Ev temizlemeyi becerememek

Merhaba
Ben ev hanimiyim (şimdilik :))
2 kücük çocuğum var. Işim bitmiyor anlayacaginiz ama sizin anladigim kadari ile cocugunuz yok ve akşama kadar evde de kimse olmuyor.
Aslinda bakarsaniz temizlik acisindan arti puan:)

Ben sizin yerinizde olsam, ya sabah yada aksam banyoyu silerim ve maksimum 5 dk buna ayiririm.
Markette paket halinde satilan el bezlerini banyo lavabosu, dolap yuzeyleri, kuvet dus ve fayanslar icin kullaniyorum.Bunun icin banyo temizleme spreyi bana yetiyor.
Ve direk kirlilere atip 60-90derecede beyazlarla yikiyorum.
Wc icine gerekli olan jel döküp biraz bekletirken o bahsettigim spray'i wc sıkıp tuvalet kagidi ile temizliyor,wc icine atiyorum. ardindan wc fircasi ile fircaliyorum.

Aksam yatmadan da haftada 2x seri bir sekilde toz alip süpurup yatabilirsiniz(burada aksam en gec 21-22kadar supurge sesine izin var)
Mutfagi hergün duzenli tutarsaniz birikmez.
Ben ekstra günlere ayirirdim temizligimi ve altindan 2 cocukla kalkamazdim.
Kirlendimi tezgah, hemen silinir. Bunun icin pril yetiyir. Veya frosch markasinin bi sprayi var, onunla silip arkasindan tezgaha gıda koyarsaniz zehirlemiyor(yag sökucü).

Camasir suyu olaylarina türkiyede sanki cok giriliyor:/ bos bi spray kutusuna su ile karisik katip mutfag tezgahini, lavaboyu ve wc siliyorum (2-3günde bir duruma gore).

Bence bu kadari yeterli. Yavas yavas sizde de yerine oturur:)

Eşiniz bu temizliğin neresinde? Ev için para kazanmak ikinizin ortak sorumluluğu iken temizlik neden evlenir evlenmez direk sizin başınıza kaldı?

Ne olur baştan kabul etmeyin bunları. Sonra çekilmiyor ve kavga gürültü sonu boşanmaya kadar gidiyor.

Halilari yikattir .Yoksa cok kötu oluyor .Dustan once banyo ve vc yikarim .
Büyuk temizlik yapmana gerek yok odaları sırayla farkli gunler de halledebilirsin.
Balkonları esine kitle .
Kitleyebildigini ona kitle o supursun sen sil .Tornado al 3 yedek ucu olsun .Balkon odalar filan ayrı olur .
Her aksam mutfak dolaplarinin tutulan yerlerini bezle geciver .
Klorakla pek haşır neşir olma cok zararli .Ayda bir belki .
Lavobolara bi tarafi sert yesil sari sunger kullaniyorum .
Bimin microfiberleri her yer icin .Mutfakta ikiye böldum kuçuk kücük .cok sık değistiriyorum .Balkonda kuruyor camaşir yikanana kadar
çamaşır olunca makinede yikanıyo .
Ayda bir bari kadin gelsin dolap halı duvar dusakabin siler sana yuk olmaz .

Aslında önemli olan temizlik yapmak değil temiz tutmaktır herzaman aynı düzende yaparsanizda çok zorlanmazsınız mesela aldığınızı işiniz bittikten sonra yerine bırakın böylelikle dağınıklık olmamış ve temizliğin daha kolay olduğunu göreceksiniz ben her sabah tuvalete biraz klorak döküp fırçalarim ve lavoboyuda cifle ve süngerle yıkarım bu benim rutinim 10 dakikamı almaz banyoyuda her duşa gittiğimde ilk önce yıkarım eğer kirlenmişse çıkarken paspas yapıp duşakabini siler çıkarım haftada bir evin heryerini elektirikliye veririm köse bucak silerim pencererde keza aynı sonra iki günde bir yine silgi yaparım günlük elimin altında gırgır vardır bişey döküldüğünde hemen onla süpürürüm mobilyalarıda iki günde bir toz alırım mutfağın lavabosunuda her bulaşıkta yıkarım arada klorak dökerim tezgahina her bulaşıktan sonra silerim böyle anlatınca gözünde büyüyebilir ama rutine binince zor olmadığını sende göreceksin halılara gelince yeni olduğu ićin öyle benimde öyleydi ne yazıkki yıkanana kadar gitmeyecek o tüylenmeler

