- 29 Nisan 2013
- 16.168
- 30.996
- Konu Sahibi Renklikalem123
Temizlik yaptiginiz malzemelerden birinden dolayi olabilir mi? Aklima baska birsey gelmiyor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Banyo yapilmadan once tavanda su damlamisti orasi boyle kara kara olmustu. Uzerine tadilat yapildi. Ben gormedim ustalar calisirken. Nasil yaptilar goremedim. Acaba ordan mi geliyor ama banyoda koku yok diger yerlerde var. Sanmiyorum ordan geleceginiHer yerde kokan yastığa bile sinen koku bana rutubeti düşündürdü. Bir yerdeki küf temizlenmeden üstü kapatılıp tadilat yapılmış bu yüzden geçmiyor olabilir mi?
Aa cok guzelmis. Bunu deneyecegim tesekkur ederim. Șoyle soyleyeyim mobilyalar hic su almadi ama alci boya kartonpiyer flan yapildiTütsü nedir diye sormuşsun konu sahibesi arkadaşım
Tütsü kokulu yanan çubuklar var, yandığı zaman ufaktan duman çıkıyor aynı mumu söndürdüğündeki gibi. Ama kokulu olduğu için evin havasını kokusunu değiştiriyor. Çay olarak yapılan kuru adaçayını bir kaseye koyup tutuşturabilirsiniz, alev çıkmayacak sadece dumanı tütecek. İlk başta yanık kokusu oluyor sonra adaçayı kendi hoş kokusunu bırakıyor. Bu aynı zamanda negatif enerjileri de temizleyen bir frekansa sahip aynı üzerlik gibi.
Bir de boya yaptırdınız mı acaba boyanın sinmiş kokusu mu diye de düşünmedim değil.
Ya da mobilyalar su almış mıydı üzerine sinmiş olabilir.
Benim banyom kokar mesela, o da alt komşu sigara içerse ya da kızartma yaparsa direkt havalandırmadan gelir. Bir de tavan tam kaplama değil, malzemeler arası boşluklar var oradan borular bile görünüyor. O borulardan geldiğini düşünüyorum. Belki sizin de parkelerin altındaki tesisatlardan su sızdıran ve zemini çürüten borular olabilir, siz görmeseniz de kokusu siniyordur. Parkeyi yaptırdığınız kişilere sorsanız yardımcı olurlar belki.
Banyo yapilmadan once eve bakmaya geldigimizde tavani yukardan su almisti kara kara olmustu.biz tadilat yaptrdik kapattik ama ustalarin basinda durmadim nasil yapildi gormedim baska da yerde yoktu. Ondan kaynakli desem banyoda koku yok normal odalarda var. Nasil gececk bu yaa (( psikolojm bozuldu. Eski evim bodrum katti orda gorunen rutubetler vardi o kokuyu biliyorum ama bu oyle bi koku degil yaBence siz rutubeti anlatıyorsunuz ☺ Bu olayı yaşadım çünkü bildiğiniz rutubet bence
Evet curumus sogana da benziyor. Siz soyleyince bende benzettim. Hangi sabundan aldiniz acabaBenim evimde de evin girişinde var ne yaptıysak geçirmedik hem çürümüş soğana benzer garip çirkin bir koku. Elimizde bir sprey kolonya ile geziyorduk ki katı sabunlardan fresh bir koku aldım dolapların görünmeyen kısımlarına yerleştirdim öyle öyle çok gelmemeye başladı. Sebebini ben de bilmiyorum. Tuvalet bile daha temiz kokuyor o kadar diyeyim. Kiracı olduğum için çok önemsemiyorum artık.
Sanmiyorum yaTemizlik yaptiginiz malzemelerden birinden dolayi olabilir mi? Aklima baska birsey gelmiyor.
Digerleri de aliyor ama en cok ben takiyorum :)Koluyu tek siz mi alıyorsunuz diğer aile bireyleride alıyor mu ben işk haileğimde evimizde girerkn böyle poşete çürümüş yeşşillk yosun kokusu alırdım Eve gelmek istemez nefret ederdim
Koku kesin oradan geliyor. Keşke eski ahşapları söktürseydiniz. Annemin evi de o şekilde, yaptırırken ısrar etmeme rağmen söktürmediler şimdi bin pişmanlar.Parke altinda eski ahsaplardan var
Çünkü kokuyu havaya karışıp yoğunlaşınca almaya başlıyorsunuz. Direkt yeri koklayınca alamazsınızAma mesela eğilsem her seyi tek tek koklasam koku yok anlamiyorum nereden geliyr
Yumuşatıcıyı zeminde ASLA kullanmayın. Acayip kayganlaştırıyor. Ev kazalarına sebep olabilir.Evi kullandığınız yumuşatıcı ile silin. Suyun içine bir miktar atıp deneyin. Ben evin koktuğunu hissettiğim zaman yaparım. Işe yarıyor.
