- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.355
-
- Konu Sahibi Probisinkokusu
5 yıl dolduysa isteme hakkı var.emsallerinin değerine kira yükseltilsin diye dava açabilir.benden evsahibim istedi yüzde 100 zam.haklı buldum kirasının değeri düşmüştü yıllar içinde ve yaptım istediği zammı bu ay.ev sahipleri de o aldığı parayı kendi ihtiyaçları için kullanan insanlar.kendim de zam istedim kiracılarıma 5 yıl üstünü geçtikleri ve pandemi de hiç zam yapmadığım için.ya 2 katı ya dava açarım dedim yaptılar.ben kira almazken zam yapmazken pandeminin en kötü zamanlarından iyiydi de maddi sıkışınca zam isteyince neden kötü olayım?herkes anlayışlı olursa mahkemesiz kavgasız bu şekilde hallolur sorunlar.ama 1 2 yıllık kiracıya evden çık diyen tefe tüfe dışında zam isteyen insan değildir zatenverdiğiniz örnekle benim kastettiğim şey arasında alaka yok.
2000'e oturan adam eski kiracıdır. siz 4500'e yeni kiracıya vermişsiniz belli ki. o elbette sizi ilgilendirmiyor. ama eski kiracınıza, misal siz zamanında kiraladığınızda hak ettiği kira ve devamındaki artışlarla (atıyorum o dönemin ederiyle 1500'e verdiniz, yasal zamlarla da şu an 2000 oldu kirası) örneğin 2000 olan evinizde oturan kiracınıza "emsaller arttı sen 2000'e oturuyorsun, ben kirayı misal 3500 yapacağım işine gelmiyorsa çık" der misiniz?
bunu yapar mısınız mesela? benim verdiğim örnek bunu yapılması. içinde kiracı olan eve emsaller arttı denerek zam yapılma çabalarından bahsediyorum. yeni kiraya vermek başka bişey. ona bakarsanız ben de şu an işimden ayrılıp başka işe geçsem maaşım daha yüksek olur. yeni başka eski başka.
işte millet daha yasal süre gelmeden bunu diyor.Evet derim
Yasal süresi var bunun için, sanırım 5 yıldı
O süre gelmişse tabiki derim, neden demeyeyim?
Haklısınız elbetdeMühür kimdeyse Süleyman o dur insanların evi sonuçta neden benim olmayan bir eve sarılayım. Ancak şu zamanın şartlarında abonelik iptal edip açtırıp nakliye ücretini üstlenip iki ayda ev bulabilir. İlk söylenildiği andan itibaren kendimi evde eğreti gibi hissetmemde üzgünüm zaman kazanmak zorundayız. Ben ev taşıyorum onlarda kasımda ev taşısın.
5 sene dolduğunda tefe tüfe dışında zam yapmak yasalarla korunmuş bir haktır zaten.5 yıl dolduysa isteme hakkı var.emsallerinin değerine kira yükseltilsin diye dava açabilir.benden evsahibim istedi yüzde 100 zam.haklı buldum kirasının değeri düşmüştü yıllar içinde ve yaptım istediği zammı bu ay.ev sahipleri de o aldığı parayı kendi ihtiyaçları için kullanan insanlar.kendim de zam istedim kiracılarıma 5 yıl üstünü geçtikleri ve pandemi de hiç zam yapadığım için.ya 2 katı ya dava açarım dedim yaptılar.ben kira almazken zam yapmazken pandeminin en kötü zamanlarından iyiydid e maddi sıkışınca zam isteyince neden kötü olayım?herkes anlayışlı olursa mahkemesiz kavgasız bu şekilde hallolur sorunlar.ama 1 2 yıllık kiracıya evden çık diyen tefe tüfe dışında zam isteyen insan değildir zaten
bu konuda yüz yüz kiracı haklı zaten.oyuncak mı bu her sene taşınacak her sene fahiş zam yapacak?vermesinler o zaman evlerini kiraya5 sene dolduğunda tefe tüfe dışında zam yapmak yasalarla korunmuş bir haktır zaten.
benim bahsettiğim ve hepinizin de gayet iyi bildiği, insanları bayağı zor durumda bırakan şey, bu süre dolmadan sırf etraftaki evler arttı diye zam istenmesi.
buradaki konuda mağdur edilen kiracı da zaten 1 senesi dolmamış taze kiracı.
Merak etmeyin ülkeden haberim varişte millet daha yasal süre gelmeden bunu diyor.
adam bunu demeyi kendinde hak görüyor. problem olan şey de bu. insanlarda huzur bırakmayan şey bu. ülkeden haberiniz yok galiba.
