• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibinin cocuklari hergün bize geliyorlar

Merhaba arkadaslar,
bir yil önce evlenip bu apartmana tasindim. Ev sahiplerimin cocuklari 11(erkek) ve 5(kiz) yasindalar. Hic gelmezlerdi. Yan komsularinda o yaslarda kiz cocuklari var. Onlarda hic selam vermezlerdi bizi görünce. Iki ay önce bir yavru köpegine sahiplendik. Yan komsularin cocuklari artik selam veriyor. Gecen biri kapiyi caldi gezdirebilirmiyiz diye bende olur dedim verdim. Kiz telefon numarami istedi whatsapptan yazarim diye. Oda diger kiza vermek istedi numarami. Ben isten eve gelirken kapida beni bekliyorlar hemen daha ben köpegi görmeden onlara vermemi istediler. Neyse verdim. Sonra ev sahibimin yani altta oturan erkek cocuk bunu gördü ve aglamis onlara verdi bana vermedi diye. Annaannesi kapima dayandi hesap sordu. Sen neden onlara veriyorsunda buna vermiyorsun diye. Iyi dedim gelsin alsin. Allahim oda aldi.
Zaten alttakiler günde artik 2 kere falan geliyorlar. Sürekli ben asagi inip anneme sunu sorayim dur telefonumu getireyim diyip 30 kere inip cikiyorlar. Eve gelir gelmez kapiyi caliyorlar. Sabahlari esim daha kalkmadan bizdeler. Esim yatak odasina gidiyor artik orda bekliyor gitmelerini. Erkek cocuk sürekli onu soruyor. Odalarin kapilarini acip bakiyor her defasinda ne var burda diye. Buz dolabini aciyor bakiyor 30 saat. Telefonumu kurcaliyor.
Allahim sinirden ölecegim.
Lütfen yardim edin. Yan komsu kizi yazdi dün aksam yine. Dedim artik olmaz. Kaza olur diye korkuyorum dedim. Sende gelirsin dedi yok dedim vaktim yok hergün dedim onu hallettim. Ama ev sahipleriyle bozusmak istemiyorum. Birde hakliymis gibi hesap soruyorlar bana. Hic bu kizda calisiyor dinlenmek istiyor veya yarim saatligine okay sonra cagirayimda demiyor. Aksam saat 9 olmus cocuklar aciktim diyorlar. Kimse demiyorki hadi eve diye. Saatlerce bendeler. Temizlik, yemek ne yaparsam yapiyim yanimdalar. Gitmiyorlar.
Cagresizim.
Almayın. Muasot değilim isim var diyin. Aileleri madem yüzsüz . Her gün ne olaylar oluyor. Çocukların başına bir sürü iş geliyor. Ben kimsenin sorumluğu nu almam . Çocukları göndermeyin de. Hatta barınaktan köpek alsınlar madem çok sevio çocuklar.

Ne münasebet komşu da olsa çocukta olsa herkesin ayrı bi hanesi var , köpeğinizde bir can her zaman onlara vermek teslim etmek zorunda değilsiniz ki hem ben olsam asla güvenmem bu devirde birine canımı emanet edicem, ev sahibi de adı üstünde sizin oturduğunuz evinizin sahibi sizin değil ,hesap sormaya gelemez neden bu kadar yüz verdiniz ki ,vermek istemiyorum diyin açmayın kapıyı ,siz onlara ,onlarda çocuklarına hayır demeli
Dün verdimya köpegi gezdirmesi icin. Artik vermiyorum deyince tepkilerinin ne olacagini cok merak ediyorum. Anlayissiz olacagindan eminim. Bir saatligine bir köpegini bizim cocuklara cokmu görüyor diyeceklerdir. Aman benim bebisimin canindan kiymetlimi. Vallah isterse cikarsinda. Parasini ödüyorum. O istemezse baskasina veririm tasinirim bukadar basit. Bu ne sacmalik ya. Basima bela olacaklar birgün. Elini kolunu kirsalar bendeyken suclusu ben olacagim.

