ev kredisi???

evi alacağımız mutahit garanti bankasıyla anlaşmalı faizsiz konut kredisi veriyorlar. Ev alıp ona göre evimi dizip düzenimi kurmak istiyorum.
Şimdiye kadar burada gördüğüm makul ev konusu

Alın ama kredi ödemeleri en uzun en az ödemeli olsun

Huzurla oturun

sene sonuna daha cok varmıs
150 bin tl lik ev sene sonuna en az 180-190 bın tl olur
ev kimin üzerine olacak krediyı kım cekecek
evi ne kadar erken alırsanız o kadar kar sizin için aslında

ev şuanda yapım aşamasında mutahit babamın en yakın dostu ve aynı zamanda akrabamız olur. Bize vereceği fiyat 140.000 konuştuk düğünden sonra ödemesini yaparız diye kabul etti zaten evde sene sonuna doğru teslim edilecek.

krediyi nişanlım çekecek tapuyu nişanlım senin üzerine yaparız diyor bizde tapu senin üzerine veya onun üzerine olsun diye birşey yok.

nikah kıydıktan sonra alın derim
çünkü kötüyü düşünmelisiniz, nikahtan sonra alınan herşey ortaktır ama diğer türlü isterseniz tüm parayı siz ödeyin nikahtan önce alırsa adam hak ya alamazsınız ya da 3te 1 ini

zaten düğünden sonra parayı verip tapuyu alacağımız için nikah kıymış olacaz.

Makul bir fiyat ve çekeceğiniz kredi az.
Sizi tek zorlayacak olan evlendikten sonra bir süre hem kira hem de krediyi aynı anda ödeyecek olmanız.
Onun hesabını şimdiden planlı yaparsanız, çok mantıklı görünüyor.
Tek aklıma takılan konu, sene sonuna teslim deniyorsa en az 6 ay atar onu da düşünmeniz gerek.

Bence kredi cekip faize bos yere bulasma. 90 binin varsa geri kalan 50bini de biriktirirsiniz Allahin izniyle. Yeter ki niyetiniz guzel olsun.. Bosuna faize bulasmayin..

Kirada oturmayacam artık bana cazip gelen kısmı o direk evime geçecem satın alırsam kiraya vereceğim parayı da krediye veririm

kesinlikle kiraya çıkmayın bence havaya saçılan para.. 80-90bin tl.lik konut kredisinin taksitleri taş çatlasın 1400-1500 tl olur bu gelirle onun da sizi yoracağını sanmıyorum. borca ne kadar erken başlarsanız o kadar çabuk biter.
bir de altınlar durdukça dürter sizi yani bi para lazım olur hadi bozalım alalım diyebilirsiniz hazır paranın mantığı genelde böyledir..

valla dereyi görmeden paçaları sıvamayın derim bence

bi düğününüzü yapın düzeninizi oturtturun hesabınızı kitabınızı yapın öyle çıkın yola

ben özellikle borç konusunda temkinliyimdir

bizde 5 yıl kirada oturup üç yıl önce evimizi aldık

150 lira 150m2 idi o zaman (tabi mutfak dolabı banyo vestiyer kombi masrafları hariç)

70 lira kredi çektik 60 ay ödemeli, gerisini nakit ödedik

şimdi 22 ay ödememiz kaldı çok şükür

iyiki almışısız diyorum ev fiyatları burada uçtu gidiyor

karşı komşum evini satıyor 300 milyar istiyor şimdi

80.000-90.000 peşin verecez kalanını da kredi çekmeyi düşünüyoruz işte burda kiralık ev bulmak çok zor yeni yapılan tokiler var onunda kiraları çok yüksek 650 den başlıyor boşa parayı kiraya vermiyelim diyorum.

Eşya borcumuz olmadığı için düğün takılarını böyle değerlendirelim diyoruz

biz eşimle geçen sene yatırım için kıbrıstan ev aldık kiraya verdik üstünü tamamlıyor kredi ödüyoruz. 1 senesi bitti gitti bile.. en az ikinizden birinin geliri garanti ise borçtan korkmamak gerektiğini düşünüyorum yoksa mal mülk sahibi olunmuyor.
dediğim gibi kiranın havaya giden para olduğunu düşünüyorum. ev kendinin olsa hem birikim hem yatırım. bir şey olsa elinde malın var satabilirsin. gibi gibi..

bende öyle düşünüyorum yıllar çok çabuk gelip geçiyor en azından elimizde kalan birşey olsun istiyorum.Ben kamuda kadrolu personelim nişanlımda kamu da sözleşmeli bir işte çalışıyor.Aylık 1500 krediye verirsek bize yine 2700 civarında bir para kalacak çok rahat geçiniriz diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…