• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi bizi evden çıkarıyor!

1okaliptus

Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2021
464
467
18
31
Herkese merhaba.
Tüm gece Düşünmekten gözümü bir an olsun kırpmadım son çare bilgisi olan arkadaşlarımdan destek almaya geldim.
Bu yıl 2. Senemiz olacaktı evde. Mart ayında yenileniyordu sözleşmemiz dün akşam aradı eşim rahatsız oturduğum ev büyük geliyor oraya taşınmak istiyoruz diyerek yada siz oturun ben baska bi yere kiraya gideyim diyor oranın kirası 7000 sizden aldığımı oraya vericem o yuzden zam yapmanız lazım. Zam zaten yapılacak kontratta belirtilen TÜFE oranına göre yapılacak diye bi madde mevcut biz kendimizi ona ayarlamıştık ama onun düşüncesi 7000 civarı bu rakam bizim kiramızın iki katındanda fazla böyle bi zam talep edemeyeceğini söyledik o zaman ben evime geçicem çıkın dedi. Ne yapacağımızı bilmiyorum yeni evliyiz bi kere kirası ne gecikmeli ne eksik yattı hatta her ay kira gününden önce gönderdik. Geçen yıl yeni evli olduğumuz için zam yapmamıştı bu yıl ciddi bi farkla aradı bizi. Ne olur avukat arkadaşlarım bilgi sahibi arkadaşlar fikir verin bana

Herkese merhaba.
Tüm gece Düşünmekten gözümü bir an olsun kırpmadım son çare bilgisi olan arkadaşlarımdan destek almaya geldim.
Bu yıl 2. Senemiz olacaktı evde. Mart ayında yenileniyordu sözleşmemiz dün akşam aradı eşim rahatsız oturduğum ev büyük geliyor oraya taşınmak istiyoruz diyerek yada siz oturun ben baska bi yere kiraya gideyim diyor oranın kirası 7000 sizden aldığımı oraya vericem o yuzden zam yapmanız lazım. Zam zaten yapılacak kontratta belirtilen TÜFE oranına göre yapılacak diye bi madde mevcut biz kendimizi ona ayarlamıştık ama onun düşüncesi 7000 civarı bu rakam bizim kiramızın iki katındanda fazla böyle bi zam talep edemeyeceğini söyledik o zaman ben evime geçicem çıkın dedi. Ne yapacağımızı bilmiyorum yeni evliyiz bi kere kirası ne gecikmeli ne eksik yattı hatta her ay kira gününden önce gönderdik. Geçen yıl yeni evli olduğumuz için zam yapmamıştı bu yıl ciddi bi farkla aradı bizi. Ne olur avukat arkadaşlarım bilgi sahibi arkadaşlar fikir verin bana

Ne kadar oturabileceksiniz ki o evde. Ev sahibi sizi çıkarmayı kafasına koymuş. İnatlaşarak bir yere varamazsınız eninde sonunda çıkacaksınız. O yüzden ev bakmaya başlayın

Allah akıl fikir versin bu ev sahiplerine. tamam hayat pahalı ama 2 katından fazla zamda nedir yani. bildiğim kadarıyla zam yapılması gereken ay anlaşılan tutar neyse onu bankaya yatırarak devam edebilirsiniz. (sözleşmede yazan oran) 5 yıl bu şekilde devam ediyor. tabi ev sahibi satıcam ya da ben oturucam diye mazeret uydurunca hukuki boyutu ne hiç bilmiyorum bilen varsa bilgi versin valla. büyük ihtimal ağustos ayında aynı dertden müzdarip olucam

kendileri oturacağı için çıkarma hakkı doğuyor eşi hastaymış o eve geçmeleri gerekiyormuş maalesef yapabileceğiniz birşey yok
müsaade isteyin ev sahibinden ev aramak icin,iki katından da fazla kira ödeyeceğinize çıkarsınız zaten... bu zamanda insallah istediğiniz gibi bir ev bulabilirsiniz :KK68:

Herkese merhaba.
Hiç birşey yapamaz emin olun,bütün yasalar kiracılardan yana.Birkere 5 yılı doldurmadan sizi çıkaramaz,TÜFEye göre zam yapın oturun. Ben 12 yıldır oturuyorum aynı yerde,bu sene çık ben gelicem diyor,senin demenle olmaz dedim ben ne zaman ev bulursam o zaman çıkarım dedim.Biliyorum beni çıkarıp yüksek kiraya vericek.Ha bide şöyle birşey var,kendisi oturmassa bunu ispatlarsanız cezasıda var.Onların demesiyle olmuyor bozmayın morelinizi.Allah bu ev sahiplerine vicdan merhamet versin.Sizede banada hayırlısı ile ev nasip etsin.