En buyuk hatayi ilk gun kopeginizi vererek yapmissiniz , inanilmaz sinirlendim size
Bebek dogurdugunuzda kapiniza gelen cocuklara bebeginizi de verecek misiniz siz?
Sus esyasi mi bu colugun çocuğun eline kopek veriyorsunuz?
Ya valla keske bir kanun ciksa da onune gelen kopek sahiplenemese , herkes cocuk uapamasa

Kendiniz edip kendiniz buluyorsunuz işte. Anlamaz herkes, haddini hududunu bilmez, bildireceksiniz; kibarlık bilmeyen nerede duracağını idrak edemeyen yahut bildiği halde işine öyle gelip yüzsüzce yapmaya devam eden bencil saçma insan kaynıyor ortalık.

"Müsait değilim"
"Neden müsait değilsin?"
"Sizi ilgilendirmiyor"
Bu kadar.

Yapamayacaksanız da şikayet etmeyin, hee deyin her şeye çekin milletin nazını kaprisini hadsizliğini böyle.
Zaten köpeği oyuncak etmişsiniz, yarın öbür gün çoluğunuz çocuğunuz olur, "Aman millet gücenmesin, darılmasın, ayıp olmasın, aman da yanlış anlamasın" derken evladınızı da ezdirir yem edersiniz ona buna böyle.
Gündüz oğlum evde kamyon sürdü . İki yaşında o zaman. Ben hemen oğlum yavaş sür çarpma diye uyardım. Neyse hastaydı bikac saat sonra uyuttum. Benim alt katta ev sahibi oturuodu. Yan dairede gelini. Yandaki gelinin çocuğu sürekli misket oynuyor ama tepsiye koyup oynuyor galiba o kadar ses gelio ki kafamız siserdi. Yine bişey demedik. Ev içine kimse karışamaz diye. Neyse oğlum uyurken ev sahibi geldi kapıyı yumrukluyor ama nasıl sinirli. Çok ses yapiyomusuz. Öğlen saati ve geldiği saat oğlum uyuyodu. On dakika kamyon sürdü evde vurmadı çarpmadı sadece sürdü. Kadına sus oğlum uyuyo diyorum yok evi başıma yiktiniz dio. Evde halı yok mu dio. Dedimki senin torunun sesi olmasın o . Benim kapımı kimse yumruklayamaz. Ben haddimi bilirim ama sizde bilceksiniz. Oğlu geldi kadının özür diledi . Sizin muhatabiniz benim falan dedi. İlk fırsatta taşındık ordan. Tasinirken istesem dava acarm üç ayda gidiosunuz dedi. Bende sen benim kapımı yumruklarsan ben senin evinde oturmam. Ben yaşlıyım falan demeye başladı. Madem yaslisin sese tahammülü n yok çocuklu aileye verme o zaman dedim. Dua et ben seni polise şikayet etmedim. Biz ondan sonra terlik bile gitmeyiz süpürge acmayiz. Çocuk onda uyur. Gündüz olan yaşam seslerine karışmak kimsenin hakkı değil . Nerden geldi aklıma . Cinlerim tepeme çıktı yine

Merhaba arkadaslar,
bir yil önce evlenip bu apartmana tasindim. Ev sahiplerimin cocuklari 11(erkek) ve 5(kiz) yasindalar. Hic gelmezlerdi. Yan komsularinda o yaslarda kiz cocuklari var. Onlarda hic selam vermezlerdi bizi görünce. Iki ay önce bir yavru köpegine sahiplendik. Yan komsularin cocuklari artik selam veriyor. Gecen biri kapiyi caldi gezdirebilirmiyiz diye bende olur dedim verdim. Kiz telefon numarami istedi whatsapptan yazarim diye. Oda diger kiza vermek istedi numarami. Ben isten eve gelirken kapida beni bekliyorlar hemen daha ben köpegi görmeden onlara vermemi istediler. Neyse verdim. Sonra ev sahibimin yani altta oturan erkek cocuk bunu gördü ve aglamis onlara verdi bana vermedi diye. Annaannesi kapima dayandi hesap sordu. Sen neden onlara veriyorsunda buna vermiyorsun diye. Iyi dedim gelsin alsin. Allahim oda aldi.
Zaten alttakiler günde artik 2 kere falan geliyorlar. Sürekli ben asagi inip anneme sunu sorayim dur telefonumu getireyim diyip 30 kere inip cikiyorlar. Eve gelir gelmez kapiyi caliyorlar. Sabahlari esim daha kalkmadan bizdeler. Esim yatak odasina gidiyor artik orda bekliyor gitmelerini. Erkek cocuk sürekli onu soruyor. Odalarin kapilarini acip bakiyor her defasinda ne var burda diye. Buz dolabini aciyor bakiyor 30 saat. Telefonumu kurcaliyor.
Lütfen yardim edin. Yan komsu kizi yazdi dün aksam yine. Dedim artik olmaz. Kaza olur diye korkuyorum dedim. Sende gelirsin dedi yok dedim vaktim yok hergün dedim onu hallettim. Ama ev sahipleriyle bozusmak istemiyorum. Birde hakliymis gibi hesap soruyorlar bana. Hic bu kizda calisiyor dinlenmek istiyor veya yarim saatligine okay sonra cagirayimda demiyor. Aksam saat 9 olmus cocuklar aciktim diyorlar. Kimse demiyorki hadi eve diye. Saatlerce bendeler. Temizlik, yemek ne yaparsam yapiyim yanimdalar. Gitmiyorlar.
Cagresizim.
Aşısı tam değil çocuklar oymamasın bişey olursa sorumluluk alamam de kapat konuyu onlar gelmez daha.

