• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi sorunu. Allah ev sahibimizi bildiği gibi yapsın.

Bazı yorumlar çok komik
Arkadaşlar normali bu denmiş ama bu işin nerelere varacağını kimse görmüyor
Daha yeni ucuz kira arayan atama konusu açıldı.
Aldığımız kiraları iyi doktora iyi öğretmene iyi mühendise harcarken ne yaptığımızı anlayacağız
Yada dilini bile bilmediğimiz insanları oturtup sonuçlarına katlanacagiz.
Evet belli sayıda ev sahibi olmaya yüksek vergilendirme gelmeden para ile vatandaşlık kaldırılmadan bu iş çözülmez. Ama sisteme katkımız var ise sonuçları ile karşılaştığımızda kimse ağlamayacak. Kimse bana artık normal bu diye savunmasın normal işler anormal sonuçlar doğurmamali
Barınma hakkı geçim kaynağı değildir iş değildir patron değildir
Eve zarar veren satılan evden yıllarca çıkmayan yada kira ödemeyen insanlardan bahsetmiyorum oda bizim kötü insanlar oluşumuzun başka boyutu.

Barinma, sosyal devlet ilkesini benimseyen ulkelerde vatandasin sorunu degildir. Para ile vatandaslik onerinize katiliyorum. Ancak yuksek vergilendirme sonucunda insanlarin ev alamamasi konut fiyatlarini dusurmez. Fiyatlari etkileyen en onemli unsur maliyetler. Insaat firmamiz var, bu seneye kadar aldiklari arsaya 4 ay icinde 4 katli apartman dikerken, maliyetlerden dolayi insaatlara gec basliyorlar. Yeni ev yapilmasin, vergisini odeyemeyenler evlerini satsin derseniz, o is oyle olmaz, yer yerinden oynar. Nasil mi? Insanlarin ozel mulklerini vergilendirme yoluyla satmaya zorlamak iç karisiklik(bu konuya girmeyecegim) ve dış problemleri doğurur. En basit ornegi: uluslararasi guven endekslerinde zaten iyi bir konumda degilken, dipleri goruruz. Ozellikle yatirim yoluyla ulkeye giren dolayli ve direkt doviz azalir ki en son isteyecegimiz sey doviz girisinin azalmasidir. Tarihi ve ekonomiyi yeniden yazmaya gerek yok.

5 yıldır kiracı olarak oturduğumuz ev sahibimiz 15 gün önce aradı oğlumun ev sahibi evini satıyor onlarda kendi evlerine gelmek istiyor dedi ki gelini bizim oturduğumuz evi beğenmedi haspam. Kendileri çok lüks bir sitede oturuyor.
5 yıllık bina 110 metrekare merkezi yer eski kira oranlarına göre biraz yüksekti ama şimdi çok çok uygun fiyata oturuyoruz 2.250 TL.
Zam yapmak istiyor dedik anladık. Ancak bu sürede kiralık evlere bakıyoruz baktığımız evler.
30 yıllık bina 70 metrekare 7.500 TL kira
0 bina 90 metrekare 7.500 TL
15 Yıllık bina içi sıgırlanmış 7.500 TL .

sonra çıkmıcaz dedik ve dün tekrar aradı tahmin ettiğimiz gibi kiraya zam yapmakmış ne kadar dedik 2,250 TL den 9.500 TL diyor.
İnanırmısınız 9.500 TL diyor. Hadi dedik evi bize sat satmıyor. Biz satılık bakalım dedik. Yeni sıfır araç aldık bebeğimi sabah akşam babannesine götürüyoruz. Araba olmadan nasıl götürüp getiricez. İş yeri homeoffice çalıştırmıyor. Homeoffice çalıştıracak iş bakıyorum yeni başlıcam ne kadar güvenli.
Kredi çeksek 500.000 TL yi 1120.000 Tl geri ödüyoruz.
Hukuki tüm yolları araştırdık ama psikolojik olarak çok yıprandım ve yıprandık. Gerim gerim geriliyorum.
Hem işe hem bebeğime hem tüm çevreme yansıyor.
İnanın çok bunaldım.
Emsal kira neyse onu isteyebilir. Yasal olmayan bir uygulama yapmamış mal sahibi. Samimiyetle oğlunu yerleştirecekse zaten çıkmanız gerekir. Kendi ağzınızla diyorsunuz bundan çok daha kötü evler 7.500₺ diye. Sıfır arabanız varmış, çocuğunuzu o kadar düşünüyorsanız bir zahmet model düşün de ev peşinatı yapın.

