Ev meselesi

Nedir bu adamlarin taşınma meraki ya, benim esimde tutturuyor arada tasinalim da tasinalim. Seneye koronada biterse yurtdisina yerlesme planimiz var 1 sene icin tasinmam diyorum ama anlatamiyorum. 2500 tl kira veriyoruz birde sehir disina dogru gidip 3500 tl kiraya is yerine 2 saatlik mesafeye gitmek istiyor. Yarim saatlik yolu olan ise bile en az 3 gun gec kalir 2 saatlik yolda gec kalmam deyip duruyor. Ben artik tasinacaksan cekmecede ki corabi dahi toplamam tut adamlari toplasin herseyi ayni duzen temizlesin yerlestirsin diyorum. Sesi cikmiyor.
Ya cidden niye yani? Tasinilacaksa buna genelde kadin karar vermez mi :KK66: bizim evde oyleydi eskiden annemle babam varken.
Bu adamla olmuyor. Cok acilmak istemiyorum bir yandan.
Bir yanim buyuk ev hmmm guzel olur diyor
Bir yandan da nasil temizleyecegiz o evleri diyorum. Kafayi yedirtecek bana

Sizde calismayi dusunuyormussunuz, esiniz çalışıyor , cocuk okulda . 3 4 saat evde vakit gecirmek icin gereksiz bence.
Ev kendi eviniz olmasa 2000 veriyorum , 5000 vereyim daha iyi diyebilirdiniz ama evde kendinizin.
Hele bu surecte eve gelen gidende olmuyor.
Benim fikrim eviniz ideal 😀

Eve çıkmakla iş bitmiyor ki. Kiralık eve bir sürü eşya almanız gerekecek boşu boşuna masraf. Ekonomi bu kadar belirsizken ben cesaret edemezdim
pandemi de bizim bütün komşular evlerine tadilat yaptırdı her gün bir kamyon mobilya ve beyaz eşya geldi vallaa.insanlar evde uzun kaldıkça virüsten dolayı evi kafalarına taktılar sanırım

Bu arada biz 3+1 deyiz ama 2+1 e geçsek mi modundayız

Üçüncü oda benim ofis ve duvarı kitaplık bir koltuk bir masa var odada

Eşim kitaplığı salona alıp daha hayata dahil etmek istiyor

Oğlan senin henüz küçük ama birkaç yıla döküntüsü bitiyor bir masası bir kitaplığı bir de giysi dolabı kalıyor

Ben kalın yerinizde derim evet sabah ulaşımı sıkıntılı ama bu aşamada o devasa evler gereksiz hani daha küçükken Bahçeli ev belki verimli de zaten çocuk haftanın 6 günü okulda akşam geç geliyor
18 dedin mi universiteye gider geri gelmez. Yani bakarsin gider yatili okur liseyi. Simdi okuldan donuste saat 8i zor goruyor,yatip uyumak icin agliyor artik o derece. Gozu ev gormeyecek.

Esimi desek,o da sabah 6da cikar gece 11de gelir. Ev kucukmus buyukmus anlamasi mucizeydi aslinda 😂

Sizde calismayi dusunuyormussunuz, esiniz çalışıyor , cocuk okulda . 3 4 saat evde vakit gecirmek icin gereksiz bence.
Ev kendi eviniz olmasa 2000 veriyorum , 5000 vereyim daha iyi diyebilirdiniz ama evde kendinizin.
Hele bu surecte eve gelen gidende olmuyor.
Benim fikrim eviniz ideal 😀
Ben calismak istiyorum elbette. Ama esim cok yogun calistigindan dolayi ise baslamak icin mecburen bazi kriterlerim oluyor,eve yakin olmasi lazim,cumartesi pazar tatil olmasi lazim gibi. Cocugun tum sorumlulugu bende. Ona gore davranmak zorunda kaliyorum haliyle ondan ise baslamam bu kadar gecikti. 3,5 yasinda krese verdim,dogumdan o zamana kadar da ben baktim meslege ara verip. Haliyle biktim evde oturmaktan. Calismak ilac gibi gelecek bana

