- 22 Şubat 2019
- 211
- 545
- 103
- 27
Siz hangi urfaya gittiniz kadınların istediği gibi giyinip çıkabildiği valla bende gittim hiç de öyle değildi siz heralde turistlerin fazla olduğu bir zamanda gittiniz ve merkeze gittiniz bir de ilçelerini görünKültür popülasyonunun en aktif olduğu şu dönemde bile hâlâ Doğu-Batı ayrımı yapılıyor yazık. Bahsedilen kaba erkekler yurdumuzun her yerinde. Urfa'da yaşadım yakın bir dönemde ama söylenilen gibi kadına değer verilmeyen kısıtlanan ve hor görülen bir il değil insanlar hâlâ neden bu kadar keskin önyargılı hâlâ anlamış değilim yeniden yazık. Kadınlar istediği gibi giyinip istediği saatte çıkabiliyor ben sizlerin söylediği gibi bir kısıtlama göremedim.Doğu diye ifade ettiğiniz il Doğu Anadolu bölgesinde değil Şanlıurfa Güneydoğu Anadolu Bölgesindedir. Konu sahibinin yaşadığı il ise Adana. Çok yakın iller ve benzer kültürler. Konu sahibi Ege veya Marmara bölgesinde yaşadığı belirtseydi kültür farkını bir nebze anlardım ama ille alakalı bir problem değil yaşanılan kişisel bir olay.
Kınadığım bişeydi benim de arkadaşım yaşayınca ama başıma geldi öyle diyim:/Siz niye sizi aldatan biriyle baristiniz ki zaten. Erkek kitligi mi var memlekette, bu kacinci konu boyle
Zaten sürekli o hata insanın aklına geliyor ama kopamamıştım işte benim hatamSexting aldatmadır daha niye soruyorsun ki illa yataga mı atması lazım. Ayrılmışsın işte önüne bak bir kere aldatan hep aldatır
Bu iş olmazzzMerhaba arkadaşlar. Önceden konu açmıştım sevgilim biriyle mesajlaşmıştı seks içerikli ,ayrılmıştık. Sonra annesi aradı beni bir şekilde dayanamadım barıştık. O güven asla geri gelmedi, sürekli aklıma bu yaptığı geliyodu ama bi şekilde azalıyodu zamanla. Neyse ocak ayında aileler tanıştı. Babam doğulu biri istemiyordu, halamlar araya girdi ve tanışmayı kabul etti. Güzel geçti tanışma. Sonra babam sinirlendi doğulu diye yine kabullenemedi başta. Tam babam yavaş yavaş alışıyordu ki biz çocukla kavga ettik. Yakın zamanda ev alcaktı bizim için. Ev alınca tapuyu babasının üstüne yapacakmıs. Neden dedim , bizde böyle dedi. Çok saçma geldi bana ve biz küstük. Ara sıra da sıfır kol kıyafet fotoğrafı atıp alcam sence nasıl dediğimde urfada giyilmez diye kavga çıkıyordu dekoltesiz sadece kolu full açık tişört yüzünden. Veya tartışırken bana bişey söyleme alttan almayı bil diyip bana kızıyordu haklı da olsam. Bu tarz kavgalar oluyodu.bunlar yüzünden de anlaşamadığımızı düşünüyoduk biraz. Neyse ev kavgasından sonra 3 gün geçti ve dün bitirmek istedi. Ben oraya uyum sağlayamazmışım, ilerde sıkıntı olacakmış. Doğru olduğunu biliyorum ama keşke zaman ileri aksa ve unutsam hemen yani tekrar ulaşacağını asla düşünmüyorum çünkü düşünerek aldığı bi karar sanırım. Sadece ona alıştığım için üzülüyorum biraz yoksa aslında içten içe mutluyum bitmesi gerekiyordu ilk olayda. daha yeni çeyiz dizmeye başlıyordum elimde kaldı herşey bok oldu. Aileme söyleyince artık daha da dönüşü yok. Siz ne düşünüyosunuz?
Bana da beğenmedim yapmış sanırım urfalı kendisi o yüzdenYa bi üye var. Espressoc mu ne adı. Konu sahibinin her yazdığına beğenmedim yapmış. Ama her yazdığına. Dikkatimi çekti sebebini merak ediyorum.