Kuvet en iyi camasir deterjaniyla temizleniyor .Her seye eldiven şart.
Tuvaletlere klorak dokup sabah durularım arada

Tüy döken halı bende de var. Küçük el fırçası aldık 3 günde bir fırçaladık süpürdük artık dökmüyor yeni halılarda yaşanıyor o sıkıntı. Banyoda lavaboda kullanıyorum sadece sünger onuda sabunluğun içine koyuyorum klozetin fırçası var duşakabinle yerleridr fırçayla yıkıyorum oraya özeller başka yerde kullanmıyorum. Mutfaktaki ürünlerimde mutfağa özel. Banyonunkileri banyo dolabına mutfağınkileride mutfaktaki dolapların birine koyuyorum o kadar. Kafa yoracak şeyler değil bunlar. Balkonun fırça ve silçeğide ayrı balkonda duruyor. Büyük temizlikten kasıt ne bilmiyorum ama her hafta siler süpürürüm her yeri. Mutfağın arabfayans ve ocağıda 2 3 günde bir temizliyorum çünkü hergün yemek yapmıyorum

Bugünün konusu temizlikmiş meğer :)
Ben de çalışan biriyim. Size rutini yazayım en iyisi..
Haftasonu 1 gün süpürüp silerim. Öyle her yer kaldırmalı itmeli çekmeli olmaz. Zaten koltuklarım yüksek altı rahatça temizleniyor.
Banyoda da önce klozete çamaşır suyu dökerim. Öyle komple sifon tarafına kadar değil.
Duşakabini çamaşır suyu ve cif ile ovar durularım. Duvarları büyük temizlikte temizlerim.
Klozetin sifon kısmını ve klozet kapağını çamaşır sulu bez ile silerim. En son klozetin içini fırçayla ovup sifonu çekerim.
Ardından lavaboyu ovarım. Aynayı silip bitiririm.
Yerleri de yer sildiğim suyu dökmeden önce siler dökerim. Her seferinde foşur foşur banyo yıkamam yani..

Mutfakta da her bulaşıkta ocak ve etrafını, aspiratör, kettle vs. silerim ki çok gözüme batmasın.
Buzdolabı içi ve makine kapaklarını da 2 haftada 1 falan silerim.
Aslında aklıma esince yaparım net bir zamanı yoktur.
Yemekten hemen sonra mutfağı toplarım. Birikince zor oluyor.

Büyük temizliği ise bazen temizlikçi çağırırım. Mutfak kabusum çünkü. O da ayda 1 felan olur.

gün aşırı wc ve banyo lavobasını domestos+ernet banyo fısfısı karışımıyla temizliyorum.
her yemekten sonra mutfak tezgahını ernet mutfak fısfısıyla,lavobasını da domestos+fısfısla temizliyorum..
mutfak çabuk kirleniyor bana göre..o yüzden gün aşırı mutfağı süpürürüm ya da eşim süpürür..
haftada 2 gün evi süpürürüz 1inde sileriz..
balkonlardan eşim sorumlu..haftada2 veya 3 aklına estikçe siler..
toz işi yazın çok fena..en sık yatak odasının tozunu alırım..nerdeyse her gün..
perşembe yıkama kurutma,cuma da ütü günüm..haftasonuna iş kalmasını sevmem hiç..
bunlar haricinde de 15 günde 1 kadın gelio..o da kapıları siler,halıları kaldırıp büyük süpürgeyle evi süpürür,eliyle yerleri siler,banyoyu sürter ve mutfak dolaplarını siler..
kadın geldiği gün de buzdolabını dökerim,,her yerini ve içindeki her şeyin dışını siler yerleştiririm..
hamile olmadan önce daha sık yapıyordum temizlik ama şuan halim yok..

bence haftasonuna iş bırakmamaya çalışın..eşiniz de yardım ederse her gün bi iş yaparsınız haftasonunuz size kalmış olur..

