ev sahibi evden cikin diyor bu defada

Sizin ev sahibiniz sizi neden çıkarmak istiyor?

Sizin ev sahibiniz sizi neden çıkarmak istiyo
Kız kardeşi zor durumdaymış onu oturtacakmış. Bende dedim beni niye yerimden ediyorsunuz kirada anlaşalım derdiniz kardeşinize yardım etmekse bi orta yol bulalım kirada dedim. Yok çıkacakmışım.hiç orta yol bulmaya çalışmadı. Çıkmıyorum ver mahkemeye dedim bende. Devletin kestiği parmak acımaz mahkemeyi kaybedersem çıkarım. Yoksa oturuyorum. 7 yıllık kiracıyım.

Yaza kadar dediğiniz bir yıl neredeyse. Adam ikna olmaz tabii, bari üç beş ay müsaade isteseydiniz. Çok zor, Allah yardımcınız olsun. Bizim ev de satılık. Allah’tan piyasa durgun da kimse almıyor. Yoksa çıkmaya kalksak kiralar 15 binden başlıyor oturduğumuz semtte. Nasıl bir semt yaşadığınız yer, ev daire mi müstakil mi, kaça satıyor öğrenebildiniz mi? Niye soruyorum, belki de yalan. Kiracı yenilemek için de yapıyor olabilir.

başımıza ne gelirse cehaletten geliyor ya
lafa bak lafa
cahil
ev sahibi birinin edeceği laf mı şu allah aşkına
ben istesem yılda 2 kere zam yaparım asgariye 2 kere zam geldi demiş haspam
öyle bişey yok yalan dolanlarına kanmayın
kiralar sadece senede 1 kere sözleşme zamanı dolunca artar
senede 2 kere 5 kere zam yapmaya hakkı yok kimsenin
kafasına göre evden çıkarmaya hakkı da yok
senin yerinde olsam yaza kadar da çıkmıyorum hadi ver mahkemeye uğraş beni öyle çıkar derim
böylelerine müstehak çünkü
10 seneden önce gram yerinden oynatamaz seni ama bi avukata danışman lazım
zammı da %25'in bi kuruş üstünde yapma böylesine

kiralari hep elden aldi bankaya kabul etmedi ki elektirik dogalgaz ismimize iste

kendisi, çocukları ve anne baba dışında kalan kişiler için yakınım oturacak çık muhabbeti yapamıyor
geçerliliği yok zaten
iyi yapmışsınız avukata vermekle

Henüz 3 senedir oturan, kirayı ve diğer ödemeleri düzenli yapan kiracıyı çıkaramaz. Mahkemeye de gitse lehine bile karar çıksa ev sahibinin en az 1 yılı bulur, o yüzden hiç muhatap olmayın bildiğini yap deyip geçin, oturun evde.

Elden alınan kira ev sahibinin işine gelir. Çünkü vergi kaçırmanın farklı yoludur bu.

Elden alıyor olması kötü olmuş . Bu ev konularında hem ev sahibi hem kiracı haklı . Annem de kiradaki evini satmak istedi kardeşime ev almak için ama kiracı sorunu yüzünden satamadık. Kardeşime alınacak ev fırsat gibiydi normalden ucuzdu ama o da kaçtı . Evi satsak satardık da vicdan yaptık ve kiracının şu anda oturduğu kirayı duysanız gülersiniz. Evin emlak vergisi karşılanmayacak neredeyse ama her zam yapmak istediğimizde ağlaya sızlaya annemi ikna ediyor . Hayırlısıyla evi bir satsaydık kardeşime bir ev alsaydık. Karar verdim ben Karun kadar zengin olsam da evle kiracıyla uğraşmam bomboş tarla falan alırım dursun . Bir önceki kiracımız da bize ağlayıp duruyordu öğrendik ki kendi evi varmış orayı daha yüksek kiraya verip ucuza bizim evde oturuyormuş annem onu duyunca vicdanı bırakıp sattı gitti . Başka türlü olsa o da daha yıllarca bedavaya otururdu.

cikmiyorum beni magdur edemezsiniz sat kardesim ben yeni ev sahibiyle anlasicam de

Aynı şeyi teyzem yaşadı. Çıkmayın. Mahkeme görüldü , ev sahibine para cezası uyguladılar. 3 ay satamazsın , 3 ay sonunda tekrar mahkeme görülecek dediler. Piyasaya uygun kira belirlenecek. Evi alan kişi belki yatırım amaçlı alıp oturmaya devam edin diyecek size? Yine de iyi bir avukattan bilgi alın ve çıkmayın. Başka daireleri , geliri varsa işiniz daha da kolay hatta. Bizi ev sahibi çıkarırken oğlum oturacak demişti mahkemeden kağıt almış noterden göndermiş bizim avukatımız başka evi yoksa kanunda sizi çıkarabileceği tek sebep bu elinizden birsey gelmez demişti. Satacağım çıkın bir sebep değil artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…