Tersleyin biraz. Ev sahibi anladık da bedavaya oturmuyorsunuz. Aranızda böyle anlamsız bir ilişki olmasına gerek yok. Müsait değilim diyip kapıdan gönderin çocukları.

Siz o yavru köpeği nasıl veriyorsunuz çocuklara? Kaybetseler, ellerinden kaçırsalar veya sokak köpekleri saldırmaya kalksa ne yapacak 10 yaşında çocuk? Yapmayın bu kadar taviz vermeyin kendinizden. Evinize virüs zamanı olur olmadık insanları sokmayın.

Siz kira ödediğiniz için minnet duymak zorunda değilsiniz. Çocuklar her geldiğinde şu an uygun değilim diyip direkt kapıyı kapatın. Dışarıda gördüklerinde de aynı şekilde yüz vermeyin. Okurken ben daraldım

2 ay önce bu siteye taşındık, kucağımızda kedi çantası falan. Sitenin tüm çocukları başıma toplandı ayyyy çok tatlı falan diyorlar, benim kedi de çocuklardan hiç hoşlanmaz hırlıyor tıslıyor çocuklar hala ay ne şeker modunda halbuki şeytan gibi olmuş benim kedi sepetinden salsam hepsini cırmık manyağı yapacak. Neyse eve çıktık eşyalar yerleşiyor bi yandan 15-20 çocuk bizim kapıda gelebilir miyiz sevebilir miyiz dediler, hayır dedik, korkuyor rahatsız oluyor. Neyse gittiler, ertesi gün 5'erli 10'arlı gruplar halinde gelip zile basıp yokladılar. Her seferinde alamayız içeri sizi dedik. Ne münasebet hele virüs zamanı evin içine kimseyi sokmuyorum. Çocuklar benim gözümde ayaklı virüs zaten, her yerdeler, her yere girip çıkıyorlar. Hiç dikkat etmiyor bizim burda ebeveynler. Sonra kesildi. Hala veterinere gideceğimiz zaman başıma toplanıyorlar, o kadar uyarıyorum rahatsız oluyor uzaklaşın diye anlamıyorlar. Eminim benim komşularım da hakkımda ne kadar nemrut falan diyordur hiç umrumda değil. Kim ne düşünürse düşünsün yaşam alanımda ne işleri var? Hele telefonunuza nasıl dokunabiliyorlar ? Çok yanlış yapıyorsunuz, herkesin evine girilebilir, herkesin eşyasına dokunulabilir mesajı veriyorsunuz çocuklara. Benim eşimin yeğeni telefonumu kurcalamak istemişti, benim elimdeyken bakabilirsin kedimizin resimlerine, benden habersiz dokunmamalısın dedim. İsterse annesi kırılsın, ki kırılmadı da. Ama tüm çocukların hareketlerinden hepimiz sorumluyuz. Çocuk sadece anne ve babasından bi şeyler öğrenmez. Bütün yetişkinler olarak gerektiğinde uyarmalıyız.

