• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev masraflari

Bu kotu bisey gozunuz korkmasin ama dugun zamani erkek tek basina birseyleri yapmaya calisinca dugunden sonra sıkısiyosunuz maalesef isini maasini bilemem ama sizde benim gbi borclar bitene kadar disinizi sıkmak zorundasiniz....
Ama bikincli olursaniz diger ayi rahat gorursunuz biz mesela esimle oturup masraflarimizi ayarlariz ona gore haraker ederiz mesela her hafta pazar gtmiyorum 2 kisiyiz ve cok yemege duskun cift degiliz meyve cok ve cesit alirim yesil sebzeleri ilk hafta tuketip saglam olanlari oteki haftaya birakirim yetiyo artiyo bile ...et tavuk toplu aliyorum mesela yiyebilecegimiz kadar buzdolabi posetlerine koyarim ....kendimizi biseyden kısmiyoruz ama luks hayat yasamiyoruz ama 3 seneye rahatliycaz insallah ......Sende planla yasa canim
Canim. ben de boyle dusunuyorum.
Allah gecim bollugu versn hepimize insallah

Evet bir tercih. Ama ders verelim falan diye kişilerin tercihlerinin yanlış olduğunu vurgulamak da çirkin görünüyor bence. Adı üstünde tercih,doğrusu yanlışı olmaz.

Biz her hafta sonu eğlenmeye, sosyallesmeye gitmesek, canımız yemek yapmak istemediğinde dışardan söylemesek, kaliteli beslenip, kaliteli giyinmesek, senede en az üç kez tatil yapmasak, sigarayı bıraksak, eve alkol sokmasak, haftada bir gelen yardımcı ablayı almasak, araba yerine servis kullansak, etrafimizdakilere yardım etmesek çok sağlam birikim yaparız. Ama mutsuz oluruz. Mutsuz olmaktansa birikim yapmamayı tercih ederim ben. Evim olmayıversin mesele değil, neşem yerinde olsun. Bu günlerim bir daha gelmeyecek. 10 sene ev kredisi ödeyip kırkımdan sonra gezip tozmak bana göre değil.
Bence bu konuda hepiniz haklisiniz. :)) ne dicegimi bilemedim. Tercih konusuna gelince bakin sizde tercihlerinizi yazmissiniz. bu konuda kisiden kisiye gore degisiyo demek. :halay:

Benim gibi çslışsaymış diyerek asgari ucretlileri niye aşağılıyorsunuz. Adamlar bayıla bayıla mı o paraya tamah ediyor. Ayrıca özel sektör denen lanet kapitalist sistem buna izin mi veriyor. Şuan öğretmenler bile sözleşmeli çalışan var. Bi kamudaki öğretmenin maaşına bakın birde ücretli çalışan hani sözleşmeli çalışan öğretmenin maaşına. Onlar keyfinden mi girmiyor kpss ye de sizin gibi maaş almıyorlar. Yani laflarınıza biraz dikkat edin bence. Çünkü bende bir öğretmenim.

Aşağılamiyorum ben kimseyi. Sizin bana burjuva demenizin cevabını verdim. Gözünüzde burjuvaysam eğer kendi emeklerimle geldim buraya. Başkaları da benim kadar emek sarfetse onlar da gelirdi.

Devlet memuru değilim ben, öğretmen de değilim. Zamanında istesem olurdum. İstemedim. Devlet memuruna nerden geldi konu anlamadım ya neyse. Bence haksızlığınızı nasıl kapatacağınızı şaşırdınız alakasız konulara dalıyorsunuz. Tekrar ediyorum konu benim ya da sizin gelirimiz, nereye ne kadar harcandığı ya da kimin burjuva olduğu değil. Konu sizin sizinle alakası olmayan bir ailenin bütçesi hakkında atıp tutmanız.

Çocuğa borç kalır ki?

Kredi ve kredi kartı borcu kalmaz çocuğa. Kayinpederim vefat ettiğinde üzerine iki kredi üç kredi kartı borcu vardı, kuruş ödemedik. Banka bunları verirken belli bir miktar sigorta için keser. Siz bunu reddederseniz doğal olarak banka borcunu isteyecektir. Aksi takdirde ölüm halinde kuruş ödenmez.

