ev sahibiyle anlaşamamak. istediği rakamı telaffuz etmeyen ev sahibi??

Tabiki bu sene yapmasın. İnşallah makul bir fiyatta anlaşabilirsiniz. Tekrardan konuştunuz mu?

Tabiki bu sene yapmasın. İnşallah makul bir fiyatta anlaşabilirsiniz. Tekrardan konuştunuz mu?
yok, konuşmadık. benim işlerim çok yoğun gündüzleri çok yoğunum.
bundan sonraki süreçte annem konuşmak istedi. daha makul bir konuşma yapabileceğini söyledi, ben ararım dedi
ama henüz o da aramadı.
telefonda anlaşamazsanız yüz yüze konuşmayı teklif edebilirsin dedim anneme, aklına yattı.
henüz netleşmiş bir durum yok şimdilik.

De katılıyorum. Bızım meseala parke yok. 40 yıllk bına. Dısa yalıtım yaptı ustun koru ucuz işçilik. Temmuz ayında 1 aya yakın cam kapı aacamadık. Pisliği kım temızledı bn. Dogalgaz döşedi ocak ayında sogukta kım temızledı yıne ben ve actırmak için yazın basvuru yaptı ama zaamma gelınce ocakta maası zamlo alamadan kirayı zamlı istıyorlar.
Kendı arkadaslarımdan bılıyorum aaa o ev dogalgaz var su parayı hakeder dıye dıye kabul ettıler ev sahıplerı se birbiriyle yarısır oldu. Evın konumu, evın yeniliği eskıliği konuslumuyor bıle ev sahıplerı arasında. Sadece o arttırdı bnde arttıeıcam.
Bırde begenmıyorsan cık mevzusu var kı o ıyıce sınırlerımı bozuyor. Asgarı ucret 17 oldu bnde evı 12, 15 yapıcam dıyen ev sahıplerı bızım evde tas yememızı ve calıatıgımizi dırek onlara vermemızı istıyorlar.

emsallerle kıyaslanırken evler arasındaki fark hiç ciddiye alınmıyor
bu benim de dikkatimi çekiyor
sadece lokasyon olarak birbirine yakınlık ve oda sayısına falan bakıyorlar
eskilik yenilik hak getire.
mesela benim bir arkadaşımın evine daha doğrusu binasına ısı yalıtımı yapıldı
ve bu yalıtım yapıldıktan sonra kızın doğalgaz faturası düştü.
bizim buralarda son yıllarda yapılan yeni binalarda ısı yalıtımı oluyor mesela. ama eski binalarda yok. bizimkinde de yok.
asansör mutlaka oluyor, bizimkinde yok.
yeni binanın içine konulan demirbaşlar da yeni. yoğuşmalı, yeni model kombiler takılıyor, kimse yeni binaya 15 senelik kombi takmıyor
ama bendeki kombi çok eski ve ısıtmıyor.
benim dairedeki pencereler çift cam değil, dışarıdan sesi ve soğuğu asla kesmiyor
ama emsal dediği çoğu evde çift cam olduğuna eminim. bazılarını biliyorum bile
bunlar ufak detaylar gibi gözükse de hayat kalitesini etkileyen şeyler
bunlar hiç konuşulmadan sadece oda sayısına göre kıyaslamalar yapılması aşırı mantıksız ve yanlış.
alt komşunun kışın evini ısıtıp ısıtmaması bile aslında bir detayken, kimse bu detaylara takılmıyor herkes işine nasıl geliyorsa öyle konuşuyor.

mesela alt komşumdaki klima demirbaş. ama çok eski. 15 senelik klima. yazın açtıkları zaman benim iki katım elektrik faturası geliyor insanlara ve klima dış ünitesi çok fazla ses yapıyor. (benim evimdeki klimamı ben kendim alıp taktırdım, yeni nesil klima)
bu bile demirbaşın eskiliğinden kaynaklanan bir zarardır ama ev sahibinin umurunda değil. var mı var. çalışıyor mu çalışıyor, bitti konu kapandı onun için.
verimlilik konusunu kimse konuşmuyor.

