- 10 Aralık 2012
- 795
- 1.205
-
- Konu Sahibi Renklikalem123
Anlattığınız durumu ben de evime ilk taşındığımda yaşadım. Yaklaşık 1 yıl boş kalan bir eve taşındık, gayet temiz ve sorunsuz olmasına rağmen eve girer girmez inanılmaz havasız ve boğucu geliyordu. Bu durum bir kaç ay devam etti, bu süreçte çok zorlandım çünkü ciddi rahatsız ediyordu. Kış ayını cam açarak geçirmek zorunda kaldım. Son 3-4 aydır o koku tamamen gitti, biz taşınalı da 8 ay oldu. Sanırım uzun süre boş kaldığı için o şekilde kokuyordu çünkü aklıma başka bir sebep gelmiyor. Zamanla geçer umarım sizinkisi de.Kizlar merhaba. Daha once konu acmistim. Bi eve tasindim aralik ayinda. Evi full yaptirdik laminant,alçı, boya, bazi yerlere duvar kagidi, banyo, pimapen yapildi. Eve bakmaya geldigimizde boyle bi koku yoktu. Tadilattan sonra oluștu. Ev yeni bi bina degil. Ama rutubet vs hic bise yok evim 3.katta. Zaten rutubet kokusu degil gider kokusu da degil.tarif edemeyecegim bi koku. Disaridan eve girdigimde Havasizlik bogucu sicak karisik degisik bi koku. Ev icindeyken hissedilmiyor.Laminant boya kokusudr dedim bașta. Gider dedim ama 4 ay oldu ilk zamana gore biraz daha az ama hâlâ koku var. Aksama kadar havalandiriyorum evi ama kapattiktan sonra yine ayni. ne yaptysam gtmedi evim bireysel kombili yerde dogalgaz borulari var. Tuvaletten ciktigim anda balkondan eve girdigim anda bile aliyorum hemen kokuyu. yani farkli bi yerden ciktigimda koku hemen geliyor burnuma. Heryeri surekli camasir suyuyla silerim. Esyalara sinmiș sanki. O gun bazayi cektim arkasinda o koku vardi. Bazanin icinden yeni yastik cikardim. Yastik full o kokudan. Ne yapabilirim nasil gider bu koku?
Havalandiriyorum ama hic bir faydasi yok kapatinca tekrar ayniPimapenli evlerde genelde hava sirkulasyonu olmadigindan sanirim uzun sure kapali kaldiginda ev havasiz kaldigindan kokuyor. Balkon kapiniz mesela gun boyu acik olsun. Sabah da odalarin oencerelerini acip havalandirin.
Gorunurde hic bir yerde rutubet nem yok ama bilemedimBana rutubet, nem kokusu falan gibi geldi sizinki. Eşyalara sinecek cins tek havalandırılmamış tipi ağır koku o var çünkü.
Nasil duzelecek eger ondan iseSu gecmistir parkenin altına büyük iht
Yok eve bakmaya geldigimizde hicbir yeri yapili degildi koku da yoktu. Nasil ki tadilat yapildi heryer yenilendi ondan sonra olduBir önceki oturan aileden kalmış olabilir. Benim bi arkadaşımın evinde de böyle bir koku vardı. Evin ve bireylerin özel kokusu gbi. Evlerine gittiğimde bardak bile böyle kokardı. Kızcağızın formaları giysileri bile hep kokudandı dışardayken bile. Bazı ailelerde oluyor böyle bir koku. Evi o kadar havalandırmanıza rağmen neden gitmemiş onu bilmiyorum
Biz eve bakmaya geldigimizde boyle bi koku hissetmedim ne kadar bos kaldi bilmiyorum. Biz full yaptirdik yeniledik ne olduysa o tadilattan sonra oldu kıșın yapildi cam mi acmadi ustalar blmiyorum nasil oldu ne oldu. Nasil gececek sizin ortalama kac ay sonra gecti tasindiktan sonraAnlattığınız durumu ben de evime ilk taşındığımda yaşadım. Yaklaşık 1 yıl boş kalan bir eve taşındık, gayet temiz ve sorunsuz olmasına rağmen eve girer girmez inanılmaz havasız ve boğucu geliyordu. Bu durum bir kaç ay devam etti, bu süreçte çok zorlandım çünkü ciddi rahatsız ediyordu. Kış ayını cam açarak geçirmek zorunda kaldım. Son 3-4 aydır o koku tamamen gitti, biz taşınalı da 8 ay oldu. Sanırım uzun süre boş kaldığı için o şekilde kokuyordu çünkü aklıma başka bir sebep gelmiyor. Zamanla geçer umarım sizinkisi de.
tutsu ne ise yariyor :)Aklıma geçenlerde okuduğum bir şey geldi. Kullandığınız yüzey temizleyiciyi değiştirseniz? Öyle bir şey okumuştum, şikayetvarda.
