Ev meselesi

tekstil mühendisi bulmuşken hemen sorayım.ben kıyafet alırken çoğunlukla kaliteli polyester kumaşı tercih ediyorum pamuklu keten vs. yakışmıyor ya da 1 yıkama da bozuluyor tekrar giymek istemiyorum en çok ta ip.....l tw......sgibi markalarda bol var bu şık polyester ürünler indirimde toptannnn topluyorummm :KK53: acaba sağlığa çok bi zararı var mı onu merak ediyorummm
Cok zarari yok. Yani petrol urunu polyester,uzerinde petrolle geziyorsun ama sonucta artik su var deterjan var makine var herkes yikiyor bir giymeyle veya havalandiriyor kurutma makinesinde. Sporda pamuklu kullansan yeter.

Vay be insanlar ne hayatlar yaşıyor. Ben kaynanadan nasıl kurtulurum da ayrı eve çıkarız diye didiniyorum. :KK70: Bu arada konuya dönersem şu dönemdeki ekonomik durumda eşinizin ertelemesi gerektiğini söyleyin. Malum pandemi ve bazı köklü şirketler bile batıyor. Kiraya çıkmak için acele etmesin.

bizim apartman 68 daire 4+1 valla asansörde girişte ya da araba parkında hiç bir samimiyetimin olmadığı insanlara devamlı selam vermekten ve hal hatır sormaktan yoruldumm.yapmasan da saygısız oluyorsun o da olmuyor.çok katlı apartmandan uzak durun derim.
Yaaa iste bu. Kesinlikle ayni fikirdeyim. Kismet tabi ama hic tercihim degil

Canim,4+1ler hep apartman dairesi. Ben de hic sevmem apartman. Alismisiz 13 senedir rahat yasiyorum ben. Bekarken annemle villadaydik. Evlendim bu ev bana cok rahat geldi alt bos ust bos tek daire. Bizim site 2 bloklu 14 daireden olusuyor. Bizim blok 6 daire,karsi blok 8. Karsisi kalabalik ama bizim binada 3 daire doluyuz. Villa konforunda yasadik resmen 6 yildir. Simdi yemiyor tabi 16 katli apartmanlarin 14. Katina tasinmak
Bulundugum bolgede 6 7 ustu kat yok neredeyse.
Ben 2ci 3uncu katlara bakiyorum.Alt bos oldugu icin sorun olmadi mi Dark,ben cekiniyorum dukkan ust evlerden ornegin.
Az katli binalardan baksan da sorun yasarmisin acaba?
Hani nispeten az insan,az gurultu filan..

Vay be insanlar ne hayatlar yaşıyor. Ben kaynanadan nasıl kurtulurum da ayrı eve çıkarız diye didiniyorum. :KK70: Bu arada konuya dönersem şu dönemdeki ekonomik durumda eşinizin ertelemesi gerektiğini söyleyin. Malum pandemi ve bazı köklü şirketler bile batıyor. Kiraya çıkmak için acele etmesin.
Yaaa demeyin oyle nolur :KK66: insallah Allah gonlunuze gore verir de mutlu mesut yasarsiniz esinizle. Benim kaynanam delinin teki. Keske adam olsaydi da beraber yasasaydim. Cok ciddi soyluyorum size. Normal insansa dert etmeyin ayri eve cikana kadar. Deliyse de Allah sizi de kurtarsin insallah.

Aklima getirdiniz,salonda oturuyorum su an,kaynanam ayakkabilariyla girdiydi iceri. Ben hamileydim 5 aylik. Neden bana soylemediniz bebek beklediginizi diye bagirip cagirdiydi hey gidi gunler. Hic sesimi cikarmamistim,ayaklarini vura vura cikip gitmisti. Esimin hala haberi yok :KK66:

Bulundugum bolgede 6 7 ustu kat yok neredeyse.
Ben 2ci 3uncu katlara bakiyorum.Alt bos oldugu icin sorun olmadi mi Dark,ben cekiniyorum dukkan ust evlerden ornegin.
Az katli binalardan baksan da sorun yasarmisin acaba?
Hani nispeten az insan,az gurultu filan..
Altta 5 sene dukkan calistiriyordu bir komsu. Cok guzel isinirdim ben yine de cunku yerden isitma vardi. Simdi 1 senedir bos,tasindi dukkan. Hic sorun yasamadim bilmiyorum canim. Gurultu olacak mi derdim olmadi,oglumu hic kisitlamak zorunda kalmadim falan. Bana yetiyordu bunlar acikcasi

Evim varken 5 bin lira vermezdim. Kendi evimi satıp daha uygun bir yerden daha büyük bir ev alırdım

Diğer konudan hatırlıyorum
Sizin eşiniz gösteriş yapmak istiyor gibi geldi bana gerisi bahane
Ne iş yapıyor bu arada Merak ettim
Esim tekstilci. İnternet satisi sayesinde isleri cok iyi son 2,5 senedir. Gosteris konusunu bilemiyorum acikcasi o eviyle degil isiyle hava atar genelde.

Altta 5 sene dukkan calistiriyordu bir komsu. Cok guzel isinirdim ben yine de cunku yerden isitma vardi. Simdi 1 senedir bos,tasindi dukkan. Hic sorun yasamadim bilmiyorum canim. Gurultu olacak mi derdim olmadi,oglumu hic kisitlamak zorunda kalmadim falan. Bana yetiyordu bunlar acikcasi
Supermis,beklentin yuksek olacak o zaman:)

Yaaa demeyin oyle nolur :KK66: insallah Allah gonlunuze gore verir de mutlu mesut yasarsiniz esinizle. Benim kaynanam delinin teki. Keske adam olsaydi da beraber yasasaydim. Cok ciddi soyluyorum size. Normal insansa dert etmeyin ayri eve cikana kadar. Deliyse de Allah sizi de kurtarsin insallah.

