• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi sorunu. Allah ev sahibimizi bildiği gibi yapsın.

Yani gülüyoruz ama, bunun gerçekleşmesi de bir imzaya, bir yasal düzenlemeye bakar(örn: yakın zamanda kiracıya tanınan mevcut fantastik haklar)....Malûm, ülkenin barınma problemi ve enflasyon sorunu için hükümetin daha iyi bir planı zaten yok gibi görünüyor...
Walla yaparlar sonra da millet evini kiraya vermeye çekinir evler boş kalır, kiracılar ev bulamaz. Kriz daha da derinleşir😬yemin ederim yaparlar hiç şaşırmam. Müteahhitleri kurtarmak için 0.64le millete ev kredisi verdiler ev fiyatları uçtu. Ev fiyatları uçunca kiralar da doğal olarak arttı ve kendilerince %25 kira artışıyla çözüm bulduğunu sanan insanlar bunlar maksat anı kurtarmak. Her şeyi yapabilirler hiç şaşırmam.

çok haklısın ancak hükümet bu ev sahiplerine neden dur demıyor. neden kiracılar eziliyor.
Tamam biz iki çalışıyoruz ama asgari ücretle çalışanları düşünelim. ortalama 7000 tl kiraverip ev nasıl geçinip çoluk çocugu ne yiyecek.
Asgari ücretliler ayda 7 bin lira kirası olan semtlerde oturmuyor. 2250 lira kira ödemeye devam etmek istiyorsanız ona göre semt bakının.

Alır ama dava açtığı tarihten. Mesela 7 yıllık kiracı olanlara ev sahibi kira güncelleme davası açmadan kiracıyı korkutup ikna etmek için beş yıldan itibaren biriken tüm kirayı faizi ile alırım dava sonuçlanınca diyor. Öyle bişey yok, toplu olarak alacağı para davayı açtığı tarihten itibaren hesaplanır
Fakat, bilirkişi masrafı, ( bildiğime göre 2 kere bilirkişisi tespite gidiecek ) ,mahkeme dosya masrafi, hatta mahkeme avukata da belli bir miktar para ödüyor, bunlarin hepsine yari yariya katılması da gerekecek dava biterken.

Walla yaparlar sonra da millet evini kiraya vermeye çekinir evler boş kalır, kiracılar ev bulamaz. Kriz daha da derinleşir😬yemin ederim yaparlar hiç şaşırmam. Müteahhitleri kurtarmak için 0.64le millete ev kredisi verdiler ev fiyatları uçtu. Ev fiyatları uçunca kiralar da doğal olarak arttı ve kendilerince %25 kira artışıyla çözüm bulduğunu sanan insanlar bunlar maksat anı kurtarmak. Her şeyi yapabilirler hiç şaşırmam.
Çoktan başladi zaten insanlar evlerini boş tutmaya...Benim çevremde birkaç kişi guç bela çıkardiklari kiracıdan sonra yüksekten bile kiraya vermeyip evi boş tutuyor.Bu yüzden özellikle iyi muhitlerde kiralık ev sayısında inanılmaz düşüş var... Satabilirsem satarım, satamazsam boş dursun, 10 -15 yıl kiracıyla uğraşamam kafasında herkes haklı olarak...
Not: Ev sahibi değilim kiralık ev aradığım için biliyorum

Son düzenleme:
Enflasyonun sebebi ev sahipleri mi?

Her şeye deli gibi zam gelirken devlet ev sahiplerinin kiraya zam yapmalarını mı engellesin? Çözülecek mi böyle sorun?

Benzine 5 kat zam gelince sesiniz çıkmıyor, paşa paşa dolduruyorsunuz depoları. Kiraya zam gelince devlet müdahale etsin. Oldu. Evleri ellerinden alıp size versinler hatta.
ya gercekten, ben çocuğum küçükken kredi cektim, ünv cağına kadar ödeyip bitirmek için, o kadar sıkıldım ki. Habire nöbet tuttum, kurs açtım, kredi faizleri de yüksek değilken böyle zor oldu. Simdi kiracilar istiyor alırken göbeğimizin catladigi bu evleri 1500 liraya kiraya verelim

çok haklısın ancak hükümet bu ev sahiplerine neden dur demıyor. neden kiracılar eziliyor.
Tamam biz iki çalışıyoruz ama asgari ücretle çalışanları düşünelim. ortalama 7000 tl kiraverip ev nasıl geçinip çoluk çocugu ne yiyecek.
Bu enflasyondan ev sahipleri de etkilendiği için olabilir mi? Ev sahibi ya da kiracı değilim ama sıvıyağ alırken gelen yüzde 200 zamma kimsenin sesi çıkmıyor, herkes ev sahibine yükleniyor.

ya gercekten, ben çocuğum küçükken kredi cektim, ünv cağına kadar ödeyip bitirmek için, o kadar sıkıldım ki. Habire nöbet tuttum, kurs açtım, kredi faizleri de yüksek değilken böyle zor oldu. Simdi kiracilar istiyor alırken göbeğimizin catladigi bu evleri 1500 liraya kiraya verelim
Bir de 5 yıl uygun fiyatlı oturduğu evin gerçek bedelini isteyince de Beddua ediyorlar. Şaka gibi.

