İyi akşamlar herkesee
4 yıldır kirada oturuyoruz, geçenlerde bi hesaplama yaptım 4 yılda 35 bine yakın kira parası ödemişiz.
Eskiden hep ev alacaksam lüx olsun en iyisi olsun olmayacaksa kirada otururum ömür boyu diyordum ama son zamanlarda fikirlerim değişti.Çünkü kiraya ödediğim para resmen çöpe gidiyor.
Eşimle oturup konuştuk 2-3 sene birikim yapıp uygun yollu bir ev alalım diyoruz. Şu an bankaya biraz borcumuz var önümüzdeki on ayda onu kapatıp sonra birikim yapmayı planlıyoruz. Tabi evdeki hesap her zaman çarşıya uymuyor günlerdir nasıl olur nasıl yaparız diye düşünüyorum.
2+1 bir ev alıp eğer içi eski olursa yenilemeyi düşünüyorum. Eşimin ve ailesinin elinden tüm ustalık isleri geliyor.
Arabamız var onu satmayı düşünmüyoruz ev alırken çünkü eşim ilerde yine araba almak isteyecek.
Eşyalarım çok büyük olduğu için alacağım eve sığmayanları satıp bir kısmını yenilemeyi düşünüyorum.
Evin içini yenileme masraflarını kayınpederim karşılayacak.
Bizde ev almak için gerekli peşinatı biriktirip daha sonrada krediyi öderiz.
Şu an ki az miktarda olan borcumuz bitikten sonra ayda 2 bin liralık altın almayı düşünüyoruz. Tabi bu her ay bu kadar yüksek bir miktar olmayabilir.
Sizce bu şekilde mantıklı bir yol izlemiş olur muyuz? Tavsiyelerinizi , fikirlerinizi bekliyorum