Aklima getirdiniz,salonda oturuyorum su an,kaynanam ayakkabilariyla girdiydi iceri. Ben hamileydim 5 aylik. Neden bana soylemediniz bebek beklediginizi diye bagirip cagirdiydi hey gidi gunler. Hic sesimi cikarmamistim,ayaklarini vura vura cikip gitmisti. Esimin hala haberi yok :KK66:
Sağolun teşekkür ederim :) Benim kaynanam deli falan değil Allah'a şükür. Gayet aklı başında, güçlü bir kadındır. Sadece eşimle özel hayat olmuyor, bazen insan kendine ait bir evi, eşyaları olsun istiyor. Rahat hareket etmek istiyor o açıdan çıkmak istiyorum.
Bu arada Allah mutluluğunuzu daim etsin :)

Esim tekstilci. İnternet satisi sayesinde isleri cok iyi son 2,5 senedir. Gosteris konusunu bilemiyorum acikcasi o eviyle degil isiyle hava atar genelde.
Ama oturduğu evde bir parçası onun
Yaşantısının
Şimdi işlerini büyüten birinin artık ne işi var apartmanda diye düşünüyordur.
E ticaret tarzı birşey yapıyor anladığım

Arkadaslar selamlar
Haftalardir esimle didisip duruyoruz. Konu 2+1 evimize sigamamak, kiraya ciksak mi dusunceleri. Kendimi burada cok anlatirim,yine tekrar edecegim. Esim ve ben meslektasiz,tekstil muhendisiyiz. Ben su aralar yine calismiyorum,okullar tatil oldugundan beridir isi biraktim,5 yasinda oglumuz var,bir ay oldu kres acildigi icin tekrar devam ediyor. Ben de kendime gore bir is bulursam calisacagim tekrar.

Kendimize ait 2+1 evimiz var orada yasiyoruz. Luks bir semt ile kenar mahalle arasina tikilmis bir cadde uzerinde. Evimi seviyorum,komsuluk kulturum yok 24 saat disari yuruyerek dahi cikabilecegim kadar guvenilir bir semtte yasiyoruz. Alt katim dukkan,bos. Ust katim bos kimse oturmuyor. Oglumuzu cok rahat buyuttuk sanki mustakil evde yasiyormus gibi. Ses ve isi yalitimi var 6 yasinda bina,ilk sahibi biziz. Mutluyum burada.

Ama esim,yine bir seyleri kafaya takti ve bize bu evin artik dar geldigini,kiraya cikmamiz gerektigini falan soyluyor. Hedefi oglumuzun su anki okuluna ve seneye ilkokul icin verecegimiz okula yakin olmasi, mumkunse bagimsiz bahceli,site icinde olmayan bir mustakil eve kiraya cikmak istiyor. Neden kira derseniz soyle ki istedigi tarz evler 2,5 milyondan basliyor satin almaya kalksak. Ve bizim o kadar paramiz yok. Olsa da esim esnaf,kendi isini yaptigindan eve gommez o parayi. Kiraliklar ise 6bin lira civarinda. Yillik pesin verdigimizde ayligi 5 bine kadar dusuyor. Evler cogunlukla sifir,veya sifirlanmis tadilat gormus 6+1ler veya 7+2ler falan.

Daha once bir iflas yasadigimiz icin su anda bu evden tasinmak,ayda 5 bin lira kira odemek bana mantikli gelmiyor. Esim iyi kazaniyor olmanin verdigi gucle tasinmak istiyor. Oturdugumuz eve,komsulara kafayi takmis durumda. Siradan bir apartmanda yasayamayiz,altta insan ustte insan,yanda insan. Yapamayiz biliyorum. Kaldi ki yapariz desek de o evlerin kirasi da 2500-3000den basliyor. En az 3+1 bakacagimizdan dolayi.

Esim tasinalim gidelim diyor,ben kalalim diyor. Siz ne diyorsunuz?:KK66: Yorumlariniz benim icin cok degerli,simdiden herkese vakit ayirdigi icin tesekkur ediyorum.
Eşiniz saçma düşünüyor can ya 5 bın kira çok ne güzel kendı evınız var. Hem 6 7 odalı evler zor bız de aldık. Babamda senın eşinin kafasında hıc bıze göstermeden gıdıp almış kendınce süprız yapmış. Annem kafayı yiyor alt üst temızlık o kadar zor ki 3 / 4 +1 ev kafıydı. Evi temızlıyorsun ust pek kullanılmıyor bır çıkıyorsun san ki at koşturulmuş toz. O kadar para gomduk teras su cekıp alt kata verdı izolasyon tekrar yaptık terası kapattık derken 100 bın gıttı. O yuksek paralar anca mustakıl bahcelı bır eve gömülmeli ki evınız de var ılerde bırıkım yapıp mustakıl bır ev daha makul olur.

Ama oturduğu evde bir parçası onun
Yaşantısının
Şimdi işlerini büyüten birinin artık ne işi var apartmanda diye düşünüyordur.
E ticaret tarzı birşey yapıyor anladığım
Evet su cok bilinen sitelerden birinde satiliyor urunleri.
Akrabalariyla gorusmuyor,coguyla sadece is iliskisi var. Eve davet etmiyor artik,istemiyor,zaten yorgun geliyor misafire mecali kalmiyor

X