Dünde bir konu acmistim. Ama bugun yeni kontrat demedim dedi emlakci. Neyse suan odedigim 4500 tl kirayi emsal kira durumunda oldugum icin (5 yilim dolacak mayista) 15.000 tl ye cikarmak istediklerini soyledi ev sahibimin emlakcisi. Tmm dedim. Zaten benimde hesap edip bekledigim bi rakamdi. Sabahina emlakci beni arayip ev sahibi teyzenin esi olan amca yok ben baktim kiralar orda cok yuksek o yuzden 20.000 tl istiyoruz dedi diye soyledi. Bende yan binada 120m2 daire 20.000 tl dedim. Ustelik eski kiraciyim. Yok kararlilar falan dedi emlakci. Ben o zaman mahkemeye gidecegim deyincede tekrar arayayim ev sahibini dedi. Geri aradi 17.000 tl demişler. Onuda kabul edemem dedim, son rakam demişler. Zaten evde bozulan kombinin 2500 tl lik ucretini bile bana odettiler. Haram zikkim olsun.
Emlakci bir an once ev sahibi vazgecmeden 17000 tl oldu diye not duselim kira sozlesmesine kimbilir mayista kiralar kac olur. Belki o zaman daha fazla isterler dedi. Ama emlakciyada cok guvenmiyorum.
Sonucta ben gidiciyim ev sahibiminde cok dairesi var. Nasil ben mahkeme deyince 3000 tl dustuler ama ondan once emlakcida yok kararlilar 20.000 tl de diyordu bana. Dusunup haftaya haber vericem dedim.
Sonra avukattan bilgi aldim. Kira tespit davasini onlar acmali eger ortak rakamda bulusamazsaniz hatta siz mahkeme sonuclanana kadar %25 artis yapip yatirirsiniz sadece dedi avukat. Tekrar avukati arayip soracagim o davanin masrafini kim oduyor diye. Nette davayi acanin odeyecegi yaziyor. Muhtemelen bu yuzden dava acmak istemicekler.
Bende odeyebilecegim rakam 15 000, isterlerse dava acabilirler demek istiyorum emlakciya. Ama içimde bi huzursuzluk var. Beni cesaretlendirin kizlar
. Benzer durum yasayan varmi aranizda, nasil sonuclandi kira artisi durumunuz? Teşekkürler