Ev problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben banliydim aile muhabbetine yetişemedim, dolandırılanlarin mi ne biçim ailesi varmış, yoksa ailesinde dolandırılan olanlar mı eleniyormus burdan?

He bak yine kendimden örnek vereyim dışardan bakınca dört dörtlük ,varlıklı, hickimseyi dolandirmamis dolandirılmamis bir sulalem var ama sırf bu yüzden (ailede dolandırma olmaz, benim başıma gelmez inancı) dolandirildigimi anlamam 40 yıl, haklarımı teslim almam 5 yıl sürdü.

Sulalede dolandırıldığını itiraf edebilen ilk ben oldum, kızım bundan utanç duyacaksa ve çevremiz kötüymüş diyecekse buyursun desin...

Zira benim anam dolandırıcı, çevremiz bizi asla dolandiramaz olsa olsa biz çevremizi dolandırırız diyeceğine bunu desin, başımla beraber...

Son düzenleme:
Kayınbaba evi vermiyor ya hu ...
Adam vermiyorum dememiş, şuanda kredisi devam ediyor. Kredisi devam eden evi nasıl devredecek?

Ayrıca burada konu kayınbabası değil, muhtemelen eşi boşanırsak alamasın diye planlamış, sağlıklı bir ilişkileri de yok.
Hala burada kayinbabam evi vermedi diyor. Önce gitsin kocasıyla olan sorunlarını çözsün.

Bu kadın sizce boşanır mı?
Bence boşanmaz.

O eşler de hastaymış demek ki.
Olmayacak bir şey değil tabi..

Böyle şeyleri duydukça garip geliyor bana.. Ahlaki duygulardan bihaber insanlar belli ki

Aile ve akrabalar icinde dolandiran ve dolandirilan olanlar eleniyormuş.

Aile ve akrabalar icinde dolandiran ve dolandirilan olanlar eleniyormuş.
İyi de dolandıran hiçbir zaman dolandirdim demez ki? Hep hakkını alır onlar, hakları niyeyse hep herkesten kat kat fazladır ama olsun

Hepbana rebbana amcalar, işine gelince modern, işine gelmeyince ataerkil olan yengeler, anasının paşası dayılar ....vs hickimseyi dolandirmaz, hep haklarını alırlar mesela

O yüzden aslında aile içinde hiç dolandirilmadiysanız, dolandıranın siz olmanız ihtimali çok yüksektir

Biz yani anne babam ben dolandirilmadik dolandirmadikta ama boyle ortak tapular yok birinin malini ötekine yapmak gibi şeyler yok bizim ailede zaten.
Hatta bi dönem babamin kardeşi Turkiyedeki bi ev için para verip tapuya ortak olmak istemisti evde dedigimde birden fazla kati var. Ailem kabul etmemisti ilerde cocuklara bölünmesin diye. Ben tek cocugum.

Ev araba alip tapusu yok annede yok babada yok kardeşte bana sacma geliyor. Alabiliyosak aldik tapumuzda bizde oldu alamiyorsak oturduk totomuzun ustune kimseye kredi cektirmedik.

Kız hakkım varsa helal olsun, sen yine de gitme pirayem

Zaten kayınaile de kocaya bakıp pislik yapıyor, eşi adam gibi birisi olsaydı eş ailesi de bunu yapamazdı, mesela benim eşim müsaade etse babası her haltı yapar, iş este bitiyor, benim eşim izin vermiyor, uzak duruyoruz, konu sahibinin eşi problemli ve bu ilişki düzelmez, eşi karısını adam yerine koymadığı için ailesi de koymuyor...

Kayınpederi oğluyla beraber hareket etmiyor yani ben buna suç ortaklığı diyorum, kayinailede gayet kötü niyetli
Neyse 300 bin TL lik kredi bir şekilde başka bir kredi ile kapatılıp ev gayet üstüne alınabilir. Sanki 3 milyondan bahsediyoruz

Merhaba piraye,
1- herhangi bir üye küfür hakaret, üslupsuzluk vb site kurallarına uymayan bir yorum yazmışsa şikayet et butonuna basılmalıdır, basılmamışsa gözden kaçması normal zira forumun tümünü tüm kategorilerini düşünecek olursak aynı anda yazılan yüzlerce mesajı takip etmek kolay değil.

