Ev tapusu yüzünden sevgilimle ayrıldık

Canım bizde doğuluyuz. Ben Bingöl eşim Diyarbakır. Çoğu kişi beyenmedim atmış içlerinde olduğum için biliyorum. Kvdem Urfalı herşeye çok karisiyorlar. Erkekleri kadınların üzerinde çok baskın. Hatta bazıları eşlerini çarşafa sokup tek dışarı bırakmıyor telefon kullandırmıyor. Erkekleri bildiğin öküz,Urfa'ya da gittim 1 haftalığına gördüğüm konuşurken bile çok kabalar. Şunu yine söylüyorum okumuş kültürlü olanlarda var,hepsi aynı değil ama genel olarak öküzler

Son düzenleme:

Katılıyorum. Birebir şahit olduğum durumlar var çünkü Hemşehri sayılırız Bitlis liyim ben de.Erkekleri öküz hakkaten Urfanın .Kaba insanlar.

İyi olmuş bittiği geri dönmeyi düşünmeyin bile

Doğulular bı yana Urfalı erkekler bı yana.normalde öyle memleket genellemesi yapmam ama urfali erkekle evlenip mutlu olanı görmedim.bizim üniversitede erkek hoca vardı urfali hep şey derdi urfayi haritadan silin Türkiye yüzyıl ileriye giderkadınlarını bilmiyorum ama erkekleri aşırı ataerkil okumuş olsa bile.

Kültür popülasyonunun en aktif olduğu şu dönemde bile hâlâ Doğu-Batı ayrımı yapılıyor yazık. Bahsedilen kaba erkekler yurdumuzun her yerinde. Urfa'da yaşadım yakın bir dönemde ama söylenilen gibi kadına değer verilmeyen kısıtlanan ve hor görülen bir il değil insanlar hâlâ neden bu kadar keskin önyargılı hâlâ anlamış değilim yeniden yazık. Kadınlar istediği gibi giyinip istediği saatte çıkabiliyor ben sizlerin söylediği gibi bir kısıtlama göremedim.Doğu diye ifade ettiğiniz il Doğu Anadolu bölgesinde değil Şanlıurfa Güneydoğu Anadolu Bölgesindedir. Konu sahibinin yaşadığı il ise Adana. Çok yakın iller ve benzer kültürler. Konu sahibi Ege veya Marmara bölgesinde yaşadığı belirtseydi kültür farkını bir nebze anlardım ama ille alakalı bir problem değil yaşanılan kişisel bir olay.

Keşke benzer kültür olsa anlaşırdık. Bana kadınların gittiği spor salonuna bile gitme diyor. Yeni evlenince çarşıya tek çıkamazsın diyor. Adanada böyle saçma sapan şeyler yok asla. Onun ailesindeki yaşayısı kültürleri bu şekilde, urfada çoğunluk böyle gidip gördüm ben maalesef

Zaten oncesinde bi falsosu var aldatmis. Hadi onu unutmussunuz sifirdan baslamis iliski ama bu zitliklar gercekten cok onemli. Ben izmir icinde istedigim kiyafeti giyip disari cikamam diye esimin ev fiyatlari daha uygun diye istedigi semti dahi reddettim evlenirken. Yoksa evlenmem dedim de istedigim semtteyiz 8 yildir. Cunku ben de benzer bir muhitte buyudum buna alistim. Ayrilik uzucu olmus sizin icin ama aslinda o en mantikli sekilde dusunmus. Mesele acik gitinmek kapali giyinmek degil mesele kendinden odun vermek. Ev tapusu da muhtemelen ayrilik durumu olursa bolunmesin diye babanin uzerinde olucakti. Bunlar cok ince hesaplar. Genelde kadinlar kendini garantiye almak icin yapar yarin oburgun ayrilirsam basimi sokucagim bi evim olsun diye. Bence cok yerinde olmus bu karar. Eminim daha sizin kafanizda yasayisiniza ailenize uygun biri cikicaktr karsiniza.