Heh buldum sonunda
ya bunda çok büyük bir saçmalık var. geçen ben de araştırdım biraz. tahliye taahhütnamesindeki tarihleri ev sahibi kafasına göre doldurup kiracıyı bu sebeple mahkemeye verebiliyor. kiracının kendini haklı çıkarabilmesi için, tarihlerin kendinden habersiz doldurulduğunu ispat etme zorunluluğu varmış. ispat edemezse ev sahibinin doldurduğu biçimde geçerli kabul ediliyormuş. bir bonus bilgi daha vereyim, tahliye taahhütnamesi tek nüsha hazırlanıyormuş ve kiracıya verilmiyormuş. e bu durumda atıyorum ben kiracı olarak o sözleşmeye hiç imza atmasam bile, ev sahibi benim imzamı taklit ederek tarihleri de kafasına göre doldurarak tahliye taahhütnamesi düzenleyebilir? ben bunu nasıl ispat edicem mesela? itiraz yolları falan filan var ama çok karışık. usulüne uygun biçimde imzalatan zaten yok. normalde kira sözleşmesi ile aynı tarihte değil, 15-30 gün sonra falan imzalanması gereken bir belge ama kira sözleşmesi yapılırken imzalatıyorlar. günün birinde böyle bişey imzalamak zorunda kalırsam aklıma gelen tek ispat yöntemi video çekmek. zaten mecburen imzalıyorum bari videoya alayım imzalarken, belgedeki her şey gözüksün, hangi kısımlar boş hangi kısımlar dolu göstermiş olayım diye.

ya bunda çok büyük bir saçmalık var. geçen ben de araştırdım biraz. tahliye taahhütnamesindeki tarihleri ev sahibi kafasına göre doldurup kiracıyı bu sebeple mahkemeye verebiliyor. kiracının kendini haklı çıkarabilmesi için, tarihlerin kendinden habersiz doldurulduğunu ispat etme zorunluluğu varmış. ispat edemezse ev sahibinin doldurduğu biçimde geçerli kabul ediliyormuş. bir bonus bilgi daha vereyim, tahliye taahhütnamesi tek nüsha hazırlanıyormuş ve kiracıya verilmiyormuş. e bu durumda atıyorum ben kiracı olarak o sözleşmeye hiç imza atmasam bile, ev sahibi benim imzamı taklit ederek tarihleri de kafasına göre doldurarak tahliye taahhütnamesi düzenleyebilir? ben bunu nasıl ispat edicem mesela? itiraz yolları falan filan var ama çok karışık. usulüne uygun biçimde imzalatan zaten yok. normalde kira sözleşmesi ile aynı tarihte değil, 15-30 gün sonra falan imzalanması gereken bir belge ama kira sözleşmesi yapılırken imzalatıyorlar. günün birinde böyle bişey imzalamak zorunda kalırsam aklıma gelen tek ispat yöntemi video çekmek. zaten mecburen imzalıyorum bari videoya alayım imzalarken, belgedeki her şey gözüksün, hangi kısımlar boş hangi kısımlar dolu göstermiş olayım diye.
Bunun yerine tarihlerin belirtilerek imza atmanızın mumkun olduğunu söylemeniz daha kolay olmaz mı? Hem karşılıklı güven sağlamış olursunuz

Resmi belgede imza taklit etmek sahteciliğe girer, aklı olan bunu göze almaz. Sahte imzayı da tespit etmesi çok kolay mahkemenin. O kısım mümkün değil yani.

Valla bilemiyorum ben hukukçu değilim. Ben sadece gördüğümü paylaştım. Keşke E egecell gelse de bizi aydınlatsa.