Bence bu konuda hepiniz haklisiniz. :)) ne dicegimi bilemedim. Tercih konusuna gelince bakin sizde tercihlerinizi yazmissiniz. bu konuda kisiden kisiye gore degisiyo demek. :halay:

Ben de onu diyorum işte, herkesin tercihleri farklıdır. Pınar arkadaşımızın hiç alakası olmayan bir ailenin bütçesi hakkında atıp tutmak haddi değildir. O da onların tercihi.

Kredi ve kredi kartı borcu kalmaz çocuğa. Kayinpederim vefat ettiğinde üzerine iki kredi üç kredi kartı borcu vardı, kuruş ödemedik. Banka bunları verirken belli bir miktar sigorta için keser. Siz bunu reddederseniz doğal olarak banka borcunu isteyecektir. Aksi takdirde ölüm halinde kuruş ödenmez.
O zaman şöyle diyelim. Olağan durumda miras kaldığı gibi anne babadan borç da kalır. Kalmasının istisnaları vardır; Sigortalı olması gibi.

O zaman şöyle diyelim. Olağan durumda miras kaldığı gibi anne babadan borç da kalır. Kalmasının istisnaları vardır; Sigortalı olması gibi.

Olağan durum sigortalı olmasıdır ama banka borçları için. Kişi sigortayı istemezse yapılmaz aksi halde hepsinde yapılır. En son krediyi geçen yıl cektik prosedür böyleydi değişmediyse.

Aşağılamiyorum ben kimseyi. Sizin bana burjuva demenizin cevabını verdim. Gözünüzde burjuvaysam eğer kendi emeklerimle geldim buraya. Başkaları da benim kadar emek sarfetse onlar da gelirdi.

Devlet memuru değilim ben, öğretmen de değilim. Zamanında istesem olurdum. İstemedim. Devlet memuruna nerden geldi konu anlamadım ya neyse. Bence haksızlığınızı nasıl kapatacağınızı şaşırdınız alakasız konulara dalıyorsunuz. Tekrar ediyorum konu benim ya da sizin gelirimiz, nereye ne kadar harcandığı ya da kimin burjuva olduğu değil. Konu sizin sizinle alakası olmayan bir ailenin bütçesi hakkında atıp tutmanız.
Yav he he... Zeytinyağı gibi üste çıkma bari. Onlar da benim gibi çalışıp yapsaydıymış... Siz Müslüman kardeşinize bakın derken bi aşağılama içerisindesiniz. Kimsenin aile duzenine karışamaz diyen siz.

Ben de onu diyorum işte, herkesin tercihleri farklıdır. Pınar arkadaşımızın hiç alakası olmayan bir ailenin bütçesi hakkında atıp tutmak haddi değildir. O da onların tercihi.
Benimki bütçe yapmak değildir... Lütfen yazdıklsırmı iyi oku ondan sonra hakkımda stıp tut

Yav he he... Zeytinyağı gibi üste çıkma bari. Onlar da benim gibi çalışıp yapsaydıymış... Siz Müslüman kardeşinize bakın derken bi aşağılama içerisindesiniz. Kimsenin aile duzenine karışamaz diyen siz.

Benim dünyadaki muslumanlarla ilgili bi problemim yok. Asagilamiyorum da umursamıyorum da. Siz umursuyorsunuz belli ki siz yardımcı olun, bakın koruyun kollayın.

Alakasız konulara giriyorsunuz benden bu kadar. Daha fazla muhatap olmayacağım.

Canim ben nerden bilebilirim bu denli fikir ayriliklari olacagini :KK12:
Yani olaylar benim disimda gelisiyo yetisemiyorum :KK57:
Canım bak herkesin fikri ayrıdır ben sana bir şey öneririm bu sephora arkadsşımızın zoruna gitmiş. Ailende çok mu karışan horuşen vardı senin. Bir fikir öneri vermeye kimsenin maddi durumuna slışverişine ksrışma diyor. Senin bana bunu demeye hakkın var mı.. Haddin mi yani

Benim dünyadaki muslumanlarla ilgili bi problemim yok. Asagilamiyorum da umursamıyorum da. Siz umursuyorsunuz belli ki siz yardımcı olun, bakın koruyun kollayın.

Alakasız konulara giriyorsunuz benden bu kadar. Daha fazla muhatap olmayacağım.
Gözetiyorum zaten canım. Senin gözetemediklerine yetişemiyoruz

Back
X