• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev masraflari

Canim 5.500 gelirimiz var bes senelik evliyiz 100bin birikim yaptik birde arabamiz var insallah ev istiyoruz izmirden doguda olduğumuz icin sosyal hayatimiz yok denecek kadar az nezaman hava alalim desek gezcek yer olmaigi icin market gezeriz yemekten az kisarim ama kiyafet yok denecek kadar az aliriz sadece cocugumdan hic kismadim

Kira 1.150
Kredi:2.000
Çocuğun okul masrafları: 1.000
Mutfak : 400
fatura toplamları kış mevsimini dahil edersem :450
Sinema,gezi,ıvır zıvır :300-400
elden alınan borç için :2.000
birikim :1.000
Bizde durum böyle şimdilik gelir ne kadar olursa gider de o kadar oluyor maalesef.

aslında bu iş baya bir göreceli. atıyorum evlendiğinde anda borçla evlenirsen baya bir sıkıntılı evre geçiriyorsun. rahat evlendin altınlarda varsa birike birike gidiyor işte. biz uzun süre borç ödedik mesela.
şu an maaşımız 6500 falan
2150 araba kredisi ödüyoruz
1200 bir iş kurduk ona ödüyoruz
600 falan çocuğa gidiyor
800 harçlıklıklarımız
250 faturalar
280 kira (lojmandayım)
geri kalanda kredi kartı işte (yakıt, hastane, kıyafet, dışarda yemek yeme falan, taksitli ödemeler)

Hangi şehirdesin ?
Kira 500 ise ev fiyatları ucuzdur.
Altınlarınız nekadar tutuyo ?

O altınlarla eşya almak yerine eve girin derim hazır kredilerde düşük.

Eşyalarını paket alabilirsin 3binede paket var 5 yıl götürür seni kredinde azalır 5 yıl sonra yenilersin.

Beyaz eşya fatura konusunda çok önemli benim hergün çamaşır bulaşık enaz 1 kez çalışıyo. Elimde artık bişey yıkayanadığım için bulaşığın 2 kez çalıştığıda oluyo.
Ütüde keza çok hergün çalıştığı için. Süpürgede hergün çalışıyo
Elektrik enfazla 50 tl geliyo .
Suda çamaşırları 4-5 durulama yaptırmama rağmen enfazla 40
Doğalgaz yazın sabit 25 kışında dnçok 100 ödüyorum.

Kiram aidat dahil 2000 lira mutfakta yaz kış değişiyo. Salçamı zeytinimi konservemi kendim yaparım . Patlıcan biber taze fasulye bamya vb şeyleri donduruya koyduğum için kışın 500 tl gibi oluyo mutfak ama yazın 1000i de buluyo

İlla muhalefet olacaklar.
beğenmeyen yazmasın konu sahibesi mükemmel bir konu açtı valla.

gelir gider yazılmasının nesi kötü kimse kimsenin kimliğini bilmiyor uygun bulmuyorsanız konuya da satasmayın topiğe bakmayın. zor değil çıkış tuşu basmak 1 saniye ;)
kira 1800
kredi 1000
faturaları henüz bende bilmiyorum yeni eve çıktım (korkum doğalgazdan yakmaya da başladım :( ) yinede kabataslak 300-400 diyelim
digitürk+internet+telefon faturası 400 (cihaz taksitleride var)
aidat 30
mutfak 400-500
sosyal aktivite 300-400

Tutumlu insanlarsanız neden geçinemeyesiniz. Herkes kazandığına göre harcar.

Siz de ayağınızı yorganına göre uzatırsınız. Gerekirse siz de çalışmaktan çekinmeyin hayat müşterek sadece erkek çalışacak diye bir şey yok.

Hayir neden saldiriyosunuz onu anlayamadim. butcesini hesabini birikimini yazmak istemeyen yazmaz. siz neden bu kadar gerildiniz onu anlayamadm
Ben gerilmedim, insanlarla dalga gecer gibi davranıyorsunuz, gelir gider hesabının nasıl yapılacağından ziyade insanlar kac para ile geciniyor gibi.