Bunun yerine tarihlerin belirtilerek imza atmanızın mumkun olduğunu söylemeniz daha kolay olmaz mı? Hem karşılıklı güven sağlamış olursunuz
insanlar bilinçli olarak boş tarihli imzalatıyorlar, önemli bişey değil, sadece formalite adı altında imzalatıyorlar. imzalamazsanız evi vermiyor. tarihli imzalarsanız da ev sahibinin eline vermiş oluyorsunuz kendinizi tamamen çünkü bu sözleşme kiracıyı çok çaresiz bırakan bir sözleşme. canı istediği gibi çıkarabilir sözleşmede yazan tarihi baz alarak direkt.

insanlar bilinçli olarak boş tarihli imzalatıyorlar, önemli bişey değil, sadece formalite adı altında imzalatıyorlar. imzalamazsanız evi vermiyor. tarihli imzalarsanız da ev sahibinin eline vermiş oluyorsunuz kendinizi tamamen çünkü bu sözleşme kiracıyı çok çaresiz bırakan bir sözleşme. canı istediği gibi çıkarabilir sözleşmede yazan tarihi baz alarak direkt.
E işte imzalamazsak da evsahibi çaresiz kalıyor, tanımadığı insanlarla 10 yıl uğraşıyor, o yüzden imzalatiyorlar zaten...imzalamayana evi vermemek hakkını baştan kullanmaları da doğal değil mi bu sistemde...

Belki Ev sahibide 0 araba almak istiyordur verdiginiz Kira inanilmaz düsük ekonomi sartlari gecen seneden beri inanilmaz kötü bu zamana kadar nasil 2200tl ödediniz hayret ettim dogrusu.
Insanda biraz vicdan olur. Bide beddua ediyorsunuz ayip gercekten.

Eminim ev sahibininde zorunda gitmistir

E işte imzalamazsak da evsahibi çaresiz kalıyor, tanımadığı insanlarla 10 yıl uğraşıyor, o yüzden imzalatiyorlar zaten...imzalamayana evi vermemek hakkını baştan kullanmaları da doğal değil mi bu sistemde...
hiç bu konulara girmeyeceğim çünkü bu, insanların tartışmayı bilmediği bir konu. iyi forumlar.

Çünkü kabul etmek lazım ki sözleşme imzalandığı andan itibaren fazlasıyla kiracı lehine. Biz ilk evimizi tuttuğumuzda 6 ay sonra orada oturmaktan vazgeçmiştik. Ama ev sahibimiz istese bizi çıkartamazdı. Sözleşmeyi iptal etme hakkının tek tarafta olması bence haksızlık. Bu taahhütname ile iki taraf eşitlenmiş oluyor.

Çünkü kabul etmek lazım ki sözleşme imzalandığı andan itibaren fazlasıyla kiracı lehine. Biz ilk evimizi tuttuğumuzda 6 ay sonra orada oturmaktan vazgeçmiştik. Ama ev sahibimiz istese bizi çıkartamazdı. Sözleşmeyi iptal etme hakkının tek tarafta olması bence haksızlık. Bu taahhütname ile iki taraf eşitlenmiş oluyor.
Kiracının evden çıktığı anda ev sahibinin uğrayacağı zararla kiracının 1 sene sonunda kapının önüne konması durumunda uğrayacağı zarar eşit değil. ama 10 yıl saçmalığı dünyanın hiçbir yerinde yok. Evin ve insanın omru ne kadar ki 10 yıl sınır konuyor. Sözleşme imzalıyorsun ama taraf olamıyorsun. Bir taraf istediği gibi çalıp oynuyor.3 yıl gibi makul bir alt süre olabilir.yada kiracı ben en az şu kadar oturmayacaksam evi tutmam diyip daha uzun süreli kontrat imzalanır ama iki tarafın da rızasıyla. 3 yıl bilemedin 5 yıl olur da 10 yıl ciddi haksızlık. 10 yılın sonunda dava yolu da açık üstelik 13 yıla kadar uzayabiliyor tahliye.

Bence de kiracı hakkını da koruyacak şekilde tahliye sözleşmesi yapmak gerekiyor. Kirasını düzenli ödüyor ama farklı sorunlar var mesela.

Sözleşmede neler yazmalı mesela?ilerisi için dusunuyorum.
Bizim de kiracimiz var. Makul bir ücretle oturuyor .problem değil. Ama 5 yıl dolduğunda kira miktarina itiraz edebilir.mahkeme 2 yıl sürüyormuş. Bu haksızlık. Biz yine makul bir ücret sunarız tabi .