Bizim mahallede de çocuklar birinin köpeğini gezdiriyorlar ama başka köpeklerle dövüştürmek ya da kedileri boğdurmak için. Baksanız hepsi çocuk ama bana göre haydut. Böyle şeylerden zevk alıyorlar, nasıl bir aile ortamında yetiştiler aklım almıyor. Bizim de sokakta beslediğimiz bir kedi vardı. Köpekten kaçıp ağaca çıkmış kedi, çocuklar da taş atıp kediyi ağaçtan düşürmeye çalışmış. Sonra annem pencereden ses duyup bakmış hemen koşmuş dışarı ama çıktığında kimseler yokmuş ortada. Sonra kediyi çöpte ölü bulduk. Bir de çocuklara tekrar sordular görünce hepsi bilmiyoruz dedi. Başka bir komşunun kedisine daha aynısını yapmaya kalktılar, adam çıkıp kovaladı hepsini. Sonra çocuklardan birinin babası da mahallede adamı arayıp sordu kim benim çocuğumu kovaladı diye. Başkaları sakinleştirdi gönderdi adamı. Nefret ettim hepsinden.

Merhaba arkadaslar,
Cagresizim.
Tövbe yarabbim pes artık

Siz köpeğinizi başkalarının çocuklarına oyuncak olarak mı aldınız? Köpeğimi asla çocuklara emanet etmem, büyüklere de etmem aslında. Taviz vermişsiniz, taviz tavizi doğurur. Bir an önce pasifliği bırakıp hayatınızın kontrolünü elinize alın. Hayır diyeceksiniz bu kadar basit.

Gündüz oğlum evde kamyon sürdü . İki yaşında o zaman. Ben hemen oğlum yavaş sür çarpma diye uyardım. Neyse hastaydı bikac saat sonra uyuttum. Benim alt katta ev sahibi oturuodu. Yan dairede gelini. Yandaki gelinin çocuğu sürekli misket oynuyor ama tepsiye koyup oynuyor galiba o kadar ses gelio ki kafamız siserdi. Yine bişey demedik. Ev içine kimse karışamaz diye. Neyse oğlum uyurken ev sahibi geldi kapıyı yumrukluyor ama nasıl sinirli. Çok ses yapiyomusuz. Öğlen saati ve geldiği saat oğlum uyuyodu. On dakika kamyon sürdü evde vurmadı çarpmadı sadece sürdü. Kadına sus oğlum uyuyo diyorum yok evi başıma yiktiniz dio. Evde halı yok mu dio. Dedimki senin torunun sesi olmasın o . Benim kapımı kimse yumruklayamaz. Ben haddimi bilirim ama sizde bilceksiniz. Oğlu geldi kadının özür diledi . Sizin muhatabiniz benim falan dedi. İlk fırsatta taşındık ordan. Tasinirken istesem dava acarm üç ayda gidiosunuz dedi. Bende sen benim kapımı yumruklarsan ben senin evinde oturmam. Ben yaşlıyım falan demeye başladı. Madem yaslisin sese tahammülü n yok çocuklu aileye verme o zaman dedim. Dua et ben seni polise şikayet etmedim. Biz ondan sonra terlik bile gitmeyiz süpürge acmayiz. Çocuk onda uyur. Gündüz olan yaşam seslerine karışmak kimsenin hakkı değil . Nerden geldi aklıma . Cinlerim tepeme çıktı yine
Ay üzüldüm bunu yaşamış olmana. Ama kurtulmanada çok sevindim. Simdi görüyormusun onlari daha ve şimdiki komsularinla aran nasil?
Başkasınada komşu çocuğu gelip duruyormu acaba?

Siz yavru kopek aliş sahıplenmeden bı canlının sorumlulugunn almadan once keske hayır demeyi oğrenseydınız.bı ınsan kendı hayatına karsı nasıl bu kadar pasif olabılır kı. Bı cocuk gelıcek ve benım odalarıma bakacak? Kadın kapım adayanıp hesap sorucak? Wtf

Siz.kopegi elalemin çocuklarına oyuncak olsun diye mi aldınız ki ben ona takıldım. Tanımadığınız çocuklara veriyosun ya ipini salarlarsa ya araba çarparsa o artık sizin bı çocuğunz. Çocuğunuz olsa komşular gezdirsn diye verecek misiniz

Bundan sonra eşim kızıyor deyip köpeği kimseye vermeyin evinize de kabul etmeyin. Bir defa hayır deyince bozulsalar da gelmezler bu yüzü sizde bulmuşlar

Merhaba arkadaslar,
Cagresizim.
İstemiyorum demek zor olmasa gerek ?

Back