ev hanimi olmak ve sevgiim..

Daha bu yaşta evlilik merakı nerden geliyor anlamıyorum daha lisedesin allah ailene sabır versin. Geçen sene otobüste yaşlı bir amca yanıma oturmuştu. amca ailen hayattayken okuyabildiğin kadar oku dedi ve sakın erkeklere inanma elinde çiçekle gelir tek ayağının üstünde binbir yalan söyler demişti. tamam yalan söylemese bile vaatlerini yerine getireceğinin garantisini veremezsin.

o kadar haber okuyoruz, şu bdvdeki konuları bile okumak yetiyor gerçi, hala nasıl böyle zihniyetler var anlamış değilim..
yıl olmuş 2015 ya pesss

yaşadığın şehirde okursan harcı 1. öğretimde ödemiyorsun zaten liseye gider gibi hatta daha kolay okunuyor bence zararın olmaz aklında da şüphe falan kalmamış olur. benim ailem de çocukluğumdan beri okumazsan elin adamının eline bakarsın diyip dururdu iyi ki öyle demişler öyle tiplerle tanıştım ki bir süre sonra gerçek yüzleri ortaya çıkıyor olmaz bu iş diyip başımdan atabiliyorum işim olmasaydı aileme de güvenemezdim yani istemezdim onların parasını. okul bitip de parasız kalınca ailem söylenmeye başlayınca kafama daha iyi dank etti

Universite meslek edinmekten ziyade buyudugunu hissetmektir. Turk gencleri genelde universiteye gittiklerinde ailelerinden kopuyor ilk kez. O yuzden sorumluluk alma, bagimsizlik kazanma, kendini tanimadir universite hayati.
Okumak istememeni anlarim, pisman olmayacaksan okuma. Ama bu kadar erken de evlenme.
Mesela benim ilerde cocugum olursa Allahima sukur ne komsu kapisina gonderirim odev icin, ne de ozel derse ihtiyac duyarim. Cunku her konuda az cok bilgim var. Bu acidan da bak. Cocuguna yetebilen bi anne olmak guzel bisey olsa gerek...

Bence sen okumak istiyorsun, ama o sevgilin aklini celmis.
Anadolu lisesine giden, basarili bi ogrenci okumak istemiyorum demez.
Sevgilin senin beynini yikamis.
Erkeklere guvenme, en azindan diplomani al eline. Ben de uni mezunu ev hanimiyim simdilik. Benim esim de sevgiliyken calisma derdi, ama simdi tek maasla evin gecinmedigini gorunce calis diyor artik. Hayal dunyasindan cik, gercekleri gor. Sevgiline kaptirma dizginleri...

Üniversite okumayı sadece para kazanmak mı sanıyorsun?
Okumak insanın kendine olan güvenini arttırır
Okuyan kadın güçlüdür
Ayakları yere sağlam basar
Çevresi gelişir
Hayatı tanır
insanları tanır
Sen hayatı evde oturayım kocama yemek yapayım mı sanıyorsun

Bu zihniyete sahipsen hiç okuma başkasının hakkını da yeme otur evinde

10 sene sonra kafanı duvarlara vurursun her şey yaşında güzel...

Sen en iyisi bitir üniversiteni mesleğini eline al...

Nişanlının da zihniyetine tüküreyim. Anana babana yazık okutmuşlar bu yaşa getirmişler elin oğlunun gazıyla okumuycam çalışmicam diye diretiyorsun...

Sen biraz BDV deki konuları oku. Seviyorsun diye hayatını bu kadar bir adamın ellerine teslim etme...

Çalışırsan eğer sevgilin senden ayrılacak mıymış? ya da üniversiteye gidersen ?

