ev kredisi???

mervem12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2015
92
41
38
arkadaşlar merhaba
Kafamı çok karıştıran bir konuda sizinde fikirlerinizi istiyorum. Sene sonunda allah nasip ederse düğünümüz olacak. Düğünden önce ev almayı düşünüyoruz nişanlımla ikimiz çalışıyoruz.Aylık gelirimiz 4200 civarında yaşadığımız ilde yeni yapı ev fiyatları 140.000-16.000 civarında. Tanıdık bir mutahit yeni site içi ev yapıyor evlerin projesi de çok güzel satın alırsak 150 m² evi 140.000 verecek bize. Düğünde altın ve takıyla birlikte 80.000-90.000 olur bizim burda takı çok takılır yarısını onunla kalanınıda kredi çekip ödemeyi düşünüyoruz. Sizce kredi çekmeli miyiz yoksa birkaç yıl daha birikim yapıp beklemeli miyiz kafam çok karışık...

altın yaza düşer gibi.bence kışa dogru satın altınları

150 m2 ev 140.000 çok iyiymiş ya,

İlk etapta kiraya çıkın isterseniz. Düğünden gelecek miktarı kesin olarak görmüş olursunuz.
Ondan sonra evi alırsınız.

Şuan alsanızda evler henüz teslim değil sanırım öyle anladım.
Teslim edildikten sonrada taşınırsınız.

Yani 1 yıl kirada oturursunuz en fazla.

evi düğünden sonra alın bence çünkü düğün olduktan sonraki 2 ay ödemeler sizi gerebilir bizim öyle oldu gerçi 4 ay sonra da hemen ev aldık ama kredi çok bunaltıyor mümkünse bikaç ay krediye bulaşmayın inanın maddi manevi yıpranıyorsunuz ilk aylarınız gezin tozun kafanıza göre sonra böyle olmuyor geçim derdi ev araba çünkü bizim gelirimizde sizin gibiydi

evi alacağımız mutahit garanti bankasıyla anlaşmalı faizsiz konut kredisi veriyorlar. Ev alıp ona göre evimi dizip düzenimi kurmak istiyorum.

Ev alma şansın varsa al. Tapuyu ikinizin üzerine yaparsınız sorun olmaz. Bu devirde kredisiz ev alabilen yok zaten. Hem sizin peşinatınız da gayet güzel olacak gibi görünüyor. Ödenir gider.

Gelecek altınlara güvenmeyin. Babamın bilezik taktığı kişiler bile benim düğünümde 1 gramlık taktı.

ev almak için acele karar vermiyor musunuz?
kesin emin misiniz o muhitte yaşamak istediğinize?
müteahhit evi almak istediğinize,
...

evi alacağımız mutahit garanti bankasıyla anlaşmalı faizsiz konut kredisi veriyorlar. Ev alıp ona göre evimi dizip düzenimi kurmak istiyorum.

Faizsiz konut kredisi mi? Garanti bankası hayrına ev sahibi mi yapıyormuş? İlk defa duydum bunu. Faiz almıyoruz diyen İslami bankalar bile dosya masraflarını araya sıkıştırıyorlar.
Ben buna hayatta inanmam. 120 ay vadeli konut kredisinin vadesini ne ile kapatacaklar acaba?

150m2 ev 140.000 iyi para. Biz ev ortak olması için düğünden 4 ay önce nikah yaptık. Tapu da ortak oldu.

Son düzenleme:
Düğünde o kadar altın takılmazsa B planınız var mı?
Başka yerden bulabilir misiniz eksik miktarı?

Bu işte bir iş olmasın? Güvenilir gibi gelmedi bana bu müteahhit.

Bu işte bir iş olmasın? Güvenilir gibi gelmedi bana bu müteahhit.

Kısa dönem krediye böyle yapıyorlar.
Biz de ev alırken 36 ay vadeye 0 faizli kredi almıştık. Vakıf banktan.

Ama peşin ödemede %10 indirim vardı.

Yani aslında o %10'u ekliyor üzerine 36 ay vade için.

Son düzenleme:
Sizin oralara gelin gelseydik. Kaynanam bana bi çeyreklik vermedi. 80-90 bin iyiyimiş. Allah daha çok versin düğünden sonra birikim yapabilirseniz faize girme derim

Kısa dönem krediye böyle yapıyorlar.
Biz de ev alırken 36 ay krediye 0 faizli kredi almıştık. Vakıf banktan.

Ama peşin ödemede %10 indirim vardı.

Yani aslında o %10'u ekliyor üzerine 36 ay vade için.
Doğrudur o zaman. Gelen altınların miktarına göre alınabilir o halde,evlilik öncesi alınması yine de riskli.

140 bin ev nerde?birde asla elinize geçmeyen paranın hesabını yapmayın derim,paranı cebine koy yola öle çık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…