İlla muhalefet olacaklar.
beğenmeyen yazmasın konu sahibesi mükemmel bir konu açtı valla.

gelir gider yazılmasının nesi kötü kimse kimsenin kimliğini bilmiyor uygun bulmuyorsanız konuya da satasmayın topiğe bakmayın. zor değil çıkış tuşu basmak 1 saniye :KK66:
kira 1800
kredi 1000
faturaları henüz bende bilmiyorum yeni eve çıktım (korkum doğalgazdan yakmaya da başladım :KK43: ) yinede kabataslak 300-400 diyelim
digitürk+internet+telefon faturası 400 (cihaz taksitleride var)
aidat 30
mutfak 400-500
sosyal aktivite 300-400
Canim destegin icin tesekkur ederim. :)) evet biraz kabarik duruyo masraflar icinden cikabiliyosan ne alâ:))

Ben gerilmedim, insanlarla dalga gecer gibi davranıyorsunuz, gelir gider hesabının nasıl yapılacağından ziyade insanlar kac para ile geciniyor gibi.
Insanlarla dalga neden geceyim? kimsenin kimligi belli degil burada gormedigim insanlarla ne gibi bi munasebetim olabilir? lutfen yaa asil siz surekli bi ezikleme cabasindasiniz. kimsenin onurunu incitecek kimseyi irite edecek bi davranista bulunmadim.

Canim 5.500 gelirimiz var bes senelik evliyiz 100bin birikim yaptik birde arabamiz var insallah ev istiyoruz izmirden doguda olduğumuz icin sosyal hayatimiz yok denecek kadar az nezaman hava alalim desek gezcek yer olmaigi icin market gezeriz yemekten az kisarim ama kiyafet yok denecek kadar az aliriz sadece cocugumdan hic kismadim

100 bin iyi biriktirmişsiniz. Takdir ettim.

her semtin kirası farklı olur mesela ben 550 tl kira veriyorum ama 1200 tl verende var
elektrik su doğalgaz yazın 70-80 toplam olur kışın 150 tl toplam veririm.
Mutfak masrafı bizde değişiyor ama genelde 200 tl

Çok uyguna yaşıyorsunuz
Şehir farkı olsa gerek
Hangi şehirdesiniz?

Çok uyguna yaşıyorsunuz
Şehir farkı olsa gerek
Hangi şehirdesiniz?
Cnm mahallede çok az var bu fiyatta oturan - yoksa herkes 1000 tlden aşağı kira vermiyor , evet semt semt farkediyor ama geneli 1000 den aşağı yok evde burda

100 bin iyi biriktirmişsiniz. Takdir ettim.
Gercekten ama hic ustumuse her ay bi tsort bile almiyoruz uc senedir bu sekilde idare ediyoruz 50.000 taki geri kalanda alin terimiz oglenleri evde yemek yeriz un seker zeytin yagi patates her senw memleketten gelir annemde sag olsun tursu domates sosu melemenlik sarma dir taa sucuktan cevizime kadar yollar düşünün birde ist uskudarda uc sene oturdum tabiki ustume basima bisey almadigimiz icin esiminde kendi ailemde gidince bize hediyeler alir okadar sadece ihtiyacim kadar alirim sonrasina bakmayiz :KK43: malesef memleketimizde evler 300000 den basliyor daha cok calismamiz lasim bu sene doguda son senemiz o yuzden iyice kemerleri sıktık en son nezaman sinemaya gittik hatirlamiyorum evimi aldigimda biticek butun zorluklar oh cekip iside birakicam

Oy oy ben nerelere gidem.
Almanya da yasiyoruz. Aylik mutfak giderini hesaplamam yani moralimi bozmak istemiyorum ama haftalik en az 60 euroyla kapatiyoruz, En az =( Mutfaktan kisamiyorum. Sadece kisisel alisverisimi azalttim. Hamileyim ikinci cocuk masraflari var azicik, kizimin da odasini yeniledik.
Ben isi kendimden kisarak hallediyorum. Önceden ac gibi magazalara saldirirdim simdi cok daha tutatliyim. Yemekten kismam ama cöpe birsey atmamaya calisirim.
4 yillik evliyim bu süre zarfinda 30 küsür bin liralik otomobil aldik, bankada da 15. bin euro kadar birikmistir herhalde.
Ileride calistigim zaman daha cok birikim yapmak istiyoruz.
Tatilimizden de geri kalmiyoruz. Ucakti oteldi senede masraf oluyor. Fakat esimle ben tutumluyuz. Yemekten asla kismayiz zaten cocuk büyütüyoruz ama alkol ve sigaraya para vermiyoruz kullanmiyoruz. Onun disinda sosyal ortamimiz ve de misafirimiz olmuyor. Kozmetige para vermem, hamileyim misal zeytinyagiyla nemlendiririm göbegimi. Banyoda sabun, sampuan, maske, dis macunu gibi seyler disinda birsey bulunmaz. Dedigim gibi cok kistim kendimi, bitmemis sürüsüyle parfümüm mevcut. Almiyorum artik. Uzunca bir süredir de böyle yasiyorum.
Birikmisimiz böyle yasitlarimiza göre nasiliz bilmiyorum fakat bizim kadar kazanip sikisanlar da var biriktirenler de var.

