- 3 Mayıs 2015
- 13.325
- 48.767
- 598
Kira başka şeydir depozito başka. Kiranızı ödersiniz, evi boyatırsınız depozitonuzu alırsınız. Evin boyalıdan farkı yoksa, evi teslim ederken durumu gösterir öyle alırsınız depozitoyu. Resmen yaşlı insanların kirasına çökmüşsünüz.
Bana depozotumu ver eve bak bi sorun çıkarsa yaptırırm herşeyi dedim onu kabul etmedi, şimdide boya parası diyor, depozito vermiyorİyi kiracı bulunca şımarıyor ev sahipleri. İki tanıdığım ev sahibinin kiracıları aylardır kira ödemiyor. Hukuk yoluna gittiler uzayıp duruyor süreç. Arsız kiracılar daha rahat memlekette.
Bende şuan aynısını yapıyorum ama işte bu ayda kira yerine boya parası istiyorCanım hiç boşuna ümitlenme kimse kimseye depozitoyu geri vermiyor bu devirde. Kira yerine sayıp 1 ay oturup çıkacaksın en temizi.
Bize de ev sahibi mırın kırın etmişti. Haklıydık ve aldık. Her şeyi kitabına göre yapınca geç olsa da hak yerini buluyor.Bu adamlar asla depozitoyu vermez.
Birçok kiracı eve girerken en az bir kira bedeli depozito verdiği için son kirayı vermeden ayrılıyor.
Çünkü ev sahipleri de vermiyor
Mahkeme ne kadar sürüyor haberiniz yok tabi.O, o ev sahibinin hatasıdır. Abiniz haklıysa hakkını arayacaktı.
Yap canım niye başkaları aman ona buna bişey olmasın diye kendi huzurunu kaçırıyorsun boşver onlar düşünsün.Vallahi bunu bu defa yapcam gelecekler eve bakcam diye dört gözle bekliyorum
Siz girerken kendi cebinizden boyattiysaniz çıkarken isterse duvarlar simsiyah olsun öyle verilir. Ya da kiracı yeni boyanmış temiz ev olarak tasindiysa çıkarken boyatir. Bu böyledir. Sakin eve almayın. Zaten kirletmemissiniz. Ayrıca da boyama parası kesinlikle vermeyin.Gercekten sacmaladınız, ben taşınırken 1.500 lira depozito+ oturmadan 1.500 lira kiramı verdim. O da bana depozitomu versin o zaman, depozitoyla kira aynı. (1.500+ 1.500)bende ona kiramı veriyim evi otururken boyatıp oturdum zzaten lütfen saçma yorumlar yapmayın konuyu saptırmayın siz yorum yapmaya değmez burada amaç para değil
Sözlezmede çıkarken depozitomu vereceğini yazdı ama uymadı, az mı 1500 lira depozito , o vermedi bende onun yerine oturuyorum bu ay kiraya felan yatmadım valla bunların cirkefliğinden bıktım kendilerini çok akıllı zannedip beni ezmeye çalışıyorlar kimsesi yok diyeMahkeme ne kadar sürüyor haberiniz yok tabi.
Gelip burada konu sahibine kiraya yattı demek çok daha kolay.
Siz de haklısınız. İlla ki başınıza gelmesi gerekiyor değil mi ?
Haklısınız orman kanunlarına geçelim, mahkemeler çok sürüyor.Mahkeme ne kadar sürüyor haberiniz yok tabi.
Gelip burada konu sahibine kiraya yattı demek çok daha kolay.
Siz de haklısınız. İlla ki başınıza gelmesi gerekiyor değil mi ?
Kira kontratında sorun yok, keşke video atabilsem evde siyahı bırakın bir tane leke yok ben çok titiz biriyim isterse mahkemeden adam getirsinler o bile beni destekler, bir de boya parası ev mirasıyla aynı amaç bu ayki kirayı karşılamak evi boyatmak değil,Siz girerken kendi cebinizden boyattiysaniz çıkarken isterse duvarlar simsiyah olsun öyle verilir. Ya da kiracı yeni boyanmış temiz ev olarak tasindiysa çıkarken boyatir. Bu böyledir. Sakin eve almayın. Zaten kirletmemissiniz. Ayrıca da boyama parası kesinlikle vermeyin.
Ama şöyle bir durum var. Kira kontratınizi bir yıl olarak mı yaptınız? Eğer öyleyse işler değişir.
