Ev sahibim fahiş artış istiyor

İnşallah sagolun.
20.000 olan evler 120m2 bizim kizimla oturdugumuz daire 86m2.
Buyuklukte rol oynuyor hesapta diye biliyorum.

Ben zaten %25 degil 15000 tl yatirmak isterim dicem.
Ya o kadar saçma ki, 'aaa orada 20den ev vermisler, ben de 20 isteyeyim' mantığı.
Sırf lokasyon mu yani evin değerini arttıran? Mutfağın banyonun yeni yapılmış olması, metrekaresi, güneş alması, Düzayak yerde olması, depreme dayanıklıliginin belgelendigi evlerle senin yirmi yıl önce alıp öyle bıraktığın, bir parke yenilemedigin ev bir mi?
Sinir oluyorum şu zihniyete

Dünde bir konu acmistim. Ama bugun yeni kontrat demedim dedi emlakci. Neyse suan odedigim 4500 tl kirayi emsal kira durumunda oldugum icin (5 yilim dolacak mayista) 15.000 tl ye cikarmak istediklerini soyledi ev sahibimin emlakcisi. Tmm dedim. Zaten benimde hesap edip bekledigim bi rakamdi. Sabahina emlakci beni arayip ev sahibi teyzenin esi olan amca yok ben baktim kiralar orda cok yuksek o yuzden 20.000 tl istiyoruz dedi diye soyledi. Bende yan binada 120m2 daire 20.000 tl dedim. Ustelik eski kiraciyim. Yok kararlilar falan dedi emlakci. Ben o zaman mahkemeye gidecegim deyincede tekrar arayayim ev sahibini dedi. Geri aradi 17.000 tl demişler. Onuda kabul edemem dedim, son rakam demişler. Zaten evde bozulan kombinin 2500 tl lik ucretini bile bana odettiler. Haram zikkim olsun.

Emlakci bir an once ev sahibi vazgecmeden 17000 tl oldu diye not duselim kira sozlesmesine kimbilir mayista kiralar kac olur. Belki o zaman daha fazla isterler dedi. Ama emlakciyada cok guvenmiyorum.
Sonucta ben gidiciyim ev sahibiminde cok dairesi var. Nasil ben mahkeme deyince 3000 tl dustuler ama ondan once emlakcida yok kararlilar 20.000 tl de diyordu bana. Dusunup haftaya haber vericem dedim.

Sonra avukattan bilgi aldim. Kira tespit davasini onlar acmali eger ortak rakamda bulusamazsaniz hatta siz mahkeme sonuclanana kadar %25 artis yapip yatirirsiniz sadece dedi avukat. Tekrar avukati arayip soracagim o davanin masrafini kim oduyor diye. Nette davayi acanin odeyecegi yaziyor. Muhtemelen bu yuzden dava acmak istemicekler.
Bende odeyebilecegim rakam 15 000, isterlerse dava acabilirler demek istiyorum emlakciya. Ama içimde bi huzursuzluk var. Beni cesaretlendirin kizlar ☺️. Benzer durum yasayan varmi aranizda, nasil sonuclandi kira artisi durumunuz? Teşekkürler
Evet ev sahibi hatalı gibi duruyor ama şuan ederi 15000₺ olduğuna inandığınız evde 4500₺ ye otururken hiç yan komşum 120m2 evde 20.000₺ oturuyor daha mi etik davransam dememiş gayet de yasanın arkasına sığınıp hak yemişsiniz.
Ne zaman ki ucu size dokunmuş işler değişmiş gibi duruyor... Neyse adaletin 10 yıl gecikmeli geldiği ülkede bırakın dava açsınlar nasılsa sonuçlanması yıllar alır sizde o sırada %25 zam yapar oturursunuz.

