• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev süpürmek kabus oldu..

• Konu Sahibi Konu Sahibi capriss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
C

capriss

Ziyaretçi
Arkadaşlar 1 ayı aşkın süredir bebeğim yüzünden ev süpüremez oldum elektrik süpürgesinin sesini duyunca çocuk şaşkın bi şekilde etrafına bakıp ağlıyo resmen titremeye başlıyo ve zor susturuyorum birinin kucağında olsa bile durum aynı eve biri gelirse üst kata çıkarıp odaların kapılarını kapatıyorum oyalarken hemen süpürüyorum gelen giden olmazsa uyuyunca kapısını çekip şarjlı süpürgeyle süpürüyorum çoğu zaman onuda duyarsa feryat koparıyo benim durumumda olanlar varmı kızlar bana bi akıl verin :(:a015:

canım benim zor tabi, ben onun uyuduğu odadan başlıyorum, yani makinenin içi boşken en düşük devirde süpürüyorum diğer odalara geçince artırıyorum yani onun yanında en sessiz halde, uyanmıyo duymuyo bile makinenin böyle bi özelliği varsa dene sende, yoksada bence bebiş uyanıkken ilgisini çekiyosa tvnin yakınına koy hani tokken uykusunu almışken ağlamazlar ya bi süre işte o zaman koy tvnin önüne koş hmen diğer odaları hallet arada bide geri koşup bakarsın keyfi yerindemi diye, hayatımız koşmak oldu yani dimi

vallahi yürümeyi unuttum ben
doru sölüyosun benim oğlan tık demeye uyanıyo hatta uyutup yanından ayrılırken kemiklerim çıtırdıyo bazen :) ona bile uyanıyo yuh diyorum yani evde yanlız büyüyünce çocuklar sese zor alışıyo galiba önerini denicem ama tşk ederim

Kızlar ne süpürmesi ne ev işi hayatımız değişti,eski düzenimnizden eser kalmadı resmen...artık bu yeni düzene adapte olucaz,her işimizi bebeğe endeksli bu saatten sonra..onlara bişey olmasında gerisi zamanla yola giricek inşallah

benimkide bayilir süpürgenin sesine artik emekliyoda beraber ev süpürüyoz resmen
ben nereye o oraya sanada allah kolaylik versin canim zor oluyodur muhakkak yakininda oturan tanidik kimse yok mu yada babasi oyalasa balkonda bahcede falan

canım benim zor tabi, ben onun uyuduğu odadan başlıyorum, yani makinenin içi boşken en düşük devirde süpürüyorum diğer odalara geçince artırıyorum yani onun yanında en sessiz halde, uyanmıyo duymuyo bile makinenin böyle bi özelliği varsa dene sende, yoksada bence bebiş uyanıkken ilgisini çekiyosa tvnin yakınına koy hani tokken uykusunu almışken ağlamazlar ya bi süre işte o zaman koy tvnin önüne koş hmen diğer odaları hallet arada bide geri koşup bakarsın keyfi yerindemi diye, hayatımız koşmak oldu yani dimi

benimkide ani seslere korkuyo hapşırık öksürük gibi.bende uyanıkken ilk başta en düşük devirden başlatıyorum alıştırarak arttırıyorum.uyurken açmadım hiç belki korkar diye.

benim kizimda bizzat hasta o sese yaninda calisirken ustelik uyuyor makina kapandimi uyaniyor ama ben boyle olana kadar onu sese alistirdim surekli sesli yerde uyudu simdi top atsan kalkmiyor gorumcemin oglu kizim kadar o da nefes sesine uyanip agliyor bence evi supururken dusuk devirde calistirirken kucagina al ritimle salla bir yandan supur bir yandanda konus korkusunu yener belki boyle yapman

benim nasıl ev süpürdüğümü bir ben bir de yaradanım bilir!!!ne tv önüne koymak ne de kapıları kapatmak hiçbiri fayda etmiyor.korkuyor benim bızdık çok..eskisi gibi günaşırı süpüremiyorum artık..saçlarım da acayip dökülüyor..o kadar ki tepemi elleyince seyrekliği hissedebiliyorum.heryer saç tabiki..uffff çok sinir oluyorum....yalnızım da kimse yok bebekle ilgilenecek.ben de mecburen haftasonu babasının kucağına atıp temizlik yapıyorum napiiim....:ecrin_bebek:

benım kı sevıyor o sesı bakıp bakıp duruyor supurgeye

kucukken her daım yanında actım alısık

benim oğlanda hasta o sese ben süpürürken ağzı açık bakıyor bi yandan onunla konuşuyorum gülücükler atıyor bana annesinin kuzusu.

bu sorun her bebekte var canım benim oğlum kalabalık ortama alışşık olduğu halde elektrikli süpürgeyi açtığımda başlıyo ağlama allahtan babanesi yanında bahçeye çıkarıyo onu.

halbuki derlerki anne karnındayken duydukları sesler elektrik süpürgesine ve saç kurutma makinasına benzermiş.çok huzursuzlanınca acın rahatlar ebebkler derler.benimki şimdiye kadar pek bi tepki vermedi genellikle uyurken diğer odalardan onun yattığı odaya gelene kadar alışıyor sanırım

bende ilk doğduğundan itibaren sesli ortamda yatırdım kızımı.özellikle makina açıkken onu aynı odada tuttum.şimdi 2,5 aylık.düğünlerde bile yatıyo:)uyandırmak istesende kendi istemediği sürece uyanmaz maşallah diyelim:)

ben de öyle alıştırıyordum ilk 4 ay tepesimde davul çalsan uyanmazdı sonra nolduysa seste uyumamaya başladı şimdi en ufak sese uyanıyor bazı şeyler alıştırmaya bağlı olmuyor malesef benim oğlum bunun en güzel kanıtı bana çekmiş ben bi kere tatilde lavabonun altından takır takır ses geliyor diye uyuyamamıştım ertesi gün kalkınca bakayım neymiş dedim inanmayacaksınız ama örümcek çıkmıştı duvarda yürüyen örümceğin sesinden uyuyamayan bi insanım ben:) kocamsa bırak örümceği lavabonun altında inek böğürse duymaz keşke oğlum bu konuda ona çekseymiş:)

kızlar alın benden de o kadar! diyordum ki sese alıştırıcam öyle çıta uyanmasın ama ilk önceleri olmadı. dediğiniz gibi babasına verip hafta sonları makinayı açabiliyordum bende. tozun toprağın içinde tutmak istemediğimden onun odasını en sona bırakıyorum. uyanınca da onu alıp salona onun odasını temizliyorum.. benim de saçlarım heryerde.. evi toz kıl götürüyo resmen. ama bi süredir bi çözüm buldum bu duruma. mesela bugün artık temizlik yapmam şart olmuştu. e yalnızım. hastaneden bi doğum seti vermişlerdi. içinde bir ninni cd si var. vcd'yi odasına koydum. artık onunla uyutuyorum. böylece ani telefon ve zil seslerini duymuyo bari. ve bugün süpürürken onun olduğu odayı en sona bırakıp kapısını kapatıp, ve süpürdüğüm odanın da kapısını kapatıp temizlik yapıtım. tabi aklım onda kalıyor, dakkada bir gidip bakıyorum bağırıyo mu? durumu ne diye. şimdi bu yöntem işe yarıyor bakalım.. ama gerçekten çook zor...

Back