Sana tavsiye halıları direk yıkamaya gönder ben öyle yaptığım halde yinede çok tüyü gitmemişti 2 .yıkamaya ancak puncaklar giymişti. Sabah 7 aksam 7 evden çıkış ve girişim cumartesi yarim gün .
Ben haftalık 3 parti bazen 4 çamaşır mak.ve bulaşık olayını hafta ici hallediyorum ütü de öyle ki hafta sonu temizlikten sonra toz tüy dökülmesin.Cuma günü eve gelir gelmez nevresimleri hallederim silkeleme değişme vs.cumartesi 3 de eve girerim eşim bende sonra gelir o gelene kadar süpürür siler her yerin tozunu alırım o da genelde gelince balkon tuvalet banyo dusakabin yıkar.Hafta ici yüzeysel lavaboları yıkarım.2 günde bir de yemek piştikten sonra ocak temizliği yaparım

Cocuk yoksa haftada bir genel temizlik yeter :) ki calısıyosunuz gün icinde evi pisletecek kimse yok

Yardımcı almaya durumun varsa tavsiye ederim halıdan dolap iclerine vs herşeyi hallediyorlar :)

Bingoyu denedım begenmedım .
Şu greenide duydum ama şimdilik denemedim .
Eldiven ve maske kullanıyorum . Ve sanırım azcıkta psikopatım Hiçbirisi domests gibi temızlemıyor gibi geliyor
Kokusundan çok rahatsız olmama karşın aynı fikirdeyim. Başka şeyler de denedim organik/bitkisel daha az zararlı vs. hatta bingo oksijen de denedim ama. Hiçbiri tatmin etmedi :)
Ben de çareyi kullanımı azaltmakta buldum mesela 3 kere diğerleri (cif, arap sabunu vb.) ile temizliyorsam 1 kere çamaşır suyu kullanıyorum.

banyonun zemininde gider var mı bilmiyorum. ben klozetin içi hariç tüm dış yüzeylerini oturulan yerlerini alt üst kapaklarının hepsini domestosla ovuyorum. bunu ucuz mutfak süngeriyle yapıyorum çoklu satılan dandiklerden. sonra çöpe atıyorum. içini zaten fırçalıcaksın yine deterjanla. en son duşlukla komple boydan boya yıkıyorum. yerlerde ıslanmış oluyor. sonra yerleri uzun saplı fırçayla ve deterjanla fırçalıyorum. yine su tut. çekçekle. mis.

Yeni halı tüyleri için tencere kapaklarını kullanıyorlar, epey çıkarıyormuş. Kapağı halıya kapatıp sağa sola şekilde sürtüyorlar.

Hangisi o tek kullanımlık ıslak mendil Goha?
Ben klozeti silmek için kullanıyorum ama ince geliyor biraz daha kalın bir ürün arayışındayım sünger vs içime sinmiyor pek her seferinde atılmıyor bekletsen hiç olmuyor

Eşiniz de siz de çalışıyorsunuz. Siz foşur foşur banyo yıkarken, nasıl daha iyi temizlik yaparım diye kafa patlatırken, eşiniz ne yapıyor? Ya işleri eşit paylaşın ya da yardımcı tutun. Bir de çamaşır suyunu pek kullanmayın, sağlık için çok zararlı.

bozdolabi poseti kullaniyorum ben kullan at tarzi temizlik icin. klozeti falan onla camasir suylayip atiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…