Universiteni bitir diplomani al calisma altin bilezigin olsun keser doner sap doner gun gelir hesap doner askini kucumsemiyorum sakin yanlis anlama bugun bi soz okumustum kadinin en olgun zamani 30 undan sonradir hem hala guzel ve genc fakat artik aptal diildir diye sen tedbirini al her ihtimale karsi

Elektriktir bilmem nedir çok fark ediyor mu bilemem ama, tecrübesi olmayan bir teknisyene başlangıç olarak 3.000 lira maaş tamamen hayal ürünüdür bana göre. Yanlış anlaşılmasın küçümsemek adına değil ama neler okuyoruz buralarda. Mühendis, mimar kimseler asgari ücretle işe başlıyor. Abim inşaat sektöründe, işe yeni başlayan mühendislerin kendinden düşük maaş aldığını söylüyor ( abim mühendis değil ve maaşı 1500, üniversite mezunu... )
Diğer bir örnek ise mesela benim erkek arkadaşım da doğal gaz teknisyeni. Devlette değil ama bulunduğumuz şehirde kurumsallaşmış bir firma diyelim, verilen ticket ile birlikte maaşı 1570 tl gibi bir rakama geliyor. Bundan pay biçin yani, 3.000 nerede 1.500 nerede. Ayrıca 3.000 olsa dahi, günden güne güzel (!) ülkemizde para değersizleşiyor. Yetmiyor arkadaşım hiç bir şeye yetmiyor. Tamam 3.000 olmasın ama senin de emeğinle eve 1-2 bin lira daha fazla girse zarara mı uğratır bu sizi, yoksa rahatlatır mı ? Yeter de artar dediğin paradan bugün sadece ve sadece mecburi şeylere, ihtiyaçlara harcayarak 510 tl harcadık. Altını çiziyorum sadece ihtiyaçlara ve birkaç saat içerisinde. Gerisini de sen düşün artık...

Ailen okutmak istedikten sonra okutur. Ayrıca ailelerinden gelen çok az harçlıklarda okudu pek çok arkadaşım. Canım, istediğini yap ama sen hariç hepimiz biliyoruz ki pişman olacaksın 10 yıl sonra. Çok keşken olacak ama geri dönmemeyeceksin. Hepimiz aynı yollardan geçtik. İnan gençlik hevesini biliyoruz ama bu hevesini okul için harcamalısın. Ev hanımlığı kötü değil ama mesleğin elinde olduktan sonra ancak. İyi düşün, çok düşün. Her zaman evlenir ve ev hanımı olursun ama okumayı ancak şimdi yapabilirsin. İnsanın kendini geliştirmek için yaptığın hiç bir şey boşuna değildir. Sevgilin çok seviyorsa beklesin seni ama sanmıyorum bekleyeceğini bile. Kendine lise mezunu birini bulur yine. Sebebi de sana diş geçirememiş olmak, sözünü dinleyecek birini bulmak. Düzgün bir ilişkide taraflar karşılıklı özveride bulunur, senin tek yönlü hayatını bırakman gerekmez. Onun hayatı şimdi neyse öyle devam edecek. Yalnızca daha rahat olacak. Çünkü her akşam düzgün evine, hazır yemeğe gelecek ama sen verdiklerinde kalacaksın ve bu bir kaç sene sonra Kafana dank edecek.

Sevgilinin seni çok seviyor, sen onu gördüğünde işte benim hayatımı adamak istediğim insan, bir ömür ben onun gözlerine baksam diyorsun, o kadar iyi ki, sana bunları hissettiriyor. Bunun adı aşk. Bu kuvvetli bir duygu hâli, ve insana her şeyi uğruna aşayacak kadar cesaret veriyor. Ama hadi esti, evlenelim, hemen şimdi evlenelim, ailem istemese de ben senin uğruna herkese karşı dik dururum demekle cesur davranmış olmuyorsunuz. Cahilce davranmış oluyorsunuz. Kolaya kaçmış oluyorsunuz. Aşkının kuvveti, senin için beklemeyi göze aldığında, yıllarca bekleseniz de birbirinizden vaz geçmemenizle belli olur. Budur cesaret isteyen. Neden yazıp durdum sana? Çünkü şu anda hissettiklerinin çok masum olduğunu biliyorum. Sen de cici bir kızsın muhakkak ama henüz küçüksün.

