Ailen okutmak istedikten sonra okutur. Ayrıca ailelerinden gelen çok az harçlıklarda okudu pek çok arkadaşım. Canım, istediğini yap ama sen hariç hepimiz biliyoruz ki pişman olacaksın 10 yıl sonra. Çok keşken olacak ama geri dönmemeyeceksin. Hepimiz aynı yollardan geçtik. İnan gençlik hevesini biliyoruz ama bu hevesini okul için harcamalısın. Ev hanımlığı kötü değil ama mesleğin elinde olduktan sonra ancak. İyi düşün, çok düşün. Her zaman evlenir ve ev hanımı olursun ama okumayı ancak şimdi yapabilirsin. İnsanın kendini geliştirmek için yaptığın hiç bir şey boşuna değildir. Sevgilin çok seviyorsa beklesin seni ama sanmıyorum bekleyeceğini bile. Kendine lise mezunu birini bulur yine. Sebebi de sana diş geçirememiş olmak, sözünü dinleyecek birini bulmak. Düzgün bir ilişkide taraflar karşılıklı özveride bulunur, senin tek yönlü hayatını bırakman gerekmez. Onun hayatı şimdi neyse öyle devam edecek. Yalnızca daha rahat olacak. Çünkü her akşam düzgün evine, hazır yemeğe gelecek ama sen verdiklerinde kalacaksın ve bu bir kaç sene sonra Kafana dank edecek.
Sevgilinin seni çok seviyor, sen onu gördüğünde işte benim hayatımı adamak istediğim insan, bir ömür ben onun gözlerine baksam diyorsun, o kadar iyi ki, sana bunları hissettiriyor. Bunun adı aşk. Bu kuvvetli bir duygu hâli, ve insana her şeyi uğruna aşayacak kadar cesaret veriyor. Ama hadi esti, evlenelim, hemen şimdi evlenelim, ailem istemese de ben senin uğruna herkese karşı dik dururum demekle cesur davranmış olmuyorsunuz. Cahilce davranmış oluyorsunuz. Kolaya kaçmış oluyorsunuz. Aşkının kuvveti, senin için beklemeyi göze aldığında, yıllarca bekleseniz de birbirinizden vaz geçmemenizle belli olur. Budur cesaret isteyen. Neden yazıp durdum sana? Çünkü şu anda hissettiklerinin çok masum olduğunu biliyorum. Sen de cici bir kızsın muhakkak ama henüz küçüksün.