- 17 Aralık 2011
- 29.255
- 37.329
-
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
- #34.961
Geldim abla iyim cok sukur sen nasilsin
nerdesin sen bakimİyi gunler kizlarne guzel canlanmis buralar su anda tam da ortaligi topluyorum isim bitince burdayim mesajlariniza bakicam simdi detayli okuyamadim
evetttYanlis basliga yazmisim ama, farketmez. Kardes konular...
hic sorma abla yemek bolumune hapsettileri beninerdesin sen bakim
nasilsin canimay hangi marka bu
ben de bi zamanlar kiyma makinesinin aparatini yikamistim karardi duzelmedi demerhaba hanımlar makarna yapma makinesi aparatını bulaşık makinesinde yanlışlıkla yıkadım karardı. yeni tekrar eski haline getirebilirim acaba başına gelen var mı?
hosgeldin canimMerhaba arkadaşlar. Son zamanlarda çok yazılmamış ama ben de katılmak istiyorum. Ev işleriyle başım gerçekten derde girdi iyice. Biraz şevklenmem lazım
birisi beni yemek topiginden kurtarsinHoşgeldin canım evet bu aralar topik sessizBirTutamMutluluk20 kızzzzzz nerelerdesin gel de şu topiğini canlandır bakalım topla herkesiii
hakket deren nerde ?guzel temizlik yapiyo o@O1deren87 kızzzzz gel burdan devam edek neler yaptın bakalım
biri de yoldaymis masallah ikisi birlesince neler olacak artik sen dusunbugün hiç durmaksızın temizlik yaptım en son bulaşıklar yıkandı ocak ve fayanslar silindi çay koydum oturayım dedim sevgili kızımmm ortalığı eski haline getirmiş heryer oyuncak, oturma odasına kabuklu fıstık dökmüş
bize de bekleriz bacim beini kovani a gel konusak accikYanlis basliga yazmisim ama, farketmez. Kardes konular...
ne guzel yazmishsin ya ben de yazam heveslendimHanimlar, rutinlerimizi yazalim mi?
Ben basliyayim.
HER GUN YAPTIKLARIM
Yatak toplama, evi havalandirma.
Mutfak tezgahini, ocagini, duruma gore mikro dalga firini sirke puskurterek silme. Mutfak copunu bosaltma.
Lavoba, klozet temizligi.
IKI GUNDE BIR YAPTIKLARIM
Evin gorunur yerlerini supurme.
Mutfak, giris ve banyoyu ayrica silme.
Dus kabini ic dis sirke puskuterek silme.
HAFTADA BIR YAPTIKLARIM
Salonun kanepe altlarini ve diger yerlerini supurup silme.
Koltuklari cok detaya girmeden dovucuyle supurme.
Yatak odalarini yataklari cekmeden, halilarini kaldirarak supurup silme.
Mutfagin halisini kaldirarak supurup silme, mutfak dolaplarinin kulp ve cevresini sirke puskurtup silme.
Toz alma.
Balkonlari supurup silme.
15 GUNDE YAPILANLAR.
(Bunu temizlige gelen hanim yapiyor.)
Kapilar, banyo ve mutfak dolaplari, avizeler, duvar aksesuarlari, mobilyalari, buzdolabi ve sebili, derin dondurucu, firin silme.
Butun halilar kalkip, butun esyalar cekilerek silip supurme.
Banyo seramikleri, dus kabin, dus teknesi detayli temizleme, cop kutularinin yogun camasir sulariyla dezenfekte edilmesi.
1.5-2 AYDA YAPILANLAR( bunu da gelen hanim yapiyor, tam gun geliyor o zaman)
15 gunde bir yapilanlara ilave, balkon camlari dahil, butun camlari silme.
Salon halisi ve koltuklari silme.
(Mutfak dolaplarinin iclerini temizlikci gelmeden, iclerini esimle birlikte siliyoruz.)
MEVSIMSEL RUTIN
Giysi dolaplari ve bazalar bosaltilip, iclerinin silinmesi.( bunu da esimle birlikte yapiyoruz, giyilmeyen giysiler de bu vesileyle evden cikiyor.)
Ihtiyac varsa duvar silme. ( bunu da temizlikci hanim, ayrica bir gun gelip yapiyor.)
Salon halisi haric, digerlerini ve kullanilan cift kisilik yorganlari yikamaya verme.
Rutin bozulmayinca ev her zaman temiz oluyor.
BirTutamMutluluk20 ya ben unuttum bile yazdığımı ne kadar kibarsın çok teşekkür ederim evet gitmedi çok siyah hala