Her şeyi geçtim bak para kazanmanı, ekonomik özgürlüğünü, ayaklarının üzerinde durmanı, her şeyi geçtim annem bana hep keşke okusaydım da siz bana soru sorduğunuzda size daha güzel cevaplar verebilseydim, derslerinizde size daha çok yardımcı olabilseydim der. Sözüm bütün ev hanımlarına asla değil; ama sen kendini geliştirmeyeceksin, bunu ne sen isteyeceksin ne de sevgilin buna izin vermeyecek. Çünkü senin kendini geliştirmen onun kendisini hor görmesine neden olacak, sen kendini geliştirdikçe artık kocanı beğenmemeye başlayacaksın. Bunu neden mi diyorum; o kadar çok çevremde bu tarz örnekler var ki.. Başını duvarlara vurmadan ve çok geç olmadan iyi kararlar ver. Sana gerçekten değer veren, senin eğitimine senin öğretimine, senin bilgine kısacası senin tüm benlik haklarına değer veren biriyle ol. Sevgilin seni değil sadece kendisini düşünüyor şuan, onun kıskanıyorum demesi sadece kendisini düşündüğü için. Burada sana yorum yazan herkes tecrübe, hafife alma!

Son düzenleme:
Para pulu ectim de cocugune ksrsi egitimli olmam cok fatkli. Mesele doktor muhendis olmak degil, kafa yapisinin degismesi. Universite insan hayatinda cok onemlidir

Ayrica daha once de belirtmisler gelecekte ne olacagini bilmiyorsun

Ayrıca bu aceleniz ne ya, belki sert olacak ama daha rahat öpüşüp koklaşıp, evin içinde daha rahat kovalamaca oynamak için niye kendini heba ediyorsun? Hepimiz bu yollardan geçtik, genç olduk ki hala genciz. ben 26 yaşındayım ve ben bu yaşımda aldığım evlilik kararından korkarken nasıl bu kadar cahil cesareti gösterebiliyorsunuz? Ailemin parası yok demek sadece bahane, benim de yoktu ailemin parası ama ben burslarla okudum. Hala daha okumaya devam ediyorum. Eğitin kendinizi lütfen ya Burada başarılı bir öğrenci olduğunu dile getirip, sırf aşk meşk için harcama kendini yazık etme.. Seni seven adam bekler, beni niye yıllardır bekliyor ya da buradaki diğer insanları nasıl beklemişler? Unutma! Gerçekten seven adam değil 2 yıl 10 yıl, bir ömür bekler.

Bu seçtiğiniz hayatın ne kadar arkasında durduğunuza bağlı. Ünvden ayrılmış biri olarak tek bir gün pişman olmadım. Benzer şeyler söylendi. Bir gün eşimden ayrılacağım diye evlilik yapmak kadar saçma nir düşünce yok. Ama bunun yanında okumaktan vazgeçmek zorunda değilsiniz ki...kitap okumak bazen ünv okumaktan daha çok şey katar insana, mesele kendini geliştirmek çocuklarımıza ve evliliğe faydalı olmaksa. Sonr açıköğretimden bir bölüm okuyabilirsin. Hem aileme yük olmazsın hem de ünv okuyor olursun bir yandan
Yaşadığın huzursuzlukları çalışmıyor olmaya, koca eline bakmaya bağlamadığın sürece problem olmaz. Ayrıca ne kadar kazandığımızdan daha önemlisi paramızın bereketidir.
Huzurlu ve mutlu olmanız duasıyla...

