• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibinin cocuklari hergün bize geliyorlar

Eyvah eyvah. Okurken kanım dondu. Ne kadar çok "Hayır" diyemeyen insan varmış yahu.

Köpeğiniz kimsenin oyuncağı değil. O bir canlı. Üstelik de yavruymuş daha. Küçücük bebeğin elden ele ne işi var? Çocuklara evcil hayvan emanet edilmez. O canlı sizin sorumluluğunuzda.

Bir de ne münasebet ya! Ev sahibi diye sürekli gidip gelemez. Tavrınızı net olarak koyun ya da taşının. Ev sahibi ile yakın oturmak hoş bir şey değil zaten. Haddini aşan insana haddini bildirmezseniz tepenize çıkar. İstemediğiniz hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsiniz. O evde de babanızın hayrına oturmuyorsunuz, kira ödüyorsunuz. Hayır bir de çocukların her gün sizin evde ne işi var? O yaşlı kocakarıyı korkutun. Müge Anlı'da neler duyuyoruz deyin. "Bana da, kocama da güvenmeyin" deyin. Gerçekten de kimse kimseye bu devirde güvenmemeli.

Merhaba arkadaslar,
bir yil önce evlenip bu apartmana tasindim. Ev sahiplerimin cocuklari 11(erkek) ve 5(kiz) yasindalar. Hic gelmezlerdi. Yan komsularinda o yaslarda kiz cocuklari var. Onlarda hic selam vermezlerdi bizi görünce. Iki ay önce bir yavru köpegine sahiplendik. Yan komsularin cocuklari artik selam veriyor. Gecen biri kapiyi caldi gezdirebilirmiyiz diye bende olur dedim verdim. Kiz telefon numarami istedi whatsapptan yazarim diye. Oda diger kiza vermek istedi numarami. Ben isten eve gelirken kapida beni bekliyorlar hemen daha ben köpegi görmeden onlara vermemi istediler. Neyse verdim. Sonra ev sahibimin yani altta oturan erkek cocuk bunu gördü ve aglamis onlara verdi bana vermedi diye. Annaannesi kapima dayandi hesap sordu. Sen neden onlara veriyorsunda buna vermiyorsun diye. Iyi dedim gelsin alsin. Allahim oda aldi.
Zaten alttakiler günde artik 2 kere falan geliyorlar. Sürekli ben asagi inip anneme sunu sorayim dur telefonumu getireyim diyip 30 kere inip cikiyorlar. Eve gelir gelmez kapiyi caliyorlar. Sabahlari esim daha kalkmadan bizdeler. Esim yatak odasina gidiyor artik orda bekliyor gitmelerini. Erkek cocuk sürekli onu soruyor. Odalarin kapilarini acip bakiyor her defasinda ne var burda diye. Buz dolabini aciyor bakiyor 30 saat. Telefonumu kurcaliyor.
Allahim sinirden ölecegim.
Lütfen yardim edin. Yan komsu kizi yazdi dün aksam yine. Dedim artik olmaz. Kaza olur diye korkuyorum dedim. Sende gelirsin dedi yok dedim vaktim yok hergün dedim onu hallettim. Ama ev sahipleriyle bozusmak istemiyorum. Birde hakliymis gibi hesap soruyorlar bana. Hic bu kizda calisiyor dinlenmek istiyor veya yarim saatligine okay sonra cagirayimda demiyor. Aksam saat 9 olmus cocuklar aciktim diyorlar. Kimse demiyorki hadi eve diye. Saatlerce bendeler. Temizlik, yemek ne yaparsam yapiyim yanimdalar. Gitmiyorlar.
Cagresizim.
Çocuklara müsait değilim deyin gerekirse ailesiyle konuşsun,"evde işlerim oluyor,vaktim yok,çocukları kırmak istemiyorum" diye.
"kiracıyım" diye hiç korkmayın, ev sahipleri de kiracı kaçacak diye korkuyor..