Şuan kendi eviniz ve her ihtiyacınızı giderebilecek maddiyatınız var bence çocuk büyüsün ileri bir tarıhe erteleyin acele etmeyin derim malum ülke ekonomısı kötüye gidiyor kirada olmak büyük dert olmaya basladı ben de kırada olan biri olarak bir çok kirada olan kişi ev alsaydık diyordur Şuan yetişmek mümkün olmuyor🙃
Cok tesekkur ederim. Evler inanilmaz pahali. Kendi evimizi satsak uzerine kredi cekip ev de alamayiz cok fazla miktara ihtiyac var. Bir de evimi seviyorum ya, adam beni anlamiyor

ayda 5 bin lira verip eli zengin edeceğime 5000 lirayı krediye bağlar ev sahibi olurdum ben. Evinizi satın, üstünü tamamlayın ve makul bir ev bulun.
Onu dusundum ama bizim ev etse etse 400bin ediyor. Alinabilecek evler 1,5 milyon gibi. O kadar krediyi odeyemeyiz diye dusunuyorum. Kismet tabi ille de. Cok tesekkurler ♥️

pandemi de bizim bütün komşular evlerine tadilat yaptırdı her gün bir kamyon mobilya ve beyaz eşya geldi vallaa.insanlar evde uzun kaldıkça virüsten dolayı evi kafalarına taktılar sanırım
Esimin isleri de patlama noktasinda. Tekstilciyiz,ne kumas yetiyor ne iscilik. Herkes kendini ev tekstiline ev esyasina adamis gibi. Bir de bizim isler internet uzerinden satis oldugu icin,yetisemiyor elemanlar.

Esimin isleri de patlama noktasinda. Tekstilciyiz,ne kumas yetiyor ne iscilik. Herkes kendini ev tekstiline ev esyasina adamis gibi. Bir de bizim isler internet uzerinden satis oldugu icin,yetisemiyor elemanlar.
valla gelirimiz düşse de biz de hababam eşya alıyoruz eve. giyecek yerimiz olmasa da aa bilmem ne marka da büyük indirim var alalım dursun dolapta ne olacak diye de alıyoruz.kargoculardan utanıyorum valla artık kargoyu teslim alırken adamlar haftada 3 gün kapımdalarr :kızgın:

Esime hadi sayginkente gidelim desem kosarak gider :KK66: tam ona gore.
Ama gozumde buyuyor bu saatten sonra komsu olayina girmek.
İceride belki daha az katli bloklar vardir bilmiyorum hic bakmadim. Ama degerlendirebilirim dogru diyorsun.
Bu ara cok gezindim ev baktim 19 mayisin yukarilarinda. Evler inanilmaz guzel ama iste hep bir ama var bende.
İcime emekli ogretmen kacmis gibiyim

Hepsi aynı küçük blok vs yok

Ama orada komşuluk yok ki

Bir yeni taşınan ev hanımı arkadaş bulamadı zira sıfırdan gidip kimse ile tanışamadı

Çalışanlar birbirini bile görmüyor bir arkadaşım asansörde birini görmüş aynı katta inmiş yan komşusunun oğluymuş 5 yılda ilk defa görmüş

Yani maliyetli ama bence tek binadan daha huzurlu olabilir orada her şey sana bakacak tadilatı bahçesi temizliği vs

Bir de metro var nazım Hikmet var yakın

Çocuklar büyüyünce önemli bunlar imkan bulursak biz de geçeceğiz o taraflara

Hatta orada oturan arkadaş saygınlente gelin kendi evimizi kiraya verin dedi de ben o paraya kıyamadım ama ilerde burayı satıp oralarda bir yere gidebilirim

Ya cidden niye yani? Tasinilacaksa buna genelde kadin karar vermez mi :KK66: bizim evde oyleydi eskiden annemle babam varken.
Bu adamla olmuyor. Cok acilmak istemiyorum bir yandan.
Bir yanim buyuk ev hmmm guzel olur diyor
Bir yandan da nasil temizleyecegiz o evleri diyorum. Kafayi yedirtecek bana
Bizde de ayni olay,roller degisik:))
Bahceli buyuk bir evim var,fakat lokasyondan memnun degilim,ev bakiyorum,esimin aklina sokmaya calisiyorum,ne emekler veriyorum bilsen:)
3+1 de olsa istedigim bolgede olsun istiyorum ben de.Esin hakli sanki Dark ya.Ama 5 binlik degil de daha makul fiyatlarda olsa sanki.Onca buyuk ev 1 cocukla atıl kalir gibi.
4+1yeter size.Oyle evlerin fiyat araligi nedir acaba?