Sinir oldum bu iki yaşlı karı kocaya sevmiyorum böyle sorunlu ev sahiplerini sanırsın evleri altın mecbur olmasak kahırlarını cekmeyizSorunlu, yaslı karı koca bir ev sahibim var. Oturduğun eve gecen sene tasındım, malüm İstanbul şartları kiralar çok pahalı, ailemin desteğiyle ödedim kiramı, maddi yönden çok sıkıntılar çektim. Memleketime yatay geçiş yapıyorum bu yüzden esyalarımı toplamak için perşembe günü geldim eve.
Ben buraya taşınalı 9 ay oldu, taşınırken ev sahibine kira+ depozito ödedim. Her ayın 1'i kira günüdür, bu ayda depozito var diye ödemedim ev sahibine söyledim. Ev sahibi zorla kira istiyor 3 güne gittin gittin, yoksa kira alırım diyo bende tartıstım, vermem kira depozitem var diye. Bu ayın sonuna kadar kira vermemem ödememem gerekiyor normal şartlarda, Ben kira vermem diyince 70 yaşındaki adam pat diye kapıya geliyor kapıyı resmen yumrukluyo kira diye 2 gündür etmediğim kavga kalmadı.Bugün son aidatı vermeye gittim şimdide boya parası diye tutturdu.( kirayı vermediğim için onun yerine boya parası adı altında para istiyor) bende 9 ay önce boyandı bu ev ne boyası evde bir tane leke yok dedim , gerçekten bir basıma yaşadım hep memlekettydim eve sadece yatmadan yatmaya geliyorum çok yoğun bir okulum var. Ben gözümle görmeden inanmam eve bakmaya gelecem , en ufak bi yerinde bişey göreyim alırım parasını, gözümle görmeden inanmamak dedi. Bende kabul edemem özel eşyaların var dedim tutturdu duvarlarına bakma gelecem diye.
İnanın canım çok sıkkın, para almak için elinden geleni yapıyorlar karılı kocalı, özel eşyaların var , ayrıca bi basımayım eve asla alman isterse karısı olsun almam eve taşınana kadar, vallahi billahi duvarlarda iğne ucu kadar bir iz yok, zaten bir basımasyım küçük bir odasını kullandım sadece, bundan sonra kapıma gelirse polis çağırmayı düşünüyorum kapıma geldiği saat gece 12 ( karılı kocalı) Ev sahibinin zorla kiracısının evine girme hakkı var mı bu durum beni çok rahatsız etti , bu durumda ne yapabilirim, amaç duvar boyası felan değil boya parası adı altında kira almak, birde çok fazla hakaret ediyorlar, kalp hastası diye her lafıda söyleyemiyorum ama inanın söyledikleri lafları kaldıramyrm , evime zorla girmek istiyorlar asla almak istemiyorum eve bana yol gösterin lütfen. Boya parası olarak 1.500 lira istiyor
)Arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın ben otururken evi boyayıp oturdum, depozito + kira 3.000 lira para ödedim,bana depozitiomu vermedi bende kiraya say o zaman dedim onu da kabul etmedi. Benden önceki kiracısınada aynısını yapmış ta iş yerine kadar gitmiş boya parası diye para almıs) sorun para değil adamın sürekli baskı yapması ev sahibiyim diye
Hüç bir şekilde vermiyor maleesef daha üstüne kira istiyor, o da yoksa boya parası nedense hepsinin fiyatıda 1.500Depoziteyi evde hasar yoksa size vermek zorunda . Normal sartlarda da sizde oturdugunuz gun kadarinin parasini vereceksiniz kira degil
Sozlesme yapmadiniz miHüç bir şekilde vermiyor maleesef daha üstüne kira istiyor, o da yoksa boya parası nedense hepsinin fiyatıda 1.500
Çok teşekkür ederim, burada en çok canımın sıkıldığı şey, yalnızım diye ezmek istemeleri, kendileri bana pekmez getittrim kilosu 25 lira diyince kapıma bırakan insanlar, onlar 25 liranın kıymetini biliyorda ben 1.500 liranın neden kıymetini bilmeyeyim, şuan öğrenciyim paraya ihtiycaım var tasıncaö edecem. ,ailemin desteğiyle ödeyebildim zaten sırf güvenli yer olsun diye ödedim o kadar parayı, hem depozito vermezler, hem kira isterler , hem de hakaret ederler, birde kiramın üzerinden 15 gün geçti hafta içş taaıncam zatenE yuh yani...
Abimlerde evden taşınırken 5 kuruş bir masraf çıkartmamalarına rağmen depozito falan alamadılar.
Keşke son kirayı ödemeseydik deyip durdu abim.
Kusura bakmayın da konu sahibi çok haklı.