Çocuklara müsait değilim deyin gerekirse ailesiyle konuşsun,"evde işlerim oluyor,vaktim yok,çocukları kırmak istemiyorum" diye.
"kiracıyım" diye hiç korkmayın, ev sahipleri de kiracı kaçacak diye korkuyor..
Ben korktuğumdan değil vicdanen allah rızası için yardım ediyorum

o
anladım.. ben de evden çıkarır diye korkuyorsunuz sandım.. hiç düşünmeye gerek yok o zaman,vicdanı mı kalmış bunun,belli ki ki anneleri, Sizin başınıza atıyor çocukları.

Eyvah eyvah. Okurken kanım dondu. Ne kadar çok "Hayır" diyemeyen insan varmış yahu.

Köpeğiniz kimsenin oyuncağı değil. O bir canlı. Üstelik de yavruymuş daha. Küçücük bebeğin elden ele ne işi var? Çocuklara evcil hayvan emanet edilmez. O canlı sizin sorumluluğunuzda.

Bir de ne münasebet ya! Ev sahibi diye sürekli gidip gelemez. Tavrınızı net olarak koyun ya da taşının. Ev sahibi ile yakın oturmak hoş bir şey değil zaten. Haddini aşan insana haddini bildirmezseniz tepenize çıkar. İstemediğiniz hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsiniz. O evde de babanızın hayrına oturmuyorsunuz, kira ödüyorsunuz. Hayır bir de çocukların her gün sizin evde ne işi var? O yaşlı kocakarıyı korkutun. Müge Anlı'da neler duyuyoruz deyin. "Bana da, kocama da güvenmeyin" deyin. Gerçekten de kimse kimseye bu devirde güvenmemeli.
Ben cocuklugumdan beri baskalarina hayir diyemiyorum ve bunu vicdansiz insanlar kullaniyor. Ben cocukken parkta oynarken bile amcamin karisi hadi gel yengeyle temizlige gidelim derdi. Beni onun is yerine götürdü ve doktorun ofisini temizlerdik. Onun gelinide sürekli minnacik oglunu bana yollardi ablasi hadi oynat diye. Bu arada ben bile sanirsam 10 yasinda falandim.
Zaten ev ariyorum. Bende ev sahibimle ayni evde yasama taraftari degilim ama dügün olacagi icin hemen apar topar buldugumuza girdik. Artik cocuklarin her geldiklerinde gönderecegim zaten. Dün geldi kücük kiz almadim. Zaten hep önden onu yolluyorlar. Onu alirsam abiside kosuyor merdivenleri. Annaanneside veya anneside asagida kapida dinliyor cocuklara ne diyorum diye.

Hayir diyemiyorum başkalarına işte cocuk gibi ya. Başkaları çatır çatır diyor. Heleki ev sahibim çok sert bir kadın. Küçük kız az önce vurdu kapıya. Dedim ablanin şimdi isi var belki başka zaman olur dedim. Kız baya dikildi kabul edemedi neredeyse. Ama gönderdim almadım içeri. Artık hergün başka mazeret uydurup almayacağım. Gerçekten kendi evimde misafir gibi hisseder oldum.
Çok incesiniz ama ne gerek var bu kadarına.
Bahane bulmak zorunda değilsinizki. Sizin eviniz sizin köpeğiniz. Keyfiniz nasıl istiyorsa öyle yaparsınız. Gelemezsiniz müsait değilim köpeği de artık kimseye emanet etmiyorum diyip kapatın kapıyı. Bunu hayır deme pratiği yapmak için fırsat olarak görün belki hayır demekten keyif alırsınız:) Çocuklardan birinin başına sizin evde bir kaza gelse ya da çoçuk kafasıyla bir yalan atsa ailesi başında yok sizin evde arkadaş olacağı yaşıtı yok. Hukuki olarak çok zor durumda kalırsınız. Çok ilginç insanların çocuklarını başkalarının evine böyle rahat göndermesi. Telefon edeceğim insanın bile müsaitlik durumunu düşünürüm aramadan önce. Çağın yoğun temposunda normali de bu bence.