Dünde bir konu acmistim. Ama bugun yeni kontrat demedim dedi emlakci. Neyse suan odedigim 4500 tl kirayi emsal kira durumunda oldugum icin (5 yilim dolacak mayista) 15.000 tl ye cikarmak istediklerini soyledi ev sahibimin emlakcisi. Tmm dedim. Zaten benimde hesap edip bekledigim bi rakamdi. Sabahina emlakci beni arayip ev sahibi teyzenin esi olan amca yok ben baktim kiralar orda cok yuksek o yuzden 20.000 tl istiyoruz dedi diye soyledi. Bende yan binada 120m2 daire 20.000 tl dedim. Ustelik eski kiraciyim. Yok kararlilar falan dedi emlakci. Ben o zaman mahkemeye gidecegim deyincede tekrar arayayim ev sahibini dedi. Geri aradi 17.000 tl demişler. Onuda kabul edemem dedim, son rakam demişler. Zaten evde bozulan kombinin 2500 tl lik ucretini bile bana odettiler. Haram zikkim olsun.

Emlakci bir an once ev sahibi vazgecmeden 17000 tl oldu diye not duselim kira sozlesmesine kimbilir mayista kiralar kac olur. Belki o zaman daha fazla isterler dedi. Ama emlakciyada cok guvenmiyorum.
Sonucta ben gidiciyim ev sahibiminde cok dairesi var. Nasil ben mahkeme deyince 3000 tl dustuler ama ondan once emlakcida yok kararlilar 20.000 tl de diyordu bana. Dusunup haftaya haber vericem dedim.

Sonra avukattan bilgi aldim. Kira tespit davasini onlar acmali eger ortak rakamda bulusamazsaniz hatta siz mahkeme sonuclanana kadar %25 artis yapip yatirirsiniz sadece dedi avukat. Tekrar avukati arayip soracagim o davanin masrafini kim oduyor diye. Nette davayi acanin odeyecegi yaziyor. Muhtemelen bu yuzden dava acmak istemicekler.
Bende odeyebilecegim rakam 15 000, isterlerse dava acabilirler demek istiyorum emlakciya. Ama içimde bi huzursuzluk var. Beni cesaretlendirin kizlar ☺️. Benzer durum yasayan varmi aranizda, nasil sonuclandi kira artisi durumunuz? Teşekkürler
Siz hemem kabul edince 5 bin daha iteleyim demişler kocasıyla önceden konussaymi madem. Boylesiyle uğraşılır işte

Ama bildiğim kadarıyla şöyle bir detay var o mahkemeyi kaybedersen tüm masrafı ve zamlı kira farkını dava açıldığı günden itibaren hesaplanıp sen ödüyorsun. Avukata bunu da bir danış.

Aylık 20000 ödemektense biraz borca girip uygun fiyatlı bi ev almak daha mantıklı

mahkemeye bile gitse iş, direkt emsallerdeki kira kararı çıkmıyor
emsal 20 bin ise eski kiracıya 16 falan oluyor mesela
emlakçıyla değilde direkt ev sahibi ile görüşseniz ?
bence kendileriyle görüşün, ben 15e razıyım çocuğumdan kısıp denkleştiricem
ekonomik şartlar herkesi çok zorluyor
maaşımı bile günü gününe alamıyorum deyip biraz vicdanlarına oynamayı deneyemez misiniz ?
çünkü ilk anda 15 denmiş sonra emlakçı fişfiklemiş belli ki bunları , 20 denmiş
emlakçı kendisine pay alma peşinde bile olabilir

Emlakçıyla değil ev sahibiyle konuşun. Ev sahiplerini dolduran bu emlakçılar zaten. 100 tane de evim olsa asla emlakçıyla iş yapmam.

Kira tespit davasını açarlar ve kazanırlarsa yapmış oldukları yargılama giderlerini, avukatlık ücretlerini, yeni kira döneminden dava sonuçlanana kadar aradaki kira farkını, arabulucuya avukat ile başvururlarsa arabuluculukta avukatla temsil ücretini sizden tahsil ederler bilginize.
Davada kazanma kaybetmr yok tespit var diye anladim ben yani davayi acan ödüyor. Ama daha avukata soramadim onu bi sorup ogrenecegim.