2- Ağzımda altın kaşıkla doğmadım, çoğumuz hayatımızın bir bölümünde haksızlığa uğramışızdır lakin kendi yaşadığımız haksızlıkları karşımızdakine temenni etmek hoş değil, ki üyenin üslubunun kötü olduğunu da belirtmişim ve üye hala banlı, kaldı ki sizin banlı kalma sürenizi ben değil sistem belirliyor aktif olan 4 cezanızın toplamı üzerinden sistem size 4 gün ceza vermiş, hadi diyelim bu konuyu açan üye hak etti ama size hiç hakareti olmayan bir kadına da şöyle yazılmaz

3- “çalışan kadınların aptalligini anlamıyorum, ben bilmem kaç yıllık evliyim ,çalismiyorum ama eşimin tüm parasını ben idare ediyorum, ben harcıyorum, harçlık veriyorum yani eşim beni şöyle şöyle el üstünde tutuyor " diyen mune olmuştu yine..

Boldladığım kısmı asla yazmadım, çalışan kadınlar için “aptal” yazdığım tek bir mesaj yok, o yüzden bu kelimeyi ben yazmışım gibi göstermeniz olmadı, aksine çalışan kadınlara saygım var, kadın çalışmalı, okumalı, meslek edinmeli yazarım hep, çalıştığı halde parasını eşine vermeyi anlamıyorum yazarım evet anlamıyorum da.

Mevzu ne biliyor musunuz piraye? Siz başkalarına “ezik, koca delisi, cahil asalak” vb hakaretler aşağılamalar yaparken sırtınız sıvazlansın istiyorsunuz çünkü bu sözleri sarf ettiğiniz kadınların hak ettiğini düşünüyorsunuz ama sizin açtığınız konulardan alıntı yapılınca vay Mune bana laf söyledi.

Ben ne sizin, ne başka hiçbir kadının haksızlığa hakarete, şiddete uğramasını asla istemem, temenni etmem, hiçbirinizin acılarına mutlu da olmam, siz mutlu oluyorsanız bilemem, konu sahibi hakaret etmiş gereken de olması gerektiği gibi yapılmış, şu da bir kuraldır hatırlatırım.

Son düzenleme:
Mune gerçekten uzatmak istemiyorum ama yine burada hakkında soru sorduğum değil bambaşka bir tarih ve konuda , üstelik cezasını fazla fazla banlanarak ödediğim , üstelik konu baglaminda konu sahibinin kayın ailesinin bakış açısını yansittigim , belli ki banlanmayi da göze alarak yazdığım ve banlandigim bir yorumu alintilamıssin...

17 yılda banlandigim butun yorumları tek tek yeniden alintiliyabilirsin, benim için sıkıntı yok ama benim nezdimde çalışan kadınlar için yaptığın o yorumu ben hiç unutmayacağım...

Evet yorum yapma zorunluluğum yok ve bundan sonra da burda bu kadar sık yorum yapmayı düşünmüyorum. Seninle de iyi kötü bir hukukumuz oldu bunca zaman, istemeden de olsa kirdiysam üzgünüm.

Son düzenleme:

bence bu zincirde en çok cevaplamanız gereken nokta şu idi:
Üstelik cevap hakkim olmasın diye banlanmadan önce sanki benim sakladigim birseymis gibi eski konularimdan alıntılar yapılıyor...

siz, üyelerin cevap hakkının bulunmadığı zaman ve ortamda yöneticilik vasfınızın arkasına sığınarak piraye'nin olayında da olduğu gibi ben de dahil birçok üyeye bunu yapıyorsunuz. birçok kez üyerelere çok alakasız konularda yapmış oldıuğu yorumlarda tamamen bağlamından koparılmış şekillde kelimelerini ona silah gibi doğrultarak kendinizce had bildiriyorsunuz. her şeyden önce burada yazışmakta olan bireylerin itibarı için son derece çirkin bir durum. sizin titrinizi kullanarak ortamı manipüle etme çabanız da çok birçok açıdan sıkıntılı. maalesef moderatör olduğunuz ve karşımızda aynı sıfatta muhatap bulamadığımız için tekrarlanan şekillerde sizin kusurlu hareketine üyeler maruz kalıyor.
şimdi işin komiği bu yaptığınızın ne olduğunu tam olarak ortaya koyan kelimelerle tanımlamaya kalksam muhtemelen süresiz ban gelir.

