Sözleşmenizde ne yazıyor? Kiracı sözleşme bitmeden ne kadar süre önce haber vermeli orada yazar.Öncelikle Hayırlı Ramazanlar dilerim Hanımlar,
Mayıs 2023de Kiralık bir Eve çıktık. Kontratımız bir senelik. Yani anlayacağınız Kontratın bitmesine daha iki ay kaldı. Ev sahibimiz aynı binada hemen yan tarafımızda yaşıyor. Kısaca özet geçeyim; Kadın Yaşlı ve sürekli bizi Gözetliyor. Herşeyi merak ediyor. Herşeye burnunu sokuyor. Gerçekten bu durumdan çok rahatsız oluyoruz. Ayrıca Eve girdiğimizde Badana edilmiş bir şekilde girdik. Kış olduğunda evimiz aşırı derecede rutubetlendi. Hemde aşırı rahatsız verici Yoğun bir koku vardı. Ben şuanda 3 Aylık Hamileyim, ve gerçekten bu evde kalmakta zorlanıyorum. Ev Rutubet Sinek dolu..
Şimdi ise Ev bulduk Eşim ile, ve şimdiden evden çıkmaya karar verdik. Fakat Ev Sahibi sorun yaratıyor. Beni mağdur bırakıyorsunuz diyor, ve iki Aylık Kirayı şimdiden toptan istiyor.
Açıkça Eşimde bende iki ay daha bu eve kira vermek istemiyoruz. Sonuçta şuanda taşınıyoruz zaten. Evde de oturmayacağız. Yarın evi boşaltacağız. Boş bir ev için neden kira ödeyeyim ki?
Sizce bu durumda ne yapmam gerekiyor?
İki Ay için Mahkemeye verebilir mi? Rutubetli olmasına rağmen Kontrat bitene kadar ödemek mecburiyetinde miyiz?
Hayır bilmediğiniz konularda yorum yapmayın lütfen. Kiracı sözleşme bitmeden evden çıkabilir. Ancak ev sahibi ne kadar sürede o evi tekrar kiraya verebilecekse o kadarlık kirayı ev sahibine ödemesi gerekir. Mesela bir haftada hemen yeni kiracı bulabiliyorsa sadece bir haftalık kira ödemesi kafi.Sözleşmeniz dolmadan ciktiginiz için 2 aylık kirayı evet sizden isteyebilir ki hakkıda sözleşme kiracıyı koruyorsada ev sahibinide koruyor.
Mahkemeye vermek istesede verebilir ve davayı kazanabilir.
Tam tersi olsa iki ay kala evden çık dese ev sahibine demediginiz kalmazdı kontratımız var zamanimizdan önce bizi cikartamaz diye. Bunu söylemeden geçemiycem.Öncelikle Hayırlı Ramazanlar dilerim Hanımlar,
Mayıs 2023de Kiralık bir Eve çıktık. Kontratımız bir senelik. Yani anlayacağınız Kontratın bitmesine daha iki ay kaldı. Ev sahibimiz aynı binada hemen yan tarafımızda yaşıyor. Kısaca özet geçeyim; Kadın Yaşlı ve sürekli bizi Gözetliyor. Herşeyi merak ediyor. Herşeye burnunu sokuyor. Gerçekten bu durumdan çok rahatsız oluyoruz. Ayrıca Eve girdiğimizde Badana edilmiş bir şekilde girdik. Kış olduğunda evimiz aşırı derecede rutubetlendi. Hemde aşırı rahatsız verici Yoğun bir koku vardı. Ben şuanda 3 Aylık Hamileyim, ve gerçekten bu evde kalmakta zorlanıyorum. Ev Rutubet Sinek dolu..
Şimdi ise Ev bulduk Eşim ile, ve şimdiden evden çıkmaya karar verdik. Fakat Ev Sahibi sorun yaratıyor. Beni mağdur bırakıyorsunuz diyor, ve iki Aylık Kirayı şimdiden toptan istiyor.
Açıkça Eşimde bende iki ay daha bu eve kira vermek istemiyoruz. Sonuçta şuanda taşınıyoruz zaten. Evde de oturmayacağız. Yarın evi boşaltacağız. Boş bir ev için neden kira ödeyeyim ki?
İki Ay için Mahkemeye verebilir mi? Rutubetli olmasına rağmen Kontrat bitene kadar ödemek mecburiyetinde miyiz?
Bilgi için teşekkürler.Hayır bilmediğiniz konularda yorum yapmayın lütfen. Kiracı sözleşme bitmeden evden çıkabilir. Ancak ev sahibi ne kadar sürede o evi tekrar kiraya verebilecekse o kadarlık kirayı ev sahibine ödemesi gerekir. Mesela bir haftada hemen yeni kiracı bulabiliyorsa sadece bir haftalık kira ödemesi kafi.
Makul bir süre için ödeme yapar. Genelde 1 aylık ödeme yapıyor kiracılar. Hadi küçük ve kiracı bulması zor bir şehir dersek maksimum iki aylık ödeme yaparlar. Gerçi konuda da zaten 1 yıllık kirayı ödemiş oluyor.Bilgi için teşekkürler.
Kısa sürede kiracı bulamazsa o zaman da iki aylık kirayimi öder.
Neden pardon? Evime bile izinsiz giriyor. Kapıyı açar açmaz. Bilmeden konuşmayın.Yalnız başlık yanlış olmuş. Sizinki "Bencil Kiracı Kabusu" oluyor.
Kusura bakmayın da sokmasanız giremez ne demek izinsiz giriyor? Anahtar onda da var da sizden habersiz kapıyı mı açıyor? Yaptığınıza kılıf bulmak sizinki. "Ama o da bana böyle yapıyor "Neden pardon? Evime bile izinsiz giriyor. Kapıyı açar açmaz. Bilmeden konuşmayın.
Ev bulduysanız taşının ne dediğine bakmayın. Neden 2 ay peşin kira veresiniz ki? Kira hesabına yatmalı ayrıca elden verilmemesi gerekiyor. Rutubet bebek için iyi olmaz o yüzden bence doğumdan önce taşınınÖncelikle Hayırlı Ramazanlar dilerim Hanımlar,
Çünkü sözleşme yapmışlar. Kirada oturuyorsanız eğer yarın ev sahibi gelip “hadi çıkın daha çok verecek birini buldum.” dese, ona da mı haklı niye ucuza beni oturtsun mu dersiniz.Ev bulduysanız taşının ne dediğine bakmayın. Neden 2 ay peşin kira veresiniz ki? Kira hesabına yatmalı ayrıca elden verilmemesi gerekiyor. Rutubet bebek için iyi olmaz o yüzden bence doğumdan önce taşının
Ne kadarlık bir sözleşme söz konusu? Ben bunu düşünemedim.Çünkü sözleşme yapmışlar. Kirada oturuyorsanız eğer yarın ev sahibi gelip “hadi çıkın daha çok verecek birini buldum.” dese, ona da mı haklı niye ucuza beni oturtsun mu dersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?