- 15 Şubat 2015
- 13.337
- 47.049
- 598
Bazı yorumlar çok komik
Arkadaşlar normali bu denmiş ama bu işin nerelere varacağını kimse görmüyor
Daha yeni ucuz kira arayan atama konusu açıldı.
Aldığımız kiraları iyi doktora iyi öğretmene iyi mühendise harcarken ne yaptığımızı anlayacağız
Yada dilini bile bilmediğimiz insanları oturtup sonuçlarına katlanacagiz.
Evet belli sayıda ev sahibi olmaya yüksek vergilendirme gelmeden para ile vatandaşlık kaldırılmadan bu iş çözülmez. Ama sisteme katkımız var ise sonuçları ile karşılaştığımızda kimse ağlamayacak. Kimse bana artık normal bu diye savunmasın normal işler anormal sonuçlar doğurmamali
Barınma hakkı geçim kaynağı değildir iş değildir patron değildir
Eve zarar veren satılan evden yıllarca çıkmayan yada kira ödemeyen insanlardan bahsetmiyorum oda bizim kötü insanlar oluşumuzun başka boyutu.
Barinma, sosyal devlet ilkesini benimseyen ulkelerde vatandasin sorunu degildir. Para ile vatandaslik onerinize katiliyorum. Ancak yuksek vergilendirme sonucunda insanlarin ev alamamasi konut fiyatlarini dusurmez. Fiyatlari etkileyen en onemli unsur maliyetler. Insaat firmamiz var, bu seneye kadar aldiklari arsaya 4 ay icinde 4 katli apartman dikerken, maliyetlerden dolayi insaatlara gec basliyorlar. Yeni ev yapilmasin, vergisini odeyemeyenler evlerini satsin derseniz, o is oyle olmaz, yer yerinden oynar. Nasil mi? Insanlarin ozel mulklerini vergilendirme yoluyla satmaya zorlamak iç karisiklik(bu konuya girmeyecegim) ve dış problemleri doğurur. En basit ornegi: uluslararasi guven endekslerinde zaten iyi bir konumda degilken, dipleri goruruz. Ozellikle yatirim yoluyla ulkeye giren dolayli ve direkt doviz azalir ki en son isteyecegimiz sey doviz girisinin azalmasidir. Tarihi ve ekonomiyi yeniden yazmaya gerek yok.