- 9 Temmuz 2021
- 2.950
- 5.527
- 28
Sizlesme gercekten gecersiz ozmaan .adamin olmayan evin sozlezmesini adamla yaoamazsin tapu kimin uzerineyse onun adi yazar .parada sozlesmede kagida yazilan ibana gonderilir .oyle birazi iraya birazi oraya olmaz .Ev Toki. Kadına çıkmış. Sözleşmede adamın adı yazıyor. Kirayı da yarısını kadının banka hesabına yarısını da oğlunun hesabına atıyorum
Bi evi kiralarken tapunu göreyim mi diyorsunuz gerçektenSizlesme gercekten gecersiz ozmaan .adamin olmayan evin sozlezmesini adamla yaoamazsin tapu kimin uzerineyse onun adi yazar .parada sozlesmede kagida yazilan ibana gonderilir .oyle birazi iraya birazi oraya olmaz .
En basindan sakat ise girmissin .
Bu çok sıkıntı yalnız. Sözleşmeyi imzaladığınız kişiye kira göndermiyorsunuz. Ev o kişinin değil. Herhangi birine tam kira dahi göndermiyorsunuz.Ev Toki. Kadına çıkmış. Sözleşmede adamın adı yazıyor. Kirayı da yarısını kadının banka hesabına yarısını da oğlunun hesabına atıyorum
Evet o kısım karışık gerçekten. Yani ilk 6 ay peşin vermiştim zaten, kontratta da yazıyor. Sonraki 6 ay için sorun oluşabilir. Evin kendi sahibine ve gönderdiğim kısım hariç oğluna gönderdiğim yarısı, 3 ay diyeyim. O da benden tahsil edilse daha 7 bin gibi bi rakam. Umrumda bile değil. Öderim napim.Bu çok sıkıntı yalnız. Sözleşmeyi imzaladığınız kişiye kira göndermiyorsunuz. Ev o kişinin değil. Herhangi birine tam kira dahi göndermiyorsunuz.
Bu nasıl beddua yahu.Allah ev sahiplerini taş etsin. Yaşlandım genç yaşımda.
Ciddiye alan 2 kişiden birisiniz. Taş olmadıysanız sorun yokbu nasil beddua ya saka misiniz siz
Kendi kendine, mahkeme kararı veya icra olmadan çıkarsa bu hakkından yararlanamıyor. Korkunç bir hukuki garabet efendice insanları ve mahkemeleri yormadan çıkaranları cezalandırıyor kanun bu şekilde resmen ama yapacak bir şey yok.Tebligatta, oğlum oturacak veya dairem boş kalacak diye belirtmez ise siz çıktıktan sonra başkasın da kiralalayabilir hiç bir hak talep edemeyebilirsiniz . Özellikle tebligatta hangi sebepten dolayı sizi çıkardığına dikkat edin.
Evinizden çıkmak zorunda kalırsanız eğer 3 yıl evini kiraya veremeyecek ev sahibi. Kiraya verirse size de şikayet hakkı doğar. Kanunen cezası var bildiğim kadarıyla.
Bunu bilmiyorum. Nasıl bir şey bu?Ödeme mahalli tayini için mahkemeye başvur. Mahkeme bir iban belirlesin oraya yatır parayı
Yahu emlakçı da abla uğraşma ev bul çık bence, haklısın ama karısı çirkef dedi.Oturdugunuz Toki konutu sosyal konut (alt gelir grubu) ise toki sozlesmesi ihlali var.
Burdan da yuruyebilirsiniz. Arada emlakci var ise bir punduna getirip sacma bir sozlesme imzalatmis olabilirler size. Eger oturdugunuz konutun tam adini bana ozel mesaj olarak atarsaniz sosyal konut mu degil mi bakabilirim. (Il-ilce-mahalle-bilmem ne toki konutlari-bilmem ne bölge/ etap seklinde) ya da mesaj atmak istemezseniz Toki'nin internet sitesinden de bu bilgiyi kurcalayarak bulabilirsiniz.
Eger sosyal konut ise sozlesme ihlali ile toki konutu ellerinden alir, bu da sizin bir sikayetinize bakar, tabi siz de evden olursunuz ama bu sekilde yururseniz bir daha kira lafini edemeyeceklerine eminim.
Asagiya toki sayfasindan ilgili bilgiyi ekledim. Siz kendi oturdugunuz bolgeyi gecmis ihalelerden kurcalayin, eger ekledigim bilgide yazdigi gibi alt gelir grubuysa sozlesme ihlali mevcut.
Tapuyu versinler size.Ah bunu bilmiyordum.
Bitmeden çekerse tamamdır sanıyordum. Teşekkür ederim.
Ayrıca telefonda dedim, herhalde beni gelip öldürecek haliniz yok, gidin açın davanızı çıkarın beni evden diye. Adam yok ne davası falan yaptı. Öyle kurnaz tipler, aslında kadın ve oğlu. Öyle dava açayım tahliye edeyim diyecek kafa değil. Çık diyeyim çıksın kafası. Aslında derdi çık da değil. 10 bin versem otur yıllarca
Vermek isterlerse neden olmasınTapuyu versinler size.
babasının hayrına mı oturuyor bu ne saçma yorum ya. Kira sözleşmesi yapılmış. Çık diyince çıkalım hepimiz oldusizin olmayan ve çıkmanız istenen evde ısrarla oturmaya devam edince iyi mi oluyor ?
Daha yeni oturmuş 5 yılı doldurmadan evden cıkartamaz diye biliyorum bunun mahkmesi vs var yanlışsam kusuruma bakmayın düzeltin bende öğreniyorumKendisi yada 1. derece yakını oturacaksa ihtiyaç sebepli tahliye isteyebilir bunu da noterden ihtar çekerek yapabilir sadece sözlü olan hiçbir şeyin hukuki geçerliliği yoktur. İhtar çekerse de evi tahliye etmek icin 6 ay süreniz var yine de çıkmayabilirsiniz o zaman da tahliye davası açar ev sahibi hakim haklı görürse sizin tahliyenize karar verir.
İhtiyaç sebepli tahliye talebi için belirli bir süre yok ihtiyaç hasıl olduğu andan itibaren ev sahibi bunu talep edebilir. Tabi kiraci bu süreçte çıkmayabilir iş mahkemeye gidebilir orda da hakim ihtiyacin olduğuna kanaat getirirse kiracının tahliyesine karar verirDaha yeni oturmuş 5 yılı doldurmadan evden cıkartamaz diye biliyorum bunun mahkmesi vs var yanlışsam kusuruma bakmayın düzeltin bende öğreniyorum
İhtiyaç mevzusu yok oldu bizde. Kiralar arttı diye benden çok kira istiyormuş. 8bine kal, yoksa başka kiracı bulacağım demiş birine.İhtiyaç sebepli tahliye talebi için belirli bir süre yok ihtiyaç hasıl olduğu andan itibaren ev sahibi bunu talep edebilir. Tabi kiraci bu süreçte çıkmayabilir iş mahkemeye gidebilir orda da hakim ihtiyacin olduğuna kanaat getirirse kiracının tahliyesine karar verir