemim duşakabindeki su lekeleriydi ama bu forumda birinden okumuştum çamaşır yumuşatıcıyla sil die artık öyle yapıyorum pırıl pırıl oluyor.
büyük süpürgemi sadece cumartesi açarım.
camları tülleride 2 -3 ayda bir. zaten silsemde ertesi gün kaderime yağmr yağıyor :)
hafta içide mutfak tezgahı masaların üstü ocak vs silerim haliyle.
ama dolaplara fln bişi sıçrarsa yada buzdolabına bişi dökülürse o an silerim.
herakşamda ertesi günün yemeğini yaparım
ama bu tempo beni çok yoruyor artık herhaftasonu temizlik haftaiçi işe git yemek yap çay koy vs
kendime hiç zaman ayıramadığımı farkediyorum artık
evi tertemiz olup , bide üstüne çocuk bakıp , bide çalışıp , bide kendine bakan eşiyle ilgilenen hanım varsa elinden öperim :)
bu arada kızlare bende domestosculardanımher hafta 1 şişe bitiriyorum
Hepsini farklı renk alıyorum
Yer ve cam zaten daha değişik bir kumas kendilerini belli ediyorlar tiplerinden
Marketten yer bezi yazan cam bezi yazan diyerek alabilirsin
Mutfagın toz bezleri mutfakta durur daha kücük yapılı onlar ve direk işi bitince mutfakta kalorifere koyar yardımcı sonrada cekmeceye koyuyoruz
Salon ve tuvaletin bezleri aynı formatta ancak birbirinden farklıdır renkleri onlarıda banyo dolabında muhafaza ediyoruz
Ne uğraşıyorsun yahu , evi yak kurtulKızlar yeni evlendim ve annemin evinde hiiç bir iş yapmadığım için çok pişmanım:d Hiç bilmiyorum temizlik nasıl yapılır günlük temizlik nedir haftalık temizlik falan filan. Bikaç kez temizlik yaptım evde 1 ay içinde ama hepsi büyük temizlik oldu , banyoyu foşur foşur çamasır suyuyla yıkadım falan:) Bi kere böyle büyük temizlik yapıyorum sonra 2 hafta dokunmadığım oluyo eve. Çalışıyorum akşam 7de evde oluyorum,yemek yedik kalktık diyene kadar 8buçuk falan oluyor.
Günlük temizliği nasıl yapmalıyım ki büyük temizlikte çok yorulmayım?
Mesela içinde klozet, duşakabin ve çamaşır makinesi olan banyo günlük nasıl temizlenir? Klozet ve lavabo nasıl neyle silinir? Onları sildiğimiz şeyler nerde nasıl saklanır mesela süngerler?
Alaturka tuvaletim var bide bu günlük/haftalık nasıl temizlenir?
Mutfak lavabosu günlük nasıl temizlenir? Bunların temizlerken kullandığımız malzemelerin hepsi ayrı olmalı demi?
Ve bunlar haricinde günlük temizlik rutinine neler eklemeliyim?
Haftalık ve aylık temizlikten de bahsederseniz sevinirim özellikle çalışan kadınlar nasıl yapıyosunuz?
Bide halılarımın hepsi acayip tüyleniyor yumak yumak halı tüyü topluyorum yeni halı olduğu için bu nasıl gider? Her yeri tozlandırıyo maalesef
Yukardaki mesajlarımda yazmıştım aslında, eşim benden daha çok yoruluyor:) Yemek bilmediğim için hergün yemeği o hazırlıyor, evin tozunu alıyor sonra süpürüp siliyor, balkon yıkamaları falanda onda. Bende yardım etmek için bi an önce öğrenmek istiyorum o yüzden kafa patlatıyorum. Haklısınız tabii ki ortaklaşa olması lazım umarım böyle devam eder:)
Hangisi o tek kullanımlık ıslak mendil Goha?
Ben klozeti silmek için kullanıyorum ama ince geliyor biraz daha kalın bir ürün arayışındayım sünger vs içime sinmiyor pek her seferinde atılmıyor bekletsen hiç olmuyor
Bingonun çamaşır suyunu beğendiniz mi ? Ben mutfakta kullanmak için aldım ama hiçbir işe yaramıyor sanki bir de çamaşır suyu kokusu yok tamam ama kendi kokusu da ağır küçük çocuğum var diye almıştım yine de pek kullanamadım çamaşıra döktüm leke de çıkarmadıKlozeti 3gunde bir bingonun yeni cikan camasir suyu ile yikarim. Kucuk tuvalette camasir suyu dokup bekletiyorum sonra fircalayip su dokuyorum. Bu da 3 gunde bir. Zaten ev yaz ayi camlar acik derken her gun tozzlaniyor. Toz alma rutinim yok aklima geldikce ama ona da iki gunde bir de.evi toplu tutmaya calisiyorum. Haftada iki de supurge vileda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?