• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kadınları neden küçümseniyor

Ay konu kac sayfa olmus ya. Biraz abarttik sanki bayanlar ne dersiniz :cool: Tamam hepimiz iyiyiz, hepimiz kiymetliyiz. Ne yaristiriyoz anlamadim ki. Herkes kendi hayat sartlarina gore bazi tercihler yapiyo ya da mecbur kaliyo. Herkes mutlu olsun insallah tercihleri ile. Kimse kimseye birsey ispatlamak zorunda degil.
Yorgunluk yarıştırıyoruz durun.

100 üzerinden kaç sizinki, 50nin altındaysa kenara geçin, üzerindeyse atın üç beş cümle 🤪

Buraya bu konuyu yazdıysam affedin ama merak edin oğlunuzun kekemeligi ne oldu geçti mi benim kizim da da yeni başladı sureciniz nasil ilerledi
Kime sordunuz acaba? Bizde böyle bir sorun olmadı hiç, karıştırmış olabilir misiniz ☺️ geçmiş olsun bu arada Allah şifa versin evladınıza 🙏

Yorgunluk yarıştırıyoruz durun.

100 üzerinden kaç sizinki, 50nin altındaysa kenara geçin, üzerindeyse atın üç beş cümle 🤪
Bilmiyom ki, cocugum yok. Ordan baya bi puan kaybederim sanirim. 2 ayri iste calisiyom. Biri ulusalarasi bi sirkette, digeri de kenardan kendi isimi kurmak uzerine. Fiziken kolay ama kafa yorucu isim var. Ama bizde ev isleri daha cok esime ait. Cunku onun isi yari zamanli gibi bisey. Hayatimda sadece 6 ay calismadim. Onda da ciddi bi hastaligim oldugu icin. Hayatimin en berbat zamanlariydi. Daha gecen gun esimle konusuyoduk. Crypto yatirimlarimiz var. Ordan zengin olursak napariz diye. Dedim valla ben isimi birakmam. Cok acirim bosa gecen zamana. Allah o kadar kafa vermis, baya zeki bi insanim 😅 Insanligi kendimden ve yapabileceklerimden mahrum birakmak istemem. Ben pek para icin calismiyorum anlicaginiz.

Ev islerine ayrilan zaman o kadar ziyan geliyo ki bana. O zamanda neler neler yaparim. Oyle cok pis olmicak kadar temizle yeter. Ama mesela evde kaldigim 6 ayda deli gibi sabaha kadar fayans aralarini falan fircaliyodum. Habire duvar siliyodum, tertemiz evi bastan asagiya boyattim. Boyacilar bile demisti abla bu ev tertemiz niye boyatiyon bu duvarlari 😅 Demem o ki insan evde kalinca biraz bunlari takinti yapiyo galiba. Su an hicbisey gozume batmiyo valla. Cunku onu gorecek gozum yok kafa yorgunlugundan dolayi.

Valla hayatini ev isine adamayi hayal edenlerin kafasi bu sekilde calisiyo galiba 😅 Her fikre saygimiz var efenim...

Bilmiyom ki, cocugum yok. Ordan baya bi puan kaybederim sanirim. 2 ayri iste calisiyom. Biri ulusalarasi bi sirkette, digeri de kenardan kendi isimi kurmak uzerine. Fiziken kolay ama kafa yorucu isim var. Ama bizde ev isleri daha cok esime ait. Cunku onun isi yari zamanli gibi bisey. Hayatimda sadece 6 ay calismadim. Onda da ciddi bi hastaligim oldugu icin. Hayatimin en berbat zamanlariydi. Daha gecen gun esimle konusuyoduk. Crypto yatirimlarimiz var. Ordan zengin olursak napariz diye. Dedim valla ben isimi birakmam. Cok acirim bosa gecen zamana. Allah o kadar kafa vermis, baya zeki bi insanim 😅 Insanligi kendimden ve yapabileceklerimden mahrum birakmak istemem. Ben pek para icin calismiyorum anlicaginiz.