Zaten bu farklar hayat kalitesini gectım keseye gore de ınsana dıyor ki
Bu ev yenı su fıyat kesene uymuyorsa bu ev daha eskı su kadar fıyat sen fıyatı uyana bakıyorsun. Ama eskı de yenı de aynı para ee nerde bunun avantajı.. Yer tas dolap eskı evı isıtma ıcın her ay 1,2 bın fazla ode tuvaletten kokı gelsın ama ev sahıbı zam yapacağı zaman İstanbul la kıyaslasın yada havuzlu akıllı sıtelerke kıyaslasın. Bızımde ev sahibi gecen yıl zam ısterken kendı cevresınden ornek verıyordu
Kendıısı havuzlu sıtede oturuyor sıfır bına bızım sıtede kıra da ama sızden 2,3 bın fazla dıye ahkam kesıyor. Dedım bnde ozmn sız oradan cıkın buraya tasının bızde o eve gecıp farkı odeyelim mevzu para ıse buyrun onerı dedım. Aa olur mu hıc oyle sey dıyor tabı konfor alanı kalmıycak. Kendılerı de bılıyır evlerının asssslaaa o paralar etmediğini. Bundan 4,5 yıl once 400 tl ye veremedıklerı evlerı şimdi oldu 15,20 bın tl.. Adalete bak

evet ucuz pahalı ayrımı ortadan kalkmış durumda ev kiralamalarda
satışlarda yine o ayrım var ama kiralık evlerde kesinlikle yok
eskiden bu ev pahalı ama binası yeni, içinde asansörü var, şusu var busu var falan diyorduk
bu ev ucuz çünkü doğalgazı yok, balkonu yok vs hani eksi tarafları olduğu için ucuz olurdu
pahalılar da artıları olduğu için pahalı olurdu
veya semtine göre değişirdi. ucuz semt pahalı semt kalmadı artık
ben geçen akşam baktım, 190 metrekare ev 23 bin lira,
80 metrekare ev 20 bin falandı
aslında olması gereken 80 metrekare olan 15-16 falan olmalı yani
ve kiralar aşırı dengesiz, onu farkettim
eşyalı eve 20 yazmışlar, eşyasız eve de 20 yazmışlar
3+1 bir yere 16 yazmışlar, 2+1 bir yere 19 yazmışlar
çok dengesiz neye göre bu fiyatlar belirleniyor, meçhul.

Ev sahipleri nin vıcdanına kaldık. Cebımıze maasımıza ortaklar. Onlar için çalısıyoz zten

Kira tespit davasında masraflar kiracıya kalıyor diye biliyorum sanki, iyice araştırmak lazim

geçen sene ben de dördüncü yılımdaydım. ev sahibini aradım, o da seneye zaten rayiç bedel isteyeceğim bu yıl size bırakıyorum dedi. yasal zammı yaptım sadece; 15 bin oldu. bu yıl direkt 45 istedi, sesimi çıkarmadım yaptım 45. yani seneye ev sahibinizin hatır gönül dinleyip orta yolda buluşacağını düşünüyorsanız bu yıl ortayı bulmaya çalışın. ama seneye zaten rayiç bedel ister bir kuruş düşmez diyorsanız bu yıl yasal zammı yapın. seneye nasılsa acısını çıkarır

Çok sert bir yükseliş olmuş 15'ten 45'e

Aynı olay bizimde başımıza geldi 3 bin kira veriyorduk sonraki sene yüzde 25 kuralı vardı biz kirayı 5 buçuk yaptık hemen hemen yüzde 100 e yakın zam yaptık bu senede tüfeden bakınca aslında 7 falan oluyordu sanırım ama sizin hesap rakam vermeden sahibindenden bakın falan yaptı kendimde kiracıyım filan moduna girdi fiyat vermedi en son artık bizde 9 olsun deyince mecbur kabul etti

