- 28 Haziran 2007
- 2.135
- 1.287
-
- Konu Sahibi Perfect0123
Benim oturduğum şehirde 300-400 e ev yok en az 500 onlar da bodrum kat vs. İstediğim muhitteki evler 750-800 TL o kadar parayı vermeme kv müsaade etmez. Bir de diyor ki keşke benim evimde otursaydiniz!
Bizim esyalarimiz sıfır yeni
Onun evde bir suru esya.
Attırmiyor da eşyalarını. Nasıl olcak
e evin varmış kira yok daha ne bibiHangi şehir de evimi satıp geleyim orda kiraya süpermiş bide aidat falanda vermiyorsunuz yani.
İzmirdeyim doğalgazlı merkezi yerde kiralık evler en az 1000 tl bide izmir ucuz yani aidatta içinde değil
E ama mardinden 500 tl kirayı çok bulman normal büyük şehirlerde öyle değil maalesef zaten mesajına çok şaşırmıştım :)Canım aidatı unuttum 60 tl aidatımız var.
Bende doğma büyüme İstanbul’daydım. Eşimle evlendik ikimizde çalışıyorduk ama hem zar zor idare ediyorduk. Eşimin memleketine taşındık. Mardindeyim şimdi. Taşındığımda ufacık bebeğim vardı ve burada kimsem yoktu. Burada sil baştan başladık. Artık birikim bile yapabiliyoruz . Çarşı pazar çok ucuz. 8 sene önce 50 TL’ye ucu ucuna pazar çıkardım 2 kişilik alırdım. Şimdi 4 kişilik bir aileyiz yine 50 TL’ye herşeyimi alıyorum. Kardeşim beni görmeye geldi en son, en basitinden maydanozu 2,5a aldım en son diyodu. Burada 10 demeti 1 liraya almıştım.
e evin varmış kira yok daha ne bibi
delimisin küçük ev iyi sana benım ev 190 metrekare temızle temızle bitmiyor arada sinirimden ağlıyorum işler yetişmeyince kadın alınca o da yalap şap yapıp gidiyor.küçük ev candırya 500 tl kiraya fazla diyince arkadaş öyle dedim :) bide 200m² ev
Neresi burası?Bende 500 veriyorum . Evim merkezi bi yerde . Pazar market okul durak dibimizde. 28 daireli yeni bir bina. 200 m2 manzaralı ferah bir ev. Apartman görevlimiz her gün binayı siler . Çöpleri atar vs.
Standartlar şehirlere göre değişiyor da bu kadar mı değişir, değişmelidir bilemedim.
700-800 e ultra lüks daireler var.
300-400e küçük ve biraz bakımsız daireler vs
Kadın kendince çözüm bulmuş napsın. Evine yerleşip onun eşyalarını atmak istemek baya bencilce, hem de ihtiyaç sahibi olduğunun farkındasın. Bi köşeye kaldır eşyalarını orda yaşa. Çocuğa bakar sen de çalışırsın. Böylece birikim yaparsınız.Benim oturduğum şehirde 300-400 e ev yok en az 500 onlar da bodrum kat vs. İstediğim muhitteki evler 750-800 TL o kadar parayı vermeme kv müsaade etmez. Bir de diyor ki keşke benim evimde otursaydiniz!
Bizim esyalarimiz sıfır yeni
Onun evde bir suru esya.
Attırmiyor da eşyalarını. Nasıl olcak
E ama mardinden 500 tl kirayı çok bulman normal büyük şehirlerde öyle değil maalesef zaten mesajına çok şaşırmıştım :)
Mardin’in ilçesindeyim.Neresi burası?
Simdi olduMalesef canım, büyükşehirlerde kira ve faturalara çalışıyoruz .Şimdilerde ben eşime artık bir ev alalım diyorum , bana ‘ya zaten mis gibi eve 500 veriyoruz niye alalım ki’ diyo. Eve vereceği parayı işletmeyi tercih ediyor.
Mardin’in ilçesindeyim.
Ne kadar ucuzmuş her şey. Büyükşehirlerde anlattığınız şeyler en az 4 katı.Canım aidatı unuttum 60 tl aidatımız var.
Bende doğma büyüme İstanbul’daydım. Eşimle evlendik ikimizde çalışıyorduk ama hem zar zor idare ediyorduk. Eşimin memleketine taşındık. Mardindeyim şimdi. Taşındığımda ufacık bebeğim vardı ve burada kimsem yoktu. Burada sil baştan başladık. Artık birikim bile yapabiliyoruz . Çarşı pazar çok ucuz. 8 sene önce 50 TL’ye ucu ucuna pazar çıkardım 2 kişilik alırdım. Şimdi 4 kişilik bir aileyiz yine 50 TL’ye herşeyimi alıyorum. Kardeşim beni görmeye geldi en son, en basitinden maydanozu 2,5a aldım en son diyodu. Burada 10 demeti 1 liraya almıştım.
Canım aidatı unuttum 60 tl aidatımız var.
Bende 500 veriyorum . Evim merkezi bi yerde . Pazar market okul durak dibimizde. 28 daireli yeni bir bina. 200 m2 manzaralı ferah bir ev. Apartman görevlimiz her gün binayı siler . Çöpleri atar vs.
Standartlar şehirlere göre değişiyor da bu kadar mı değişir, değişmelidir bilemedim.
700-800 e ultra lüks daireler var.
300-400e küçük ve biraz bakımsız daireler vs
Keşke her ev/dükkan sahibi sizin gibi düşünse.. taşındığim evi benden önceki kiracı batırmış ti yani anlatmakla bitmez. Biz boyadık duvar , kapı, balkon herşey kendi cebimizden tadilatta yaptık . Düzenli kira ve faturalarimiz ödenir . Eve çivi çakma dik..kiracım çıkmasın diye ben zam bile yapmayı düşünmüyorum bu sene dükkanıma .boş eve ya da dukkana yenı duzgun kıracı bulana dek gecen zaman da para zararı daha büyük oluyor
Ahh ahh Kartalda da biz veriyoruz 1500kira+50aidat faturalarida eklersek 2000bini rahat geciyo Allah yardimcimiz olsun Istda sirf kira icin calisiyoruz desem yeridir 4yil olack geleli cocuk yok sifir birikimmFatih'te 115 metre kare eski bina eve 1700 lira veriyoruz. O da en uygunu, biz çıksak 2000 e verirler
Kötü durumda ki giriş kat 1800 liraya kiralıkmış
Fatih'te 115 metre kare eski bina eve 1700 lira veriyoruz. O da en uygunu, biz çıksak 2000 e verirler
Kötü durumda ki giriş kat 1800 liraya kiralıkmış
Kadıköyde sattigimiz evimiz 70mt2ydi, kiraya versek 2.400 tlydi kirasi. Arti aidat. Istanbulda kiralar ucuk.Ahh ahh Kartalda da biz veriyoruz 1500kira+50aidat faturalarida eklersek 2000bini rahat geciyo Allah yardimcimiz olsun Istda sirf kira icin calisiyoruz desem yeridir 4yil olack geleli cocuk yok sifir birikimm