• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev mi alalım çocuk mu yapalım

poyrazmurat

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2011
327
21
318
İstanbul
kızlar kafam çok karışık yorumlarınıza ihtiyacım var.uzatmadan derdimi yazayım 1 senelik evliyim kiradayız ve eşimle ikimizde çalışıyoruz ama özel sektörde. 2 tane de kredimiz var düğün masrafları için. ay sonunu zor getiriyoruz maaşlarımız yüksek değil. eski konularımdan bilenler bilir düğün takılarımı kaynanam aldı bozdurdu borç ödedi biz balayındayken haberimiz olmadan. şimdi asıl sorunuma geçeyim eşimin dedesinin yani kaynanamın babasının yeri var mütahite verecekler ama tabi daha bu muhabbetler biz sevgiliyken vardı yani 3 sene oldu hala verecekler.1 kat daha fazla olsun diye çok ince eleyip sık dokuyolar üstelik kaynanamda kirada 30 senedir kirada oturuyo. kaynatamın emekli ikramiyesi olsun 30 senede çalışıp kazandıkları olsun hep harcamışlar yani yemiş içmiş gezmişler ne bir ev ne araba ne arsa hiçbişey sahibi olamamışlar. üstelik eşimin 3 tane daha evlenmemiş bekar erkek kardeşleri var. çocuklarını da düşünmemişler yani kendi ağızlarıyla 2 ev parası yediklerini söylediler. şok oldum. neyse işte bugün eşim annesiyle konuşmuş. mütahite vermiceklermiş kendileri yapacaklarmış 80 yaşındaki dede ilgilenecekmiş yani. çok büyük bir yer en az kaynanama 4 daire düşer. zaten nişanlandığımızdan beri söyler bize bir daire vereceğini. fakat artık hiç umudum kalmadı eşimde çok sinirlenmiş artık verselerde istemiyorum dedi. çünkü kızlar hep yalan söylediler. yılbaşı geçsin seçim geçsin bayram geçsin o geçsin bu geçsin. hep kandırdılar yani hiç vermeye niyetleri yok. yanlış anlamayın vermek zorunda değil gözüm evde değil ama yalan söylemeleri eşimide benide çok kızdırdı. eşimi hiç böyle sinirli görmemiştim. bir de eşim 30yaşında çocuk için çok geç kalmak istemiyo bununla da ilgili konum var ev olsun da o zaman çocuk yaparız diye konuşmuştuk.şimdi asıl sorum şu kızlar ikimizde özel sektördeyiz birikim yok üstüne borç ta var (gerçi borçlar seneye bitecek) takılarımı aldılar krediyle ev almaya kalksak 20-30 milyar takı paramı verirler herhalde ama 60-70 milyar borca nasıl girecez özel sektördeyken.istanbuldayım ev fiyatları malum. birde çocuk olursa kendi annem bakamaz engelli kardeşim var. kaynanam da bakamayacağını söylemişti üstüne basa basa daha önce. baksada zaten arabamız yok. yarım saat uzaklıkta bize. bakıcı falan ayarlasak birimizin maaşı bakıcıya gider. başka da baktırabileceğim kimse yok. çocuk önce olsa kreş yaşına gelse ondan sonra eve girsek tek maaşla kirada hem de çocuğu nasıl kreş yaşına getireceğiz. eşimin maaşı 1000 tl. kendi ailemde zengin değil üniversitede okuyan ve birde engelli kardeşim var babam emekli onlarda olsa zaten hiç düşünmezler verirler.valla kızlar uzun oldu karışık yazdım ama kusra bakmayın kafam öyle karışıkki .yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

ahanda bunu benmi yazdım diye düşündüm bir an ama hepsi değil canım benimde evleneli 1yıl olucak ve bizde ikimiz çalışıyoruz borcumuzu bitirdik Allah a şükür ve 30000 de benim bekarken biriktirdiğim ve bileziklerim var yani hepsi 30,000 yapıyo peşinat ama çocuk için geç kalmakda istemiyoruz yaşım 26 evi alırsak borca girersek en az 10 yıl çocuk yapamayız herşey zorlaşır en iyisi çocuğu yapmak bence sonrada hem birikim yaparsın hemde çocuğun büyür

ahanda bunu benmi yazdım diye düşündüm bir an ama hepsi değil canım benimde evleneli 1yıl olucak ve bizde ikimiz çalışıyoruz borcumuzu bitirdik Allah a şükür ve 30000 de benim bekarken biriktirdiğim ve bileziklerim var yani hepsi 30,000 yapıyo peşinat ama çocuk için geç kalmakda istemiyoruz yaşım 26 evi alırsak borca girersek en az 10 yıl çocuk yapamayız herşey zorlaşır en iyisi çocuğu yapmak bence sonrada hem birikim yaparsın hemde çocuğun büyür

cnm bende öyle düşünüyorum ama bakacak kimse yok en az 3 yaşına gelene kadar kreşe gidene kadar çalışamam. 1000 tl maaşla hem kira hem elektrik su hem çocuk nasıl yetiştireceğiz o dönem beni korkutuyo.