Yani kiralar aniden ve o kadar fazla yükseliyor ki. Ben haklı bulmuyorum ya bir tanıdığım gün aşırı girer siteye bakar kiralar kaç olmuş aa bu kadar olmuş ben de zam yapacağın falan der. Ne alaka pardon da ev durduğu yerde 1 günde neden kirası artıyor ? Ülkemizde ekmek su gibi kira artıyor artık. Maaş senede bir zam alıyor ama.
Açıkçası şu sitelerde şişirmelerin bunu normalleştirmek için yapıldığına inanıyorum artık. Ev bir yatırım aracıdır ama ne kiracı sürünmeli ne ev sahibi. Kiracıların da canı çıktı bu olaylarda. Bizim de kirada evimiz var siteye göre 20bine vermek lazım evi ama eski kiracı 10 yaptı geçen ay. Boğazına mı çökeceğiz 20 ver diye. O gün gelse tutsa tamam da yerleşmiş yıllardır oturuyor kolay mı taşınmak ? Bence siz de 12-13 verin sanki 17 verseniz seneye dava açmayacak mı açacak

Kira tespit davasında masraflar kiracıya kalıyor diye biliyorum sanki, iyice araştırmak lazim
o davaya gerek kalacak bir durum yok bence, eğer ev sahibi gerçekten etraftakilerle eşdeğer bir kira istiyorsa kiracının kabul etmesi lazım
ama etraftakiler 20 iken kalkıp 30 ver derse anca o zaman kiracı git dava aç der
o durumda da kiracı o davayı kazanacağı için masraf falan ödemez.
kimse de bile bile kaybedeceği davayı açmakla uğraşmaz mantıken.

seneye hatır gönül dinlemez, sanmıyorum
bu sene 15'e okey olursa zaten %100 zam yapmaya alıştığı için seneye de %100 zam yapsa zaten 30 falan olur
emsaller de 30u görebilir seneye bu civarda.
ama sizinki geçen senekinin acısını çok kötü çıkarmış ya

bizim sunacağımız teklifler 13 ve mecbur kalırsak 14 olacak
ama o 15te falan ısrar eder gibi hissediyorum
emsaller 20 ve ben bunu bildiğim halde kendisine emsaller ne kadar diye sorduğumda çok yüksek dedi
en azından 20 gibi rakamları "çok yüksek" buluyor olması da bişeydir

mecburen orta yolu bulacaksınız bana da 14-15 bin ortalama geldi
bizim kira da şöyle ilerledi:
1600 giriş (komşularımı rahatsız etmeyin yeterdemişlerdi evi tutarken)
2200
4000 (daha hiç kira vermeden piyasa kötü gidiyor dedi 8000 e çıkardı)
14000 (civardakiler 18 binmiş 14 e zor ikna ettik)
bu ev de aşırı eski seçeneğimiz olmadığı için idare ederek sürekli bir yerlerini yaptırarak oturuyoruz ama ağzımızı açsak çıkın diyorlar..

biz de aynı şeyleri eylül ayında yaşadık. üstelik çıkamayacağımızı söylememize rağmen bütün yaz evi satmaya çalıştığı için büyük moral bozukluğu 1 yaş bebeğimle harıl harıl kiralık ev aradık.. ev sahipleri hep aynı ağızla konuşuyorlar. madem az buluyor o zaman evini 4 yıldır boş tutsaydı şimdi kiraya verseydi. istiyorlar ki her sene kiracı değişsinler ülkenin (dolayısıyla kiracının da) uçurumdan aşağı yuvarlanan ekonomisi onları etkilemesin…
ev zaten durduğu yerde değerleniyor. kiradan da bir tık az kazanıversinler bu düşüncem hiç değişmeyecek. 4-5 yıldır biz de ev sahiplerimizle aynı durumu yaşıyoruz üstelik ağzını açıp tekkelime ettiğinde beğenmiyorsan çık diyorlar sanki sadece evin değil bizim de sahibimiz!!
allah ev sahiplerine vicdan merhamet versin

Okuyup, yanlış bilgi sahibi olunmasın diye genel yazmıştım. Umarım siz de çok daha bunalmadan halledersiniz.

çok yüz buldular insanların mecburiyetlerinden faydalanıyorlar
ortada iyi niyet yok
allah herkesin yardımcısı olsun
kötü ev sahibi insana ev aldırır derlerdi doğruymuş
kötü ev sahibi yüzünden gözünü karartıp ev alan insanlar var gerçi şu an krediler vs zor ama geçmişte hep böyle oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…