Son düzenleme:
piraye, maalesef hala yazmadığım kelimeyi yazmışım gibi diretiyorsun, ikimizde kaç yaşında kadınlarız, farklı hayatlarımız var belki ama kendimizce tecrübelerimiz de olduğu yadsınamaz, ki 30’lu yaşlardaki Mune’yle 53 yaşına gelmiş Mune’nin tecrübe olarak olsun bakış açısı olarak olsun çok farkı var, sitenin bunda çok da faydası oldu, tamam alıntılamadan yazayım ama yeri geliyor sizlerde taaa bilmem ne zaman yazılmış bir mesajı alıntılayıp durmuyor musunuz? Ben alıntılayıp yazınca mı sorun

Neyse sonuç olarak (hakaret eden küfür edenleri vs inan ki onları kastederek yazmıyorum) senin benim gibi yaşı gereği tecrübesi olan kadınların düşüncelerini yazarken tecrübelerini harmanlayarak yazması daha güzel olmaz mı?

Yine bu konu için demiyorum veya bu üye için, herhangi bir topikte gerçekten ağzını açıp buradaki kadınlara tek kötü laf etmemiş ama mağdur bir kadına, ben de benzer şeyler yaşadım şiddet de gördüm haksızlık da yaşadım vs vs yazmak veya hiçbir şey yazmadan okuyup geçmek gerekir.

Kırılmadım inan ki, senin insanlara üslubunu sertleştirmene şaşırdım sadece, hak ettiğini düşündüklerin olabilir ama hiç hak etmeyenler de oldu.

Dediğin gibi bunun üzerine yazmak kırıcı olur, kendine iyi bak.

Hayırlı akşamlar iyi forumlar

Bacım tabii ki de yüzüme karşı defalarca beyinsiz, aptal filan denildiğinde biraz ayarımın bozuldugu doğrudur ama yine de karşılık olarak hakaret etmemeye, mizahla altetmeye çalışıyorum .

Onun dışında "sert" buldukların da belki "yumuşak" sözcüklerle fayda saglayamayacagim durumlarda kullandığım terimlerden "sert" geliyordur size ki niye durup dururken hiç tanimadigim insan için banlanmayi göze alayım?

İçinde zehir olan bardağı hızla dudaklarına götüren susamış birine yardım etmek için mıy mıy rica edemezsiniz, ancak eline vurur bardağı kirarsaniz faydaniz olur , öyle düşün...

Neyse, öyle veya böyle haddimi bildirdin, dediğim gibi artık daha az yorum yapicam, belki daha az okuycam ama buralarda olucam . Herkese hayırlı akşamlar...

Son düzenleme:

Piraye,
Muhalefet olmak veya kavga amaçlı yazmıyorum. Ama gerçekten kendinin zorba üye olmadığına nasıl ikna oldun? Ben seninle sırf bu tavrın yüzünden defalarca çatıştım. Daha geçen bir konu senin de köpürtmenle kapatıldı. Sebep de senin istediğin şekilde, istediğin şiddetle kadının eş ailesiyle savaşmaması ama kendince kendi yolunu çizmesiydi. O kadar abarttın ki orada da gülücüklerle zevkle oh olsun moduna doğru gidiyordun. Yapma lütfen. Olay tam olarak aşağıda Mune'nin yazdığı gibi. Bu tavrından vazgeçmelisin. Sen de zor şeyler yaşamışsın. Acın vat belli. Ama kadınlara vur kır parçala şeklinde öğütler verip yapmadıklarında veya daha makul yolu izlemek istediklerinde geberin pislikler moduna geçiyorsun.

Bu konu gereksiz uzadı. Başka konu olsaydı çoktan kapanmıştı.
Haklısınız, konu sahibinin üslubu zaten ortada, öte yandan piraye söz hakkını kullandı ben de öyle, diğer arkadaşlarımızın müdahil olması nahoş sonuçlar doğurabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…