Konuyu detaylar ile boğmadım.elbette eşimin yaptığı doğru değil ancak karşı tarafta bir o kadar iyi niyetli değil. Ağustos’ta evleneceğim diyen bir insanla boşaltma tarihi için orta bir yol bulamazdık ne yazık ki. Nişanlanınca veya bu evde oturma ihtimali ortaya çıkar çıkmaz haber verebilirdi. Bu kadarını istemeye hakkımız var. Zaman ekonomik anlamda herkesin en çokta kiracıların aleyhine işliyor ne yazık ki.Haklısınız elbetde
Kolay işler değil
Zaten kontratınız devam ediyor, ev sahibi ile uygun bi müddet için anlaşabilirdiniz eminim anlayış gösterirdi
Ama bana sayıp söven bir kiracım olsaydı ben şahsen çokta idare etmezdim, fevri davranmışsınız ne yazikki
Ev sahibininde şartları değişmiş olabilir.bu konuda yüz yüz kiracı haklı zaten.oyuncak mı bu hersene taşınacak her sene fahiş zam yapacak?vermesinler o zaman evlerini kiraya
bırakın allah aşkına ne desem kem küm ediyorsunuz, şimdi de serbest piyasa demeniz tüy dikti :)Merak etmeyin ülkeden haberim var
Buda yeni moda oldu
İşine gelmeyen bişey olunca ülkeden haberin yok galiba gibi söylemler
Ülkenin bu hale gelmesinde sorumlu kişiler ev sahipleri değil, bazı ev sahipleri durumu fırsata çeviriyor olabilir bunada serbest piyasa deniyor
Etik olmayabilir ama herkes kendini düşünüyor yapacak birşey yok
Bir sonrakinin böyle yapmayacağını nereden bilebilirim. Kaplumbağa gibi evim sırtımda mı gezeceğim. İnanın ev bakıyoruz almak için ancak oturduğum muhitte 65metrekare eve 900.000 istiyorlar.bu konuda yüz yüz kiracı haklı zaten.oyuncak mı bu hersene taşınacak her sene fahiş zam yapacak?vermesinler o zaman evlerini kiraya
Kem küm?bırakın allah aşkına ne desem kem küm ediyorsunuz, şimdi de serbest piyasa demeniz tüy dikti :)
neyse size iyi forumlar.
öyle bile olsa daha bir sene dolmadan da çık demesi olmaz.zor şartlarda insanlar artık.ben de memleketteki evi yazlık gibi kullanmak istiyorum.ama içinde esnaf olduğundan işleri bozulur orda tanınmıştır zor durumda kalır diye vazgeçiyorum.kiraya verirken en az 3 yıl oturacağını varsayarak vermeliyiz.1 yıllığına ev dükkan kiraya verilmez.Ev sahibininde şartları değişmiş olabilir.
Bilmiyoruzki belki diğer evini satmak zorunda kaldı vs. Kendi evi dururken gidipde başka yere taşınmak istememiş olabilir gibi gibi.
biraz da allah korkusu lazım. o serbest piyasa diye savunduğunuz beton yığınlarının kül olması bir kıvılcıma; yerle yeksan olması bir depreme bakar. istanbul'da ise evleriniz zaten geçmiş olsun, moral bozmayayım şimdi korkmasın okuyan insanlar malum konuyu düşünüp.Kem küm?
İşinize gelmeyince öylemi oldu?
Evet serbest piyasa neticede, yalanmı?
Sizede
Ben öyle düşünmüyorumöyle bile olsa daha bir sene dolmadan da çık demesi olmaz.zor şartlarda insanlar artık.ben de memleketteki evi yazlık gibi kullanmak istiyorum.ama içinde esnaf olduğundan işleri bozulur orda tanınmıştır zor durumda kalır diye vazgeçiyorum.kiraya verirken en az 3 yıl oturacağını varsayarak vermeliyiz.1 yıllığına ev dükkan kiraya verilmez.
Konuyu çok saçma yerlere çekiyorsunuz o yüzden size daha fazla cevap yazmayacağımbiraz da allah korkusu lazım. o serbest piyasa diye savunduğunuz beton yığınlarının kül olması bir kıvılcıma; yerle yeksan olması bir depreme bakar. istanbul'da ise evleriniz zaten geçmiş olsun, moral bozmayayım şimdi korkmasın okuyan insanlar malum konuyu düşünüp.
ama o iflasa doğru gitmiş ödeyememiş kazanamamış.kirada mallarımız çok boş kaldı.bundan kiracı sorumlu değil ki.2 ay önceden söylediler hep bize.kiminin tayini çıktı kimi işi batırdı.12 ay boyunca yıllarca dolu olacak para kazanacağız diye bir durum yok.Ben öyle düşünmüyorum
Zamanında ofisimizi 5 senelik diye kiraya vermiştik
2 yıl sonra çıkmak istedi kiracı
Adamın yakasınamı yapışsaydım benimle 5 senelik sözleşmen var diye?
Adamın işleri bozuldu, ofis ona büyük geldi kirasını ödemekte zorlandı çıktı.
Bizde planlarımızı ona göre yapmıştık ama yapacak birşey yok, 6 ay kadar boş kaldı ofis ben kimseyi mahkemeye vermedim sözlemem olduğu halde
Ama doğru bir davranış değilEvet derim
Yasal süresi var bunun için, sanırım 5 yıldı
O süre gelmişse tabiki derim, neden demeyeyim?
evet bu yazdığı olmamalıydı burada haklısın.Konuyu çok saçma yerlere çekiyorsunuz o yüzden size daha fazla cevap yazmayacağım
İşte o yüzden her sene kiracı cikarma derdine düşünuyorlarbu konuda yüz yüz kiracı haklı zaten.oyuncak mı bu her sene taşınacak her sene fahiş zam yapacak?vermesinler o zaman evlerini kiraya
her sene başka kiracı olsun o çıksın daha pahalıya vereyim zaten kanunen de yasak.ama baskıyla hakaretle bunu sağlamaya çalışanları gördümİşte o yüzden her sene kiracı cikarma derdine düşünuyorlar