Kira kontratiniz da bunları tek tek belirtiniz mi?Sorunlu, yaslı karı koca bir ev sahibim var. Oturduğun eve gecen sene tasındım, malüm İstanbul şartları kiralar çok pahalı, ailemin desteğiyle ödedim kiramı, maddi yönden çok sıkıntılar çektim. Memleketime yatay geçiş yapıyorum bu yüzden esyalarımı toplamak için perşembe günü geldim eve.
Ben buraya taşınalı 9 ay oldu, taşınırken ev sahibine kira+ depozito ödedim. Her ayın 1'i kira günüdür, bu ayda depozito var diye ödemedim ev sahibine söyledim. Ev sahibi zorla kira istiyor 3 güne gittin gittin, yoksa kira alırım diyo bende tartıstım, vermem kira depozitem var diye. Bu ayın sonuna kadar kira vermemem ödememem gerekiyor normal şartlarda, Ben kira vermem diyince 70 yaşındaki adam pat diye kapıya geliyor kapıyı resmen yumrukluyo kira diye 2 gündür etmediğim kavga kalmadı.Bugün son aidatı vermeye gittim şimdide boya parası diye tutturdu.( kirayı vermediğim için onun yerine boya parası adı altında para istiyor) bende 9 ay önce boyandı bu ev ne boyası evde bir tane leke yok dedim , gerçekten bir basıma yaşadım hep memlekettydim eve sadece yatmadan yatmaya geliyorum çok yoğun bir okulum var. Ben gözümle görmeden inanmam eve bakmaya gelecem , en ufak bi yerinde bişey göreyim alırım parasını, gözümle görmeden inanmamak dedi. Bende kabul edemem özel eşyaların var dedim tutturdu duvarlarına bakma gelecem diye.
İnanın canım çok sıkkın, para almak için elinden geleni yapıyorlar karılı kocalı, özel eşyaların var , ayrıca bi basımayım eve asla alman isterse karısı olsun almam eve taşınana kadar, vallahi billahi duvarlarda iğne ucu kadar bir iz yok, zaten bir basımasyım küçük bir odasını kullandım sadece, bundan sonra kapıma gelirse polis çağırmayı düşünüyorum kapıma geldiği saat gece 12 ( karılı kocalı) Ev sahibinin zorla kiracısının evine girme hakkı var mı bu durum beni çok rahatsız etti , bu durumda ne yapabilirim, amaç duvar boyası felan değil boya parası adı altında kira almak, birde çok fazla hakaret ediyorlar, kalp hastası diye her lafıda söyleyemiyorum ama inanın söyledikleri lafları kaldıramyrm , evime zorla girmek istiyorlar asla almak istemiyorum eve bana yol gösterin lütfen. Boya parası olarak 1.500 lira istiyor
)Arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın ben otururken evi boyayıp oturdum, depozito + kira 3.000 lira para ödedim,bana depozitiomu vermedi bende kiraya say o zaman dedim onu da kabul etmedi. Benden önceki kiracısınada aynısını yapmış ta iş yerine kadar gitmiş boya parası diye para almıs) sorun para değil adamın sürekli baskı yapması ev sahibiyim diye
Aynen söylediklerini de katılıyorum, çok uysalım o yüzden ama kalp hastası diye sesimi iatwdiğim gibi çıkaramıyorum birde etmediği hakaret yokEvinize almayın öyle bi hakkı yok böyle bişeye yeltenirse şikayetçi olun anahtarı teslim ettikten sonra varsa bi sıkıntı çözersiniz kira boya parasıda vermeyin sizi uysal gördü zarar bakkkk sen yaşlı tontona iyi sabırlısın valla ama sabrını yine koru yaşlılardan çok korkarım ben nerde ne yapacağı belli olmaz bi cafede sigara içerken yaşlı bi adamla tartıştım 2 laf dedim 3.yü demeye fırsat kalmadan tansiyon şeker tavan yapmış dil altı fln vermişlerdi bela arıyor senden bulmasın
Evet kira kontratımda depozitomu verceği yazıyordu sadecwKira kontratiniz da bunları tek tek belirtiniz mi?
Asırı paragözler , hiç kimsede sevmiyor bunları zaten hiç komşuları da yok o kadar cirkeflerki, bende sesğm aynısınıMezara götürecekler her halde.
Depozit verdiysen kira ödemene gerek yok. Ayrıca evi sen boyatmışsın, hem boyayıp hem üstüne para mı vereceksin? Ikisini de ödeme. Cok istiyorsanız mahkemeye gidin de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?