- Konu Sahibi poyrazmurat
-
ahanda bunu benmi yazdım diye düşündüm bir an ama hepsi değil canım benimde evleneli 1yıl olucak ve bizde ikimiz çalışıyoruz borcumuzu bitirdik Allah a şükür ve 30000 de benim bekarken biriktirdiğim ve bileziklerim var yani hepsi 30,000 yapıyo peşinat ama çocuk için geç kalmakda istemiyoruz yaşım 26 evi alırsak borca girersek en az 10 yıl çocuk yapamayız herşey zorlaşır en iyisi çocuğu yapmak bence sonrada hem birikim yaparsın hemde çocuğun büyür
beraber aşarız canım merak etme nerde oturuyosun sen keşke yakın olsaydıkben 5-6 aya kalmaz başlıycam çalışmalara anlarsın :) bakalım hayırlısı Allah herşeyin rızkını verir çocuğu erteleme evini alırsın bak bende kiradayım eşimin maaşıda 640 tl gel birde beni düşün Allah tan borcumuz yok o var işte
canım bende 26 yaşındayım eşim 30 yaşında 2 yıllık evliyiz ve tam 1. evlilik yıl dönümümüzde ev aldık :18:
yani coluk cocuk hiç düşünmedik.bende özel sektördeyim ve eşiminde maaşı cok cok iyi değil toplasan anca 1 maaş eder...
cok sükür bizimkilerde yardım ettilerde bir ev aldık ama kredimiz cok yüksek ancak geciniyoruz ye iç fatura öde kıtıkıtına...
şimdi şimdi cocuk düşünüyoruz yani ev aldık 1 sene sonra ama cocugumuzda olmuyoooo herseyde bir hayır var diyorum artık....
Allah yardımcın olsun ama zaten borcunuz varken birde ev borcuna girmeyin özelliklede desteğiniz yoksa sadece ev almakla bitmiyor bir sürü ıvırı zıvırı var...
borcunuzu bitirince evinizi alın sonra cocuk yapın zaten cocuk olana kadar 1 sene gecer hersey yoluna girer Allahın izni ile....
yaş sorunu var ama o da artık kader diyelim...
madem seneye borçlarınız bitiyo bence bekleyin borçlarınız bitsin ona göre karar verirsiniz hem daha 1 yıllık evliymişsin çocuk için erken değilmi ?
yerinde olsam ev alırım hem 70 yaşındaki erkek bile çocuk yapabilir ki..
yerinde olsam ev alırım hem 70 yaşındaki erkek bile çocuk yapabilir ki..
70 yaşından sonra çocuğa bir hayrı olur mu sizce?
Ben 1 sene bekleyin derim..1 sene sonra borçlarınız bitince çocuk yapın.Çocuk sahibi olmak için illa ilk başta ev sahibi olmak gerekmiyor.Allah yardımcınız olsun.Ben 2 senelik evliyim, kiradayım.İlk 1,5 sene borç ödedik (evlilik,düğün,eşya)..Taksitlerimizin bittiği ay hamile kaldım çok şükür.İnşallah hayırlı zamanda sizinde kalbinizdekini size verir Allah.
Canım ben olsam önce ev alırdım..
Maaşlarınızın ne kadar olduğunu yazmışsın,Allah bereket versin ama çocuk olduktan sonra ev almayı unut..
Zaten çok yeni evlisiniz,çocuk için çok erken,yaşınız da çok genç...30 yaş baba olmak için geç mi ya erken bile bence..
Ben şu an 2 yıllık evliyim daha 2 sene bebek düşünmüyorum..Kendi evimizde oturduğumuz halde..
Kayınvalidelerin evine de güvenmeyin başka bir konuda da yazmıştım,tilki ölecek de .... gülecek derler..
Onlar azıcık iş bilir bir aile olsa o arsaya o apartmanı 50 kere kondurmuştu..
3 tane yetişmiş oğulları var,bu zamana kadar o evler yapılmadıysa şimdiden sonra 80 yaşında dedenin uğraşmasıyla hiç yapılmaz..
Kendileri kiradan kurtulmak için bile o arsaya bi ev kondurmamışlarsa şimdiden sonra bir umudun olmasın..
Bi de düğün takılarını bozdurmuşlar diyorsun hem de ev verecekler sanıyorsun,kendine ev alamayan insanlar sana ev verir mi arkadaşım?
Dikkat et düğün takıları gibi elinde olanları da almasınlar,bu yeter...
bence önce maddi durumunuzun biraz düzelmesini bekleyin. çocuğunuza bakacak kimse de yokmuş,çocuk olursa eşinizin maaşıyla zor olur sizin için. borçları bitirin,biraz para biriktirin,sonra çocuk yaparsınız. ev almak şart değil çocuk yapmak için,ama biraz da maddi olarak toparlanmak şart bence. yaşınız daha çok küçük,hiç acele etmeyin bence .ben kızımı 30 da doğurdum,3 sene çocuk yapmadım,maddi sıkıntı olmamasına rağmen. benim arkadaşlarım da 33 35 de falan doğuruyorlar. çok acele etmek bence anlamsız,çocuğun masrafı çok çünkü.
beraber aşarız canım merak etme nerde oturuyosun sen keşke yakın olsaydıkben 5-6 aya kalmaz başlıycam çalışmalara anlarsın :) bakalım hayırlısı Allah herşeyin rızkını verir çocuğu erteleme evini alırsın bak bende kiradayım eşimin maaşıda 640 tl gel birde beni düşün Allah tan borcumuz yok o var işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?