Evinizin normal kira degerinin 17000 oldugunu var sayararsak, eski kiraciya mahkeme indirim taniyormus. Ne kadar tam bilmiyorum.
Umarim birisi yazar.
O yuzden bence 15.000 iyidir
Yani siz de mahkeme yoluna gidip dusuk verebilirsiniz ama bu da hak degil bence.
Ben 15000 tl veririm zaten. %25 degil

Emlakçıyla değil ev sahibiyle konuşun. Ev sahiplerini dolduran bu emlakçılar zaten. 100 tane de evim olsa asla emlakçıyla iş yapmam.
Ev sahipleri konusulacak insanlar degiller malesef

Sizin durumunuzda bıkac arkadasım var 3 bıne fılan oturuyorlardı .10 bın olsun dedıler ev sahıbı cıkın dedı. Ucret artırma degılde dırek cık ben gelcem dedi. Arkadasta 10 15 bıne avukat tuttu davayı actı bu arada yuzde 25 zamlı yatırdı . Davayıda kazandı ..Baska ev oldugu ıcın kıracıyı cıkaramazsınız kararı cıktı.Şuan ev sahıbı zararlı oldu başka evlerıde oldugu ıcın cıkaramadı kırasıda 3 kusurlerde kaldı . Şuanda ev 20 bın ama o uygun oturuyor .
Bunun ev sahıbı yurt dısında . Herkeslede boyle dıklenılmez .
Haberlerde goruyoruz o onu vurdu kırdı etti
Herkesın sınırlerı bozuk dıkkat etmek gerek
Benim durum farkli cunku 5 sene sonra emsal kiraya yakin yapma hakki var ev sahibinin ama iste onlar daha fazla bile istiyor.

Evet ev sahibi hatalı gibi duruyor ama şuan ederi 15000₺ olduğuna inandığınız evde 4500₺ ye otururken hiç yan komşum 120m2 evde 20.000₺ oturuyor daha mi etik davransam dememiş gayet de yasanın arkasına sığınıp hak yemişsiniz.
Ne zaman ki ucu size dokunmuş işler değişmiş gibi duruyor... Neyse adaletin 10 yıl gecikmeli geldiği ülkede bırakın dava açsınlar nasılsa sonuçlanması yıllar alır sizde o sırada %25 zam yapar oturursunuz.
Ne alakasi var kira artisi yılda bir kez yapilir. Benimde artis zamanim simdi. Ustelik yan binadaki daire yeni kiraliga cikmis.

Zaten bir sürü dairesi olanlar böyle yapıyır .
Canım annemin 1 evi var kendisi kirada kiracı 5000 e kalıyor annemin kirası 15 bin oldu .kadın %25 diye tutturdu .
Seneye 5 yıl doluyor emsal neyse onu söyleyeceğiz 1 kuruş aşağıda yapmayacağım çünkü hakketti bunu . He bize yardımcı olsaydı yine zora sokmazdık .
Ülke ekononomisini bu hale sokanlar utansın .

Bu emlakçılar bu iletişimi sürdürmek için kendilerine ne kadar pay çıkarıyorlar acaba. Yani hiçbiri bedavaya uğraşmaz. Kimse uğraşmaz. Sonradan 5 bini kendisi için mi istedi acaba ev sahibiyle anlaşıp.

Siz hemem kabul edince 5 bin daha iteleyim demişler kocasıyla önceden konussaymi madem. Boylesiyle uğraşılır işte

Bence de öyle olmuş bunlar 15.000e tamam dedi biraz daha koparırsak kar diyip rezilleşmişler.

Konu sahşbesi net dur, 15.000e anlaştık adam gibi sadık kalıcaksınız vericem yoksam gider kira artırma davası açarsınız de.

Bence de öyle olmuş bunlar 15.000e tamam dedi biraz daha koparırsak kar diyip rezilleşmişler.

Konu sahşbesi net dur, 15.000e anlaştık adam gibi sadık kalıcaksınız vericem yoksam gider kira artırma davası açarsınız de.
Zaten oyke dedim o zananda 20.000 den 17000 tl ye dustuler. Ama yine benim korktugumu anladiklari icin bu 17000 tl yede razi olacak demis olabilirler bilmiyorum.

X