Çok incesiniz ama ne gerek var bu kadarına.
Bahane bulmak zorunda değilsinizki. Sizin eviniz sizin köpeğiniz. Keyfiniz nasıl istiyorsa öyle yaparsınız. Gelemezsiniz müsait değilim köpeği de artık kimseye emanet etmiyorum diyip kapatın kapıyı. Bunu hayır deme pratiği yapmak için fırsat olarak görün belki hayır demekten keyif alırsınız:) Çocuklardan birinin başına sizin evde bir kaza gelse ya da çoçuk kafasıyla bir yalan atsa ailesi başında yok sizin evde arkadaş olacağı yaşıtı yok. Hukuki olarak çok zor durumda kalırsınız. Çok ilginç insanların çocuklarını başkalarının evine böyle rahat göndermesi. Telefon edeceğim insanın bile müsaitlik durumunu düşünürüm aramadan önce. Çağın yoğun temposunda normali de bu bence.
Nekadar haklisiniz. Köpegi artik kimseye vermiyorum deyip isi kökten halletmeliyim dogru diyorsunuz. Ve dediginiz gibi benim cocugumda yok. Bikeresinde ben isteyken oglan cocugunu yukari birakmislar. Esimle yalnizdi oglan. Ya ben olsam korkarim elin adaminin evinde benim 11 yasimdaki cocugumun ne isi var derim.
Aynen birsey uydursa cocuk ben aksini nasil ispatlarim. Biktim resmen düsüncesiz insanlardan.

Bebeğinizi verir misiniz ? Neden köpeğinizi veriyorsunuz ?
Bizim apt çocukları da gezdirmek istiyor asla izin vermiyorum 5 dakika sevdirip alıyorum yanlarından. Çocuk bu yani elinden kaçırır tasmayı. Riske atamam
aynen öyle.bizim burda mesela biraz ilerde pislik bi yer var.oranın yakınında oğlunun golden'ını gezdiren adamın 2 kişi önünü kesip almış köpeği gitmişler. :KK43:

Nekadar haklisiniz. Köpegi artik kimseye vermiyorum deyip isi kökten halletmeliyim dogru diyorsunuz. Ve dediginiz gibi benim cocugumda yok. Bikeresinde ben isteyken oglan cocugunu yukari birakmislar. Esimle yalnizdi oglan. Ya ben olsam korkarim elin adaminin evinde benim 11 yasimdaki cocugumun ne isi var derim.
Aynen birsey uydursa cocuk ben aksini nasil ispatlarim. Biktim resmen düsüncesiz insanlardan.
Eşiniz de mi hayır diyemiyor?

Çok rahatsınız valla hadi evinizde sevseler anlarım da birde gezdiriyorlarmış.
Ya köpeğe araba çarpsa, bir an dikkatsızlık yaptıkları an köpek kaçsa? bunun vebalini nasıl alacaksınız acaba.
Kocaman insanlarsınız ya evet/hayır demeyi beceremiyor musunuz.

Odalarin kapilarini acip bakiyor her defasinda ne var burda diye. Buz dolabini aciyor bakiyor 30 saat. Telefonumu kurcaliyor.
Annaannesi kapima dayandi hesap sordu. Sen neden onlara veriyorsunda buna vermiyorsun diye.

Yuh diyorum. Köpeğim rahatsızlandı, veteriner beş binlik aşı ve ilaç verdi. Kimseye güvenemem, köpeği sevdirmiyorum. Birine versem diğeri sıkıntı çıkarıyor. Evime de gelmeyin, başınıza bir şey gelse kendimi sorumlu tutarım der bitirirsiniz. Size whatsapp’dan tavır koyana da kiranızı zamanında ödüyorum, saygısızlık vs yapmadım, eğer çocuğunuz köpek sevsin istiyorsanız çok güzel köpekler var, yardıma muhtaç, kiracıyım diye mi bu şekilde davranıyorsunuz? Der uzatmazsınız. Bu ne terbiyesizlik? Bir de tavır alıyorlar.

