- 10 Şubat 2019
- 167
- 51
-
- Konu Sahibi Renklikalem123
Naftalin su an sadece tuvaletimde var ama cok zararli doye biliyorum :/Evde küçük çocuğunuz yoksa naftalin alın bence zemine koltukların arkasına yatak altlarına naftalin koyun serpiştirin adeta. Yani koku zeminden geliyor belli ki . Ben naftalin kokusunu çok severim sizde seviyorsanız bence naftalin koyun heryere kısa süre de evinizin kokusu değişir
Oyle ise de ona cozum bulamam kiEski ahşaptır altta kalan
Bukursun hiç üzme kendini. Laminatsa yeni parkelerin çıtır çıtır kalkar lego gibi tekrar takılır. Şu ara ustalar uygundur işler az maalesef. L...go siteden parke usta diye arattır fiyat al. Sadece el işi olacak malzeme yok.Oyle ise de ona cozum bulamam ki
Zararlı fakat sen yerlere serpistireceksin onu cildinle yada kiyaftlerinle temas ettirmeyeceksinNaftalin su an sadece tuvaletimde var ama cok zararli doye biliyorum :/
Evet curumus sogana da benziyor. Siz soyleyince bende benzettim. Hangi sabundan aldiniz acaba
TesekkurlerDurunun mavi renk hafif şeffaf bi sabunu dikdörtgen olup çoklu satılanlardan okyanus esintisi olabilir
cnm ayni sey benim oturma odam da var gecen odadaki hali dahil koltuk kılıfları ,kirlentler,battaniye vardi tv izlerken kullandığımız o her seyi yikadim yine hafif geliyor hali diye dusundum sinmiştir diye hali da kadife altı kaydirmazlardan var ya o yani ,parke olabileceğini dusundum hani hafifledi ya üzeri kazanmayınca parlamış kırçıllı acik beyaza yakin krem üzerinde siyaha yakin düzensiz çizgili bi parke cnm parkenin petek borusunun geçtiği yerin uzerine gelen kısmı sararmış sıcaktan sanirim kalitesiz bi parke nitekim vileda ile silince de suyun o deterjanimsi kokusu yerine sildigim an tuhaf bi koku aliyorum , seramik yerlerde mis gibi deterjan kokuyor parkeyi silerken kotu bi koku varKizlar merhaba. Daha once konu acmistim. Bi eve tasindim aralik ayinda. Evi full yaptirdik laminant,alçı, boya, bazi yerlere duvar kagidi, banyo, pimapen yapildi. Eve bakmaya geldigimizde boyle bi koku yoktu. Tadilattan sonra oluștu. Ev yeni bi bina degil. Ama rutubet vs hic bise yok evim 3.katta. Zaten rutubet kokusu degil gider kokusu da degil.tarif edemeyecegim bi koku. Disaridan eve girdigimde Havasizlik bogucu sicak karisik degisik bi koku. Ev icindeyken hissedilmiyor.Laminant boya kokusudr dedim bașta. Gider dedim ama 4 ay oldu ilk zamana gore biraz daha az ama hâlâ koku var. Aksama kadar havalandiriyorum evi ama kapattiktan sonra yine ayni. ne yaptysam gtmedi evim bireysel kombili yerde dogalgaz borulari var. Tuvaletten ciktigim anda balkondan eve girdigim anda bile aliyorum hemen kokuyu. yani farkli bi yerden ciktigimda koku hemen geliyor burnuma. Heryeri surekli camasir suyuyla silerim. Esyalara sinmiș sanki. O gun bazayi cektim arkasinda o koku vardi. Bazanin icinden yeni yastik cikardim. Yastik full o kokudan. Ne yapabilirim nasil gider bu koku?
