- 31 Ağustos 2019
- 316
- 293
-
- Konu Sahibi Renklikalem123
Parke altından geliyor olabilir, durduk koku olarak o geldi aklıma benim. Benim mobilyalarım sunta kokuyor mesela 1.5 sene oldu, eğer evde 1 hafta kapalı kalsın hafif sunta kokusu sarıyor evi :)Gorunurde hic bir yerde rutubet nem yok ama bilemedim
Parke her yerde var banyo tuvalet fayans. Egilip kokladigimda hic koku almiyorum. Tesisat degismedi ama tesisattan gelen gider kokusu olmaz mi. Bu gider kokusu degil havasizlik toz beton degisik bi kokuParke heryere mi yapıldı? Parke olmayan yerlerde var mi? Banyoda yok heralde? Mutfak?
alttaki ahşaplar kokuyor olabilir, ıslanmıştır belki? Su tesisatı değişti mi?
Denicem tesekkur ederimBol bol havalandırmaya devam edin. Arada tütsü yakın. Evin kokusunu değiştiriyor.
Aynen bizdeki gider kokusu degil havasizlik toz beton degisik bi koku tarif edemiyorum. 3.kattayim ama burasi soguk bi memleket su an sabah aksam acma gbi bi sansim yok son zamanlara da hergun yagmur yagiyor. Ona ragmen bi sure havalandiriyorum ama fayda etmiyor. Tamamen yaz gelse de bari insallah kalmaz koku. Acarim ozman aksama kadar. Sizdekinin sanirim tesisatin degismesi gerekli insallah sizinki de gecerSorun banyo tuvalet yada lavabo guliderlerinden gelmiyorsa ve zamanla azalma varsa gececegini dusunuyorum yaz geliyor ust katlarsaysaniz sabah aksam hic kapatmadan kapi pencereler avik kaliraa faydasini goreceginizi dusunutirum
Bizim evdede gidervkokusu sıkintisi var ne yapilabilir hicbir fikrim yok
Valla tek tek koklasam ozellikle kokan bi yer gormedim ama bazanin arkasinda biraz daha fazlaydi. Duvarlardan mi acaba. Yada yerde dogalgaz borulari var boya yapilirken uzerine damlamisti ama hep sildim. Ordan kalma bise mi bilmiyormki kaynagini bi turlu cozemedimBu konudan ayrı biri daha böyle bir konu açmıştı odada koku vardı kaynağını bir türlü bulamıyordu. Yanlış yere konu açmaktan ban yemiş konusu da taşınmıştı. Noldu acaba o?
Bende bir öneride buluniyim buhurdana su koyup okaliptüs yağı damlatın altına da mum yakın. Kokuyu giderir belki. Ama kokunun kaynağını bulmaya Yardımcı olmaz tabi
Parke altindan ise de nasil bi cozum bulabilirim kiParke altından geliyor olabilir, durduk koku olarak o geldi aklıma benim. Benim mobilyalarım sunta kokuyor mesela 1.5 sene oldu, eğer evde 1 hafta kapalı kalsın hafif sunta kokusu sarıyor evi :)
Temiz su kaçırıyorsa ahşap ıslak kalıyorsa acayip kokabilir.. ama her yerde varsa heryerde de kaçak olamaz ya.. bilemedimParke her yerde var banyo tuvalet fayans. Egilip kokladigimda hic koku almiyorum. Tesisat degismedi ama tesisattan gelen gider kokusu olmaz mi. Bu gider kokusu degil havasizlik toz beton degisik bi koku
Keske bulabilsem de cikis yerini. Cozum bulsam ona goreTemiz su kaçırıyorsa ahşap ıslak kalıyorsa acayip kokabilir.. ama her yerde varsa heryerde de kaçak olamaz ya.. bilemedim
Sokturup yeni yaptırmakNasil duzelecek eger ondan ise
Bence siz rutubeti anlatıyorsunuzKizlar merhaba. Daha once konu acmistim. Bi eve tasindim aralik ayinda. Evi full yaptirdik laminant,alçı, boya, bazi yerlere duvar kagidi, banyo, pimapen yapildi. Eve bakmaya geldigimizde boyle bi koku yoktu. Tadilattan sonra oluștu. Ev yeni bi bina degil. Ama rutubet vs hic bise yok evim 3.katta. Zaten rutubet kokusu degil gider kokusu da degil.tarif edemeyecegim bi koku. Disaridan eve girdigimde Havasizlik bogucu sicak karisik degisik bi koku. Ev icindeyken hissedilmiyor.Laminant boya kokusudr dedim bașta. Gider dedim ama 4 ay oldu ilk zamana gore biraz daha az ama hâlâ koku var. Aksama kadar havalandiriyorum evi ama kapattiktan sonra yine ayni. ne yaptysam gtmedi evim bireysel kombili yerde dogalgaz borulari var. Tuvaletten ciktigim anda balkondan eve girdigim anda bile aliyorum hemen kokuyu. yani farkli bi yerden ciktigimda koku hemen geliyor burnuma. Heryeri surekli camasir suyuyla silerim. Esyalara sinmiș sanki. O gun bazayi cektim arkasinda o koku vardi. Bazanin icinden yeni yastik cikardim. Yastik full o kokudan. Ne yapabilirim nasil gider bu koku?
Kalitesiz oldugunu sanmiyorum pimapenlerim laminantlarim kalitelisinden sectik bilerek. BilemedimR Renklikalem123 muhtemelen kullanilan malzemelerin kalitesizligiyle alakali bir durum. ya evin yapiminda ya tadilat sonrasi.. bir muhendise, mimara sorun bulur onlar neden olabilecegini.
Hacı kokusu nedirBenim şuan ki evimde de hacı kokusu var dışardan eve girince kokuyor.Yani sinmiş evi havalandırıyorum ama nafile.İlk başta çok ağırdı yine hissediliyor ama hafifledi.Zamanla geçiyor
Oyle olsa bile nasil gececekki eski evim bodrum katti. Gorunurde rutubeti vardi. Ona ragmen temizlik yapilinca bise kokmazdiBen duvarlardan ya da alttaki parkeden geldiğini düşünüyorum . Bir arkadasimin evi de böyle kokardı . Tarif edemiyorum kır desem kir değil direkt rutubet desem rutubet değil . Havasız ama his olmaya bir koku . Ve ne giyse kıyafeti o kokardı onlarda kaldığımda yastıklar aynı sekil kokardı . Şuan o kokuyu duysam hemen hatırlarım . Sonra her yeri yaptırdılar parkeden mutfak dolabına kadar . Kufe dayanıklı boya da yaptırdılar ama geçmedi o koku çünkü evleri rutubetliydi . Siz rutubet almıyor diyirsunuz aldığını düşünürseniz nem alıcılar var onlardan alın ya da bilen birine sorun .