beraber aşarız canım merak etme nerde oturuyosun sen keşke yakın olsaydık :( ben 5-6 aya kalmaz başlıycam çalışmalara anlarsın :) bakalım hayırlısı Allah herşeyin rızkını verir çocuğu erteleme evini alırsın bak bende kiradayım eşimin maaşıda 640 tl gel birde beni düşün Allah tan borcumuz yok o var işte

canım bende 26 yaşındayım eşim 30 yaşında 2 yıllık evliyiz ve tam 1. evlilik yıl dönümümüzde ev aldık :18:
yani coluk cocuk hiç düşünmedik.bende özel sektördeyim ve eşiminde maaşı cok cok iyi değil toplasan anca 1 maaş eder...
cok sükür bizimkilerde yardım ettilerde bir ev aldık ama kredimiz cok yüksek ancak geciniyoruz ye iç fatura öde kıtıkıtına...

şimdi şimdi cocuk düşünüyoruz yani ev aldık 1 sene sonra ama cocugumuzda olmuyoooo herseyde bir hayır var diyorum artık....

Allah yardımcın olsun ama zaten borcunuz varken birde ev borcuna girmeyin özelliklede desteğiniz yoksa sadece ev almakla bitmiyor bir sürü ıvırı zıvırı var...
borcunuzu bitirince evinizi alın sonra cocuk yapın zaten cocuk olana kadar 1 sene gecer hersey yoluna girer Allahın izni ile....

yaş sorunu var ama o da artık kader diyelim...

madem seneye borçlarınız bitiyo bence bekleyin borçlarınız bitsin ona göre karar verirsiniz hem daha 1 yıllık evliymişsin çocuk için erken değilmi ?

beraber aşarız canım merak etme nerde oturuyosun sen keşke yakın olsaydık :( ben 5-6 aya kalmaz başlıycam çalışmalara anlarsın :) bakalım hayırlısı Allah herşeyin rızkını verir çocuğu erteleme evini alırsın bak bende kiradayım eşimin maaşıda 640 tl gel birde beni düşün Allah tan borcumuz yok o var işte

istanbuldayım cnm. aslında bizde 5-6 aya kadar başlıyacaktık ama 1 sene daha bekleyeceğiz galiba tam eşimle konuşmadık. ben birazdan işten çıkacağım o 4 te gitti işe gelince tekrardan konuşçaz bakalım. senin eşinin maaşı azmış benimkinin yüksek sayılır ama işte insan düşünmeden edemiyo çocuk rızkıyla gelir Allah yardım eder tabi kısmet ne diyimki. ahh cnm bu siteyi ondan çok seviyorum çıkarsız herkes birbirine en içten dualar ediyo dilelerini gönderiyo ama en yakınların böyle seni afedersin ama enayi yerine koyuyo hakkını çalıyo ya onu yediremiyorum.

canım bende 26 yaşındayım eşim 30 yaşında 2 yıllık evliyiz ve tam 1. evlilik yıl dönümümüzde ev aldık :18:
yani coluk cocuk hiç düşünmedik.bende özel sektördeyim ve eşiminde maaşı cok cok iyi değil toplasan anca 1 maaş eder...
cok sükür bizimkilerde yardım ettilerde bir ev aldık ama kredimiz cok yüksek ancak geciniyoruz ye iç fatura öde kıtıkıtına...

şimdi şimdi cocuk düşünüyoruz yani ev aldık 1 sene sonra ama cocugumuzda olmuyoooo herseyde bir hayır var diyorum artık....