Hepsi aynı küçük blok vs yok

Ama orada komşuluk yok ki

Bir yeni taşınan ev hanımı arkadaş bulamadı zira sıfırdan gidip kimse ile tanışamadı

Çalışanlar birbirini bile görmüyor bir arkadaşım asansörde birini görmüş aynı katta inmiş yan komşusunun oğluymuş 5 yılda ilk defa görmüş

Yani maliyetli ama bence tek binadan daha huzurlu olabilir orada her şey sana bakacak tadilatı bahçesi temizliği vs

Bir de metro var nazım Hikmet var yakın

Çocuklar büyüyünce önemli bunlar imkan bulursak biz de geçeceğiz o taraflara

Hatta orada oturan arkadaş saygınlente gelin kendi evimizi kiraya verin dedi de ben o paraya kıyamadım ama ilerde burayı satıp oralarda bir yere gidebilirim
Bizdeki sorun da evimizin yuksek fiyata satilamamasi ama almak istedigimiz evlerin de cok pahali olmasi. Annem villada yasiyor,onun evi satsak,bizimkini satsak 19 mayistan ev alamiyoruz. İnanilmaz pahali.

18 dedin mi universiteye gider geri gelmez. Yani bakarsin gider yatili okur liseyi. Simdi okuldan donuste saat 8i zor goruyor,yatip uyumak icin agliyor artik o derece. Gozu ev gormeyecek.

Esimi desek,o da sabah 6da cikar gece 11de gelir. Ev kucukmus buyukmus anlamasi mucizeydi aslinda 😂

Bak işte 10 ila 18 arasına yapacaksın yatırımı

Sabah 8 de okulda olacak 5 ye çıkacak 6 da spor en geç 10 da uyuyacak

yollarda heba olunuyor

Bir de 8. Sınıfta kurs lisede ek dersler vs

Oğlan 18 olunca Buraalrdan gideceğiz zaten

Ama ben o arkaları sevemedim zira bana çoklkkk ıssız geliyor

Bizde de ayni olay,roller degisik:))
Bahceli buyuk bir evim var,fakat lokasyondan memnun degilim,ev bakiyorum,esimin aklina sokmaya calisiyorum,ne emekler veriyorum bilsen:)
3+1 de olsa istedigim bolgede olsun istiyorum ben de.Esin hakli sanki Dark ya.Ama 5 binlik degil de daha makul fiyatlarda olsa sanki.Onca buyuk ev 1 cocukla atıl kalir gibi.
4+1yeter size.Oyle evlerin fiyat araligi nedir acaba?
Canim,4+1ler hep apartman dairesi. Ben de hic sevmem apartman. Alismisiz 13 senedir rahat yasiyorum ben. Bekarken annemle villadaydik. Evlendim bu ev bana cok rahat geldi alt bos ust bos tek daire. Bizim site 2 bloklu 14 daireden olusuyor. Bizim blok 6 daire,karsi blok 8. Karsisi kalabalik ama bizim binada 3 daire doluyuz. Villa konforunda yasadik resmen 6 yildir. Simdi yemiyor tabi 16 katli apartmanlarin 14. Katina tasinmak

tekstil mühendisi bulmuşken hemen sorayım.ben kıyafet alırken çoğunlukla kaliteli polyester kumaşı tercih ediyorum pamuklu keten vs. yakışmıyor ya da 1 yıkama da bozuluyor tekrar giymek istemiyorum en çok ta ip.....l tw......sgibi markalarda bol var bu şık polyester ürünler indirimde toptannnn topluyorummm :KK53: acaba sağlığa çok bi zararı var mı onu merak ediyorummm

Bak işte 10 ila 18 arasına yapacaksın yatırımı

Sabah 8 de okulda olacak 5 ye çıkacak 6 da spor en geç 10 da uyuyacak

yollarda heba olunuyor

Bir de 8. Sınıfta kurs lisede ek dersler vs

Oğlan 18 olunca Buraalrdan gideceğiz zaten

Ama ben o arkaları sevemedim zira bana çoklkkk ıssız geliyor
Oglan 18 olunca siz nereye gideceksiniz? Baska alternatif var mi mesela?
Tum okullar sayginkent civarlarinda. Belli ki ilkokulda ortaokulda buralardayiz kesin. Liseye belli olmaz tabi

Canim,4+1ler hep apartman dairesi. Ben de hic sevmem apartman. Alismisiz 13 senedir rahat yasiyorum ben. Bekarken annemle villadaydik. Evlendim bu ev bana cok rahat geldi alt bos ust bos tek daire. Bizim site 2 bloklu 14 daireden olusuyor. Bizim blok 6 daire,karsi blok 8. Karsisi kalabalik ama bizim binada 3 daire doluyuz. Villa konforunda yasadik resmen 6 yildir. Simdi yemiyor tabi 16 katli apartmanlarin 14. Katina tasinmak
bizim apartman 68 daire 4+1 valla asansörde girişte ya da araba parkında hiç bir samimiyetimin olmadığı insanlara devamlı selam vermekten ve hal hatır sormaktan yoruldumm.yapmasan da saygısız oluyorsun o da olmuyor.çok katlı apartmandan uzak durun derim.

X