Evimdeki gitmeyen havasızlık

Evden çıkarken her odanın kapısını kapayın. Sonra eve gelince teker teker odaları gezin. Tüm ev yine aynı mı kokuyor yoksa bir odada mı yoğunlaşıyor. İnşaatta kullanılar malzemelerden olabilir. Evi havalandırıp 5-10 dk dışarda bekleyip eve girin sonra duvarı zemini falan bir koklayın belki kaynağını çözersiniz.
Normalde tek tek kokladigimda hicbir koku almiyorum ama genel olarak odaya giirnce koku var anlayamiyorum ya

Bir koseye mangal komuru koyun. Komur absorbe ediyor kotu kokulari.
Bir gun buzdolabimda tavuktu yanlis hatirlamiyorsam, unutmusum. Elektrikler gidince tavuk bozulmus. Sehir disindan donunce dolabi actigimda igrenc kokuyordu. Sirkeyle silmdim ne ettiysem gecmedi. En son internette okudum. Bir kagit tabagin uzetine bir mangal komutmru koyup dolaba yerlestirdim. Birkac gun sonra tum koku gitmisti. Evdeki kokuyu da belki absorblar deneyin derim

Benım evde oyleydı gecen gun butun duvarları sıldım bı parca gectı bu petekler ıs atıyorya duvarlar ıs oluncada oyle kokuyor. Bıde kokulardan al bambu cubuklu olanlardan her odaya koy gunde yarım saat havalndırırsanda azalır kısın oyle oluyor malesef cok soguk yerlerde.
Onceki evim bodrum kattaydi orda bile
Bir koseye mangal komuru koyun. Komur absorbe ediyor kotu kokulari.
Bir gun buzdolabimda tavuktu yanlis hatirlamiyorsam, unutmusum. Elektrikler gidince tavuk bozulmus. Sehir disindan donunce dolabi actigimda igrenc kokuyordu. Sirkeyle silmdim ne ettiysem gecmedi. En son internette okudum. Bir kagit tabagin uzetine bir mangal komutmru koyup dolaba yerlestirdim. Birkac gun sonra tum koku gitmisti. Evdeki kokuyu da belki absorblar deneyin derim
Deneyeyim. Bhnu tesekkur ederim

Benım evde oyleydı gecen gun butun duvarları sıldım bı parca gectı bu petekler ıs atıyorya duvarlar ıs oluncada oyle kokuyor. Bıde kokulardan al bambu cubuklu olanlardan her odaya koy gunde yarım saat havalndırırsanda azalır kısın oyle oluyor malesef cok soguk yerlerde.
Valla eski evim bodrum kattaydi hic koku yoktu burasi 3.kat 2 aydir koku cikmadi

Benim ev de böyle Yaz kış odalarımın camı açıktır. Yoksa içim rahat değil. Mobilya, boya tarzı bir koku.
Sİzinki duvar kağıdının yapıştırıcısı da olabilir.
Bir de duvar kağıtları ve yağlı boyalar, evin nefes almasına engel olduğu için zararlı diye duymuştum. Bir araştırın dilerseniz, belki sebep o olabilir.
Aynen bahsettiginiz koku

B
Valla eski evim bodrum kattaydi hic koku yoktu burasi 3.kat 2 aydir koku cikmadi
Bazı evler oyle annemgılın evınde 7 kısı sureklı sıgara ıcer hıc kokmaz ama benım evde 2 kısı ıcıyoruz oda mutfakta sadece camıda acsam cıkmaz koku artık nedense bılemıyorum benım dıger alt katlarımda olmuyor sadece bızım evde sende benım gıbı kaderıne razı gel yapacak bısey yokl heralde

Bina yeni bina mi? Bahsettiğiniz koku ahşap doğrama dükkânlarındaki koku gibi mi?
Bina yeni degil ama daha eski binada oturdum orada yoktu. Boyle mobilya boya tarif edemeyecegim degsisik sicak sicak ufleyen bi koku. Kapidan girince oluyor. Ev icindeyken hissedilmiyor. Her odada var. Eve girince hemen bi cam acma istegi uyandiriyor

Merhabalar. 2 ay önce bi eve tașındım. Bina yeni bir bina değil ama mantolaması var bireysel kombili. Biz bu eve tașınmadan önce her yerini tadilat yaptırdik laminant, boya, pimapen, iki duvara duvar kağıdı ve banyoyu full yaptırdık. Eve disardan geldiğimde direk havasizlik kokusu geliyor cam pencere açasım geliyor pis koku degil ama bildiğin havasizlik kokusu. Evde gorunurde rutubet yok 3.kat. Yapılmadan önce eve bakarken yoktu olsa farkederdim.havalandirmama ragmen gecmiyor ev icinde hissedilmiyor ama disardan eve gelince direk farkediliyor. Oda spreyi aldim fayda etmedi. Anlık yok etti sadece.tuvaletten gelen bi koku asla degil. Acaba tadilat yapilirken kapali mi kaldi yazın iyice cam pencere acinca gecer mi. Erzurum da oturuyorum. Malum hava soguk fazla da acamiyorum cami filan. Ne yapmaliyim. Nasil gecer psikolojm bozuldu
Pimapenden o ben de aynı dertten muzdaribim. Senin gene kombiliymis istediğin gibi ayarla. Benimki merkezi sistem ve çok eski bina 50 yıllık cok külüstür. Evim hem güneş alıyor hem de yarınlar yokmuscasina yakıyorlar doğal gazi. Genelde evin ne güzel sicacık diyorlar ama kimisi de kıpkırmızı olup pişiyor 🤣 camları arada açıp havalandiriyorum. Dışardan içeri girdin mi sıcak boğucu basik bi hava çarpıyor yüzüne. Hele bide yazın gör bildiğin hamam.

Bir gün evden gidin sabahtan akşama acik kalsın soğuk hava temiz kokusu hiç birşeyde yok :KK66: benimde koku takıntim var ve evim amerikan mutfak ama dışardan eve girince mis gibi kokar yaz kış farketmez çok havalandırırım.yemek yaparken butün kapı cam açık olur

Yok esyalar ayni
Anladım. Acaba yeni eşya aldınız da ondan mı ki dedim. O zaman duvar kağıdından laminanttandır diye düşünüyorum. Ben de 2 senelik evliyim. Yatak odamı her gün saatlerce havalandırırım yine de bi koku var eşya kokusu bende sinir oluyorum ona. Keza salon takımım kapakları açınca içi kokuyor hala geçmedi

Pimapenden o ben de aynı dertten muzdaribim. Senin gene kombiliymis istediğin gibi ayarla. Benimki merkezi sistem ve çok eski bina 50 yıllık cok külüstür. Evim hem güneş alıyor hem de yarınlar yokmuscasina yakıyorlar doğal gazi. Genelde evin ne güzel sicacık diyorlar ama kimisi de kıpkırmızı olup pişiyor 🤣 camları arada açıp havalandiriyorum. Dışardan içeri girdin mi sıcak boğucu basik bi hava çarpıyor yüzüne. Hele bide yazın gör bildiğin hamam.
Evet sicak basik hava carpiyor aynen. Bina 25 yillik filan. E peki bu ne zman gecer nasil gececek 😔

X