Allah yardımcın olsun ama zaten borcunuz varken birde ev borcuna girmeyin özelliklede desteğiniz yoksa sadece ev almakla bitmiyor bir sürü ıvırı zıvırı var...
borcunuzu bitirince evinizi alın sonra cocuk yapın zaten cocuk olana kadar 1 sene gecer hersey yoluna girer Allahın izni ile....

yaş sorunu var ama o da artık kader diyelim...

haklısın cnm çocuğu çok ertelemek istemiyorum eşimin yaşı var ben 24 yaşındayım ama çocuk olana kadar hamilelikti derken zaten zaman geçiyo.zaten borçlar seneye bitiyo onları bitirmeden kalkışmam da. eşimin ailesinden destek yok ama benim ailem de kıt kanaat geçinmesine rağmen babam herzaman elinden geleni yapacağını söyler. erkek aileleri niye çocuklarını düşünmezki hiç anlamam. senin içinde üzüldüm cnm inş. Allahım en kısa zamanda nasip eder inş.

madem seneye borçlarınız bitiyo bence bekleyin borçlarınız bitsin ona göre karar verirsiniz hem daha 1 yıllık evliymişsin çocuk için erken değilmi ?

benim için sorun değil daha 24 yaşındayım 30 a kadar yolu var da eşim 30 yaşında o yüzden istiyo dediğin gibi bu bir senede borçlar bitene kadar kararımızı vermeliyiz.

yerinde olsam ev alırım hem 70 yaşındaki erkek bile çocuk yapabilir ki..

70 yaşından sonra çocuğa bir hayrı olur mu sizce?
Ben 1 sene bekleyin derim..1 sene sonra borçlarınız bitince çocuk yapın.Çocuk sahibi olmak için illa ilk başta ev sahibi olmak gerekmiyor.Allah yardımcınız olsun.Ben 2 senelik evliyim, kiradayım.İlk 1,5 sene borç ödedik (evlilik,düğün,eşya)..Taksitlerimizin bittiği ay hamile kaldım çok şükür.İnşallah hayırlı zamanda sizinde kalbinizdekini size verir Allah.

Canım ben olsam önce ev alırdım..

Maaşlarınızın ne kadar olduğunu yazmışsın,Allah bereket versin ama çocuk olduktan sonra ev almayı unut..

Zaten çok yeni evlisiniz,çocuk için çok erken,yaşınız da çok genç...30 yaş baba olmak için geç mi ya erken bile bence..

Ben şu an 2 yıllık evliyim daha 2 sene bebek düşünmüyorum..Kendi evimizde oturduğumuz halde..

Kayınvalidelerin evine de güvenmeyin başka bir konuda da yazmıştım,tilki ölecek de .... gülecek derler..

Onlar azıcık iş bilir bir aile olsa o arsaya o apartmanı 50 kere kondurmuştu..

3 tane yetişmiş oğulları var,bu zamana kadar o evler yapılmadıysa şimdiden sonra 80 yaşında dedenin uğraşmasıyla hiç yapılmaz..

Kendileri kiradan kurtulmak için bile o arsaya bi ev kondurmamışlarsa şimdiden sonra bir umudun olmasın..

Bi de düğün takılarını bozdurmuşlar diyorsun hem de ev verecekler sanıyorsun,kendine ev alamayan insanlar sana ev verir mi arkadaşım?

Dikkat et düğün takıları gibi elinde olanları da almasınlar,bu yeter...

70 yaşından sonra çocuğa bir hayrı olur mu sizce?
Ben 1 sene bekleyin derim..1 sene sonra borçlarınız bitince çocuk yapın.Çocuk sahibi olmak için illa ilk başta ev sahibi olmak gerekmiyor.Allah yardımcınız olsun.Ben 2 senelik evliyim, kiradayım.İlk 1,5 sene borç ödedik (evlilik,düğün,eşya)..Taksitlerimizin bittiği ay hamile kaldım çok şükür.İnşallah hayırlı zamanda sizinde kalbinizdekini size verir Allah.

cnm çok teşekkür ederim yorumun için. eşimle konuşucaz bakalım kendi yağımızla kavrulucaz. seninde bebeğin hayırlı olsun cnm Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

bence önce maddi durumunuzun biraz düzelmesini bekleyin. çocuğunuza bakacak kimse de yokmuş,çocuk olursa eşinizin maaşıyla zor olur sizin için. borçları bitirin,biraz para biriktirin,sonra çocuk yaparsınız. ev almak şart değil çocuk yapmak için,ama biraz da maddi olarak toparlanmak şart bence. yaşınız daha çok küçük,hiç acele etmeyin bence .ben kızımı 30 da doğurdum,3 sene çocuk yapmadım,maddi sıkıntı olmamasına rağmen. benim arkadaşlarım da 33 35 de falan doğuruyorlar. çok acele etmek bence anlamsız,çocuğun masrafı çok çünkü.

Canım ben olsam önce ev alırdım..

Maaşlarınızın ne kadar olduğunu yazmışsın,Allah bereket versin ama çocuk olduktan sonra ev almayı unut..

Zaten çok yeni evlisiniz,çocuk için çok erken,yaşınız da çok genç...30 yaş baba olmak için geç mi ya erken bile bence..