8-9-10 bin kiralar gerçek mi sıradan evler için 😳😳
Arkadaşlar ne yiyip ne içiyorsunuz bu rakamları öderken? Benim maaşım kadar kira resmen.
En iyisi yaşadığım bu ultra b.ktan şehri sevmeye zorlayayım kendimi. 9 bin kira verecek olsam evden dışarı burnumu bile çıkaramazdım.
Allah herkesin yardımcısı olsun.

5 yıldır kiracı olarak oturduğumuz ev sahibimiz 15 gün önce aradı oğlumun ev sahibi evini satıyor onlarda kendi evlerine gelmek istiyor dedi ki gelini bizim oturduğumuz evi beğenmedi haspam. Kendileri çok lüks bir sitede oturuyor.
5 yıllık bina 110 metrekare merkezi yer eski kira oranlarına göre biraz yüksekti ama şimdi çok çok uygun fiyata oturuyoruz 2.250 TL.
Zam yapmak istiyor dedik anladık. Ancak bu sürede kiralık evlere bakıyoruz baktığımız evler.
30 yıllık bina 70 metrekare 7.500 TL kira
0 bina 90 metrekare 7.500 TL
15 Yıllık bina içi sıgırlanmış 7.500 TL .

sonra çıkmıcaz dedik ve dün tekrar aradı tahmin ettiğimiz gibi kiraya zam yapmakmış ne kadar dedik 2,250 TL den 9.500 TL diyor.
İnanırmısınız 9.500 TL diyor. Hadi dedik evi bize sat satmıyor. Biz satılık bakalım dedik. Yeni sıfır araç aldık bebeğimi sabah akşam babannesine götürüyoruz. Araba olmadan nasıl götürüp getiricez. İş yeri homeoffice çalıştırmıyor. Homeoffice çalıştıracak iş bakıyorum yeni başlıcam ne kadar güvenli.
Kredi çeksek 500.000 TL yi 1120.000 Tl geri ödüyoruz.
Hukuki tüm yolları araştırdık ama psikolojik olarak çok yıprandım ve yıprandık. Gerim gerim geriliyorum.
Hem işe hem bebeğime hem tüm çevreme yansıyor.
İnanın çok bunaldım.
İnsanların evine ortakmış gibi davranan kiracılardan bana bay geldi artık
Adamın evinde yıllardır düşük kiraya oturup, ederi kadar kira bedeli istedi diye beddua, hakaret edenlerende bay geldi
Beğenmiyorsanız ve alabiliyorsanız siz ev alın hanfendi, yok alamiyorsanız çıkın ve bütçeniz neye yetiyorsa orda oturun. Çıkınki ev sahibide evini ederine kiralasın. Oyalamayın insanları boşu boşuna.
Herşeye zam geliyor onlara çıt çıkmiyor ama ev sahipleri vicdansız, merhametsiz. Devlet dur desin. Avm de o mağza senin bu mağza benim çatır çatır harcarken okey, Arabanın deposunu lıkır lıkır doldururken paşa paşa ödeyip, sıra milletin emeği ile alıp kiraya verdiği eve gelince devlet dursun. Olduuu.

Bencede çok adil.
Kiracılarıma imzalatırdım bende.
İmzalamak istemeyende oldu ozaman bende evi vermedim. Sonradan başım ağıracağına baştan kendimi garantiye aliyorum. Malımı korumam en doğal hakkım, sanki iyilik kiymete biniyor. Konuda gördüğümüz gibi adam iyilik yapmış ama kötülük buluyor. Üzerine birde beddua alıyor. Kimseye, hele hele kiracılara iyilik yaramiyor, belli oldu.

30 yıllık bina 7500ken sizin 9500 vermeniz fazla degil ki..ev sahibi acısından da düşünmek lazım. Eve en ufak bir şey yaptrisa kaç binden başlıyor adam aldığı kiradan eline ne kalacak..sonuçta belki de param biriktirip çoğu şeyden kısıp ev alıp kiraya verdi.niye şimdi yok pahasina kkirayaversin.simdiye kadar 2 bine oturmuşsunuz ona sayın. Ben kucuck bir şehirdeyim.. burda 3 bin kira istanbulda 2 bbine nasıl oturulur zten..yaoacak bys yok.. memnun değilseniz daha küçük bir eve çıkarsınız

Back