Sevgiliniz psikolojik sorunları narsistik kişiliği yaşadığı ili temsil etmez. Kocaeli'de yaşayan bir arkadaşımın erkek arkadaşı da bu tarz şeyler yapıyordu ayrıldı. İyi öyleyse Kocaeli erkekleri problemli mi diyelim?

Abla başta çok iyiydi ondan moderni yok. Zamanla iş ciddileştikçe içindeki ayı ortaya çıktı yavaş yavaş doz artınca normal geliyor insana
bi kere aldatmış
baştan bunu kabul ederek zaten hatalısınız.

ama aldatma filan olmasaydı da

böyle baskın ataerkil, muhafazakar kültürü olan ve kadın için zor olacak bir yere gitmeyi düşünmek için diyorum ya, yürek yemiş olmak lazım

benim de erkek arkadaşım g.doğulu, (ki evlenme planım yok) çok büyük bir ilçeden, hani ankarada ne varsa hepsi var.

ama çok erkenden ayrılmış, orada yaşamıyor, buna rağmen konuştuğumuzda "dünyamı alt üst edecek elden ayaktan düşürecek çok büyük felaketler olmadıkça gidip yaşamam, yaşayamam çünkü" der. gerçekten de gitse senede 3 gün, 4. gün oraya uyum sağlayamadığı için kendisi bunalıyor.
bu kesinlikle dogru ben oyle bir ailede buyudum.babaannem annemi kabul edemiyordu birturlu benim annemmis gibi davranirdi meselayasim 30 hala da oyle
benim kardeşimin k.validesinin kayınvalidesi (yani eşinin babaannesi) Kayserili
o kadın da öyle

eniştemden büyük abisi var
kadın çocuğunu emzirirken 10 dakika memesinde ne tutabildiyse o, daha fazla memesinde, kucağında tutmasına izin vermezmiş ki "kokusuna alışmasın" ve "anne bilmesin"
baya bildiğiniz torunu kendi oğlu sanıyor

bunu bir tek büyük toruna yapmış yalnız eniştem 1 yaş küçük, abisini babane kendi çocuğu gibi büyürmüş (hala kendi çocuğu gibi davranıyor)
eniştemi annesi kendi çocuğu gibi büyütmüş.

yani
her yerde birtakım manyaklıklar var

bazı insanlar sırf kötü. ben hiç ay travma, ay yetiştiği ortam ay vırt zırt diyemem. sırf kötü işte bazı insanlar.

ama bazı şehirlerin ya da bazı illerden belirli ilçelerin vs. ortalaması berbat. ona göre daha dikkatli olmak lazm, tamamen benim düşüncem bu.

ben milliyetçi bir insan değilim
--kaldı ki konu sahibinin babası bir de milliyetçiymiş, yani tam çılgınlık, onu ikna etmiş bir de, iyi yine merhametli babaymış. benim etrafımda hiç bi milliyetçi babayı urfalı damada ikna edemezsin--

dediğim gibi ben milliyetçi değilm, sevgilim g.doğulu, senelerdir birlikteyim, doğu/g.duğu ayırabiliyorum ilçe ilçe de sayabilirim, özel ilgi alanım coğrafya, kültürler bölge bölge dilde aksan farklarını da sayarım size.

ama Urfa somut bir gerçek, kendisi Urfaya komşu ilden erkek arkadaşım bile Urfa'lı ise uzak duracaksın diye kendi diyor

böyle yani, bayılmıyorum böyle olmasına ama tespitlerin görüşlerim öyle. ülkede bu kadar genellediğim az yer vardır. Urfa başıçeker (diğerleri ilçe belde bazında), Urfalı ile ye iç ama sevgili olma.

bu arada tanıdığım urfalı okumuş kadınların hepsi acaip güzel, bakımlı ve kültürlü, böyle de bir değişik yer yani...

Kadınları çok becerikli çok hamaratlar

Evet ben de tam olarak böyle düşünüyorum. Mantıklı bi karar oldu aslında

Hayır değil. Ama bi tür davranışlar Adanada 1 varsa Urfada 10 vardır diyorum genelleme yapıyorum hepsi öyle değil ama genel yaşayış biçimleri bu şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…