Yok kullanmasam da oyle ondan kaynakli oldugunu dusunmuyorum yaÇamaşır suyu ile siliyorum dediniz çamaşır suyu kokusu olabilir mi? Vegan temizleyiciler deneyin zaten çamaşır suyu falan çok zararlı. Tuvalet harici kullanılmamalı. Korona tedbirlerini saymıyorum tabii
Parkeden ise nasil olacak bilmiyorum bi suru masraf edildi tadilat yapildi kalitesiz de degil niye boyle oldu bilmiyorum tekrar masraf edecek durumum da yok malesef ki zaten kesin parkeden oldugunu bilsem yine bi sekilde biseyler yapilir ama ah bi cozebilsem.. Boyle islak beton kokusu tarzi bisecnm ayni sey benim oturma odam da var gecen odadaki hali dahil koltuk kılıfları ,kirlentler,battaniye vardi tv izlerken kullandığımız o her seyi yikadim yine hafif geliyor hali diye dusundum sinmiştir diye hali da kadife altı kaydirmazlardan var ya o yani ,parke olabileceğini dusundum hani hafifledi ya üzeri kazanmayınca parlamış kırçıllı acik beyaza yakin krem üzerinde siyaha yakin düzensiz çizgili bi parke cnm parkenin petek borusunun geçtiği yerin uzerine gelen kısmı sararmış sıcaktan sanirim kalitesiz bi parke nitekim vileda ile silince de suyun o deterjanimsi kokusu yerine sildigim an tuhaf bi koku aliyorum , seramik yerlerde mis gibi deterjan kokuyor parkeyi silerken kotu bi koku var
Evde küçük çocuğunuz yoksa naftalin alın bence zemine koltukların arkasına yatak altlarına naftalin koyun serpiştirin adeta. Yani koku zeminden geliyor belli ki . Ben naftalin kokusunu çok severim sizde seviyorsanız bence naftalin koyun heryere kısa süre de evinizin kokusu değişir
Zararlı fakat sen yerlere serpistireceksin onu cildinle yada kiyaftlerinle temas ettirmeyeceksin
Ben bu kadar zararlı olduğunu bilmiyordum teşekkür ederim yaSAKIN SAKIN SAKIN...
Naftalinin kanserojen olduğu, alyuvarları yok ettiği artık biliniyor. Avrupa'da kullanımı tamamen yasaklandı. Evin bir köşesine koyayım, dokunmayayım diye bir olay da yok çünkü naftalin uçucu. Yoğun kokan her şey uçucudur zaten.
Tesekkur ederimAnnemlerin evini su bastığında laminat parkeler mahvolmasın diye parkeci kenarlardaki süpürgelik kısmını çıkarın ve bir parkeyi sökün demişti. Tüm duvarlardaki süpürgelikleri çıkarmıştık ve tüm evin tekrar döşenmesinden çok daha ucuza gelmişti.
Siz de parkeden mi diye düşünüyorsanız bir odanın kapısını kapatın, tek duvardaki süpürgeliği sökün, silika jel diye geçer ayakkabı ve çanta kutularının içine de konur nemi alması için onlardan koyun aradaki küçük boşluklara. 1-2 gün içinde evdeki kokuya göre azalırsa koku yerden geldiği kesindir. Zemini komple değiştirmeden düzelmez.
Evet parke var ama oyle asiri eski oldugunu dusunmuyorumlaminantin altinda parke mi var ?
annemin evinde de o tarz bi koku vardi bizden onceki ev sahibi parkenin uzerine laminant dosetmis
alttaki parkeler cok eskiymiş çürümeye baslamis
butun laminantlar sokuldu parkeler sokuldu tekrar laminamt yapildi ancak ozaman kurtulduk
parkelere bakim yapildigi icin yeni duruyor olabilir annemin evi 10 senelikti 10 senelik parke curumustu hangi sartlara maruz kaldi bilmiyoruz tabiEvet parke var ama oyle asiri eski oldugunu dusunmuyorum
Apt boşluğunda evde kuytu bir köşede bir şey ölmüş olabilir mi
[/QUOTE
Yok oyle bise olsa kokudan durulmazdi ölü kokusu gibi degil