Ev sahibim fahiş artış istiyor

İnşallah sagolun.
20.000 olan evler 120m2 bizim kizimla oturdugumuz daire 86m2.
Buyuklukte rol oynuyor hesapta diye biliyorum.

Ben zaten %25 degil 15000 tl yatirmak isterim dicem.
Ya o kadar saçma ki, 'aaa orada 20den ev vermisler, ben de 20 isteyeyim' mantığı.
Sırf lokasyon mu yani evin değerini arttıran? Mutfağın banyonun yeni yapılmış olması, metrekaresi, güneş alması, Düzayak yerde olması, depreme dayanıklıliginin belgelendigi evlerle senin yirmi yıl önce alıp öyle bıraktığın, bir parke yenilemedigin ev bir mi?
Sinir oluyorum şu zihniyete

Evet ev sahibi hatalı gibi duruyor ama şuan ederi 15000₺ olduğuna inandığınız evde 4500₺ ye otururken hiç yan komşum 120m2 evde 20.000₺ oturuyor daha mi etik davransam dememiş gayet de yasanın arkasına sığınıp hak yemişsiniz.
Ne zaman ki ucu size dokunmuş işler değişmiş gibi duruyor... Neyse adaletin 10 yıl gecikmeli geldiği ülkede bırakın dava açsınlar nasılsa sonuçlanması yıllar alır sizde o sırada %25 zam yapar oturursunuz.

Siz hemem kabul edince 5 bin daha iteleyim demişler kocasıyla önceden konussaymi madem. Boylesiyle uğraşılır işte

Ama bildiğim kadarıyla şöyle bir detay var o mahkemeyi kaybedersen tüm masrafı ve zamlı kira farkını dava açıldığı günden itibaren hesaplanıp sen ödüyorsun. Avukata bunu da bir danış.

Aylık 20000 ödemektense biraz borca girip uygun fiyatlı bi ev almak daha mantıklı

mahkemeye bile gitse iş, direkt emsallerdeki kira kararı çıkmıyor
emsal 20 bin ise eski kiracıya 16 falan oluyor mesela
emlakçıyla değilde direkt ev sahibi ile görüşseniz ?
bence kendileriyle görüşün, ben 15e razıyım çocuğumdan kısıp denkleştiricem
ekonomik şartlar herkesi çok zorluyor
maaşımı bile günü gününe alamıyorum deyip biraz vicdanlarına oynamayı deneyemez misiniz ?
çünkü ilk anda 15 denmiş sonra emlakçı fişfiklemiş belli ki bunları , 20 denmiş
emlakçı kendisine pay alma peşinde bile olabilir

Emlakçıyla değil ev sahibiyle konuşun. Ev sahiplerini dolduran bu emlakçılar zaten. 100 tane de evim olsa asla emlakçıyla iş yapmam.

Davada kazanma kaybetmr yok tespit var diye anladim ben yani davayi acan ödüyor. Ama daha avukata soramadim onu bi sorup ogrenecegim.

Ben 15000 tl veririm zaten. %25 degil

Emlakçıyla değil ev sahibiyle konuşun. Ev sahiplerini dolduran bu emlakçılar zaten. 100 tane de evim olsa asla emlakçıyla iş yapmam.
Ev sahipleri konusulacak insanlar degiller malesef

Benim durum farkli cunku 5 sene sonra emsal kiraya yakin yapma hakki var ev sahibinin ama iste onlar daha fazla bile istiyor.

Ne alakasi var kira artisi yılda bir kez yapilir. Benimde artis zamanim simdi. Ustelik yan binadaki daire yeni kiraliga cikmis.

Zaten bir sürü dairesi olanlar böyle yapıyır .
Canım annemin 1 evi var kendisi kirada kiracı 5000 e kalıyor annemin kirası 15 bin oldu .kadın %25 diye tutturdu .
Seneye 5 yıl doluyor emsal neyse onu söyleyeceğiz 1 kuruş aşağıda yapmayacağım çünkü hakketti bunu . He bize yardımcı olsaydı yine zora sokmazdık .
Ülke ekononomisini bu hale sokanlar utansın .

Bu emlakçılar bu iletişimi sürdürmek için kendilerine ne kadar pay çıkarıyorlar acaba. Yani hiçbiri bedavaya uğraşmaz. Kimse uğraşmaz. Sonradan 5 bini kendisi için mi istedi acaba ev sahibiyle anlaşıp.

Siz hemem kabul edince 5 bin daha iteleyim demişler kocasıyla önceden konussaymi madem. Boylesiyle uğraşılır işte

Bence de öyle olmuş bunlar 15.000e tamam dedi biraz daha koparırsak kar diyip rezilleşmişler.

Konu sahşbesi net dur, 15.000e anlaştık adam gibi sadık kalıcaksınız vericem yoksam gider kira artırma davası açarsınız de.

Zaten oyke dedim o zananda 20.000 den 17000 tl ye dustuler. Ama yine benim korktugumu anladiklari icin bu 17000 tl yede razi olacak demis olabilirler bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…