Ev sahibim fahiş artış istiyor

02.07.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 6098 sayılı Borçlar Kanunu'na konut kira sözleşmelerinde kira artış oranının sınırlı olduğuna dair eklenen Geçici Madde 2 hükümleri doğrultusunda yüzde 25'lik kira artış oranı 1 Temmuz 2024'e kadar devam edecek.

Siz niye dava ediyorsunuz? Gidin açın davanızı deseydiniz ya hem zammı onlar isteyecek hem siz uğraşıcaksınız mantıklı mı? 15.000₺ ye tamamsanız 15.000₺ yi atın uyhun degilse gidin davanızı açın mahkemede görüşürüz diyin. Kira fiyatlarıda şu anda sabitlenmeye başladı gibi

Evet bende oyle demeyi düşünüyorum ama nedense benim bi zararim olurmu diye endişeliyim. Yani onlarda o zaman mayisi bekleyecegiz o zamanki emsal kiralar yuksek olacak yine yuksek isteriz derlermi diye korkuyorum. Gerci yine mahkemeye gidin diyebilirimde.

Uzatırlar bence onu yoksa baş edemezler

Ne alaka bu öyle bir sey değil:) davasını açsın sonuçlanana kadarda içinize sinen kirayı ödeyin.

İnşallah sagolun.
20.000 olan evler 120m2 bizim kizimla oturdugumuz daire 86m2.
Buyuklukte rol oynuyor hesapta diye biliyorum.

Ben zaten %25 degil 15000 tl yatirmak isterim dicem.
Eski kiracı olduğunuz için mahkeme sizin avantajınıza kirayı rayiç bedelden eksik belirliyor. Ayrıca biz 20 bin duyduk öyle olacak diye bir şey yok. Sizin evinizin emsali olan evlerin ortalamasını mahkeme belirler. Dava açacaklarını sanmıyorum. O riske girmezler. Gözünüzü korkutmaya çalışıyorlar. 15 bin vereceğim dava açın diyebilirsiniz. Rayiç için dava açarsanız bundan sonraki senelerde %25 den fazla artış yapmam deyin. Madem göz korkutma yoluyla iletlemek istiyorlar sonuçta bu kanunlarla bir ev sahibinin haklı çıkması çok zor. Kanunlar her zaman kiracıdan yanadır. %300 zamma doysunlar bir zahmet.

O tarz durumlar kiracıyı ilgilendirmez.
Kiracı durup dururken ben çok düşükten oturuyorum yaa adamlara haksızlık oluyor, bir dahaki aya daha yüksek yatırayım mi diyecek? Mantıklı mi şimdi bu dediğin.kiracı taraf güçsüz taraftır bu denklemde.eee tabi ki yükseltme isteği güçlü olan taraftan gelecek.kim müşteri olup da bu mal ucuz daha fazla vereyim sana der ki.maddenin doğasına aykırı.bu arada konu sahibi 15.000 lira gibi gayet piyasa fiyatına yakın, makul bir ücreti kabul etmiş zaten kavgasız dövüşsüz. Eee daha fazlası da vicdansızlık yani.eski kiracı olmanın da bir avantajı olmalı.çookkk haksız yere laf sokmuşsunuz konu sahibine.

Ben bu meseleden dolayı olan can sıkıntısından uzun uzadiya cvp vermek bile istememistim. Sizin cevabiniz icin teşekkür ederim. Her turlu insan var iste.

Ben bu meseleden dolayı olan can sıkıntısından uzun uzadiya cvp vermek bile istememistim. Sizin cevabiniz icin teşekkür ederim. Her turlu insan var iste.
Ev sahipleri hemen kendini belli ediyor değil mi? Biz de mi böyle olacaktık acaba bilmiyorum ki.heralde insanlar zenginleştikçe vicdansızlaşıyor.kabullenmek gerek acı olsa da.ne para sevdasıdır ya insanın aklı almıyor.insanın eline güç verince işte hitlerin sağ kolu olmaya kadar gidiyor.tarihte de deneylerle kanıtlanmış zaten.

Öyle malesef insanoğlu iste

Peki tahminen kac tl tutar masraf
O tamamen davanın hangi değerden davayı kabul edildiğine bağlı. Ama 4.500 den 17 bine çıkarılan bir kira davası için dava değeri 150 bindir. Dolayısıyla dava sonunda 10 bin harç en az 10 bin yargılama gideri 24 bin avukatlık ücreti ve ayrıca dava 10 ay sürerse en iyi ihtimal 10 aydan toplam 125 bin kira farkı yapar bunları icraya koyan Avukat icradan dolayı bir 24 bin tl daha kazanır.

Bugun aradigim bir avukat 10.000 tuttu yeni sonuclsnan bir dava demisti ama bu rakamlar korkuttu

12000 TL kira için yüksek bir meblağ değil bunun sorumlusu ev sahipleri değil. Ne bekliyordunuz 3.500 lira çok komik bir rakam bir markete girdiğinde yaptığınız alışverişin tutarını düşünün. Allah vicdan versin dediğiniz kişi ev sahibi olmamalı ekonomiyi bu hale getiren hükümet.

Sizin ev sahibine önerdiğiniz fiyat gayet makul eviniz de çok büyük değil mahkemeye düşmeden anlaşmaya bakın bence

O tarz durumlar kiracıyı ilgilendirmez.

kiracı taraf güçsüz taraftır bu denklemde
Kiracı güçsüz taraftır bu denklemde ne demek ? Herkes illa ki maddi yetersizlik nedeniyle kirada oturmuyor . Kimisi geçici olarak bir sehirde olabilir, yada kendi evi baska sehirdedir. Hak hukuk varken kiracı güçsüz konumdadır dediğinize gore ev sahibisiniz galiba.Kadın bedavaya oturayım demiyor, hak var hukuk var bir orta yol bulma derdinde.

Son mesajinizi okuyunca ayni seyleri soyledigimizi fark ettim aslinda, ama kiraciyi ilgilendirmez demissiniz ona cevaben yazdim. Kiraciyi ilgilendirmez ama ev sahibinin de sirf daha cok para alma isteği yuzunden kiraci da mağdur olmamalı.

Son düzenleme:
1 maaşın parası istemeleri çok gülünç buluyorum. Devlet derhal bunu ilgilenmeli! Ver mahkemeye ya %25 artış kira öde derim.. sonuçta mahkeme kiradan yana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…