Üniv mezunuyum ev hanımıyım.Diplomam çekmecede duruyor ama varlığı bile bana bir güven veriyor.Bende pişmanım lisansı yüksek lisansa tamamlamadığım için.Çok pişman olacaksın ama şu an her şey toz pembe.Yarın pembesi gider tozu kalır!Umarım yanılırım

Benim diplomada cekmecede duruyo
Gerci benim is hayatı sağlık problemleri nedeniyle bi başladı bi bitti
Ama olsun o varya yeter diyorum
Bazen çalışmiyorum die acikogretime girip bi 4 yıllık daha mı bitirsen diyo eşim
Dünyanın bin türlü hali var ve bi çok arkadasin dediği gibi okumak ister üniversiteye gitmek olsun ister evde kendi geliştirmek olsun asla vazgecilmeyecek kadar değerlidir. ..

Valla kimse kusura bakmasin..
Ev hanimligi erkegin her turlu pisligini cekmek demektir bana gore..
Adam aldatiyor meslegi olan catir catir bosuyorken, ev hanimlari ama guvencem yok diye mahkum oluyorlar malesef..
Yazik valla.. Allah kimsenin basina vermesin ayriligi ama,
dugununde agirliginca altin taksalar bile meslegin("altin bilezigin") kadar hic bir sey degerli olamaz.

valla arkadaşım yaşın daha küçük gerçekten bak bunu seni yargılamak için söylemiyorum ben de 18 yaşındayım ve üniversite okuyorum bizim yaşlarda çok mantıklı düşünemiyoruz aşk sevgi her şeyin ötesine geçiyor dünyada gözün sevgilinden başka kimseyi görmüyor biliyorum ben de düşünürdüm sevgilim varken evlenmeyi okumamayı okusam bile çalışmamayı ama bir şey oluyor o ilişki bitiyor ve sen kendine verdiğin zararla kalıyorsun hadi bitmedi diyelim yarın öbür gün genç yaşta evleneceksin işin olmayacak maddi özgürlüğün olmayacak kendine bir ayakkabı almak için bile kocana el açacaksın üstüne bir de genç anne olacaksın daha kendin büyüyüp karakterin oturmadan bir çocuk yetiştirmeye çalışacaksın evin yükü çocuk kocan maddi geçim derken erkenden çökeceksin bir düşün bakalım bunu gerçekten istiyor musun?
inan ailen seni salak yerine koymuyor senin göremediklerini görüyor ilerde çok pişman olursun emin ol evlilik bile olsa bitmeyecek bir şey değil ki çok sevsen çok güvensen bile olur ya bişeyler olur o evlilik biter ya o zaman ne yapacaksın işin yok mesleğin yok diploman yok belki kucağında çocuk baba evine dönmeyi kendine yedirebilecek misin ? ailene güven emin ol herkes gider aile kalır kimse senin iyiliğini onlar kadar düşünmez
sevgiline gelince de zaten senin çalışmanı istemeyen seni eve kapatmak hizmetçisi çocuk bakıcısı yapmak isteyen kadının yeri kocasının dizinin dibi ne işi var işte güçte otursun çocuğuna baksın görüşünde bir insansa zaten sana ondan da hayır gelmez nişanlanmak evlenmek veya böyle şeylere karar vermek için çok erken üniversite dediğin dört yıl bitmesini de bekleyebilirsiniz ama ben anladığım kadarıyla sevgilin senin beynini öyle bir yıkamış ki sen bile okumaktan vazgeçip ev hanımlığına olumlu bakmaya başlamışsın
kesinlikle ev hanımlığına lafım yok ben de ileride ev hanımı olabilirim hayatın ne getireceği bilinmez ama emin ol gençliğinin en güzel yılları üniversitede geçecek bu yıllarını değerlendirip gençliğini yaşamak yerine evli barklı bir genç kadın olmak istiyorsan o da senin bileceğin iş ama bence sen acele etme bir düşün seven insan her türlü seni bekler ve senin için en iyisini ister benim sana önerim gençliğini heba etmeden gönlünce yaşaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…