Ev ıslerı ıle bası dertte olan hanımlar buyurun topigime

En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Temizlik dolu bir günden günaydınnnn :)

Kaç gündür işlerimi bitiremiyorum..
Evde oturamıyorum sürekli birşeyler çıkıyor, gelen giden de eksik olmaz, haliyle yetiştiremiyorum hiçbirşeyi
Bugün akşama kadar evdeyim, yapılacaklara bir bakayım..

Son düzenleme:
- Mutfak toparlanacak;
- Bulaşıklar yıkanacak;
- Çamaşır asılacak (daha 1 makine de yıkanacak)
- Çamaşır toplanıp katlanacak;
- Ütü yapılacak;
- Yatak odası derinlemesine temizlenek...

Şimdilik aklımdakiler bu kadar, aslında bir de mutfağın derinliğine dalmak istiyorum ama bakalım bugün ne kadarını yetiştirebilirim...

Pişirip mi atıyor ?
Bir de uzun süre kalıyor mu ?
Ben pişiripte atıyorum börek poğaça ve kurabiye atıyorum uzun süre kalsada bişey olmuyor yatmadan önce bi poşet börek çıkarıyorum 4 tane falan koyuyorum bi poşete sabaha kadar buzunu salıyo sabahta fırında ısıtıyorum yeni pişmiş gibi oluyor aynı

Çok teşekkür ederimm..
Bunu öğrendiğim iyi oldu..
Bakalım neler yapabilirim :)

Pişirip mi atıyor ?
Bir de uzun süre kalıyor mu ?
Annem sarma ve mantiyi pisirmeden atiyor cnm
Cok pratik misafir gelecegi zaman hemen cikarip pisiriyor taptaze yapilmis gibi oluyor :)

Benim annemde mantı ve sarma yapıp atmış bende börek attım sende at kız hep annenden bekleme
Kuzummm benim buzlugum 2 gözlü. Ancak et ve kiyma atiyorum suan gerekmiyor zaten bize 2 kisiyiz de seneye extra derin dondurucu almayi düsünüyoruz

Onları tahmin etmiştim zaten, duydum daha önce sanırım..
Ben daha çok poğaca, böreği merak ettim..

Evet canım dondurucu çok gerekli gerçekten. Bende pazara gittim geldim ama ne alcağımı şaşırdım valla eşim sebze sevmiyor bende sebze yemeklerini çok severim ramazanda napcaz bilmiyorum :) siz ne yemekler yapıyosunuz kızlar genelde? Var mı yemek listeniz? Ben her hafta patlıcanlı bir yemek yaparım kesin çünkü eşimin tek yediği yemek patlıcan. Taze fasülyede çok severim onuda yaparım her hafta bide et ve tavuk yemekleri yaparım genelde onları sever eşim. Ha bide mantara bayılırım ben onuda yaparım muhakkak BirTutamMutluluk20 Zeytintanem

Sigara böreği yaparken 8e bölüyoruz ya yufkayı o şekilde bölüceksin önce, sonra sosunu hazırlıcaksın ben 1 bardak kadar süt bi bardak kadar yağ ve bi şişe maden sodası koyuyorum. İçinide ister lorlu yap ister patatesli. Hatta mantarlı börek bile çok güzel oluyor. Kestiğin üçgen şeklindeki yufkanın üstüne sostan bi yemek kaşığı kadar dök ve her yerine yay onun üstüne bi yufka daha koy ben ikili yufkayla yapıyorum tekli yaparsan baya ince oluyor. İkindi yufkayı koyduktan sonra bi kez daha sostan dök sonra iç malzemesini koy ve paçanga böreği şeklinde (kalın sigara böreği) sar bu şekilde oluyor üstüne yumurta sarısı ve susam yapıyorum. Pişirmedende attım buzluğa piştikten sonrada attım ikiside çok güzel oluyo fakat ben piştikten sonra atmayı tercih ediyorum. Biz kahvaltıda yiyoruz genelde ve pişmeden atarsam uyanınca onu pişirmek uzun sürüyor ve bi misafirin gelse bile hiç biyer batmadan ısıtıp veriyosun. :) Dahlia_

Ne kadar az eşya, o kadar kolay temizlik demek :)
Sakin odanız var, huzur vericii
Cok tesekkür ederim cnm ben evde cok esya sevmiyorum. Nekadar az okadar iyi benim icin

Filingcim ben cok firin yemekleri yaparim. Firinda patates graten, makarna graten, pattesli tavuk... yaklasik hergün ve her yemegin yanina bulgur yada pirinc pilavi yaparim mecburen esim cok seviyor. Esim cok sükür yemek secmez ne yapsam yer bende kolay seylere kaciyorum

Bende fırın yemekleri çok severim canım ama eşim sevmiyor malesef, mesela fırında patatesli tavuk yerine kızartmak tercih eder bende kızartma hiç sevmem sağlıksız ve kilo aldırdığı için iyi senin eş seçmiyomuş ne güzel :) borcamdamı yapıyosun fırın yemeklerini?

Kizlar nasipsiniz ohhhb mis gibi evler temizlenmis borekler yapilmissss valla ben ancak gezmelerdeyim.. bugun 12 de kalktik kizim 1 de kurstan geldi. Kahvalti yaptik. Esim arkadasa birakti orda kahve ictik. Oradan da yarin malum anneler gunu anneme ve kayinvalideme hediye aldim.. esim de kizima paea vermis annene hediye al diye kendime de cok sik bir kahve takimi aldim. Ordan anneme gittik.. biraz once geldim eve.. camasir serdim suan uzaniyorum. Cok yorulmusum yaaaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…