• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev masraflari

Merhaba. Evden mi calisiyosunuz yani tam anlayamadim home office gibi bise mi?
Yok canım evdeyim çalışmıyorum. Demek istediğim mesleğim olduğu halde çalışmamama üzülüyordum. Bebeğimi kendim büyütmek istiyorum aynı zamanda. Eşimde çalışmamamdan kaynaklı gelir kaybımı kendi maaşından veriyor bana. Ve hesabını sormuyor o parayı ne yaptın diye. İstediğim gibi harcayabiliyorum.

Çok basit bir örnek vereyim sadece.
Geliri ayda 3bin olan bir aile, kendisine uygun maksimum 300 bin liralık ev amayı hedeflerken, aylık 10bin kazancı olan aile 800 bin 1milyon arası bir ev almayı hedefliyor.
Bu evlerin içeriğinden, eşyasından öte; sadece aidatı bile aynı olabilir mi?
Birinin 100-150 tl, birinin 500 tl aidatı oluyor.
Gelen gidiyor dememdeki kasıt bu.
Bu da bi tercih ama ;) Allahin emri mi 10 bin geliri var.diye 1milyonluk ev almak? degil ☺

Bu da bi tercih ama :KK66: Allahin emri mi 10 bin geliri var.diye 1milyonluk ev almak? degil ☺
Evet değil.
Fakat...
Çevreniz, aracınız, eşyalarınız da buna göre şekilleneceğinden daha düşük bir evde oturmak istemiyorsunuz.
Çünkü evinizdeki eşya, arabanız, mücevheriniz vs şeyler daha maddi olarak yüksek.
Bu sebeple arama kıstasınız güvenlik, elit, belirli bir kesime hitap eden vs vs gibi şekilleniyor ve ev fiyatları da yükseliyor.
200binlik bir aracı mahallede sokağa park edemezsiniz ne yazık ki...

Evet değil.
Fakat...
Çevreniz, aracınız, eşyalarınız da buna göre şekilleneceğinden daha düşük bir evde oturmak istemiyorsunuz.
Çünkü evinizdeki eşya, arabanız, mücevheriniz vs şeyler daha maddi olarak yüksek.
Bu sebeple arama kıstasınız güvenlik, elit, belirli bir kesime hitap eden vs vs gibi şekilleniyor ve ev fiyatları da yükseliyor.
200binlik bir aracı mahallede sokağa park edemezsiniz ne yazık ki...
Tamam hayatim park etmeyin. fikirlerimizi belirttik konustuk. iyi geceler. benim fikrim boyle seninki oyle. zaten amac da ikna etmek degil. bana gore tercih meselesi. beni tanimiyorsun mesela belki durumum cok iyi ama 200binlik araba almayi tercih etmedim
Vs vs

Kizlar merhaba. Kazanciniz ve ev masraflariniz neler. yani ev masraflariniz icin nasil harcama yapiyosunuz? faturalar manav market alisverisi kira vs ? ve ne kadar birikim yapabiliyorsunuz?
Valla canim mutfak masrafı elektrk su deterjanlarda dahil ki her ay deterjan almıyoruz 1600 tutuyor. Bebeğimiz var bide onun 1000 tl masrafı var . Eşim 3700 maaş alıyor. Ustune bide 1000 tl de Araba kredisi var
Biriktirmistik üstünede kredi çektik. Araba da bi birikim bence. Bende 3000 bin küsür alıyorum ama suan ücretsiz izindeyim. Ama calistgmda birikim yaptım tabii ki. Hala kenarda 5 bin duruyor. Ayda zaten muhakkak otomatik ödeme talimatiyla 500 atiyorz sonra üstüne ekliyorz

Valla canim mutfak masrafı elektrk su deterjanlarda dahil ki her ay deterjan almıyoruz 1600 tutuyor. Bebeğimiz var bide onun 1000 tl masrafı var . Eşim 3700 maaş alıyor. Ustune bide 1000 tl de Araba kredisi var
Biriktirmistik üstünede kredi çektik. Araba da bi birikim bence. Bende 3000 bin küsür alıyorum ama suan ücretsiz izindeyim. Ama calistgmda birikim yaptım tabii ki. Hala kenarda 5 bin duruyor. Ayda zaten muhakkak otomatik ödeme talimatiyla 500 atiyorz sonra üstüne ekliyorz

bebğin masrafı 1000 lira mı?? ben çalışıyorum bakıcı parası da dahil oğluma bu kadar ayırmıyoruz. şaşırtıcı.

ya gene oturmadı :D mama 100 desem bez 100 desem kıyafette her ay 100 desem yok olmadı :D ama farklı birşeyleriniz vardır muhtemelen.
canim bebek masrafli gercektenn hastahanesi vitamini islak mendili burun serumu falan filan deeken harcaniyor beninde var bevegim fakat en fazla 500 harciyoruzdur oda her ay deil mama derdimiz yok ondandir

ya gene oturmadı :KK70: mama 100 desem bez 100 desem kıyafette her ay 100 desem yok olmadı :KK70: ama farklı birşeyleriniz vardır muhtemelen.
Haftada zaten mamaya 100 gidiyor kıyafet çok fazla aliyoruz. Eşimin isi gereği sürekli davete gidiyorz Her ay kontrol var burada 150 tl .mama sandalyesidir hoppalasidir yurutecidir zaten alınıyor inanin 1000 tl gidiyor

canim bebek masrafli gercektenn hastahanesi vitamini islak mendili burun serumu falan filan deeken harcaniyor beninde var bevegim fakat en fazla 500 harciyoruzdur oda her ay deil mama derdimiz yok ondandir

benim de bir oğlum var Allah bağışlar inş yavrularımızı. ne bileyim oğluma bakıcı parası da veriyorum birşeyini de eksik etmem o kadar gitmiyor da ondan merak ettim sadece. tabi hepimizin hayat standartları farklı ;) ama şampuanı, ilaçları, hastane masraflarını her ay yapmadığımızdan o şekilde düşünmedim bir de.

Haftada zaten mamaya 100 gidiyor kıyafet çok fazla aliyoruz. Eşimin isi gereği sürekli davete gidiyorz Her ay kontrol var burada 150 tl .mama sandalyesidir hoppalasidir yurutecidir zaten alınıyor inanin 1000 tl gidiyor

hehe mama baya tüketiyor o vakit. şifa olsun hepsi inş kuzuya. bez ben prima kullanıyordum büyüdükçe çocuğun poposuna mı uymadı nedir hep taşırma yaptı. 1 yaşından sonra huggies kullanmaya başladık. ciddi fark etti. hem maddi hem sızdırma olarak. neyse 2,5 yaşında bitirdik o işi. darısı da size inş.

benim de bir oğlum var Allah bağışlar inş yavrularımızı. ne bileyim oğluma bakıcı parası da veriyorum birşeyini de eksik etmem o kadar gitmiyor da ondan merak ettim sadece. tabi hepimizin hayat standartları farklı ;) ama şampuanı, ilaçları, hastane masraflarını her ay yapmadığımızdan o şekilde düşünmedim bir de.
sampuanlar falan zaten bisi tutmuyor benim oglumda 6 aylik bezi 1 hafta ancak gidiyor daha cok hastane vitamin falan sizinki abi olmus masallah masraflari azaltmissiniz rabbim hepimizin evladini bizlere bagislasin bin gitmiyor ama bi 500 mutlaka gidiyor kiyafet falanda cok almuyorum ama iste

Back
X