Gercekten ama hic ustumuse her ay bi tsort bile almiyoruz uc senedir bu sekilde idare ediyoruz 50.000 taki geri kalanda alin terimiz oglenleri evde yemek yeriz un seker zeytin yagi patates her senw memleketten gelir annemde sag olsun tursu domates sosu melemenlik sarma dir taa sucuktan cevizime kadar yollar düşünün birde ist uskudarda uc sene oturdum tabiki ustume basima bisey almadigimiz icin esiminde kendi ailemde gidince bize hediyeler alir okadar sadece ihtiyacim kadar alirim sonrasina bakmayiz :KK43: malesef memleketimizde evler 300000 den basliyor daha cok calismamiz lasim bu sene doguda son senemiz o yuzden iyice kemerleri sıktık en son nezaman sinemaya gittik hatirlamiyorum evimi aldigimda biticek butun zorluklar oh cekip iside birakicam

Başka borcunuz öu var ?
Bukadar sıkıp bukadar desteğe şimdi bi ev almanız lazımdı :)

Oy oy ben nerelere gidem.
Almanya da yasiyoruz. Aylik mutfak giderini hesaplamam yani moralimi bozmak istemiyorum ama haftalik en az 60 euroyla kapatiyoruz, En az =( Mutfaktan kisamiyorum. Sadece kisisel alisverisimi azalttim. Hamileyim ikinci cocuk masraflari var azicik, kizimin da odasini yeniledik.
Ben isi kendimden kisarak hallediyorum. Önceden ac gibi magazalara saldirirdim simdi cok daha tutatliyim. Yemekten kismam ama cöpe birsey atmamaya calisirim.
4 yillik evliyim bu süre zarfinda 30 küsür bin liralik otomobil aldik, bankada da 15. bin euro kadar birikmistir herhalde.
Ileride calistigim zaman daha cok birikim yapmak istiyoruz.
Tatilimizden de geri kalmiyoruz. Ucakti oteldi senede masraf oluyor. Fakat esimle ben tutumluyuz. Yemekten asla kismayiz zaten cocuk büyütüyoruz ama alkol ve sigaraya para vermiyoruz kullanmiyoruz. Onun disinda sosyal ortamimiz ve de misafirimiz olmuyor. Kozmetige para vermem, hamileyim misal zeytinyagiyla nemlendiririm göbegimi. Banyoda sabun, sampuan, maske, dis macunu gibi seyler disinda birsey bulunmaz. Dedigim gibi cok kistim kendimi, bitmemis sürüsüyle parfümüm mevcut. Almiyorum artik. Uzunca bir süredir de böyle yasiyorum.
Birikmisimiz böyle yasitlarimiza göre nasiliz bilmiyorum fakat bizim kadar kazanip sikisanlar da var biriktirenler de var.

Ama sen sayılmazsın.
Almanyadaki mutfakla burdaki bir değildir diye düşünüyorum.
Az mı çok mu karar bile veremedim.
Gelir nedir mesela orda ?
Giyim bize göre pahalı ama oradaki kazanca göre pahalı mı ?

Benim arkadaşım almanyada part time mağazada çalışıyo erkek arkadaşıda burda istanbulda.
3 yılda tüm kazançlarını koyup İstanbuldan ev aldılar . 150 bin peşin üstüne kredi verdiler.

O ordan giyim hiç almaz istanbuldan alıyo izinde herşeyi kozmetiğide burda almıyo ordan alıyo

Back