Ben şu an 2 yıllık evliyim daha 2 sene bebek düşünmüyorum..Kendi evimizde oturduğumuz halde..

Kayınvalidelerin evine de güvenmeyin başka bir konuda da yazmıştım,tilki ölecek de .... gülecek derler..

Onlar azıcık iş bilir bir aile olsa o arsaya o apartmanı 50 kere kondurmuştu..

3 tane yetişmiş oğulları var,bu zamana kadar o evler yapılmadıysa şimdiden sonra 80 yaşında dedenin uğraşmasıyla hiç yapılmaz..

Kendileri kiradan kurtulmak için bile o arsaya bi ev kondurmamışlarsa şimdiden sonra bir umudun olmasın..

Bi de düğün takılarını bozdurmuşlar diyorsun hem de ev verecekler sanıyorsun,kendine ev alamayan insanlar sana ev verir mi arkadaşım?

Dikkat et düğün takıları gibi elinde olanları da almasınlar,bu yeter...

aynen bende senin gibi düşünüyorum cnm şimdiye kadar verilmemişse şimdiden sonra çok zor hatta eşimede diyorum artık güvenme diye ama o olacak diyo. yer kaynanamın değil babasının kendi kızını bile düşünmeyen torununu mu önce düşünecek.eşimin demesiyle yer onların yani kaynanamın olsaymış çok tan verilirmiş. o da dedesine çok kızıyor ama elden ne gelir. ne kıymetli arsaları varmış üstelik yanındaki bütün yerlere binalar dikildi bir tek orası çıplak kaldı inan. millet nasıl yapıyo da onlar nazlanıyo anlamıyorum doğrusu

bence önce maddi durumunuzun biraz düzelmesini bekleyin. çocuğunuza bakacak kimse de yokmuş,çocuk olursa eşinizin maaşıyla zor olur sizin için. borçları bitirin,biraz para biriktirin,sonra çocuk yaparsınız. ev almak şart değil çocuk yapmak için,ama biraz da maddi olarak toparlanmak şart bence. yaşınız daha çok küçük,hiç acele etmeyin bence .ben kızımı 30 da doğurdum,3 sene çocuk yapmadım,maddi sıkıntı olmamasına rağmen. benim arkadaşlarım da 33 35 de falan doğuruyorlar. çok acele etmek bence anlamsız,çocuğun masrafı çok çünkü.

haklısın cnm kazara hamile kalsam kenarda hiç paramız yok dediğin gibi sadece ev için değilde çocuk içinde birikim yapmak lazım. valla kafam çok karışık.

prometheus ne akilli bir bayansin, yorumuna hayran kaldim. Allah yolunu acik etsin canim.

Poyrazmurat ben o takilara aklim kaldi, neden kaynana sormadan alip, borc ödese bile, sizi haberdar etmeden bu ise girisebiliyor?
Sonra neden kaynana 2-3 sene cocugunuza bakmaya simdiden red ediyor? Tabiki hep savunurum kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil ama sen ve esin hayirli bir is yapmak istiyorsunuz yani gelecege yatirim yapmak amacli evinizi almayi düsünüyorsunuz, keske bakarim deseydi.

Ben senin yerinde olsam prometheus arkadasin dedigi gibi fazla bu aileye güvenmezdim. Evimi alirdim ama uzak bir yerde alirdim.
Hic o aileyi kendi özel plan ve projelerime katmazdim, cünkü onlarin kendilerine hayri yok sanami olacaklar bu yasdan sonra.
Bir insan kendisini belli eder davranislariyla ve o ailede cok iyi belli etmis yani göz göz görede o insanlari ciddiye almazdim hayatimida gelecekle alakali bozmazdim. Bence onlari yok bil sana yardim edecek düsüncede degiller.

Ikincisi cocuk icin hicde gec degil olsun 5 sene sonra olsun ne kadar daha olgun olunursa hersey daha güzel oluyor annelikde öyle ve her istediginiz rayinda oturursa ancak o zaman cocugu düsünürdüm senin yerinde olsaydim.

Prometheus arkadasin yorumunu bir daha oku, gercekten cok mantikli yazmis arkadas, ben tam beceremedim diyeceklerimi.

Arkadaşım, 640 tl maaşla ve kira ödeyerek nasıl geçniiyorsun, muhakkak ek bir gelirin vardır.
Çok iyi düşün, çocukla sıkıntı çekmek karı-koca sıkıntı çekmeye benzemez hiç. İnan öyle masrafları çıkıyor ki hesapta olmayan.

Back