Ev islerine ayrilan zaman o kadar ziyan geliyo ki bana. O zamanda neler neler yaparim. Oyle cok pis olmicak kadar temizle yeter. Ama mesela evde kaldigim 6 ayda deli gibi sabaha kadar fayans aralarini falan fircaliyodum. Habire duvar siliyodum, tertemiz evi bastan asagiya boyattim. Boyacilar bile demisti abla bu ev tertemiz niye boyatiyon bu duvarlari 😅 Demem o ki insan evde kalinca biraz bunlari takinti yapiyo galiba. Su an hicbisey gozume batmiyo valla. Cunku onu gorecek gozum yok kafa yorgunlugundan dolayi.
Size bi 60 olur.
Çocuk olsaydı 80e çıkardı.
10 puanı eşinizin yarı zamanlı çalışmasından, 10 puanı yatırımlardan kırdım (çünkü benim yok ve canım kırmak istedi).

Ben evde olsam da ev temizlemem gibi geliyor, pisim galiba.
O yüzden bildiğim yerden devam.
Benim her işim 'kaç dakikada bitiririm, tahmini ne zaman otururum'u planlamak üzere 😕
Dünyaya oturmaya gelmişim ama yanlışlıkla çalışma hayatına girmişim gibi.

Meclise soru önergesi falan verebilirim.
1 ay iş, 1 ay ev döngüsünün toplum refahı üzerindeki etkisinin araştırılmasını isteyeceğim.

Ev hanımı hiç olmadım ama şunu çok iyi biliyorum bir mesleğin olması ve sevdiğin işi yapıyor olmak ve kendi paranı istediğin gibi çatır çutur harcayabilmek dünyanın en güzel duygusu🩷

Herkes işine baksa hayat daha güzel olacakken kuyu kazmalar, iki yüzlülükler, dedikodu, ayak kaydırma.. vs ne ararsan yaşadım iş hayatımda. Kafam kaldırmıyor artık bu insanları gerçekten ruhen çok yorgun hissediyorum ama alışmışız bir yandan da o tempoya. Spora, hobilere falan saldırıyor insan. Kocamın vicdanına, bilmemneyine bıraktığım da yok yani hayatımı. Sağlığımız yerinde olduğu sürece tutarız yine işin ucundan. Allah canını almadan rızkını kesmezmiş. Hiçbir şeyin garantisi yokken kısacık ömürde neyi kasıyoruz bu kadar diye düşünüyorum bazen.
Karşılaştırma ve kıyas yapmak için açılmış bir konu gibi oldu fakat hiç alakası yok.
İşin sonunda; kafa yorduğum konunun aslında bazı psikolojik olarak kendimi yıprattığım farklı sebeblere dayandığını farkettim. Yani benim olayım çalışıp çalışmama olayı değil, kötü niyetli insanlara karşı artık bağışıklığımın düşmüş olması. Bu yönde kendime bir şeyler katmalıyım sanırım.
Şu an canınız nasıl istiyorsa öyle yaşayın, belki daha sonra çalışma hayatını özleyip tekrar dönmek isteyeceksiniz🤷‍♀️

İnsanlara gelince iş arkadaşları, sosyal hayatta edinilen arkadaşlar, akrabalar, komşular dahil insanların bir kısmı zaten dedikoducu, arkadan iş çeviren iki yüzlülerdir, yani çalışsanız da çalışmasanız da bu tip insanlara hep denk geleceksiniz, bu tip insanlara lafı hiç eğip bükmeden net bir şekilde işlerinize hayatınıza burunlarını sokmamaları gerektiğini söyleyin, sizle eşiniz çocuğunuz veya değer verdiklerinizle ilgili söz hakkı tanımayın çünkü kimse bir başkasının hayatıyla ilgili söz hakkına sahip değildir.

Vala ev hanımlığı normal işe gidip gelmekten daha yorucu olabiliyor. Evden hiç çıkmasam yine evde yapacak şey oluyor. Devamlı bir şey yerleştiriyorsun, bir şey yapıyorsun elin boş durmuyor. O eleştirenler ev hanımlığını beğenmeyenleri bir hafta evde bıraksan cinnet geçirecek hale gelirler. Hiç önemsemeyin bence.

Back