Herkese merhaba.
Öyle canım istedi cık diyebiliyor mu ya?Ben olsam cıksam bile takip ederim,kiralarsa yüksek fiyattan cezası var.
Öyle bi haber vardı.
1 ay kala mı söylenir bu bide.
1 ayda karda kısta kim ev bulsun tasınsın.İnsaf da kalmamıs.

Hiç birşey yapamaz emin olun,bütün yasalar kiracılardan yana.Birkere 5 yılı doldurmadan sizi çıkaramaz,TÜFEye göre zam yapın oturun. Ben 12 yıldır oturuyorum aynı yerde,bu sene çık ben gelicem diyor,senin demenle olmaz dedim ben ne zaman ev bulursam o zaman çıkarım dedim.Onların demesiyle olmuyor bozmayın morelinizi.Allah bu ev sahiplerine vicdan merhamet versin.Sizede banada hayırlısı ile ev nasip etsin.
12 yıl az degil ama tamam konu sahibesi magdur olmuş ama sizinki bu duruma örnek teşkil edebilecek bir durum degil.
12 yıllık kiraya verdigim eve kendim geçmek isteyebilirim bu gayet dogal.
Kontrat bitimine yakın tebligat çekme hakkı var ev sahibinin.

Hiç birşey yapamaz emin olun,bütün yasalar kiracılardan yana.Birkere 5 yılı doldurmadan sizi çıkaramaz,TÜFEye göre zam yapın oturun. Ben 12 yıldır oturuyorum aynı yerde,bu sene çık ben gelicem diyor,senin demenle olmaz dedim ben ne zaman ev bulursam o zaman çıkarım dedim.Biliyorum beni çıkarıp yüksek kiraya vericek.Ha bide şöyle birşey var,kendisi oturmassa bunu ispatlarsanız cezasıda var.Onların demesiyle olmuyor bozmayın morelinizi.Allah bu ev sahiplerine vicdan merhamet versin.Sizede banada hayırlısı ile ev nasip etsin.
Kapıya dayanırsa napıcaksınız ki benim bi alt katıma ev sahibi polisle geldi bazen de diretmemek lazım tabi iyice enine boyuna oturup ev sahibiyle konustuktan sonra

12 yıl az degil ama tamam konu sahibesi magdur olmuş ama sizinki bu duruma örnek teşkil edebilecek bir durum degil.
Evet ben de öyle biliyorum kiracı ne zaman isterse o zaman çıkar diye bir durum yok.

Ama geçmicek evine biliyorum,önce evimi şu kadara isteyen var,senin kiranı bu kadar yapıyorum(iki katı zam)oturuyorsan otur,dedimben bu kadar yapıyorum(yüzde 20)çık evimden kendim gelicem demeye başladı.Ki gelmicek kendisi polis görev yeri orası.

Ayrıca 5 yıl oturduktan sonra ev sahibi çevredeki diğer emsal dairelere göre TÜFE ye bakmadan zam yapabiliyor diye biliyorum

Evet ben de öyle biliyorum kiracı ne zaman isterse o zaman çıkar diye bir durum yok.
Yani açıkçası konu sahibi ile kendisi aynı durumda degil.
Bu kafayı da anlayamadım.
Ben de kiracıyım 12 yıl oturdugum bir evden ev sahibi çık ben gelecegim diye söylese çıkarım, tüm yasalar benden yana re re rö rö, ne zaman ev bulursam o zaman çıkarım diyemem ki.
Çok ucu açık bir cümle bu.
Kiraladıgımız evlerde babamızın tapulu malı değil.

Ama geçmicek evine biliyorum,önce evimi şu kadara isteyen var,senin kiranı bu kadar yapıyorum(iki katı zam)oturuyorsan otur,dedimben bu kadar yapıyorum(yüzde 20)çık evimden kendim gelicem demeye başladı.Ki gelmicek kendisi polis görev yeri orası.
İyi de ev sahibi o.
12 yıl oturmuşsunuz.
Daha ne.

Ayrıca 5 yıl oturduktan sonra ev sahibi çevredeki diğer emsal dairelere göre TÜFE ye bakmadan zam yapabiliyor diye biliyorum
Bu dogru benim babam diğer evlere göre daha dusuktu vergi dairesine gittiginde sen yükseltmezsin sen ceza yersin dedi mecburen cevredeki emsallere esitledi

Yani açıkçası konu sahibi ile kendisi aynı durumda degil.
Bu kafayı da anlayamadım.
Ben de kiracıyım 12 yıl oturdugum bir evden ev sahibi çık ben gelecegim diye söylese çıkarım, tüm yasalar benden yana re re rö rö, ne zaman ev bulursam o zaman çıkarım diyemem ki.
Çok ucu açık bir cümle bu.
Kiraladıgımız evlerde babamızın tapulu malı değil.
Çok haklısınız adamın evini gasp eder gibi

Back