• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev masraflari

Konu tam benlikmis:halay:canisi bizim eve giren para memur maasi diyim anla esim tek calisiyor masarfi ise soylsem inanmassan 40 milyar banka borcu arti kira arti ev masraflari....aylik 1 milyar banka kesiyo geri kalan eve gdeyor kirayi senelik verdik her hafta pazara gtmiyorum 1 ayda 2 defa gdyorum markete 300 buluyo aylik temizlik malzemesi midemizden cok para yiyor bi koseye para atmak surda dursun anladin sen :KK45:nasil ev donuyo dersen benim gbi super babaannen olsa anlarsin

Peki ev bu kadar önemli mi? Yani bir daha bu yaşınızı yaşamayacaksınız.
Batida oturucagin evler bakimli en az binguz bin besyuz icine girilip oturabilecegin o yuzden bende o parayi kiraya vermektense kendi evimi odemeyi dusunuyorum bilmiyorum dogrumu yapiyorum zaten bulunduğumuz yerde sinema avm falan yok:( cok doldum artik havalarda bozdu alti ayda kis artik gercekten biktim batiya gidip bu cektigim gunlerin acisini cikarmak istiyorum..

Ama sen sayılmazsın.
Almanyadaki mutfakla burdaki bir değildir diye düşünüyorum.
Az mı çok mu karar bile veremedim.
Gelir nedir mesela orda ?
Giyim bize göre pahalı ama oradaki kazanca göre pahalı mı ?

Benim arkadaşım almanyada part time mağazada çalışıyo erkek arkadaşıda burda istanbulda.
3 yılda tüm kazançlarını koyup İstanbuldan ev aldılar . 150 bin peşin üstüne kredi verdiler.

O ordan giyim hiç almaz istanbuldan alıyo izinde herşeyi kozmetiğide burda almıyo ordan alıyo

Mutfak isi aslinda söyle saglikli beslenmeye calisiyoruz e haliyle gidiyor. Yani ucuz yollusu da olur ama bu konuda kismak istemiyorum cünkü hastalanmamam gerek, yalnizim ve cocuk bakiyorum. Mutfak icin haftalik annasti, avakadoydu bazi grami az ama fiyati yüksek olan meyveleri aliyoruz. Bir tane nara Türkiyeye göre en az 3 lira vermis oluyoruz. Mutfaktan cok gidiyor bu yüzden.
Fakat kiyafet icin ihtiyacim oldugunda aliyorum, tatillerde alisveris yapiyorum fakat yine de buradan da ihtiyacini aliyorsun ister istemez. Makyaj yapmadigim icin malzeme almiyorum.

Yalniz bahsettininiz arkadaslariniz ailesiyle yasayip kira falan ödemiyorsa üc yilda birikim kolay olur fakat kiraydi cocuktu zaten kiramiz 600 euro civarinda. Yil sonu gelen faturalar da oluyor fazla kullanma nedeniyle. Esime yilda iki kere ikramiye veriyorlar onunla da tatil yapiyoruz. Bizim kazancimizi yettiremeyen gencler de var. Yeni cikan telefonu da almayiveriyoruz mesela.
Amacimiz yatirim yapmak, istenbuldan ev almak cok zor ama. Fiyatlar cok yüksek. Yatirim amacli bir daire alma derdindeyiz.

Saka bi yana borcun olunca hayat zor ama bu hayat esinle senin o yuzden birbirimize sıkınti vermeden gecinip gdiyoruz is kadinda bitiyor bence han vurup harman savunursan isin zor ...Her dogan gun borc azaliyor yeterki insan sevdgiyle mutlu olsun evde buzur saygi olsun

Mutfak isi aslinda söyle saglikli beslenmeye calisiyoruz e haliyle gidiyor. Yani ucuz yollusu da olur ama bu konuda kismak istemiyorum cünkü hastalanmamam gerek, yalnizim ve cocuk bakiyorum. Mutfak icin haftalik annasti, avakadoydu bazi grami az ama fiyati yüksek olan meyveleri aliyoruz. Bir tane nara Türkiyeye göre en az 3 lira vermis oluyoruz. Mutfaktan cok gidiyor bu yüzden.
Fakat kiyafet icin ihtiyacim oldugunda aliyorum, tatillerde alisveris yapiyorum fakat yine de buradan da ihtiyacini aliyorsun ister istemez. Makyaj yapmadigim icin malzeme almiyorum.

Yalniz bahsettininiz arkadaslariniz ailesiyle yasayip kira falan ödemiyorsa üc yilda birikim kolay olur fakat kiraydi cocuktu zaten kiramiz 600 euro civarinda. Yil sonu gelen faturalar da oluyor fazla kullanma nedeniyle. Esime yilda iki kere ikramiye veriyorlar onunla da tatil yapiyoruz. Bizim kazancimizi yettiremeyen gencler de var. Yeni cikan telefonu da almayiveriyoruz mesela.
Amacimiz yatirim yapmak, istenbuldan ev almak cok zor ama. Fiyatlar cok yüksek. Yatirim amacli bir daire alma derdindeyiz.

İkiside ailesine destek oluyo.
Kızın ailesi almanyada ev aldı onun kredisine destek oluyo.
Erkekğin aileside ataşehirden ec aldı onun kredisine destek oluyo ( babası asgari ücretle çalışıyo çünki )

Mutfağı şuyüzden sordum burdaki fiyat çarpı euro değildir. Gıda daha pahalı mı diye .
Nar 1,5 2 lira kg. Ananas 5-7 tl adet

Onlar tuzlada çok kelepir bir ev buldular kiraya verdiler kira getirisi krediden yüksek 1 yıl oldu alalı seneyi hem aldıkları kira hemde birikimli bitiricekler borcu.