Sabit kalmasin ama birden dört katinin fazlasini istemek de bana dogru gelmiyor. Bende ev sahibiyim. Senelerce ucuz oturtdurup ondan sonra nanik hadi cikart bakalim 4 katini demeye Allahtan korkarim. Ondansa her sene yasal hakkina göre cikartip veya ilk etapta makul bir fiyatda anlasmayi daha dogru buluyorum.
Siz bedavaya da oturtabilirsiniz bende 9.500 isteyemezdim ama buradaki ev sahibi hakkını istiyor ona da bişey diyemeyiz.

Kredi çeksek fazla ödüyoruz demişsiniz, tabiki fazla ödeyeceksiniz, bankadan para satın almak gibi düşünün. alabiliyorsaniz ev alın.
Ev sahibinin istediği para emsallere göre uygun gibi ama 7500 da anlaşmaya bakın.
Bankalar da konu sahibine faizsiz kredi versin. Pis insafsız bankacılar, allahlarından bulsunlar.

Siz bedavaya da oturtabilirsiniz bende 9.500 isteyemezdim ama buradaki ev sahibi hakkını istiyor ona da bişey diyemeyiz.

Ben hep su acidan düsünüyorum. Herkes aylik harcamalarini ayarliyor bir sekilde. Birden böyle bir yükselme herkesi zora sokabilir. Iki tarafinda ihtiyaclari bu yüzden göz önünde bulundurmali. Yoksa ev sahibi de tabi ki magdur edilmesin.

Asgari ücretliler ayda 7 bin lira kirası olan semtlerde oturmuyor. 2250 lira kira ödemeye devam etmek istiyorsanız ona göre semt bakının.
Aynen... Ben de kiralık ev bakıyorum, herkes gibi ben de nispeten temiz ve merkezi bir muhitte derli toplu bir evde yaşamak istiyorum elbette ama bu şartlarda bulunduğum ilde buna gücüm yetmediği için (iki memur maaşı) gücümün yettiği muhitlere bakıyorum. Konu sahibi ne yardan ne serden vazgeçiyor, buna rağmen evsahibine beddua ediyor. İlginç yani...

Son düzenleme:
iyi de bunu ev sahibiniz mi düşünsün?
hükümet düşünecekse düşünsün, konumuz da o değil burada.

yasal olarak adam haklı, çıkın demiş çıkmamışsınız, kirayı emsale kadar isteme hakkı var ona da yok diyorsunuz..e mesela adamın haksız olduğu konu nedir burada ki adama beddua ediyorsunuz?

Yok canım istanbul Eyüpsultan - Rami deyiz.
Yalniz o bolgede duzgun sayilabilecek ve su anki eve muadil daireler 3M’dan basliyor. Daha az olanlar ise kiraciyi cikaran ev sahiplerinin satmaya calistigi evler.

Ayrica su an kredi sorunu var. Ben de o bolgeden yatirimlik daire almak icin bakiyorum. Pesin paraya bile dogru duzgun alacak bir daireye henuz denk gelmedim. 3. Kat dediginiz bir bakmissiniz 2 odadan kotlara denk geliyor; bahce kati kaliyor. Ya da evi gormek istediginizde elli defa teyit ettirseniz de son anda ya kiracili; ya da ev sahibi oturumlu cikiyor. Piyasa bir garip su an.

Biz ortalama 4000 -5000 tl yapar diye düşündük ve ona göre kendimizi hazırladık adam şaka gibi 2250 den 9500 tl istiyor.
Birden fiyatı çok yükseltmiş ama düşününce aslında evin değeri bu olabilir. Her şey o kadar zamlandı ki önceden kira parası geçim kaynağı olarak görülebiliyordu artık yetersiz geliyor sahipleri de zor durumda kalabiliyorlar. Bence konuşun orta bir yol bulun madem ki 5 senelik kiracılarısınız en azından 7 - 7.5 bandında anlaşma sağlayabilirsiniz belki.

Ben hep su acidan düsünüyorum. Herkes aylik harcamalarini ayarliyor bir sekilde. Birden böyle bir yükselme herkesi zora sokabilir. Iki tarafinda ihtiyaclari bu yüzden göz önünde bulundurmali. Yoksa ev sahibi de tabi ki magdur edilmesin.
Dostum sen şunu anlayamiyorsun, bu ülkede artık hiçkimse aylık harcamalarını ayarlayamiyor, çunku TL her ay değer kaybediyor, enflasyon her ay katlanarak artıyor, herşeye her ay oranı belirsiz zamlar ve vergiler ekleniyor...Evsahipleri de muaf değil bu dengesizlikten....

Back