Sorunlu, yaslı karı koca bir ev sahibim var. Oturduğun eve gecen sene tasındım, malüm İstanbul şartları kiralar çok pahalı, ailemin desteğiyle ödedim kiramı, maddi yönden çok sıkıntılar çektim. Memleketime yatay geçiş yapıyorum bu yüzden esyalarımı toplamak için perşembe günü geldim eve.
Ben buraya taşınalı 9 ay oldu, taşınırken ev sahibine kira+ depozito ödedim. Her ayın 1'i kira günüdür, bu ayda depozito var diye ödemedim ev sahibine söyledim. Ev sahibi zorla kira istiyor 3 güne gittin gittin, yoksa kira alırım diyo bende tartıstım, vermem kira depozitem var diye. Bu ayın sonuna kadar kira vermemem ödememem gerekiyor normal şartlarda, Ben kira vermem diyince 70 yaşındaki adam pat diye kapıya geliyor kapıyı resmen yumrukluyo kira diye 2 gündür etmediğim kavga kalmadı.Bugün son aidatı vermeye gittim şimdide boya parası diye tutturdu.( kirayı vermediğim için onun yerine boya parası adı altında para istiyor) bende 9 ay önce boyandı bu ev ne boyası evde bir tane leke yok dedim , gerçekten bir basıma yaşadım hep memlekettydim eve sadece yatmadan yatmaya geliyorum çok yoğun bir okulum var. Ben gözümle görmeden inanmam eve bakmaya gelecem , en ufak bi yerinde bişey göreyim alırım parasını, gözümle görmeden inanmamak dedi. Bende kabul edemem özel eşyaların var dedim tutturdu duvarlarına bakma gelecem diye.
İnanın canım çok sıkkın, para almak için elinden geleni yapıyorlar karılı kocalı, özel eşyaların var , ayrıca bi basımayım eve asla alman isterse karısı olsun almam eve taşınana kadar, vallahi billahi duvarlarda iğne ucu kadar bir iz yok, zaten bir basımasyım küçük bir odasını kullandım sadece, bundan sonra kapıma gelirse polis çağırmayı düşünüyorum kapıma geldiği saat gece 12 ( karılı kocalı) Ev sahibinin zorla kiracısının evine girme hakkı var mı bu durum beni çok rahatsız etti , bu durumda ne yapabilirim, amaç duvar boyası felan değil boya parası adı altında kira almak, birde çok fazla hakaret ediyorlar, kalp hastası diye her lafıda söyleyemiyorum ama inanın söyledikleri lafları kaldıramyrm , evime zorla girmek istiyorlar asla almak istemiyorum eve bana yol gösterin lütfen. Boya parası olarak 1.500 lira istiyor
)Arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın ben otururken evi boyayıp oturdum, depozito + kira 3.000 lira para ödedim,bana depozitiomu vermedi bende kiraya say o zaman dedim onu da kabul etmedi. Benden önceki kiracısınada aynısını yapmış ta iş yerine kadar gitmiş boya parası diye para almıs) sorun para değil adamın sürekli baskı yapması ev sahibiyim diye