Çünkü eskiden döşemelerin üzerinde başka kaplama yoktu ve rutubetli hava yerde fazla oyalanmadan dağılıyordu. Şuan yeni parkelerin altında dışarı yavaş yavaş çıkan, çıkana kadar da içerde yoğunlaşan bir hava var.Yok eve bakmaya geldigimizde hicbir yeri yapili degildi koku da yoktu. Nasil ki tadilat yapildi heryer yenilendi ondan sonra oldu
Kokunun tam olarak nereden geldiğini bulmaya çalışınKoku her yerde genel olarak neyden geldigini anlayamiyorm ki ya
Büyük ihtimalle rutubeti temizlemeden boyayla kapatmışlarAa cok guzelmis. Bunu deneyecegim tesekkur ederim. Șoyle soyleyeyim mobilyalar hic su almadi ama alci boya kartonpiyer flan yapildi
Cok zor komple kaldrmamiz daha yeni bi suru masraf yapildi yaaKoku kesin oradan geliyor. Keşke eski ahşapları söktürseydiniz. Annemin evi de o şekilde, yaptırırken ısrar etmeme rağmen söktürmediler şimdi bin pişmanlar.
Çünkü kokuyu havaya karışıp yoğunlaşınca almaya başlıyorsunuz. Direkt yeri koklayınca alamazsınız
Yumuşatıcıyı zeminde ASLA kullanmayın. Acayip kayganlaştırıyor. Ev kazalarına sebep olabilir.
Çünkü eskiden döşemelerin üzerinde başka kaplama yoktu ve rutubetli hava yerde fazla oyalanmadan dağılıyordu. Şuan yeni parkelerin altında dışarı yavaş yavaş çıkan, çıkana kadar da içerde yoğunlaşan bir hava var.
Yer silmekle tütsüyle falan geçmez. Yerleri komple dipten kaldırmanız lazım.
Tesekkur ederim :)Kokunun tam olarak nereden geldiğini bulmaya çalışın
Evi bol bol havalandırın sirkeli suyla silin
Defne yaprağı kaynatın arada
Off yaaaaBüyük ihtimalle rutubeti temizlemeden boyayla kapatmışlar
Görünürde fark edilmiyor ama orada duruyor
Hani böyle 10 ml lik rolon şeklinde ağır kokular var hacıdan zamanında getirildiği için öyle denirdi.Hacı mis i diğer adı çok ağır ve yağlı aromatik kokular.Hacı kokusu nedir
Insallah yazin gecer bi umut yazi bekliyorumbenim de evimde rutubet kokusu vardı bazı yerler rutubet koksa da bazı yerler tarif edilemeyecek bir kokuydu 11 yıl oldu yüzde 90 azaldı ama hala var. biz kışın yaptırdık evimizi duvarlar kurumadı ondan dendi 11 yaz geçti anca toparladı sizin de eviniz kışın yapılmış ondandır hele bi yaz geçsin ev ısınsın güneş görsün belki bi yazda atlatırsınız
Yemek icerde oyle cok abartacak kadar kalmiyor. Herkesin ki gbi yani. Evi de hergun havalandiriyorum ama bu tutsu isini bi arkadas da soylemis denicem onuYemek pişince koku evde kalıyor mu?
Duvarları silmeyi denediniz mi?
Giderleri sık sık lavabo aç yapar mısınız?
Evi hergün havalandırır mısınız?
Yemekler pişip hemen havalandırılmayınca kalan koku birikiyor bence. Mutfak camı ya da aspiratör bana yeterli gelmiyor.
Evde kokunun yerleşebileceiği kadar sık tütsü falan yaksanız olur mu acaba?
Koku en takıntılı olduğum şey. Hele üste başa sinen ev kokusu. Kıyafetlerim koksa deliriyorum.