Bir de sirkeli suyla silip evde tütsü yaksanız belki işe yarar. Ben arada yapıyorum hem negatif enerjileri temizlemeye de yarıyormuş :)
Yillardir esyalarim ayni hic oyle bise yoktu eve tsindik esyalar buraya geldi tadilat yapildi tadilattan sonra oldu. Peki komsunuz da tadilat fln yaptrmis miydi yoksa sadece boya mi yaptiYa karsi komsumda da öyle bi koku vardi ve hala var. Eskiden yoktu ama yeni komsular geldikten sonra oldu. Adamlar balkondan kapiyi acinca bile koku bize kdar geliyo. Koku azaldi ama hala var .koku yeni esya ve boya kokusu. Yani benim cocuklarin odasi da sbahlari öyle tuhaf kokar. Bazi mobilyalarda oluyor galiba
İlk girdiğimizde ve boya yapılırken ben de hissetmedim hiç. Hatta baştan aşağı heryeri kendim temizledim 3 gün. Ne zamanki taşınıp yerleştik o zaman hissetmeye ve rahatsız olmaya başladım. 3-4 ay sürdü geçmesi, o süre zarfında oda parfümleri kokular vs aldık ama pek etki etmedi bir süre sonra kendiliğinden kayboldu.Biz eve bakmaya geldigimizde boyle bi koku hissetmedim ne kadar bos kaldi bilmiyorum. Biz full yaptirdik yeniledik ne olduysa o tadilattan sonra oldu kıșın yapildi cam mi acmadi ustalar blmiyorum nasil oldu ne oldu. Nasil gececek sizin ortalama kac ay sonra gecti tasindiktan sonra
Kizlar merhaba. Daha once konu acmistim. Bi eve tasindim aralik ayinda. Evi full yaptirdik laminant,alçı, boya, bazi yerlere duvar kagidi, banyo, pimapen yapildi. Eve bakmaya geldigimizde boyle bi koku yoktu. Tadilattan sonra oluștu. Ev yeni bi bina degil. Ama rutubet vs hic bise yok evim 3.katta. Zaten rutubet kokusu degil gider kokusu da degil.tarif edemeyecegim bi koku. Disaridan eve girdigimde Havasizlik bogucu sicak karisik degisik bi koku. Ev icindeyken hissedilmiyor.Laminant boya kokusudr dedim bașta. Gider dedim ama 4 ay oldu ilk zamana gore biraz daha az ama hâlâ koku var. Aksama kadar havalandiriyorum evi ama kapattiktan sonra yine ayni. ne yaptysam gtmedi evim bireysel kombili yerde dogalgaz borulari var. Tuvaletten ciktigim anda balkondan eve girdigim anda bile aliyorum hemen kokuyu. yani farkli bi yerden ciktigimda koku hemen geliyor burnuma. Heryeri surekli camasir suyuyla silerim. Esyalara sinmiș sanki. O gun bazayi cektim arkasinda o koku vardi. Bazanin icinden yeni yastik cikardim. Yastik full o kokudan. Ne yapabilirim nasil gider bu koku?
Yapiyorum ama hic faydasi yok malesef. Yok oldu saniyorum kapidan iceri girsem. Birak disardan iceri gelmeyi tvaletten ciksam bile ayni. Hic bi fark yokYerleri sirkeli suyla silin. Gün içerisinde 3 - 4 defa evi havalandırın. Baya faydasını görürsünüz
Ben 4 aydir burdayim ilk zmana gore azalma var ama yine de rahatsiz edici derecede. Oda parfumu aldim en etkilisini. Ama yok hic faydasi yok. Bi kapidan girmem yeterli kokuyu almam iicnİlk girdiğimizde ve boya yapılırken ben de hissetmedim hiç. Hatta baştan aşağı heryeri kendim temizledim 3 gün. Ne zamanki taşınıp yerleştik o zaman hissetmeye ve rahatsız olmaya başladım. 3-4 ay sürdü geçmesi, o süre zarfında oda parfümleri kokular vs aldık ama pek etki etmedi bir süre sonra kendiliğinden kayboldu.
Sorun banyo tuvalet yada lavabo guliderlerinden gelmiyorsa ve zamanla azalma varsa gececegini dusunuyorum yaz geliyor ust katlarsaysaniz sabah aksam hic kapatmadan kapi pencereler avik kaliraa faydasini goreceginizi dusunutirumKizlar merhaba. Daha once konu acmistim. Bi eve tasindim aralik ayinda. Evi full yaptirdik laminant,alçı, boya, bazi yerlere duvar kagidi, banyo, pimapen yapildi. Eve bakmaya geldigimizde boyle bi koku yoktu. Tadilattan sonra oluștu. Ev yeni bi bina degil. Ama rutubet vs hic bise yok evim 3.katta. Zaten rutubet kokusu degil gider kokusu da degil.tarif edemeyecegim bi koku. Disaridan eve girdigimde Havasizlik bogucu sicak karisik degisik bi koku. Ev icindeyken hissedilmiyor.Laminant boya kokusudr dedim bașta. Gider dedim ama 4 ay oldu ilk zamana gore biraz daha az ama hâlâ koku var. Aksama kadar havalandiriyorum evi ama kapattiktan sonra yine ayni. ne yaptysam gtmedi evim bireysel kombili yerde dogalgaz borulari var. Tuvaletten ciktigim anda balkondan eve girdigim anda bile aliyorum hemen kokuyu. yani farkli bi yerden ciktigimda koku hemen geliyor burnuma. Heryeri surekli camasir suyuyla silerim. Esyalara sinmiș sanki. O gun bazayi cektim arkasinda o koku vardi. Bazanin icinden yeni yastik cikardim. Yastik full o kokudan. Ne yapabilirim nasil gider bu koku?