Siz dönüş düşünmüyo musunuz ?

İkiside ailesine destek oluyo.
Kızın ailesi almanyada ev aldı onun kredisine destek oluyo.
Erkekğin aileside ataşehirden ec aldı onun kredisine destek oluyo ( babası asgari ücretle çalışıyo çünki )

Mutfağı şuyüzden sordum burdaki fiyat çarpı euro değildir. Gıda daha pahalı mı diye .
Nar 1,5 2 lira kg. Ananas 5-7 tl adet

Onlar tuzlada çok kelepir bir ev buldular kiraya verdiler kira getirisi krediden yüksek 1 yıl oldu alalı seneyi hem aldıkları kira hemde birikimli bitiricekler borcu.

Siz dönüş düşünmüyo musunuz ?

Bizim cevrede meyveye bu kadar para veren akrabamiz yok. Yani almiyorlar. Beslenme tarziyla alakali. Ucuza da gelen oluyor pahaliya gelen de oluyor. O konu karisiyor.
Iyi yatirim bulsak biz de kacirmayiz ama öyle iyi kira veren bir yer bulsak aninda aliriz. Keske önümüze ciksa. Dogumu bir atlatayim ilgilenegiz insallah. cocuklar büyüyene kadar en az bir daire alalim istiyoruz.
Dönüs düsünüyoruz tabiki de fakat cocuklar icin buradan bir dairemiz olsun da istiyoruz. Esimin alacagi da var babasindan mesela. Evlenmeden önce babasina verdigi bir miktar para da var.
Iyi bir yatirim olsa da alsak diyoruz cünkü para oldugu yerde deger kaybediyor. Bocumuz yok cok sükür. Ama tek maasli birikim bu kadar oluyor. Kimle kiyaslama yapacagimi sasirdim. Iyimiyiz yoksa cok mu harciyoruz kestiremiyorum aslinda.

Kizlar merhaba. Kazanciniz ve ev masraflariniz neler. yani ev masraflariniz icin nasil harcama yapiyosunuz? faturalar manav market alisverisi kira vs ? ve ne kadar birikim yapabiliyorsunuz?
Sizin gelirinize ve yaşadığınız yerin büyük şehir/küçük şehir olmasına göre, sosyal hayatınıza gezip tozmanıza, eviniz arabanız çocuğunuz olup olmamasına göre durum değişir, sonuçta herkesin geliri ve hayattan beklentisi farklı.

Konu tam benlikmis:halay:canisi bizim eve giren para memur maasi diyim anla esim tek calisiyor masarfi ise soylsem inanmassan 40 milyar banka borcu arti kira arti ev masraflari....aylik 1 milyar banka kesiyo geri kalan eve gdeyor kirayi senelik verdik her hafta pazara gtmiyorum 1 ayda 2 defa gdyorum markete 300 buluyo aylik temizlik malzemesi midemizden cok para yiyor bi koseye para atmak surda dursun anladin sen :KK45:nasil ev donuyo dersen benim gbi super babaannen olsa anlarsin
Aman amannn:KK57: okudum bi tuhaf oldum kiz sen gene iyi idare ediyon vallahi helal olsun

biz eşimle şöyle yaptık bir bütçe çıkardık önce nelere harcadığımızı yaZdık gereksiz harcamaları hayatımızdan çıkardık aylık giderimizi belirledik extralar olmayınca hedefler koyulup ulaşılabiliyor. Tavsiyem bir ay boyunca 10 kuruşta harcasan not et bir yere ay sonunda görüceksin şunu yapmasam olurmuş buna boşuna vermişiz vs,

biz eşimle şöyle yaptık bir bütçe çıkardık önce nelere harcadığımızı yaZdık gereksiz harcamaları hayatımızdan çıkardık aylık giderimizi belirledik extralar olmayınca hedefler koyulup ulaşılabiliyor. Tavsiyem bir ay boyunca 10 kuruşta harcasan not et bir yere ay sonunda görüceksin şunu yapmasam olurmuş buna boşuna vermişiz vs,
Evet guzel bi yonten bulmussunuz denicem tesekkur ederimm

Aman amannn:KK57: okudum bi tuhaf oldum kiz sen gene iyi idare ediyon vallahi helal olsun
Esim herseyi tek.basina yaptigi icin dugunu esyalari falan ister istemez borca girdi cocuk birde her istedgim alindi on numara bi dugun yapti bana saolsun baya borca grdik idare ediyoruz napalim borc illa bitecek bi gun onemli olan bu surecte sabirli olmak ve idare edebilmek :110::110:

Faturalar (kis ayini baz aliyorum dogalgaz malum dogalgaz+telf. Faturalari+su+elektrik+internet 600tl)
Gıda+temizlik malz.400tl
Giysi+okul ihtiyaci+esimin sigarasi vs 1000tl
Arabanin bakimi+ mazot+ ufak tefek esya borclari+kredi karti extresi 1000tl

1000tl kadarda kenara atiyoruz sukur buyuk borcumuz yok
Kira vermiyoruz.
Eve giren mebla kesin olmamakla birlikde 4000-4500tl.

Esim 1500 aliyor bende genelde 300 tl kazaniyorim. 550 lira taksit 400 kira. Pazar di yol parasiydi marketti derken 1500 tl bitiyor. 300 liraya su ve elektrik oduyorum gerisinide ben harciyorum sigarama. Sonuc elde var 0. Birikim yapamiyoruz.

Back