Siz umrumda değilsiniz . Köle olarak orada oturdugunuzu farzedip ev sahibinin bunak ananesine kendinizi ezdiriyorsaniz banane ? Ev sahibiyle kötü olmak istemiyormus kafaya bak ? Sanki ev yok baska..
Siz umrumda değilsiniz ama kopeginizi nasıl verebiliyorsunuz ya sizde hiç akıl yok mu ?
Elinden kacirsa , ya da bilerek salsa o kopek ezilse , kaybolsa , bi köpek tarafından parçalansa hiç mi içiniz sizlamayacak.
Siz gibilere hayvan beslemek yasak olmalı ..
Daha fazla konusurum da değmez ..

Siz umrumda değilsiniz . Köle olarak orada oturdugunuzu farzedip ev sahibinin bunak ananesine kendinizi ezdiriyorsaniz banane ? Ev sahibiyle kötü olmak istemiyormus kafaya bak ? Sanki ev yok baska..
Siz umrumda değilsiniz ama kopeginizi nasıl verebiliyorsunuz ya sizde hiç akıl yok mu ?
Elinden kacirsa , ya da bilerek salsa o kopek ezilse , kaybolsa , bi köpek tarafından parçalansa hiç mi içiniz sizlamayacak.
Düzgün konuşmayı becerde öyle dön. Yargıla sen insanları bukadar kolay. Umarim sende kendin gibilerle karşılaşırsında anlarsin.

Düzgün konuşmayı becerde öyle dön. Yargıla sen insanları bukadar kolay. Umarim sende kendin gibilerle karşılaşırsında anlarsin.
Bende kiracilik yapıyorum 15 senedir hayvanlarım da var .
Pısırık pısırık oturup hayvani küçücük veletlerin elinde oyuncak etmişsiniz size dokunmasinlar diye ..
Ne için düzgün konusucam ev sahibi kim ki beni ezecek bedava mi oturuyoruz evinde ?
Bı de beddua ediyo sen önce kendini savun cocuklara bile sesin çıkmıyor

Biraz sakin mi olsanız.

Aslında denemek için şöyle bir şey deseniz, "sizin çocuklar hayvanları çok seviyor belli, ben de size barınaktan köpek aldım artık doya doya severler"

Böyle konulara hiç anlam veremiyorum ya. Nasıl eve alırsınız tanımadığınız insanların tanımadığınız çocuklarını gerçekten ilginç. Bizim eve bu sene ev sahibinin çocuğu değil kendisi geldi çat kapı başka bi şehirden neymiş evi beş senedir görmüyormuş görmeye gelmişmiş. Hemde bütün asaba akraba toplanıp gelmişler kusura bakmayın hastalık var alamayız dedik arkalarına baka baka gittiler istiyorsa versin mahkemeye bi sene kendisi sürünür bana bişey olmaz. Ev sahibi size hesap sorarsa kusura bakmayın bi iki aldım ama sizin bu konuda dikkatli olmanız lazım başkasının evine yollanmaz sürekli falan diyin bu ne rahatlık.
Ayyy ben eski apartmanda buna benzer bir rezilliğe şahit olmuştum.Karşı dairemizde kirada oturan aile taşınmıştı onların yerine üniversite öğrencileri gelmişti.Bu eski kiracı kadın bir gün alt komşuyuda alarak öğrencilerin evine dalmıştı resmen.Tüm evi gezip dışarda dedikodusunu yapmışlardı.Yok her yer bira şişesiydi yok saçı sakalı orman gibiydi diye 🤣🤣🤣🤣

Back