Evet sanırım olabilir :)Bana da beğenmedim yapmış sanırım urfalı kendisi o yüzden
Arkadaşım urfada pantolon giydiği için taciz edildi sözle ve köpeği oldugu için mahalleli adını çıkardı 4 yılda basına gelmeyen kalmadı ben de gittim hayatımın en korkunc haftasını geçirdim, çok tatlı misafirperver insanlar da var ama başım açık diye bana neler dedi bir kadın. Urfa değil memleketin yarısından cogu öyle ama Urfada da istediğini yapabilirsin demeyin yani.baska bir Arkadasım erkek arkadaşı ile çıktığı için dedikodusunu yaptılar da alelacele evlendiler.Kültür popülasyonunun en aktif olduğu şu dönemde bile hâlâ Doğu-Batı ayrımı yapılıyor yazık. Bahsedilen kaba erkekler yurdumuzun her yerinde. Urfa'da yaşadım yakın bir dönemde ama söylenilen gibi kadına değer verilmeyen kısıtlanan ve hor görülen bir il değil insanlar hâlâ neden bu kadar keskin önyargılı hâlâ anlamış değilim yeniden yazık. Kadınlar istediği gibi giyinip istediği saatte çıkabiliyor ben sizlerin söylediği gibi bir kısıtlama göremedim.Doğu diye ifade ettiğiniz il Doğu Anadolu bölgesinde değil Şanlıurfa Güneydoğu Anadolu Bölgesindedir. Konu sahibinin yaşadığı il ise Adana. Çok yakın iller ve benzer kültürler. Konu sahibi Ege veya Marmara bölgesinde yaşadığı belirtseydi kültür farkını bir nebze anlardım ama ille alakalı bir problem değil yaşanılan kişisel bir olay.
Gereksiz yere seri beğenmedim atmak ban sebebiYa bi üye var. Espressoc mu ne adı. Konu sahibinin her yazdığına beğenmedim yapmış. Ama her yazdığına. Dikkatimi çekti sebebini merak ediyorum.
Sizi aldatan biriyle devam etmişsiniz, o ayrılmış sizden ve hala tekrar ulaşacağını düşünmüyorum diyorsunuz. Kendinize değer vermelisiniz.Merhaba arkadaşlar. Önceden konu açmıştım sevgilim biriyle mesajlaşmıştı seks içerikli ,ayrılmıştık. Sonra annesi aradı beni bir şekilde dayanamadım barıştık. O güven asla geri gelmedi, sürekli aklıma bu yaptığı geliyodu ama bi şekilde azalıyodu zamanla. Neyse ocak ayında aileler tanıştı. Babam doğulu biri istemiyordu, halamlar araya girdi ve tanışmayı kabul etti. Güzel geçti tanışma. Sonra babam sinirlendi doğulu diye yine kabullenemedi başta. Tam babam yavaş yavaş alışıyordu ki biz çocukla kavga ettik. Yakın zamanda ev alcaktı bizim için. Ev alınca tapuyu babasının üstüne yapacakmıs. Neden dedim , bizde böyle dedi. Çok saçma geldi bana ve biz küstük. Ara sıra da sıfır kol kıyafet fotoğrafı atıp alcam sence nasıl dediğimde urfada giyilmez diye kavga çıkıyordu dekoltesiz sadece kolu full açık tişört yüzünden. Veya tartışırken bana bişey söyleme alttan almayı bil diyip bana kızıyordu haklı da olsam. Bu tarz kavgalar oluyodu.bunlar yüzünden de anlaşamadığımızı düşünüyoduk biraz. Neyse ev kavgasından sonra 3 gün geçti ve dün bitirmek istedi. Ben oraya uyum sağlayamazmışım, ilerde sıkıntı olacakmış. Doğru olduğunu biliyorum ama keşke zaman ileri aksa ve unutsam hemen yani tekrar ulaşacağını asla düşünmüyorum çünkü düşünerek aldığı bi karar sanırım. Sadece ona alıştığım için üzülüyorum biraz yoksa aslında içten içe mutluyum bitmesi gerekiyordu ilk olayda. daha yeni çeyiz dizmeye başlıyordum elimde kaldı herşey bok oldu. Aileme söyleyince artık daha da dönüşü yok. Siz ne düşünüyosunuz?
Yok Urfalı değilim Hatay'liyim. Şanlıurfa'lı olsam da sorun değil ama hepimiz bu memleketin insanlarıyız. Ben şahsi meseleler yüzünden illerin damgalanmasina karşıyımBana da beğenmedim yapmış sanırım urfalı kendisi o yüzden
İnsanlar bunun zihniyetle alakalı değil de ısrarla yöreyle alakalı olduğunu iddia ediyor tuhaf bir şekildeŞimdi siz bir kere böyle bir zihniyetle evlilik yoluna girmiş ( yöreyle ilgilenmiyorum) onca hatasına rağmen ,her şeyi herkesi karşınıza alıp yolunuza devam etmişseniz sizinde aşağı yukarı zihniyetiniz buna yakındır.
Öyle olmasa o değil siz onu terkederdiniz zaten ( bana kalsa selam vermem de)
O yüzden benim size tavsiyem bundan sonraki ilişkileriniz de bunun gibi bir tipi bulma ihtimaliniz yüksek olduğu için, bu konuda kendinize odaklanıp bunların cevaplarını bulmanız.
Canım borcu sana ödetip boşanma durumunda sana zırnık koklatmayacaklar.Böyle bişey duymamıştım hiç ya gerçekten. Baba üstüne ne alaka anlamadım şaşırdım kaldım duyunca. En kötü ihtimal Babasıyla kavga etse bişey olsa adam bizi kovabilir evden ne bileyim ne gereği var kendi adına alması mantıklıyken. Çok haklısınız aile çoğu zaman haklı çıkıyor
İnsanlar bunun zihniyetle alakalı değil de ısrarla yöreyle alakalı olduğunu iddia ediyor tuhaf bir şekilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?